I BLAND BLIR JAG GALEN...

Då behövs en polisbil till motionspåret söder om Stora Staden. Detta då tre ungdomar kör runt på spåret med en stulen bil. Team Husse, Arek och Dingon svarar direkt trots att vi är en bit därifrån och har varm mat i bilen. Käket får vänta - här är ju världens chans till att få en liten biljakt med avlslutande spårning i stora skogen. Jippie!!!!

Fet-Arek rutinerat burkandes för att hålla balansen bak i buren när Husse torterar sin fina Volvo under rallyförden mot tjuvnästet. Nakenschimpansen något mer orutinerad då hon far runt som om hon torktumlas i en höghastighetstvättmaskin till en större fabrik. Under färden fram så får numera även rookien Amira vara med och lägga upp taktiken tillsammans med Husse och Arek. På grund av sin orutin så har hon ju ingen direkt talan utan hårbollen Arek och Husse bestämmer följande upplägg:

Snabb bilfärd fram mot platsen. Parkera en bit ifrån, ta ut spårvirtuosen Arek och därefter snabb språngmarch i skydd och skyl fram mot motionsspåret. Plan A blir att avvakta i skuggan tills dom glada biltjuvarna har kvaddat sin bil och därefter i glatt samspråk anländer mot Husse till fots. Plan B faller in oerhört snabbt eftersom Husses tålamod är asdåligt. Plan B går ut på att ta rallybilen med blåljus och konfrontera biltjuvarna i spåret och under deras körlektion.

Släcker ned och färdas sakta in på motionsspåret. Möter ett par joggare och trots Amiras försök att ta sig ut och äta upp samtalspartern så framkommer det att man ej sett eller hört något. Detta trots att man sprungit både 6 och 10 kilometersspåret.... KONSTIGT!!! Nog f-n borde dom väl ha hört eller sett tre ynglingar som kör crosscart på motionsspåret va?

Vägrade ge upp ändå. Körde spåren, gick spåren och avslutade med att ånyo gömma mig i skogen. Allt för att få gripa och förnedra ännu en gång.... Efter en och en halv timme gav Husse upp. Gick åter till bilen och kollade in dom svampiga bitarna i bröd som för ett par timmar sedan varit läcker Mc Donaldsmat... Nu var dom iskalla och inte allt för goda när dom slank ned i den bittra och besvikne hundförarens mage...

Åkte sakta mot polisstationen för att sluta detta bittra pass, men hade hela tiden oerhört svårt att glömma biltjuvecaset.... Väl på stationen så bestämde jag mig för att granska den händelserapport som kommit till polisens kännedom i ärendet om biltjuvarna på motionsspåret. Kände hur det började koka i kroppen när jag såg det som stod noterat och framförallt vilka tider som angivits.....

Inringt och inlagt som jobb: 19:46
Texten talade om en bil som for runt på spåret med tre ynglingar i.

Utropat till Husses och övriga polisers bilar: 20:16.

Men va f-n!!! 30 minuters fördröjning från det att jobbet kom in tills det att man ropade ut det till polisbilarna. Dom där jävla biltjuvarna hade ju kunnat köra upp en hel tank bensin innan polisbilarna fått jobbet... Det som retade mig mest var väl inte att man ej ropat ut jobbet utan att man ej meddelat Husse att det gått 30 minuter. Här hade Husse varm god mat i bilen samt att han under resan fram mot objektet kört som en idiot i sin iver att rädda världen. Icke att förglömma den risk man utsätter sig själv och andra för när man kör extra fort..... Inte gjorde det väl saken bättre att man inte ropade ut att jobbet var så gammalt....

Hur ofta ser det ut så här tro? Vill nog inte veta.... Inte så djävla konstigt kanske att man griper så ofta....

I bland blir jag som sagt galen....

Husse

Kommentarer
Postat av: Monica & Tosca

Släpp in Arek o Amira på sambandcentralen!!!!!!!!!

Då kanske ni får jobben direkt.

2010-09-30 @ 09:41:07
Postat av: moralensväktare

Fy va taskigt mot Husse och co! Du får ha det som rutin att fråga när larmet inkom! Önskar Husse bättre Jaktlycka!

Postat av: Sorken

Får be om ursäkt, även om jag inte personligen kan ha varit iblandad, för den typen av missar.Jag lovar att jag personligen ska piska den som sålde det jobbet med en överkokt och smördoppad sparris.

2010-09-30 @ 13:27:38
Postat av: Marie Hermansosn

Låter som Du arbetar för staten... det som inte händer idag händer i morgon.. Känns bekant fast mitt jobb inte är lika actionfyllt.

2010-09-30 @ 13:32:15
Postat av: Yåms

Du får göra som polisens hundförare i min stad gör: "Skit i LKC, ring oss direkt om ni tror det är skarpt inbrott, mvh ..."

Sådana sms får vi väktare.

:-D

2010-09-30 @ 17:02:41
Postat av: Anita

Underbar artikel det var om er på Aftonbladet! :-)

2010-10-01 @ 11:01:20
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Blaze

Osis. Sånna missar skall inte få hända. Kanske det inte upprepar sig igen. Riktigt tråkigt med tanke på maten som fick vänta. Rock On

2010-10-02 @ 12:01:41
URL: http://k9-unit.webs.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback