EN VECKA I MÄNGDEN...

Har den här veckan ens existerat? Kan inte komma på att jag gjort något som kommer att sätta avtryck i historieböckerna i alla fall. Är ju inne i en idrottsperiod och hade ju självklart hoppats på framgång, klang och jubel från publiken samt en återhämtningsperiod mellan passen som skulle vara normalt för en toppidrottsman... Jo tjena! Har spelat tre matcher i hockeybockey denna vecka och samtliga tänkta uppvisningar har slutat med förlust. Har just nu en målskillnad på - 22 mål och då har jag ändå en uppvisning kvar att genomföra i ishockey....

Den mängd Tigerbalsam som smörjts in på Husses späda kropp har väl gjort att Apotekets vinst har stigit med minst 20 procent för helvete vad ljumskarna har varit busiga... Det enda positiva jag kan komma på så här på lördagsmorgonen är väl att jag inte har blivit skadad i alla fall. Så: High five!

På jobbet har väl succén inte duggat tätt heller. Fettot Arek och jag hugger på alla jobb som kan tänkas bli lite roliga men påfallande ofta så uteblir ära och berömmelse även här. Eller vad sägs om följande uppdrag:

Inbrott: Tjuvarna lämnat huset och rundat ett hörn. Husse och Arek kommer dit och upptäcker att hörnet på huset leder ut på en gångväg intill en skola och ett centrum. Gångvägen och parken runtomkring är lika packade med folk som en Japanskt tunnelbaneperrong är i rusningstid... Ungefär 100 barn ville klappa hårbollen medans en icke ansenlig del även sjöng ramsor om Husse och någonting om "polis, polis potatisgris!"

Inbrott: Villaområde och förutsättningarna betydligt bättre. Om inte jobbet visat sig vara 30 minuter gammalt. Även om tjuven brutit benet i det isiga väglaget så hade han kunnat släpa sig ned till centrum och ändå hunnit ta pendeltåget därifrån....

Försvunnet barn: Förutsättningarna grymma. Jobbet 20 minuter gammalt och Husse först på plats. 4 åring borta i mörkret och närområdet mest villaotomter, skog och sjöar. Då avbryter det lilla aset sin flykt från sin mor och återkommer självmant precis när hårbollen ska påbörja sin jakt på ära och berömmelse. Det tandlösa lilla aset ( 4 åringen alltså) flinade upp sig och sa att hon gömt sig i kojan för att hon var sur på mamma. Kunde inte det 96 cm långa trotsåldersbarnet kunnat hänga kvar i kojan en 10 minuter till så att hundenheten kunde fått lite positiv statistik att förse cheferna med? Näe! Icke! Deras uppfart var sedan som en jävla rodelbana så både jag och Arek åkte väl kana ned mot bilen när vi skulle därifrån. Skitbra för ljumskarna.....

I dårhuset hemma är allt sig likt i alla fall. Arek blev besatt häromdagen när han upptäckte att det var köttbullar kvar efter middagen. Han lämnade inte köket på 24 timmar och först då han ätit upp alla kvarvarande bollar. Dagen efter hade mattis bakat en god sockerkaka och skulle man göra ett diagram över vem som åt mest av den så skulle svaret bli att just denna var hårig och hade fyra ben... Helvete vilket food-face han är...

När så familjen zoo drar till övervåningen för att spela pingis så kommer geten upphaltandes även dit. Han lägger sig under pingisbordet som ett rovdjur och så fort den äldsta sonen ska hämta bollen under sängen så dyker han upp som ett rovjur ur sin gömma. Kastar sig fram och påbörjar "juckardansen" mot den utsatte bollhämtaren... Likadant varje gång... Som för att förstärka att detta är ett dårhus så dyker inte sällan jamaren upp under matchspelet och sätter sig vid nätet för att hantera bollen även hon... Ja jisses!!!

Har nu en och en halv månad kvar innan Arek går i pension. Ska inte ha någon mer hund nu utan letar febrilt efter en ny tjänst där mina förmågor att agera hjälte kan tas tillvara... Den tid som är kvar ska vi i alla fall utnyttja till max. Vi ska lämna enheten på topp och Areks liv som polishund ska vara fortsatt glass o ballonger den sista tid vi nu har kvar...

Har även sett i kommentarerna att ni tror och hoppas att bloggen fortsätter leva efter Areks pension!!! Sammanfattar era förhoppningar med dessa tre ord:

Ha! Ha! Ha!

Mitt bloggande upphör så fort Areks karriär är slut. Har ju helt enkelt inte tid eftersom jag nu är mitt uppe i min hockeykarriär... :)

Må nu så gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Ninnie

Husse sluta blogga för att Arek går i pension... Glöm det!! Arek måste i alla fall hålla oss underrättade om att Husse verkligen pysslar om den gamle hårbollen ordentligt även i fortsättningen och att köttbullar och sockerkaksskivor fortsätter att hamna i rätt mun... dvs i Areks.

2011-02-05 @ 12:48:42
Postat av: Sanna

Tigerbalsam är för yngel och glin som inte tål mer. Vi som inte ynkar för minsta lilla, använder Radital ;0)Hockeykarriär, tillåt mig småle.... ;0)

Postat av: jenny

voltaren e battre an tigerbalsam

2011-02-05 @ 20:05:45
Postat av: Monica & Tosca

Så länge Arek finns önskar man höra lek med bollar jaga jamare mm och bok nr 2 tack.....

2011-02-05 @ 21:44:07
Postat av: Josefine

Husse...nej nej NEJ...snälla snälla snälla, du får inte lämna oss! Halva Sveriges befolkning kommer ju sjunka ner i djup deppresion om du slutar blogga, de enda som kommer tjäna på att du slutar blogga är det giriga lyckopillers företagen!!!! Självklart kommer de hända ser även om Arek är pensionerad=)

2011-02-05 @ 22:47:02
Postat av: Råttisen

Nej!!!!!!!!!du får inte, du kan inte sluta och lämna oss alla. AArek måste hålla oss uppdaterade hur han mår och har d!

2011-02-06 @ 01:03:29
Postat av: Zingo

Näe, NU blev jag deprimerad....inget mer bloggande om Arek??? yyyyyyl

2011-02-06 @ 09:29:28
URL: http://zingping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback