LÅNGA PASS....

Det har varit lite dåligt med hundförare på jobbet sista dagarna. Detta med anledning av sjukdom, semestrar m.m. Detta har gjort att vi fått köra lite längre pass och för oss som är vana att mest leka med hundarna så måste jag säga att det blev rätt jobbiga dagar....

Nattpasset var som vanligt, men tyvärr rätt lite jobb. Natten blir rätt lång om man inte hittar någon att fånga eller hjälpa och vid 04.00 tiden på morgonen så var ögonen rätt tunga. Innan denna timme så hade vi i alla fall haft ett roligt inomhussök. Det var en kontorslokal som larmade vid midnatt och ett antal poliser, väktare och så Arek och jag for dit i jakten på att infånga en tjuv. Som hundförare så får du alltid förmånen att söka lokalen först och så även nu. Väktarna låste upp ingången och vi anropade som brukligt att det var dags för tjuven att ge upp. Om tjuven inte ville ge upp så fanns möjligheten att möta Areks bistra uppsyn.

I 9 av 10 inbrottslarm så har tjuven redan hunnit lämna. Förhoppningarna var ej så stora då jag skickade iväg Arek in på våningsplan 1. Inga markeringar där och inget intresse från Arek om att någon skulle ha befunnit sig där sista timmarna. Vi drog vidare upp till plan 2 och där syntes det direkt på Arek att det fanns färsk vittring. Arek for direkt in i ett rum och sedan ut igen och vidare in i en lång korridor.

Jag följde efter Arek in i mörkret och längst in i korridoren lyste det i ett rum. På en stol så satt en man med dom största ögonen jag någonsin sett. Att nämna att han såg skräckslagen ut är ett snällt ord. Mannen hade dock vett att sitta helt still då vargen anlände i galopp. Jag kunde direkt se att denna man ej såg ut som urtypen för hur tjuven brukar se ut varvid jag kommenderade Arek att lägga sig ned. Som ett lejon i jakt på bytet lade sig Arek ned framför mannen. Efter lite luktsalt i mannens näsa så kom han tillbaka till verkligheten. Det visade sig att han jobbat sent och då råkat dra igång larmet. I stället för att ringa larmcentralen så fortsatte han jobba. När han efter vårt samtal satt och skakade såsom en som har Parkinsons, så lät han meddela att han i fortsättningen ämnade meddela eventuella larm som han dragit igång. Jag och Arek lämnade därefter platsen med ett flin på läpparna. Mannens ögon i samma ögonblick som han såg Arek är något som jag kommer att minnas länge.

Kvällspasset var även det lugnt och bjöd endast på ett spår efter inbrott i villa. Vi lyckades spåra upp tant nyfiken och hennes hund. Det visade sig att hon varit tvungen att gå förbi och titta på villan och därefter skyndsamt gått hem. Även den kvinnan såg hyfsat överraskad ut då hon såg Arek spåra förbi på gräsmattan till hennes hus. Efter det fick vi ej upp något bra spår så tjuven lyckades komma undan.

Arek fick därefter lite torr hundmat medans husse smet in på Kinakrogen för en rejäl måltid. Efter kvällspasset så var vi tvungna att fortsätta fram till kl 6 på morgonen. Det nattpasset bjöd på två biljakter, ett inbrott där man körde in en stulen bil genom ett skyltfönster samt ett spår efter en person som gjort inbrott i bilar. Där hade man tagit en misstänkt tjuv en bit från brottsplatsen och nu ville man att Arek skulle spåra från brottsplatsen och då förhoppningsvis ända fram till den plats där tjuven anträfffats.

Detta spår gick mycket bra. Arek spårade från den bil som haft inbrott. Via trottoarer, gångvägar, trappor och sedan ned till en stor kanal. Där var det mycket nära att både Arek och jag fick bada, men som genom ett under så undslapp vi detta. Längs med spåret så anträffade vi lite gods från tjuven, så även han fick följa med till fängelset. Kul när det fungerar. I våra kretsar kallas det att man har gjort ett bevisspår. Det vill säga att hunden, genom sin spårförmåga, visat vilken väg banditen gått efter brottet.

När vi äntligen fick åka hem hade vi jobbat i 14 timmar och både jag och Arek såg bra mycket äldre ut än vad vi egentligen är.....

När vi vaknade så var det dags att åka till jobbet igen. Denna gång för ett kvällsdressyrpass. Då brukar vi träna inomhussök och så även nu. Vi hade tillgång till en mycket stor och fin lokal på norra sidan om staden. Här tränade vi hundarna i att finna gömda personer. Hundarna visade sig vara mycket duktiga. Bland annat anträffades låtsastjuvarna gömda på toaletter, pallställ och i plastbadkar med lock. Vi gjorde även ett par fällor för att kolla de nya hundförarnas säkerhetstänkande. Det gick väl sådär kan man säga, men förhoppningsvis fick dom sig en tankeställare....

På vägen hem så ville polisradion att vi skulle hjälpa till med ett narkotikasök. Det var två bilar man ville ha hjälp med att söka av. Vi hittade ingen i bilarna, men då vi gick förbi den plats där de misstänkta banditerna stått så ville Arek dit. Arek visade tydligt att han hade någon doft i nosen och efter ett tag markerade han en bit hasch i mörkret bakom en soptunna. Det visade sig vara på den plats där den misstänkte filuren stått medans polisen kollade hans bil. Härligt att se när hundarna gör bra ifrån sig....

I dag har vi haft återhämtningsdag. Vi har bara promenerat i skogen, cyklat lite samt tagit en liten löprunda nu på kvällen. Det blir vila även i morgon, men sen kör vi igång med träning igen på måndag.

Husse

BLANDADE RESULTAT...

Då har vi varit en stund på jobbet och avverkat ett par pass. Dressyrpasset var upplagt på så sätt att samtliga hundar skulle inventeras i spårupptag från bil. Detta gick ut på att man tar sig fram till en uppställd bil och där börjar att söka spår från förarplatsen. Meningen är att man sedan skall arbeta ut spåret och finna slutbelöningen. I detta fall en bit brandslang för hunden att bita på.

Spåret var relativt färskt, det vill säga, ca 15 minuter gammalt och då på gräs. Detta är oftast inga problem för hundarna, men då det är så färskt så kan dom vara lite spattiga och ha svårt att få ett bra spårupptag. Vid tillfället blåste det även kraftigt och platsen var mycket öppen. Redan när jag tog ut Arek och gick mot bilen så såg jag på honom att han kände spåret. Då var vi ca 20 meter ifrån bilen. Arek visar detta genom att bli smått olydig. Han vill gärna köra igång på en gång, men jag vill att han skall börja spåra från förardörren. Efter lite verbalt tjafs så gjorde han som jag ville. Spåret därefter var inga problem och vinsten blev som sagt den goda brandslangen. Samtliga hundar lyckades bra om än med lite olika tekniker....

Efter detta körde vi personsök i stora skogen och eftersom det blåste så fint så hade hundarna inga problem med att hitta dom gömda figuranterna. Efter denna tuffa dag så körde vi lite motion för att sedan åka hem och invänta nattpasset.

På nattpasset larmades det ut att en ung dam ville ta sitt liv. Hon ämnade göra detta vi en sjö och hon var inte mottaglig för att få lite hjälp i stället. Tack vare en duktig operatör vid polisradion så lyckades man lura ut att kvinnan vid tillfället låg i ett dike och nyligen varit vid en lekplats med två gungor och en container. Hon började bli sluddrig i sitt tal och man befarade att hon höll på att bli medvetslös på grund av intag av farliga mediciner. En polispatrull hittad en liknande lekplats i ett bostadsområde nära den sjö där kvinnan uppgett att hon skulle avsluta sitt liv. Jag och Arek åkte därför till lekplatsen för att söka ett spår.

Arek visade direkt att det fanns färsk vittring i denna lekplats och han började sedan att spåra från platsen. Efter lite ängsspårning, spårning över tomter m.m, så gick spåret ut på en gata. Spåret ledde ned mot samma håll som sjön skulle ligga och vi lät meddela detta över radion. Efter ett tag ropade en polispatrull att man hittat en kvinna i diket. Arek var då ca 200 meter hitom den platsen och jag lät honom därför jobba ut spåret. Arek spårade ända fram till diket och markerade där på en flaska. Flaskan hade tillhört kvinnan och låg nu kvar på den plats där man anträffat henne.

Tur att poliserna hittade henne, men det hade varit ännu roligare om Arek fått spåra de sista 200 metrarna och på så sätt fått vinning av att hitta henne. Men, man kan ju inte få allt.....

Under natten sedan var det flera jobb, men inga som man direkt kunde använda hund på. På kvällspasset sedan så var banditerna hyfsat aktiva igen. Bland annat var det två män som gjorde inbrott i en bil. Man sprang då man blivit upptäckta och försvann in mot ett skolområde. Jag och Arek  kom dit ca 15 minuter efter och jag kan inte säga att jag blev helimponerad av Areks spårande då. Efter ca 200 meter in mot skolan så tittar han upp på mig, blir torr i halsen och vill vända och gå tillbaka till polisbilen. Detta är Areks sätt att visa att han numera ej har något spår och ej heller har för avsikt att söka vidare. Torrheten i halsen är för att han vet att jag ej är nöjd med hans beslut i sak och då uppvisar ett visst irriterat utryck.

Dock helt i onödan eftersom det bara är han som kan spåra.

Senare under kvällen så hade polisen en trafikkontroll. En bandit körde igenom och sprang sedan in i bostadsområdet. En av våra nya hundförare beordades dit och jag tänkte hänga med för att hjälpa till. Jag körde emellertid ej på så fort eftersom jag var så lång borta och det var mycket trafik. En av den nya hundförarens svagheter är dock att ställa in GPS en på rätt sätt. Påfallande ofta åker han åt helt fel håll och så även nu. Jag och Arek kom därför först och påbörjade sett spårsök från bilen. Det vara då ca 30 minuter sedan banditen sprungit, men Arek tog upp spåret fint och det blev ett herrans spår runt bostäder, fält, villor, fotbollsplaner och parkeringar. Vid ett tillfälle kunde man se på hunden att banditen suttit och gömt sig bakom ett staket. Han hade tyvärr lyckats springa över en fotbollsplan och upp i ett bostadsområde och där var han som uppslukad av himlen.

Tråkigt när spåret var så bra, men ska man se till det positiva så hade spåret gått i en stor ring så vi var väldigt nära polisbilen igen. Det negativa i historien, men som ändå är förståeligt, är människans nyfikenhet. Så fort man ser en polisbil med blåsljus så ska man ut och kolla vad som hänt. Självklart tar man då med sig sin lilla fyrbenta kompis Fido då också. Detta gör att det blir en otrolig störning för hunden medans man spårar och mången gång så är jag säker på att Arek tappat spåret för att dessa nyfikna tvåfotingar dykt upp för att kolla läget.....

Var jag bitter nu? - Bäst att lägga till att dessa tvåfotingar ofta även hjälpt till i jakten på boven. Detta då med viktiga iaktagelser om banditens flyktväg.

Kvällen bjöd även på ett bättre knivbråk i ett bostadsområde. När polisen anlände så kastades det 5 knivar till marken. Allt för att undgå upptäckt. Arek behövde aldrig följa med ut vid detta tillfälle och när jag kom tillbaka så tog jag honom kraftigt med överraskning. Arek hade somnat på sin fäll och då han upptäckte att jag upptäckt honom bevaka bilen så dåligt, så uppvisade han ett kraftigt missnöje i form av morr och skällande.

Jag antar att det var ett sätt för honom att visa mig att han behövde vila lite nu. Det är ju det våra fridagar är till för.....

Husse

EN HUNDFÖRARES TUFFA VARDAG...

Alla ni som läser denna blogg har väl redan förstått att vår vardag inte är allt för tuff utan snarare helt underbar. Visst kan hösten och vintern vara lite bistra och kalla. Inte alltid så roligt att kila ut med vovven när det blåser och regnar i ett. Allt detta glöms dock helt bort när den första vårkänslan börja infinna sig. Just nu är vi i denna underbara period och allt det onda är som bortblåst.

Under några dagar nu så har det varit torrt ute, blå himmel och ca 15 grader varmt. All snö är borta i skogen så vi kan med lätthet lägga spår och köra personsök. Saksök på barmark samt promenader utan att behöva pulsa i djup snö. Under dessa två dagar har jag vid flera tillfällen varit tvungen att bara lägga mig på marken tillsammans med Arek. Vi har haft solen i ansiktet och bara legat still och mått bra. Eftersom träning ingår i vårt arbete så får vi ju även förmånen att leka i skog och mark med fullt betalt. Lägg därtill att vi har rätt till fysisk träning så förstår ni att vi liksom svävar på moln.

För att ge er en inblick i min och Areks tuffa vardag så skall jag tala om vad vi gjort de tre sista dagarna. Två av dessa har varit arbetsdagar och då så kallade dressyrdagar. Vi har i strålande sol tränat fältspår, asfaltsspår, personsök samt motionsträning. Man märker även på hundarna hur dom skiner upp och bara mår bra. Arek blir som en valp. Känner alla dofter, reagerar på minsta ljud och blir nyfiken som apan Nicke i sagornas värld.

Personsöket går till så att Arek sköter allt. Han leter upp den gömde i skogen medans jag styr honom enligt ett visst mönster. Under momentet finns gott om tid att sola ansiktet..... Är man figurant så är det ännu trevligare. Då behöver man bara ligga still och vänta på att bli funnen. Hittar man ett riktigt bra solställe och har med sig en kanna kaffe så förstår ni ju själva hur tuff vardagen är. Enda orosmomentet är just när hunden finner en. Alla hundar är inte vänliga vilket kan innebära en och annan puff i revbenen.

Under dagen idag har vi varit lediga. Vi ska ju jobba natt och har därför fördrivit dagen med flera långpromenader i solen samt ett motionspass i form av löpning. Nu ska vi snart sova lite innan vi förbereder oss för natten. Med lite tur blir det mycket hundjobb. Det beror på om tjuvarna också fått vårkänslor förstås.

Hoppas ni nu förstår en hundförares tuffa vardag. Men kom ihåg! En glad polis är en bra polis! - Så se upp i natt bovar och banditer.....

Husse

I BLAND VINNER FARBROR BLÅ....

Ännu ett par fridagar har gått med träning och så även ett par arbetsdagar. Fridagarna bestod av enkel träning samt motion av hund. En hel del promenader nu när snön börjar att smälta bort. Onsdagen var dressyrdag och då tränade vi lite platsliggning, framåtsändande samt lite variationer i lydnadsmoment. Platsliggning betyder att hunden skall ligga still på ett ställe, tillsammans med andra hundar, och göra så i 10 minuter. Under slutet av denna period så skjuts det ett antal skott och meningen med detta är att hundarna skall tränas att lämnas ensamma och under den perioden ligga kvar utan att resa sig och hitta på hyss. Skotten är för att kontrollera skottfasthet samtidigt som ljudet ofta blir som en trigger för hunden. Ett bra beteende i detta moment är att hunden hela tiden ligger still med fokus framåt. Det gör inget om hunden reagerar på att det skjuts, men i övrigt så skall dom ligga kvar.

Detta moment kan ställa till stora problem och kräver en hel del jobb från ekipagets sida. Arek klarar ofta detta bra vilket får till följd att husse kan slappna av....

På torsdagen så var det dags för nattpass. Det var en hel del att göra, men vi hade inget flyt denna natt. De jobb där man kunde använda hund på var vi i bästa fall där som andra hund. Vi hade ett par genomsök av skogsområden och en lägenhet i jakt på tjuvar och banditer, men tyvärr fanns ingen sådan kvar så vitt vi vet....  I jakten på en man som hotat upp sin gamla tjej så var vårt uppdrag att kolla av att han ej befann sig vid hennes bostad. Han hade tidigare klättrat upp på hennes balkong och enligt uppgifter i polisregistret så kunde han vara beväpnad och farlig. Detta gjorde att jag och Arek var lite på tå och under ett par av balkongerna i bostadsområdet så visade Arek tydligt att något var där... Han vindade kraftigt under två balkonger och var mycket nära att börja skälla. Arek är tränad att skälla på dold människa eller kläder och jag tog därför för givet att banditen nu låg gömd på någon av dessa balkonger.

En av balkongerna tilltalades, men inget svar kom tillbaka. Jag kände mig därför tvungen att klättra upp för att kontrollera och hjärtat slog lite extra under dessa akrobatövningar. Det är ju trots allt rätt svårt att skydda sig medans man klättrar. På den ena balkongen anträffades......- en vante! På den andra balkongen anträffades.... - en upphängd rock!. Inte det beslaget jag ville finna, men hunden gjorde ju alldeles rätt. Vinden låg så fint så Arek kände lukten av mänsklig doft i dessa klädesplagg. Han visade detta för mig och beteendet är ju precis likadant som om det låg en människa och gömde sig där. Alltså var jag ändå rätt nöjd med honom....

På våran enhet har vi även som mål att köra förbi hos kvinnor som är allvarligt hotade av sina gamla män. När vi har ledig tid så kör vi förbi sådana platser. Vi tar ut hundarna och går en sväng runt i området. Det blev ett par sådana ärenden under natten också. Dock utan att träffa på någon elak pojkvän.....

Till kvällspasset sedan på fredagen så hade turen vänt. Det började lite enkelt med att jag och Arek körde lite övningsspår. Därefter blev vi kallade till en plats där en man meddelat att han ej ville leva mer. Han ämnade ta sitt liv ute i skogen och hade nu varit borta ett par timmar. Familjen hans var mycket oroade och då man sist hade kontakt med mannen så hade han lagt sig på marken samtidigt som han var påverkad av alkohol. Mannen saknade även jacka vilket fick till följd att läget var mycket allvarligt.

Jag och Arek och åkte dit och upptäckte att skogen var mycket stor. Vi gjorde oss klara att gå ut det brukar vara så att vi får hålla på i många timmar. Det hade även blivit mörkt ute. Jag fyllde på en så kallad insatsväst med GPS, extra batterier, vatten och spårlina. Vi gav oss sedan ut i mörkret och då med förhoppningen att hitta mannen innan det var försent. Och sanna mina ord. Vi han bara gå några hundra meter längs vattenkanten, därefter rundade vi ett berg. Det syntes direkt på Arek att han fått in något i nosen eftersom han höjde huvud och svans för att sedan galoppera rakt upp för berget och in i skogen. Ca 200 meter upp så började Arek att skälla och då jag kom dit så var mannen vi sökte där. Underbart så klart, men samtidigt var mannen så sprattlig att jag var rädd att Arek skulle bita honom. Mannnen lugnade sig dock och efter en liten stund kom det andra poliser dit för att hämta honom. När jag och Arek lämnade platsen så måste jag säga att känslan var mycket trevlig i kroppen. Arek då! Han morrade bara när jag satt in honom i bilen, så jag antar att han var sugen att gå lite längre in i skogen.....

Vi han knappt hylla oss själva innan det ropades ut att en butik precis rånats. Vi kom först dit och upptäckte att den stackars ägaren var helt sönderslagen. Rånarna hade varit mycket bryska innan dom sprang från platsen. Efter att andra poliser kommit dit och tagit över så begav sig Arek ut för att spåra. Platsen var inte helt lätt att spåra ifrån. Här var ett centrum med tillhörande pub och tunnelbana. Det rörde sig en hel del människor där och man pekade ut vilket håll nidingarna sprungit åt. Arek tog upp ett spår, men efter ca 500 meter runt på gatorna så tappade vi spåret.

Vi hade dock sån tur att ett vittne stod precis där vi tappat spåret. Han uppgav att en moped lämnat för en stund sedan och då bakom huset där vi nu stod. Ett annat vittne hade sett två unga män vid mopeden och så var jakten igång. En polisbil lyckades få korn på mopeden och och efter en vild jakt så infångades de. Man hade fortfarande bytet på sig och så även blod från butiksägaren.

Till fängelset med dom. I bland vinner farbror blå och det känns ganska bra. Denna gång var det tack vare vaksamma människor i området.

Arek och jag stannade kvar en stund för att leta gods efter rånarna. Bland annat vapen och rånarluvor. Medan vi höll på så ropades det ut att en pistolbeväpnad man hotat folk i ett centrum. Han hade därefter lämnat i bil och en polisbil låg nu bakom den. Man lämnade positioner och vi tillsammans med en buss specialpoliser styrde mot platsen. Efter ett tag låg vi bakom och kunde gemensamt göra stoppet. I fall mannen skulle försöka springa så tog jag med Arek ut. Arek var dock rätt så uppe i varv så när jag öppnade luckan så satsade han fullt mot en framrusande polisman.... Efter ett tag så lyckades jag få kontroll på vargen och vi kunde fullfölja vår ursprungliga plan.

I bilen anträffades många vapen och följden blev att ännu en fånge fick åka till fängelset. Efter helgen här så börjar vi jobba igen. Vi får se om något spännande händer då. Rapport kommer....

Husse

HUSSE HAR INGEN HUMOR...

Ha! Ha! Hi! - Husse har ingen humor! Ibland ska hann ju vara så himla käck och kläcka kommentarer om andra, hitta på småhyss etc. Men när man själv hittar på något då blir han småsur och grinig. I går var det träningsdag för oss och vi skulle ned till södra sidan för att leka i dressyrhallen. Vi var dock tvungna att stanna en stund på norra sidan ifall det skulle dyka upp något hundjobb. Det var dock lugnt där så vi nöjde oss med en liten promenad i en fin park. Där var flera hundar och det var lite småtrevligt att vandra runt och titta in tikar. Tror även husse kikade in en och annan tant i parken också...

När det var dags att fara ned mot dressyrhallen så anlände vi dit lagom till ett enklare lydnadspass och skyddspass. Jag fick träna på att krypa, sätta mig på rätt sätt samt köra framförgående. I skyddsarbetet så ville husse sträcka upp mig så att jag höll rätt avstånd till den som skulle bli biten. Det gick väl hyfsat.... Sedan fick jag även träna på att bevaka, bita och släppa bettet på husses kommando. Husse var mycket nöjd med detta så då gick vi på promenad igen. Under promenaden hade husse varit lite busig och gömt en pistolkula. Jag fick träna på att leta efter den och meningen med detta var att jag skall vara noggrann i mitt näsarbete.

Husse hade även gömt en mobiltelefon och en plånbok och tanken var att jag skulle hitta dom. Husse var lite besviken när jag kom in med Eriksson telefonen. Enligt honom så var det ingen spricka i glaset då han lade ut den i skogen....

Det var sedan tänkt att vi skulle träna lite inomhussök. Detta går ut på att jag skall hitta en gömd person i en fastighet. Därefter skälla och på så sätt visa husse var den gömde finns. Vi hann ej köra detta då vi var tvungna att åka in till stora staden. Där var det dags för demonstration och man förväntade sig bråk. Eftersom jag är en så kallad kommenderingshund så är mitt uppdrag att skydda vissa objekt eller människor. Jag tycker det är rätt kul eftersom det finns goda möjligheter till att vara olydig.... Vid detta tillfälle var jag där med en annan polishund. Denna polishund är korad mästare år 06 och är mycket duktig. Han och jag blir rätt busiga ihop och idag var inget undantag. Favoriten är när människor kommer fram till oss för att fråga hussarna vad det är som händer. Både jag och den andra hunden brukar se otroligt snälla ut tills dom är ca 2 meter ifrån oss. Då vaknar vi och gör utfall som värsta rabieshundarna och resultatet låter aldrig vänta på sig. Folket brukar hoppa rakt upp i luften och en och annan gör nog ett toalettbesök i byxan under denna flygtur. Helkul!!!!

Eftersom det var väldigt lugnt så tyckte jag att det blev lite tråkigt. Husse däremot gjorde allt för att visa upp mig inför SVT, ABC och Aktuellt. Dom var där för att filma oroligheterna. Det var då jag tänkte kolla om husse hade riktig humor eller om det bara passar att vara rolig när han vill.

Husse stod intill ett staket och pratade med några poliser. Husse var grymt avslappnad, men hade mitt koppel fäst i sin handled. Jag bestämde mig för att göra ett "litet ryck" mot demonstranterna i syfte att se om husse var med balansmässigt. - Det var han inte! Husse uppvisade världens längsta teleskoparm och sedan en dans i klass med vad Lasse Brandeby brukar göra på TV. Efter ett balansnummer i världsklass så fick husse dock ordning på armar och ben och kunde ånyo ställa sig i en lite tuffare ställning. Okänt om detta kom med i TV, men jag hoppas....

Sedan kollade jag in i husses ögon med mina fina bruna ögon och då trodde husse att jag ville be om ursäkt. Jag började busa lite med hans hjälm som var fäst i bältet och husse tyckte det var roligt. När jag såg att reportrarna var med så körde jag igång plan nr 2 i humorövningen. Jag satte upp tassarna mot husses bröst och började sedan att göra valpar med husses hjälm..... Husse fick panik och försökte knuffa bort mig, men jag hoppade upp och körde samma program en andra gång. Husse verkade inte tro att det var sant, en 40 kg hund som gör valpar med polisens fina hjälm. Efter ett tag så lät jag husse slippa förnedringen och jag började köka snö i stället.

När jag kollade upp igen så såg jag husses smala ögon och hans väsande ljud från mungipan. Jag förstod då att han saknar humor och att jag troligen kommer att få tillbaka detta på ett eller annat sätt....

I natt ska vi jobba igen och vi hoppas båda två att det ska bli mycket att göra. Jag återkommer med rapport vad det lider. Ha nu en skön helg!

Polihunden Arek alias "gammelgeten".