PÅVERKAR SKOLAN BARNEN?

Är ju inte ensam i världen utan har ju även en familj som vårdar och tar hand om mig. Är ju ej att anses som vuxen varvid man förärat mig mig en liten fru.... Frun har ju behov och barn är lättledda. Därför har ju jag två barn!!! Barnen går ju i skolan av naturliga skäl. Där får man influenser, information, social kompetens m.m vilket ju är väldigt bra. I går kom minsta barnet hem och lät meddela att man läste religionskunskap. Kul! Jag själv "sög" i det ämnet och lyckades med nöd och näppe få godkänt. Min lilla son däremot verkar riktigt intresserad varvid även jag vaknade till liv.

Han lät meddela att Hinduismen nu var avklarad. Man ämnade nu gå på nästa ämne och det skulle vara Judendomen. Den lille sonen frågade om han var Jude! Jag lät meddela att vi är Kristna och döpta i Svenska Kyrkan. Ville ej veckla in mig i diskussionen då jag som sagt var lite klen i just det ämnet. Den lilla sonen lät sig ej nedslås utan lät meddela att han från och med nu är Jude. Okay då! Då kör vi på det tänkte jag.... Efter Judendomen kommer Buddismen, Islam och sist Kristendomen. Vi får se i slutet av februari vilken religion vi tillhör då... Alltid spännande med förnyelse. Får dock känslan av att den lille lever sig in i lektionerna vilket ju är bra.

Har nu även fått hem min fyrhjuling. Fick skjuts för att hämta den, fyllde i alla formulär hos den tatuerade försäljaren. Vi skildes som vänner då han lät meddela att 4-hjulingen var nyservad och i toppskick. Hackade i väg 1000 meter innan en röd lampa började blinka. Därefter lysa med ett fast intensivt sken.... Röd lampa = varning! Det har jag lärt mig i körskolan och det har hängt med. Omedelbart stopp och samtal till den tatuerade försäljaren. Transport tillbaka och lämna in 4-hjulingen och därefter åka BIL tillbaka..... Tre timmar senare var felet fixat och hojen åter min.... Hade klätt upp mig i riktiga MC kläder. Förberett mig på fartvind och snabba farter. Började köra hemåt och herregud vad jag misstagit mig.

4-hjulingen studsade runt och ville inte annat än att kasta av mig i diket. Fick nästan panik! Satt hukad som ringaren från Notre Dame och hastighetsmätaren visade endast 50 km i timmen. Det var inte alls som jag tänkt mig. Satt verkligen alla däck på... Besviken anlände jag hem, men vågade inget säga till lilla sambon. Då kom barnen ut och var eld och lågor. Lastade på barnbridragens inkomstkällor och gav oss av ut på mindre vägar.... Barnen tjöt av lycka och nu visade vidundret vad njuting verkligen var.... Det var så här odjuret skulle tämjas! På mindre vägar med grus och lera. I Love I´t!!

Ett problem dök dock upp ganska snabbt! Lilla sambon! Det visade sig att hon blev besatt av att köra. Och som sagt! På jobbet är man chef, men hemma är man det inte... - Bara att ställa sig i kö och vänta på sin tur.....

Man har ju dock annat att göra om det krisar. Tog med grabbarna och lattjade lite fotboll. Lämnade över hundansvaret till lilla sambon. Då vi kom hem väntade oss en överraskning. Lilla Bus hade ätit upp en disktrasa. Shit! Så klart är dom ju genetiska genier och genomför sina hyss när veterinären är stängd. Ringde akut och man lät meddela att beteendet ej var att anses som bra, men att stark senap kunde få lillgeten att kräkas upp. Hade jag stark senap hemma? Svar nej! Var närliggande affärer öppna? Svar nej! Efter ett antal mil i bilen så stod jag framför den uppnosiga valpen med sked och stark senap.

Planen: Öppna gapet och tvinga i senapen. Målet: Framkalla kräkning - återvinna föremålet! Resultat: Bus tyckte om senap. Bus tyckte mycket om stark senap varför effekten lät sig utebli. Fan! Transport till det fina akutsjukhuset mitt i natten. Placerad i väntrummet - helt ensam. Nästan! Där fanns nämlingen en uppstoppad hund! Den hunden ställde till bekymmer för den lilla valpen. Bus blev galen när han såg att det var en uppstoppad hund före i kön. Trots morr, skäll och halvatacker så stod den andra "hunden" kvar. Bus nu mycket arg, men blev avbruten av sköterskan.

Lite mat, en spruta i nacken och Bus började vackla.....

Sköterskan lät meddela att under de närmast 30 minutrarna så var jag chef över spyorna. Till mitt förfogande hade jag en plastsäck. Skrattandes lämnade hon rummet och lät meddela att alla spyor som kom utanför fick jag städa upp....

Efter 20 minuters vilt dansande för att hålla Bus på plasten, så fanns det typ 20 cm kvar att spy på... Bus tittade mig i ögonen och jag tolkade det som om han var klar med att kräkas. Klappade honom ömt på huvuden. Den lilla skiten överraskade mig totalt. Jag bjöd på ett varmt ögonkast och han bjöd på sin sista kraftansträning. Drog iväg Husse och klämde den sista spyan utanför plasten... Jipppiiiee!

Nåja! Trasan kom ut och vi fick åka hem. Tack för äventyret Bus!

I dag har vi därför tagit det lugnt. Tog dock upp Bus för att lasta in honom i bilen. Han lät sig bäras som den lilla julgris han är. När jag nästan fått in honom i bilen byter han skepnad och blir en bitande alligator. Trodde fan flygit i honom! Började morra djupt innifrån samtidigt som han gjorde kraftiga försök att slakta något till vänster om min kind. Tappade in lillgeten i bilen och tittade bakåt. Då stod stora sonen där. Iklädd MC hjälm och beredd att åka lite fyrhjuling. Bus uppskattar inte MC killar verkar det som. Verkar lovande! Han får jobba mot den organiserade MC brottsligheten då han träder i tjänst.

Nu orkar jag inga mer äventyr på ett tag. Skulle vara skönt att bara få flyta fram lite. Troligen har dock morgondagen något i beredskap....

Må gott!

Husse


HUR FRISK ÄR HAN????

Hej vänner! Gammalgeten här för en gång skull. Husse har ju ockuperat tangenterna sedan han fått beröm för sitt skrivande, men nu morrade jag bort honom för att få skriva ett par rader själv... Det blir ju lätt lite "förstorat" när han ska beskriva sina egna insatser, så här kommer en mer nyanserad version av de sista dagarna.

Sista dagarna så har vi fyrbentingar drabbats av vad vi kallar "jalla-mage". Omskrivet kan man även kalla det "trasig kista" alternativt "aktiv lackering av naturen". Shit! (passande ord) vad jobbigt det har varit på nätterna när knipet slagit in och man måste ut i raktetfart. Att då få övriga flocken att släppa ut en ur sovhagen är ju inte helt lätt. Här handlar det ju också om att hinna ut i tid...  Min mage rättade till sig rätt fort efter lite fisk och ris, men Bus har fått något återfall så nu ligger han rätt ustlagen här nedanför.... Ännu en ris och fiskkur samt nattliga promenader....

Tack vare detta så blev dressyrdagen usel ur min synvinkel. Lyckades genomföra ett personsök i skogen. Efter ett par ruscher i naturen så förstörde jag dock linjen som husse och övrig personal skulle vandra på. Lite ärtsoppa längs med stigen så var det ingen som var sugen att köra mer.... He! He! Huvudsaken jag fick göra mitt sök!

Resten av dagen blev bara promenader. Ingen ansträngning alls! Jag behöver verkligen aktivera mig. Jag vet det själv! Jag får ADHD och Husse blir tokig på mig. Säger att en sån gammal Get som jag behöver vila också. Då brukar jag gå 30 cm bakom honom. Går så tills han får frispel och hittar på saker med mig. Han orkar inte med att jag vandrar huset runt och då strax bakom honom. Så fort han rör sig så är jag där. Man kan säga att jag nöööööteeeer ut honom. Trägen vinner! Tack vare min envishet så fick jag i alla fall träna några spårupptag.

Inför nattpasset så var bengeten (Husse) laddad till tänderna. Han hävdar, med en dåres envishet, att helgpassen är de roligaste. Då händer det mest och han får möjlighet att använda mina sinnen mer än övriga veckodagar. Inför nattpassen så brukar vi träna lite. Sedan ska Husse sova, men vid 20.00 tiden så är vi igång igen. Då drar han ut mig i natten. Gör ett par förberedande övningar för att "ladda" upp mig inför nattens övningar. Ofta kör vi lite spårupptag, byteslekar och så avslutar vi med ett roligt spår. I slutet på spåret finns alltid något att bita i...... I like It a lot!!!

Nattens uppdrag var dock lätträknade. Husse försökte verkligen, men det blev inga hundjobb. Bland annat drog han med mig till ett knivbråk. De inblandade han ej smita från platsen, men hade satt fast en kniv i gräsmattan då polisen kom. Husse tog ut mig för att söka mer gods. Hur fan skulle jag då veta att man redan hittat kniven i gräsmattan. Jag trodde de fyra poliserna som stod vid platsen letade lika ivrigt som jag. Husse snäste och meddelade mig att den där kniven är ju för 1000 an redan anträffad. Ge dig ut och leta efter annat....

Ok då! Förlåt min iver! Här fanns gott om vittring, men jag hittade inget spännande. För att inte komma tomhänt tillbaka så bar jag med mig en gammal penna. Innan jag överlämnade den till Husse så knäckte jag den på mitten. Husse blängde,  men jag drog vidare på min promenad i olydnad....

De stoppade personerna var pruttfulla. Kunde knappt gå. Dom var nog rätt övertygade om att få sova lite på polisens hotell. När dom fick beskedet att man var "fria" så började karnevalsstämningen i gruppen. De fyra löpte från platsen som om man var med i ett friidrottslag. Lite oroligt vände man sig om då jag skickade i väg ett par skall efter dom... Ha! Ha!

När nattpasset var slut så var även Husse det tror jag. Hans ögonlock såg drogade ut och det var inte uppåttjack vi pratar om då. Såg hur han masade sig ut ur bilen, drog fram nycklarna för att öppna garageporten till polisstationen. Då ringer hans telefon.... Husse ser ut som om det är från dolda kameran. Man önskar hund och hundförare till ett jobb på andra sidan distriktet.... Långt att åka, inga andra hundförare ute. Husse hoppar in i bilen och styr söderut. Berättar för mig att det varit inbrott och att två personer precis sprungit från en bil. Kan väl nämna att det var grymt halt ute vid denna tidpunkt.

Har lärt mig en hemlighet vid Hussses bilkörning. När jag hör ordet Ohhhh!!! så har vi varit nära en incident. Ofta hör man Ohhhh! och sedan början han nynna på någon sång. Då vet man att det löst sig. Under resan söderut så var det rätt mycket nynnande och Ohhhh! ljud kan jag säga. Trots allt kom vi fram levande.  Mitt på en stor parkering stod en krockad bil. Det visade sig att man kört denna bil rakt in i en butik, tagit sig in och tillgripit gods... Mitt jobb skulle därför bli att nu spåra upp tjuvarna. Glasklart!

Då Husse anlände dit så träffade vi på konstapel Piggelin! Fast han jobbat natt så var han pigg som en lärka. Han lät meddela hur poliserna rört sig på platsen. Allt för att underlätta för hunden. Bra! sa Husse. Husse har träffat denna piggelin förut och då skällt ut honom efter noter. Därefter bett honom om ursäkt eftersom han var rätt oskyldig. Man kan väl säga att förhållandet mellan dessa Statens tjänsteman nu var minst sagt frostigt. Husse frågade konstapel Piggelin om vilket håll de två tjuvarna sprungit. Piggelin såg frågande ut och sade att man ej visste det!!! Man anade bara det eftersom bilen stod som den stod.....

Nu rök säkringarna på Husse! Jag bara garvade när Husse mässade om att det var klart som fan att man har en reservbil om man kör in den andra bilen genom en vägg... Konstapel Piggelin höll med och kunde inte förstå var uppgiften om att polisen sett två män springa från platsen kom i från.

Husse tog ut mig och jag spårade ca 10 meter innan spåret var slut. Inte svårt att förstå var bil nr två stått....

In i bilen igen och järnet mot stationen igen. Husse var lite stressad nämligen. Skulle spela hockey kl 08.15. Hur frisk är man egentligen då? Först jobba natt, sedan åka och spela bockey direkt efter. Undrar om han gjorde sitt livs match? Jag fick följa med in i omklädningsrummet på jobbet. Där satt Husse och snackade med mig om faran med att anstränga sig då man är så sliten. Under mässandet så fortsatte han byta om till hockeysaker. Sade dock att han kanske inte skulle spela ändå utan kanske skulle fortsätta färden hem i stället. Trots alla varningsord till sig själv så svänger han in på parkeringen vid Ishuset. Gäspar tre gånger innan han försvinner in i hallen. Kommer ut en timme senare. Visar V-tecknet och hävdar att han var målkung.... 

Han hävdar också med bestämdhet att han dribblat av en känd hockeyspelare. Denna spelare har även varit NHL proffs och spelat i Svenska Landslaget. Trot den som vill!!!

Må nu gott!

Gammelgeten Arek


... I´m getting to old for this shit....

Ledig dag! Vila kan man tänka! Kroppen helt inställd på detta då jag lade ned denna i sängen vid 23 tiden i går kväll. Hade dock en back-up plan som innefattade tidigt spel i hockeybockey. Plockade i ordning allt, ställde klockan för väckning i tidig gryning. Om jag var tillräckligt trött så ämnade jag bara stänga av klockan och slumra vidare. Alltså! Inget press på det så kallade hockeyproffset....

... Ett ljud! Flera ljud! Va fan är det som låter? Tränger in i hjärnan och kräver att jag ska vakna till. Får för mig att det är klockradion som startat och då den fartiga musikkanalen som alltid är inställd. Ljudet stängs inte av, men däremot STARTAR musiken..... Fortfarande samma j---vla pipljud i bakrunden och då förstår även lilla trötta hjärnan...

Time to play hockey!!!! Stänger av klockan och tar fram originalplanen som innefattade fortsatt sömn. Slumrar ånyo till, men då har lilla valpen Bus hört dansmusiken och vill ta fart mot en ny dag. Upp med blåa tekoppsfat under ögonen, stapplar fram mot toan varvid väskan med hockeysaker hoppar upp och gör krokben... Nu fanns inga ursäkter! Bara att klä på sig svettsuspen, armbågsskydden och övrigt skyddspaket. Kroppen gnisslar! Säger nej, men hjärnan mottar ej informationen utan tjuvkopplar ihop alla kroppsfunktioner varvid kroppen rör sig ned mot ytterdörren. Är på väg....

Kommer troligen dö i en hjärtinfart på planen, men då dör man i alla fall lycklig. Tur då att jag inte dog i dag för FAN VAD DÅLIGT DET GICK ATT SPELA.... Kändes som om oljan aldrig blev varm utan Husse trampade vatten i stället för att flyga fram över isen.... En timme senare berättade ivriga kamrater att just mitt lag förlorat... Ut i mörkret igen för ett fortsatt härlig dag....

Frukost, promenad med hundarna, fika, lunch och ny promenad.... I dag är Husse tung.....

Har ju jobbat en del nu och då sover man lite dåligt. Behöver ett par dagar för att komma i kapp och intervallträningen i går kväll hjälpte väl inte direkt till med den återhämtningen. Men i morgon! Ja i morgon är en ny dag och då är vi i gång igen...

Ska inte trötta ut er med detta gnäll. Tänkte i stället berätta om ett av Areks första gripanden. Geten var tvärny och så även hans nyutaximinerade hundförare. Vi fick, självklart, äran att åka på den norra sidan om den Stora Staden. På den tiden hittadade jag absolut ingenting där och GPS fanns bara i fantasin. Man ropade ut att det troligen skett ett mord. Man meddelade en adress och efter idogt sökande i den helt felmonterade kartan, så visade det sig att jag och Geten var i stort sett på plats....

Direkt fram mot adressen. Ut med Geten och fotpatrull mot det tänkta objektet. Ut kommer då en man farande med raska steg. Han tittade på oss och tog sedan till det stora steget. Jag mindes som i trans att man ju skulle anropa innan man sände hunden. Den nye hundföraren anropade och förberedde sig på att sända sin varg.... Som vanligt när Geten är med så ger gärningsmannen upp direkt. Efter att förstärkning anlänt så visade det sig att mannen bragt en annan man om livet....

Högste chefen på platsen önskade ett "sak-sök" från hundföraren. Detta påbörjades under ivrigt påhejande av stor publik vid avspärrningsbandet. Geten gör ingen besviken. Han missförstod uppgiften (Han var ju trots allt ny) och började till en början att spåra. Därefter att valla åskådare och därefter någon form av saksök. Min fyrbente vän hämtade in en stor träpåk varvid jag (som vanligt) dissade honom. Ingen lek med pinnar nu Arek! Så vill jag minnas att jag sa... Geten släppte pinnen efter att ha tuggat ett par fina märken i den. Därefter fortsatte han söket utan att finna något.

Husse kastade pinnen till skogs, lastade in hunden och började sedan att förhöra lite vittnet i stället. Ett av sanningsvittnena lät meddela att gärningsmannen och offret varit osams. Bland annat hade gärningsmannen hotat offret med en träpåk. Shit!!! Hur såg den påken ut undrade Husse? Efter beskrivningen av påken så visade det sig att den var identisk med den "pinne" som jag trodde Arek lekte med. Geten hade ju apporterat mordvapnet för fan!!

Ut i skogen med ficklampan! Tur! Där låg träpåken. Glad, men ändå skamsen lämnade jag över bevisföremålet till chefen på plats. Sade att hunden kanske tuggat lite på den.... Nämnde dock inte att jag langat den ut i skogen, skällt ut hunden för att sedan få ge mig ut och leta efter den på annan plats.... Allt behöver dom inte veta....

Redan då fick jag lära mig något som jag borde ha tagit med mig under hela min hundförarkarriär:

Lita på hunden!

Fortsätt rulla sidorna nedåt så har jag till och med lagt in lite kort idag....

Må gott!

Husse

UTE PÅ JAKT...

UTE PÅ JAKT...

VALPEN VALLE....

VALPEN VALLE....

INFÅNGAD FLADDERMUS....

INFÅNGAD FLADDERMUS....

PAUS PÅ HUNDENHETEN...

PAUS PÅ HUNDENHETEN...

AREK OCH HANS GAMLA VALPKOMPIS

AREK OCH HANS GAMLA VALPKOMPIS

SÖDRA SIDAN OM STORA STADEN...

SÖDRA SIDAN OM STORA STADEN...

SOM ATT TA GODIS FRÅN BARN....

Finns ju ett talesätt som säger "lätt som att ta godis från barn". Om inte jag fantiserat ihop detta ordkåseri så beskriver det sista nattpasset väldigt bra i alla fall. Vi hundförare blir ju indelade norr och söder om den Stora Staden och självklart så blir det en tävling varje pass om vem som griper mest banditer. Så även denna natt! Tyvärr blev jag och geten satta på norra sidan detta pass och som vi säger på engelska: " I don´t like It!". Hundförarna på den södra delen hade även en fördel i tävlingen då man var två hundar mer än vad vi var på norra sidan....

Passet började med lite fika. En av hundförarna hade lyckats köra fast i geggan med Statens fina bil. Som straff, om man ej lyckas ta sig loss själv, så måste man bjuda sina turkamrater på tårta. Eftersom poliser älskar att fika så tycker vi att det är en mycket bra sed att följa....

Därefter bar det av till ett narkotikasök i en lägenhet. Arek var grymt sugen på arbetsuppgiften och kastade sig ut ur bilen. I flykt gav han sig av mot fastigheten. Samtidigt öppnades dörren av en grymt stor polisman. Arek var så ivrig att han lyckades slita sönder sitt halsband. Då ankare saknades bakom Arek så fick han upp en ansenlig fart i sin iver att ta sig in i trapphuset. Den gigantiske polismannen observerade det faktum att 40 kg varg slitit sig och nu sprang i ca 50 km i timmen rakt mot honom. Jättepolisens ögon talade om att han uppfattat faran och nu ämnade stänga dörren framför vargen. Från uppfattning till reaktion är det ju dock en viss differrens i tid varvid vargen redan var inne hos honom då dörren gick igen....

Den gigantiske polisens uppspärrade ögon lät meddela att han fruktade för sitt liv. Han lyckades dock öppna dörren och fly till utsidan. Väl där så kunde jag meddela polismannen att Geten bara var arbetssugen. Ej farlig! Väl uppe i den trånga lägenheten så puffade Arek undan alla myndighetspersoner och övriga berörda. Därefter tuggade han i sig en bunt med papper innan jag fick någorlunda ordning på söket. Geten var laddad! For iväg in i vardagsrummet, knuffade iväg en barnvagn, välte en Cola burk och for sedan in i en garderob. Stor frustration hos Geten då han ej anträffade några droger att visa sin Husse. Blev då grymt intensiv och vände och vred på en papperskorg. Var såååå nära att börja skälla (Areks markering vid fynd ) varvid jag frågade honom: " Har du något åt Husse?" Då skulle Geten minsann visa Husse var grejorna fanns. Jag avbröt honom och stoppade ned handen i papperskorgen. Tänkte så klart att den berörda gärningsmannen kastat narkotikan i papperskorgen då polisen stormade genom dörren.

Rotade runt och fick tag i ett tyngre stycke. Uppfattade det som en haschkaka, men då jag drog upp den så upptäckte jag till min fasa att det var en blöja med människobajs!!! Fan Arek! Det är andra gången han lurar mig att ta i äckligheter.... Så vitt jag vet så har vi inte tränat in denna form av sök....

Vidare ut i natten. Har ju inte fångat så många bovar sista tiden så jag hade satt upp ett annat mål för nattpasset. Det mogna målet från polismannen var att: Köra fort!!!! Hade grymt mycket adrenalin för just detta uppdrag.

Vidare till ett övningsområde för ett knarksök som turens ordningsman ordnat åt mig. Arek var het och fixade uppdraget galant. Medans vi hyllade varandra för en god insats så ropade man ut att det var ett inbrottslarm på ett apotek som hoppat igång. Polisen var snabbt på plats och så även jag och Geten.

Ut med hunden och fram till konstaplarna. Dessa lät meddela att man ej varit framme vid det trasiga fönstret. Man hade avvaktat för att ge Hundföraren de bästa förutsättningarna att söka spår. Shit vad bra kan man tycka! Men samtidigt så har man ju dåligt med ursäkter om Geten bestämmer sig för att skippa arbetet. Nåja! Geten for fram, tog direkt upp ett spår och for iväg. Jag visade tummen upp till poliserna och lät meddela dom att jag skulle höra av mig när det var gripet och klart. Efter 20 meter vände Geten åter och och gick åt andra hållet. Tummen upp igen och förklaringen att busen troligen vänt och gått ditåt.... 20 meter senare tittar Geten upp, vänder mot polisbilen och hoppar in i bakluckan med spårlina och allt....

Pinsamt!!! Gick bak till Geten och frågade vad fan han höll på med? Kunde väl åtminstonde försöka lite bättre. Drog i linan för att få Geten att komma ut igen, men han vägrade. Morrade och knorrade. Efter lite dragkamp så var han ute igen. Tog honom åter till det trasiga fönstret och talade om att han skulle söka spår. Då rörde det sig innanför fönstret!!! Va fan! Tjyven var ju kvar för 1000 an... Inte konstigt att Geten inte kom iväg.

Tilltalade den misstäntke att han borde komma ut. Poliserna intill vaknade och så även Arek. Då polismannen sprang mot fönstret så gjorde även Arek det. Arek hade dock en annan plan och i denna innefattade det ett bett i den springande polismannen. Shit!! Veva in spårlinan i världsrekordfart. 15 cm innan Areks fullbett så var linan styv och polismannen räddad. Herregud vilket proffsigt ingripande.... En gripen dock! Lovade patrullen på plats en tårta om dom skippade att berätta om vårt fina ingripande....

Kaxigt meddelade jag södra sidan att norra tagit ledningen. Inget svar, men 10 minuter senare kom det kaxigt att södra sidan nu ledde med 2-1. Shit! Ny jakt. Vidare mot en byhåla där allmänheten sett två killar försöka tillgripa en bil. Vi var först på plats och grabbarna satt kvar i bilen. Tog ut den ylande Geten och stegade fram mot grabbarna. Talade om att det var dags att kliva ur. Geten fick frispel - missförstod helt ordern - och ämnade hämta ut grabbarna själv. Geten fäktade med sina klor och slog ihop sina käftar i sin jakt på lite kött. Grabbarna gav upp utan motstånd och lade sig så fint på marken....  Meddelade södra sidan att norra ånyo tagit täten i tävlingen!

10 minuter senare kom repliken från den vackra sidan! Två nya gripna! Shit! Ledning med 4-3 till södra sidan. Tyvärr kom jag aldrig i fatt, men 3 gripna på en natt får väl ändå anses som godkänt. Temat för natten verkar ha varit inbrott i apotek. Killarna som går in där är ofta drogpåverkade och saknar uppfattning om tid och rum. Blir ofta kvar lite för länge i sin iver att hitta lite lördagsgodis....

Bus då! Ja valpen alltså! Han har fått vara hemma och bara växa på sig. Det tycker inte Bus är så kul. Han har varit så sorgsen. Det sista jag såg innan jag åkte till jobbet var hur lillgrabben försökte hålla i valpens halsband då vi gick ut genom dörren. Det gick väl sådär. Lillgrabben åkte pulka efter valpen ända fram till den stängda dörren. Sedan satt Bus där hela kvällen och suckade... Sista gången jag lämnar honom hemma.....

Bus är inte helt okay idag. Bus! Vill du berätta varför?

Hejj! Ja hal ätitt nogot rutTet! Ja pluttar heLa tiden. Huse sägger at ja splutlackelar.... Ja ätEr fisk o lis!

Ja Bus

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET....

Tjänstemannablick! Arga ögon! Rak i ryggen och med svar på allt! Ja så kan ju vår yrkeskår uppfattas kan jag tänka, men finns det något härligare än ett gott skratt och lite humor? Har ju under min karriär råkat ut för en hel tråkiga händelser, men även upplevt otroligt mycket positivt. Brukar fokusera på det positiva och det finns ju inte mycket som slår ett glatt skratt. Självklart ska det då drabba någon annan så att man kan skratta ÅT DET....

Tänkte berätta ett par händelser som gjort att jag legat dubbelvikt av skratt. Detta trots att det ingår blod, svett, skador och tårar i de berättelser som nu kommer.

Precis innan jag blev hundförare så hade ett par biltjuvar remmat rakt ut i stora skogen. Till platsen kom då en väl känd hundförare som även då kan tituleras "original". Eftersom jag ville bli hundförare så kände jag mig kallad att hänga på som ankare i spårlinan. Laddad till tänderna for vi i väg i högt tempo. I 10 meter! Sedan vänder sig den nu mycket bistrare hundföraren och spänner ögonen i mig. Nycklarna!!! Du kan för fan inte ha nycklarna hänga i kopplet fick jag höra.... Då hör ju busarna oss lång väg???? - Fan! Ingen bra start, men jag la nycklarna i fickan och så drog vi i väg igen.

Satan vad mörkt det var i skogen. Tur jag hade en lampa med mig. Tände upp och det var återigen som i ett inomhuscentrum med ljus överallt. Stopp igen i linan!!!  Nästa utskällning!!! Du kan väl för fan inte tända lampan mitt i skogen... Busarna ser oss ju långt i förväg och du utsätter oss för en ofantlig fara... Förlåt!!! Ned med lampan innanför jackan och så drog vi iväg igen... Hög fart i ca 15 meter denna gång innan "originalet" stöp rakt i backen efter att ha fällts av en sten. Hunden drog den smått korpulente hundföraren i geggan en bra bit innan det blev stopp i mossan. Då kom överraskningen: Den korpulente drog upp en ficklampa av modell mindre och tände upp scenen. Kommentaren han lade till är i världklass.

"- Men en liten nödlampa får man ha!!!"

Då gick det bra! Skrattade så att jag låg dubbelvikt. Gripet blev det inte heller. Denne lille showman är numera en turkamrat till mig. Han är ett original och är helt fantastisk. Han skulle bland annat söka av ett mindre skogsområde och hade då sin varg till hjälp. Vargen var vida känd såsom en hund som gillar att tatuera folk. (Bita alltså!!) Den korpulente hundföraren hjälpte sin hund i sökrutan och upptäckte lite för sent vad som hade hänt....

Då han tittade upp efter att ha hört ett rop på hjälp så upptäckte han till sin fasa att vargen satt i fullbett. Detta i en orienteringsklädd man med toppluva. En annan hade fått panik och känt spyan i halsgropen, men den lille korpulente hundföraren hade bättre svar på tal. "Vad fan gör du i min sökruta?"  Det slutade med att orienteraren fick be om ursäkt för sitt upptåg.... Godset i sökrutan då? Jo! Det anträffades också....

En annan historia är mer aktuell. Denna historia håller enligt min uppfattning världsklass. En hundförare i Stora Staden har till sin hjälp sin åldriga tjänstehund. Tjänstehunden tycker kött är gott och smakar mer än gärna om tillfälle ges. Detta känner hundföraren till varvid han är rätt noga med att hålla koll på dinosaurien. Trots detta så blir det ett och annat bett och det slutar alltid med att hundföraren får bända loss sin hund ur köttstycket. Hörseln på vargen verkar ha blivit sämre med åren...

Det är dock ett mycket duktigt ekipage och man blev därför kallad till en plats där en senil gammal gumma lämnat sin bostad. Det var inget bra väder och damen var tunnklädd. Vargen tog upp ett bra spår och det for iväg i god fart över tomter och parklekar. Hundföraren, som var väldigt på sin vakt, föll plötsligt pladask på en hal fläck. Dinosaurien var inte sen att utnyttja tillfället utan spårade på i god fart. Då hör hundföraren: AJ!!!

Dinosaurien hade hittat sitt byte och tagit sig en belöning. Resultat: Ett brutet underben och transport till sjukan.

Efter nödvändigt pappersarbete så begav sig den ångerfulle hundföraren upp till sjukhuset med blommor och choklad. Damen, som ju var senil, tyckte att hundföraren såg mycket smalare ut i uniform!!! Hon ville även berätta en historia hon råkat ut för. Den började så här: Vet du vad jag råkade ut för? Jag var ute i skogen och då kom en hund och bet mig.....

Hon hade ingen aning om att den skyldige stod 2 meter framför henne och då med blommor och choklad som en liten ursäkt.... I bland kanske det kan vara skönt att va lite senil....

Som en bonus i allt elände så drog denne hundförare vidare ut i natten. En våldtäktsman hade då smitit iväg och dinosurien kallades till platsen. Efter ett bättre spår så hade vargen ånyo vunnit sin match. En fånge på väg till fängelset. Blev han biten? Det låter jag er gissa på......

Som sagt! Det finns tusen historier till att berätta, men dessa kanske räcker för ett tag.

För övrigt så har aktiviteterna för lillgeten och storgeten dragit igång i dag igen. Tre spår för Arek och två för Bus. Samtliga spår gick bra, men som jag sagt förut. Föremålsintresset hos Bus skulle behöva ta sig lite för att Husse ska bli riktigt nöjd.... Han kanske har andra talanger eller förmågor. Till exempel så hittade jag en 20 lapp i spåret... Bus kanske är nedsänd för att göra mig till miljonär???

Hoppas nu också att även Ni haft en bra vecka!

Må så gott!

Husse


KOMPIS ELLER OSAMS?

KOMPIS ELLER OSAMS?

FÖRVÄNTAN ELLER FÖRTVIVLAN?

FÖRVÄNTAN ELLER FÖRTVIVLAN?

HAR DET VÄNT....

.... Kanske har det vänt nu! Vaknade till en underbar morgon. Strålande sol och inga regnmoln i sikte. Hade redan bestämt att skippa hundträningen under ett par dagar och då bara njuta av lite promenader och lek. Drog ut till golfbanan tillsammans med polishundarna Kling och blivande Klang. Vi gjorde entré på den, som vi trodde, avstängda golfbanan och då på den västra sidan. Denna sidan har man även förlagt drivingranchen på och det ligger följdaktligen lite golfbollar där.... I dag for Arek och hans vän Bus ut på banan i ca 50 km i timmen. Glada skall blandat med bett i varandras nackskinn. Skillnaden i dag, mot dagarna innan, var att i dag kom bollarna susandes ut på banan i ca 100 knyck.... Va fan! Hundfolk är halvskadade och tar sällan paus, men golfarna!!! Undrar om inte dom slår alla rekord...  På en vattensjuk golfbana så vandrade dessa entusiaster runt för att få en liten boll i ett hål..... Imponerande!

Kan dock säga att någon utav golfparen troligen saknar två par bollar för dessa kom Arek och Bus bärandes på.... Snabbt som 1000 an försvann vi från banan och upp i skogen. Hade ju setat fint om valpen även lagt en "kaka" på den fina greenen.

Efter en underbar tur i skogen så var vi tillbaka i tätorten. Fortfarande utan krav på lydnad, dressyr och spårande. En liten Frolic här och en liten Frolic där... Bus gör 10 mässiga vändningar i förväntan på en kladdig godisbit. Arek då! Ja han bara kommer och käkar en Frolic utan att behöva göra något speciellt i motprestation. Lördag hela veckan lyser det i ögonen på honom... Men som sagt! Vi har ett par dagar ledigt innan vi kör igång igen.

Lilla sambon har även kikat på ett hus som hon ville ha. Säger att allt i vårt fina lilla slott bara går sönder. Ett besök på banken och lilla sambons drömmar hade slagits itu....Banken var villig att ha oss som kund, men då man visade siffrorna för hur mycket vi skulle betala så började både jag och lilla sambon att fnittra..... En månadskostnad på 25 000 pengar bara för att bo??? Vi tackade för oss och smög hukandes ut från banken och drog vidare mot landet.... Vi får nog bo kvar!!!

Då ringde den tatuerade mannen från motorcykelfirman. Nu har allt vänt.... Farbror Tatuering lät meddela att jag numera kan titulera mig fyrhjulingsägare och att denna kan hämtas redan nästa vecka. Yeahh!!! Nu har allting vänt. SMS ade vänner och bekanta för att glänsa, men fick följande till svar:

Fyrhjuling? Är inte det lite töntvarning?

Vad fan svarar man på det???

Man svarar inget på det utan man gasar bara vidare mot nästa fik....

Må nu gott!

Husse

P.S Kolla bilden i nästa sekvens så ser ni pärlan.....

FAST POWER 250 XT

FAST POWER 250 XT

OTUR HELA VECKAN...

Hela veckan kanske är fel att säga för det är en kraftig underdrift. Lever mitt liv i konstant skugga just nu känns det som. Detta ska alltså bli ett inlägg i negativitetens tecken tänker ni.... Helt rätt! Här kommer en kort resumé om vilket flyt jag lever i just nu....

Braskaminen! Denna kamin är troligen nedsänd från någon som kraftigt ogillar min livsstil. Projektet har kantats av missöden hela tiden. Detta i form av sen leverans, felleverans av skorsten (upptäcktes EFTER montering), avsaknad av viktiga detaljer vid montering, felplacering enligt en humorfull sotare samt som en liten extra krydda: Den läcker in vatten då det regnar...

Leder då osökt in på vädret! Eftersom det konstant regnat sista halvåret så har vi ju ganska snabbt upptäckt just det faktum att skorstenen läcker. Efter kontakt med den installerande hantverkaren så lovade han att komma genast dagen efter. Det har nu gått två veckor sedan det beskedet...

För att spara energi och då värna om vår fina miljö så beställdes ju även en ny luftvärmepump och nya fönster. Stora invesesteringar i klassen 150 000 kr. Kanon tänkte den snåla polismannen. Här kommer det att sparas "casch"..... Fönstrena var ungefär 4 månader sena, men resultatet blev i alla fall kanon. Luftvärmepumpen installerades då den tidigare oljepannan höll på att sänka polismannens ekonomi. Den nya pumpen var enligt uppgift klart kvalificerad och väl lämpad att ta över den nya uppvärmningen av huset.... - Jo tjena! Nu har det stått still ett antal gånger efter att nästan ha skjutit sig själv genom taket. Installatöreren har varit här och bytt saker 5 gånger och är nu på väg en 6:e gång. Varför? Jo för att pannjäveln packat ihop en gång till. Tur då att jag kan värma upp huset med braskaminen!! - Nej visst jävlar! Den läcker ju in vatten....

Tur då att man kan finna nöje i valpen Bus! Näe!!! Jävligheten fortsätter. Gammelgeten börjar bli gammal och trött. Bus har ju tidigare visat gott gry och jag kände stor framtidstro. Men så har det dykt upp vissa tveksamheter i Bus sätt att föra sig. Just nu känns det inte bra och instruktörerna på jobbet är väl inte helimpade av valpens uppträdande....

Tog då bilen och gasade i hög fart söderut (inte för att köra ihjäl mig...) utan för att köpa en rolig sak. Har grymt länge suktat efter en fyrhjuling och nu var det dags. Bokade upp mig på en modell jag velat ha under ca 1 år. Tanken var att jag skulle få känna lite fartkänsla och vildhet i avvaktan på att allt djävulsskap skulle lugna ned sig.... Försäljaren, en engagerad tatuerad sak, bokade upp fartmonstret i mitt namn och jag skulle få hämta den i veckan. Veckan gick, men den tatuerade mannen hörde aldrig av sig. Kontrollerade upp hur det gick och det framkom lite fint att MIN fyrhjuling redan varit såld.... Ville skrika ut ett könsord, men väluppfostrad som man är så sade man bara " OKAY!".

Vaknade upp till denna dag, öppnade dörren för att kasta mig ut och rasta hundarna. - Regn och blåst!!! Yeahhh!!! Ännu en dag i smutsighetens och fuktens tecken, men nu med ett stort undantag....

HOCKEY!!!

I dag drog hockeybockeyn i gång igen och livet är på topp. Nu kan inget stoppa oss.....

Tyck nu inte synd om Husse för att sista tiden sett lite tung ut.  Så här har hela livet sett ut, men allt är kanon ändå.... 

Må nu gott!!!!

Husse 

HÄR KOMMER LITE BILDER...

Efter en hel del tjatande, så har jag äntligen kommit till skott! Fick hjälp av en mycket duktig fotograf som på drygt 10 minuter tog 133 kort...... - Ni kommer inte att få se alla direkt, men dom kommer lite då och då. Fortsätt rulla nedåt så kommer de fyra första korten....

Må gott!

Husse

BUS SPÅRAR....

BUS SPÅRAR....

BUS UNDERSÖKER....

BUS UNDERSÖKER....

AREK VÄNTAR PÅ ATT SPÅRA...

AREK VÄNTAR PÅ ATT SPÅRA...

AREK SPÅRAR....

AREK SPÅRAR....

VÅGAR MAN SKRIVA ETT INLÄGG???

Har sett på kommentarsidan att man förväntar sig foton på valpen och geten.... - Har förstått att jag i stort sett är tvungen att lägga in ett par bilder på den stele och hans arvtagare. Då det precis varit julklappstider och det trots alla rykten inte är tomten som fixar klapparna utan faktiskt jag, så har kamerainköpet fått stå åt sidan... Har då fått det eminenta tipset att "låna" en kamera för att ta lite bilder. OK DÅ! Om ni inte kan uppskatta en fin text så lovar jag härmed att jag under morgondagen skall göra allt i min makt för att få tag i en kamera. OK?

Men tills dess så får ni hålla till godo med det senaste i vår värld. Nu har det inte hänt något speciellt och det "suger" som det heter i ungdomskretsar. Sista nattpasset räknade jag in noll hundjobb i mitt arbetsområde. Det blåste och regnade konstant vilket inte dirket piggade upp tillvaron. Den gode valpen Bus fick för första gången följa med på nattpasset. Vi lekte, spårade och besökt olika miljöer. Allt för att trötta ut den lille så att jag sedan på morgonkvisten skulle kunna få sova utan att bli störd....

Vi smet dock in i ett annat arbetsområde och då mitt i stora staden. Här stoppade vi en bil där det fanns tre personer i. Föraren hade krockat, men smitit från platsen. Föraren blev infångad och transporterad till polisstationen. Passageraren fram var pruttfull och skulle omhändertagas för att han inte kunde ta hand som sig själv. Han motsatte sig detta och fick då mottaga Statens fina pepparspray rakt i nyllet. Gömd i baksätet fanns nästa överraskning! En dam som troligen ej fick vara i vårt fina land varvid hon skulle omhändertagas även hon. Hon var klart flyktbenägen varvid jag pekade på Bus och geten i den öppna bakluckan. Helan och halvan i bakluckan gjorde ingen besviken. Skällde och anföll burgallret i sin iver att visa hur farliga dom var. Frågade henne på knackig skol-engelska om hon var " afraid of dogs?" 

Hon svarade ett tydligt "Yes" på detta varvid jag stärkte upp scenariot med följande utryck: " If you run away - dogs will....." Visade sedan det internationella tecknet med händerna som betyder att hundarnas käftar slår ihop i ett bett. Effekten blev god då den flyende föll ihop i en hög på marken. Tårarna sprutade ur ögonen och så höll det på tills nästa patrull anlände och hämtade damen.... Kan vara en bra effekt att ha hund med!!!! (Eller så blev hon rörd då hon hörde min fina engelska....)

Därefter var vi med på tre inomhussök efter inbrottslarm. Först gammelgeten och så fort allt var klart så fick valpen Bus hänga med in i lokalerna. Bus var dock väldigt, väldigt trött. Bus! Berätta vad och hur många gånger du gjorde en sak på natten?

Huse hAl rät!! Ja val jäteTlött... Huse sa att Ja gäspaDe 1000 gånger.....

Precis Bus! Du var grymt trött. Inte van att vara uppe sent va??? Perfekt tänkte jag eftersom jag saknade hundvakt och behövde sova efter nattpasset. Hem och natta Bus och mig själv efter frukost och tandborstning. Men va fan!!! Valpjäveln vägrade sova... Var pigg som en lärka och hade inga planer på att träffa John Blund. Blev lite barsk och meddelade Bus att det nu var sovdags. Efter allsköns ljud så kom han till ro i sin bur. Morrandes, suckandes, men till slut tyst.... I en timme..... Hur jag än försökte så vägrade vår lilla kära valp sova mer. Efter en timme till av ylandes och missnöjesyttrande så gav jag upp.... Ringde kära sambon som fick avbryta jobbet för att hämta Bus alias "ADHD".

Kom till eftermiddagspasset som en zoombie. Fick direkt ett knarksök och det brukar ju uppskattas av gammelgeten. Visade sig vara ett halvt slott vi skulle leta igenom. Yippie!! Patrullen som mötte upp oss verkade grymt laddade och nöjda med att vi kommit. Hyste stort förtroende för Hundenheten och dess fyrbentingar. Arek gör ju ingen besviken. Efter att han dragit mig upp för alla trappor så trängde han sig förbi poliserna. Söket var i gång vare sig man ville det eller inte.... Dock verkade geten ha missförstått uppgiften!! Började med att kuta in i sovrummet, ta upp en hjärtformad kudde med långa armar på. Tog upp kudden och löpte gatlopp i lägenheten..... Pust!!!!

Efter färdigställt sök så var i alla fall geten trött. Själv kändes det som om lite Deo under armarna inte skulle skada....

Under fridagarna sedan så har vi lekt en hel del. Bus har fått miljträna och spåra lite. Håller på att skifta tänderna nu så han är faktiskt lite loj tycker jag. Har också visat en liten tendens till höjdrädsla. Vet inte om det har med åldern och tandlossningen att göra att han är lite låg. Vi får avvakta och se....

Bus har dock visat vilken liten hjärna hunden har. Hade en boll i handen. Visade Bus bollen och skulle kasta i väg den. Jag hann dock inte kasta innan Bus tjuvstartade iväg. Precis när han vänder sig om och börjar springa så ser han en fågel uppe i skyn. Fågeln verkar dra sig kraftigt norrut och så även Bus. Tror han fick för sig att Husse kan kasta boll grymt långt för jäklar vad han sprang. Först på tredje visslingen kopplade trådarna i hjärnan ihop sig igen. Bus var tillbaka....

Som vanligt har jag tappat saker också. Mina favoritträningskläder är av fabrikat Nike. Ett av Nikebyxorna har grymt moderna fickor. Typ väldigt små! Efter två spår på ängarna så upptäckte jag att telefonen var borta.... Förstod att någonstans i sankmarken så låg den och väntade på sin ägare. Hade ju även lekt en del på platserna för spåren varvid den kunde ligga precis var som helst. Tog ut hundarna och hoppades på ännu en lyckat insats av Arek eller Bus. Efter 45 minuter så förstod jag att jag inte kunde förlita mig till hundjäv---larna i dag. Plan B! Hämta en ny telefon och sedan vandra runt på ängarna och ringa sig själv.

Efter att ha i stort sett gett upp så låg den plötsligt där. Precis i spårstarten av spår nr 2. Precis på den plats där geten befunnit sig, men då roat sig med att leka i en snöhög. En snabbkoll på displayen visade på 14 missade samtal..... Nåja! Telefonen var ju åter.....

Har ju fått tips om linor som skall hålla kvar mina saker. Kanske ska börja fundera lite mer allvarligt på detta....

Må nu gott!

Husse

VILL DU VARA FIN FÅR DU LIDA PIN....

Utbränd! Förlamad? Eller ännu värre - är jag på väg till dödsriket? För en som liknas vid en Duracellkanin så är känslan att ej kunna röra kroppen oskön... Tror jag befinner mig liggandes i sängen, oförmögen att röra mig och med samma känsla som då jag, liggandes i en kartong på vägen, blev påkörd av en bil. (Dont try It!!!) Trycket över bröstet, paniken som stegrar sig. Det enda jag tycker mig höra är en röst långt bort i rummet....

" Skulle inte du träna varje dag du var ledig?".

- Visst fan! Jag var ju i gymet i går. I ett svagt ögonblick lovade jag barnen att jag skulle ta tag i muskelibiten och då även ge mig upp till gymet varje ledig dag. Hade nu varit där två dagar i rad och förklaringen till min oförmögenhet att röra sig hade fått ett svar... Ahhhh! Vad ont träningsvärk gör!!! Visste inte att jag hade muskelgrupper på dessa ställen, men uppenbarligen hade jag det. Uppenbarligen har dom legat en hel del i dvala också...

Efter att jag blivit hånad tillräckligt länge av den lilla sonen i dörröppningen så lyckades jag ta mig upp ur sängen. Efter ett varmt bad och lite god frukost så var jag till och med människa igen. Bara att ge sig ut i verkligheten.

Fortfarande kolsvart och dystert då jag vandrade i väg ut i skogen för hundarnas morgonpromenad. Småregn, kladdig snömodd och den förbannade molnande muskelvärken. Valpen Bus däremot var i toppform. Sprang som en vilde fram och tillbaka i terrängen. Kastade ett föremål i luften. Föremålet landade och kastades upp i luften igen. Bus verkade ha kul med den där lilla granruskan han for runt med.

Efter ett tag anlände den glada valpen i position nära Husse. Det var ingen granruska han lekte med utan verkade vara en bit plast!!! Tyckte inte Bus skulle leka med den lilla plastbiten så jag tog upp den. Då såg jag att det var ett bensinkort, flera passerkort, ett körkort och ett kort märkt med Polisen!!!! Va fan! Det var ju mina kort! Eller om jag ska utrycka mig milt: Typ hela mitt liv!

Måste ha tappat korten under gårdagens långpromenad. Nu hade Bus hittat alla korten och lekte hej vilt med dom. Helt otroligt vilken tur jag har..... Kan tänka mig att jag blivit aningen nojig då jag kommit till jobbet och upptäckt att alla Statens kort saknades.... - Var börjar jag leta????? Tack Bus!

På jobbet sen så var temat för Bus att leka med andra hundar, hälsa på i nya miljöer samt träffa lite vanliga människor. Programmet följdes till punkt och pricka under dagen. Bus fick hälsa på i ett centrum, vandra runt på en större bussgata samt hälsa på farbrorn som säljer godisremmar vid pendeltåget.

Gammelgeten är ju snart 8 år så det finns inte så mycket att träna nu när det var snö ute. Han fick därför hänga med in i dressyrhallen och leka med bollen i grupplydnaden. Geten älskar att showa och gjorde ingen besviken. Som lite extra bonus fick han köra ett saksök i djupsnö, samt vinda in en jacka som jag gömt i skogen. Arek hittade jackan utan problem trots att Bus hängde i hans halsband.... Grand Finale för gammelgeten skulle bli att få hoppa ur polisbilen, springa vid min sida och på mitt kommando sändas till att infånga en flyende person.

Följande moment gick som det skulle: Parkera bilen, öppna bakluckan samt öppna buren.

Följande moment sprack: Arek skulle springa vid min sida tills jag talade om att han fick jaga i kapp. Arek skulle stanna då den flyende mannen stannade och där börja skälla an....

Så här gick det: Polismannen parkerade bilen, banditen sprang iväg. Luckan öppnades och innan jag han säga något så var geten redan på väg..... Banditen stannade, men detta upptäckte geten försent. Trots broddar, klor och backväxel så fanns ingen återvändo... Banditen infångad brutalt! Nåja! Är man hund och 8 år så behöver man väl inte bry sig om smådetaljer. Han hade säkert kul i alla fall.....

På kvällen sen så var jag, geten, Bus och sambon ute på en liten promenad. Har börjat med att ha Bus lös eftersom han är mycket lyhörd. Korrigering: Var lydig!!! Den lilla valpen hittade ett köttben i skogen. Den lilla valpen är rätt smart och förstod snabbt att:

1 Husse kommer att ta benet.
2 Arek kommer att ta benet.

Vad att göra? Jo! Springa långt och i stora bågar. Stanna på avstånd för att "visa" Husse benet och därefter fly igen.
Helvete vad jag fick locka och pocka för att få kontroll på den lilla skinnbiten till valp. Slutade med att jag fick göra i ordning lite hundmat och locka med. Ännu en vinst för lilla vargen.

Nu ska vi sova lite och sen ge oss av till jobbet. I dag är det nattpass och Bus ska få följa med för första gången....

Må gott!

Husse


MAN SKA LEVA SOM MAN LÄR....

Principer! Ett av Husses adelsord. I bland kan det gå till överdrift då Husse ska följa och genomföra sina ideér. Ett exempel så här vid årsvändningen är ju "Nyårslöftet". Husse tycker att sambon och barnen äter för mycket godis och dricker för mycket läsk. Husse har inte fått med den kära sambon då det gäller att minska på intaget varvid han utfäste en tävling i ämnet. (Husse vill ju alltid vinna allt så motståndet kan vara tufft....)

Tävlingen gick ut på att det var läskförbud och godisförbud för sambon och barnen under sex av veckans dagar. Lördagarna var fria och då att anses som syndens dag enligt husse. Sambon vägrade, men de kära barnen backar inte för en tävling. Dock under förutsättning att dom fick välja något som husse inte fick göra... "Go for It!" sa Husse kaxigt, men då hade han inte fått reda på vad han skulle göra.

Momentet för Husse blev: Du får inte fika!

Innan ni utbrister att detta kan väl inte vara något problem. Notera då följande ingredienser i Husses liv.

1. En polis älskar att fika
2. Husse är polis ut i fingerspetsarna - vilket innebär att han älskar att fika.
3 Husse fikar varje dag. På sommaren på altanen och under kalla årstider på två favoritfik.

Detta innebar alltså att Husse bara får dricka kaffe, men ej ta något bakverk!!!!!

Husse såg blek ut, men kunde ju ej backa ur tävlingen då han dragit i gång den. Husse vill ju även att barnen ska må bra och ha fina tänder. Husse antog utmaningen, men förstod troligen inte innebörden. Prövningarna lät inte vänta på sig kan jag tillägga. Om vi börjar med mattis, alltså kära sambon, så sprack vadet första dagen. Hon ansåg att Cola Light inte var läsk..... Det är ju inte socker säger hon... Jo tjena! Vilket föredöme för barnen.....

Husse visste ju att han kunde äta en smörgås till fikat så han trodde inte att det skulle bli några större problem. Upp till det dagliga fikat och vad var dagens premiär? SEMLOR! Hur f-n kan dom ha semlor när vi tävlar sade Husse..... Alla i fikagruppen tog semla, men Husse var stark och åt en torr leverpastejmacka. På natten skulle Husse jobba och då hade den snålaste gruppmedlemmen med sig nybakade bullar. Nu var det läge att fuska kan man tänka... Ingen sambo där, inga barn och förhoppningsvis lojala arbetskamrater.

Jag satte en 50 lapp på att husse skulle ta en bulle. Speciellt när den ena polisen sade att "barn är satta till världen för att luras". Men den principfaste, envise gubben stod på sig. Berättade om sitt vad och lät bli att äta bulle. Kvällen därpå bjöd den andra turlaget på tårta. Samma visa igen! Husse förklarade varför han ej ville ha den saftiga, goda gräddtårtan. Det andra turlaget tittade på Husse som om han hade pesten eller liknande... Husse stod dock på sig.

I dag däremot, var det ju lördag. Husse mindes vadet klockrent och ville åka och fika. I dag blev det semla och Coca Cola. I kväll blir det hockey på TV och då med godis och läsk som tillbehör. Prisa lördagarna tillade han.....

Något som också verkar motivera Husse att hålla ut med sitt nyårslöfte är att han blir rätt hårt hånad på hemsidan. Att håna Husse för hans kondition är som att kasta Arek på valborgsmässoelden.... Det motiverar gubben att öka träningsdosen ännu mer... Tyvärr drabbar det ju mig till synes och sist. Ju mer gubben ska träna, desto mer förstörs min vila... Sista gången vi tävlade så körde vi orientering 5 km. Då var det tävling och då drabbas alltid jag. Det slutade med att Husse kom in 30 meter före mig i mål!!!! Husse sa att han skämdes för mig då. Talade om att hunden väl borde vara före människan förbi målsnöret.

Att jag fick skämmas bland dom andra fyrbentingarna då? Var det inget han reflekterade över????

Ja! Ja!

Någon som vågar sätta emot Husses nyårslöfte? Vem tror att han viker ned sig och börjar äta bakverk annat än på lördagar? Inte jag i alla fall....

Det verkar som jag ingår i diettävlingen också! Jag har inte fått min kvällsmat än! Vad bengeten inte vet är att jag kan bli rätt kinkig om sockret faller för lågt. Så! Husse! VAR FAN ÄR MIN MAT.?????

Gammelgeten Arek


HERREGUD VAD MED BLOD....

Årets första inlägg går blodets tecken.... Hörde först hur Gammelgeten och valpen Bus kämpade om samma leksak. Morr från den gamle och som vanligt helt tyst från den lille. Han står bara still, med öronen bakåt och tittar åt ett annat håll än mot han med trasiga tänder. Geten morrar, skäller och försöker dra lös bollen från den lille. Dock helt utan resultat! Den lille bara står still, envis som synden och formligen nöter ut Gammeletens tålamod. Till slut släpper den gamle till förmån för den unge.....

Det blir tyst och jag går ut i köket. Under tavlan där vi brukar hänga upp räkningar med hjälp av nålar så står den lille. På golvet är det blodigt och man ser hur den lille tuggar i sig ett litet föremål. Uppfattar det som om han fått i sig en av nålarna varvid husses reflexer övergår från nyårsdagens naturliga rörelseschema till att explodera som en hungrig tiger. Får tag i käkarna, men det är för sent. Händerna helt blodiga och jag förbannar den lilla genom att se en valp woododocka framför mig med svärd i. Upptäcker att nålarna sitter kvar i tavlan!!! Varför blöder då den lille? Då faller poletten ned och jag förstår vad som hänt... Det var ju så klart en av valpens tänder som dragits ut i kampen. Därefter går det ju inte att låta tanden ligga på golvet. Näe! Man måste ju äta upp den...... Skönt att det inte var något värre....

Fick ej titta in i munnen på det lilla aset. Han gjorde kraftigt motstånd och efter ett tag såg mina händer ut som blodig köttfärs. 1-0 till Bus!

På nyårsafton så roade vi oss med att långspåra med Gammelgeten och kortspåra med Bus. Båda spåren gick bra. Till Arek så gick jag ut i vilda skogen. Använde GPS för att få uppleva det nya året i tätort i stället för att vara ensam i skogen. Spåret blev ca 1.5 km i väldigt skiftande terräng. Berättade för barnen att jag sett grymt med älgpruttar och att det troligen finns en som smyger runt kring mitt spår.... Efter någon timme var det dags att spåra. Arek sprattlade ur bilen, skällde och sprang runt som en galning. Han trodde vi skulle rasta och leka. Då vi tittar upp så står en älgko och kalv bara 100 meter ifrån oss. Arek tystnar, stänger ,munnen och försöker stirra ut familjen Älg. Familjen Älg ger upp leken och vandrar upp i skogen. Precis där vårt spår går.

Geten har ju lurat mig på älgspår tidigare. Detta i vildmarken i Forsmark. Geten skiftade spår och jag sprang som en vettvilling rakt ut i vilda skogen. Efter ca 40 minuter ringde telefonen och man undrade var hundförare Husse och hans parkamrat tagit vägen.... Panik!! Var fan var jag nu då? Mitt ute i vilda skogen. Alla ni som varit i höjd med Forsmark/Östhammar kan nog inthyga att bebyggelse inte är det dominerande inslaget där... Då som nedskänkt från himlen - syntes de två kärnkraftsreaktorerna långt bort i fjärran. Då visste jag att jag skulle hitta hem, men att det skulle ta tid.... Två timmar senare var jag och geten tillbaka...

Nåja! Nu hade jag ju gått spåret med GPS så nu skulle jag ju kunna korrigera geten om han drog ut på äventyr. Vi drog i väg och efter ca 200 meter så hör man älgarna strax framför oss. Geten är dock het och koncentrerar sig på husses spår......

Därefter var det Bus tur. Han skulle få spåra upp sin mat. Spåret mätte hela 150 meter och hade tre riktningsförändringar. Bus fick mat även i dag vilket innebar att vi nådde fram till slutet. Han är grymt het och verkar älska att spåra.... På eftermiddagen drog vi till Brukshundsklubben för att leka. Vi hade roligt, busade och körde lite lätt lydnad. Typ: Sitt! Stanna! Var olydig! Det sista kommandot gick bäst.... Det var även första gången Bus lät bli att jucka med mig på träningsområdet. Yeahhh!!!

Bus tog dock igen det senare på kvällen. Var ju lite osäker på hur han skulle reagera på nyårsfirandet. Det blev därför en mycket nykter tillställning ifall vi skulle vara tvungna att åka i väg en sväng med bilen. Kvällen gick bra och i stort sett även hela nyårsfirandet. Vid 12 slaget så drog ju kriget igång. Bus blev lite orolig under det värsta smällandet, men jag uppfattar det som om det är alla färgerna som var värst. Bus vankade lite av och an och hade lite svårt att komma till ro. Vi gick därför in i ett sovrum, stängde dörren och drog ned rullgardinen. Där var det inga problem. Bus lekte en stund, men fick efter några minuter de glansiga ögonen åter och så var det dags igen: Juckardags med husse!!!!

Då smällare o raketer lugnat ned sig så var Bus åter i harmoni. 

Bus har ju fått sitt namn av en anledning. Nu senast så åt han upp en beställningslista på underställ. Dessa underställ beställdes via jobbet och ansvaret låg på mig att se till att beställningen kom in. Bus började med att korrigera listan lite innan han helt bestämde sig för att äta upp den.....

Allt har ju inte gått i moll och mörker. Under nyårsfirandet så var "The Legend" med familj på besök. Han brukar ju skrävla om att han alltid vinner det vi tävlar i. No!! No!! I går var det dags för Nintenod Wii. På schemat stod tennis och golf. Jag ska vara snäll och bara redovisa vem som vann. HUSSE!

The Legend blev fullkomligt krossad. Nu är han ju van att torska mot mig, men det är klart. Känns ju extra skönt att börja året med en vinst....

Ha nu en riktigt god fortsättning!

Husse