KANONVÄDER...

En vecka! Det är vad det tog innan ADHD barnen hade tråkigt hemma igen... Vi hade ju precis varit iväg en vecka, bestämt att vi skulle jobba på tomten en vecka för att sedan dra vidare till Gotland på solsemester. Planering är ju inte direkt Husses starka sida utan allt sker ju mer impulsivt... För er som hyrt stuga på Gotland så förstår ni kanske bryderiet när Husse sökte hus typ 2 dagar innan det var dags att åka dit. Ska inte klaga - det fanns hus - men då i storleken 20-30 kvadratmeter. Långt långt ute på stäppen och då på någon villatomts norra ände så fanns det faktiskt små lekstugor att hyra. Priset gick inte av för hackor det heller, men det som avgjorde var nog ändå erfarenhet och rutin. Har hyrt ett sådant sommarparadis förut och då hade man på något jävla sätt fått in fyra bäddar i ett dockhus. Varmt så in åt helvete och typ en km för att pinka in revir eller lägga en nödvändig nr 2.

Familjen zoo valde då utflykt i Sverige och då hotellvistelse med alla dess bekvämligheter. Dusch, sköna sängar och förmånen att slippa duka av sin morgonfrukost. Grabbarna slet sitt hår när vi valde pensionärsorterna:

Jönköping: Pingstvännernas mecka vilket borde innebära lugn och ro när det var dags för familjen att somna in och träffa John Blund. Anledningen till just valet av ort var för att utorska det stora köpcentret längs med E4. Borde dock ha anat ugglor i mossen när det ganska högt upp på hotellbeskrivningen stod att man hade egna vakter på hotellet. När vi klev in på det fina hotellet sammanfattade grabbarna det med ett ord. "Gay". Man gillade inte dom glada färgerna med mattis och Husse tyckte det var fint. Rummen otroligt fina, men var det inte JÄVLIGT VARMT! När klockan slagit 01.00 så började man väl så smått fundera på om inte kylanläggningen packat ihop. Sängen även så mjuk att de omslöt lilla Husse som en stor hungrig bläckfisk... Då startade kylanläggningen. Inte med önskad effekt för det var fortarande så jävla varmt att svetten porlade på Husses (önskade) magrutor. Den anordning som vi trodde var kylanläggningen måste i så fall ha drivit en större fabrik för helvete vad den lät....

Det som till slut gjorde att propparna gick var ändå Arek. Den stackaren har ju en skada på tassen så han vandrade runt i den tropiska värmen bärandes på sin strut. Parabolen snodde väl allt syre i rummet för helvete vad han flåsade... Mattis var den som fick ta emot Husses omogna beteende kl 03.00 på natten. Utan sömn blev den 5 åriga Husse förvandlad till ett omoget skrikande barn. Under höjludda protester klädde han på sig för att gå ut i natten på en avkylande promenad....

När vi kom ut så möttes vi väl av ett slagfält. Den kyrkliga staden visade sig vara ett Mecka för alkoholtörstande ungdomar och jävlar vilket liv det var. Flaskor och skräp överallt. Ungdomar som for runt kring kyrkorna och förde liv. Nu fanns det dock en individ som uppskattade slagfältet utanför hotellet. Typ Arek! Han var nog helt övertygad om att vi var på jobbet för shit va han tog tag i situationen. Arek skapade fina ytor för Husse att röra på sig genom att göra bettutfall mot skränande ungdomar....

Sov inget på hela den natten! När vi sedan drog vidare så var nästa manliga mål på resan:

Ullared: Tonårsgrabbarna kved och vi fick lova att inte berätta att vi ämnat åka hit. Det sjuka var att den som föreslagit skiten faktiskt var Husse själv.... Mattis var den som var eld och lågor medans tonåringarna fasade för att det skulle vara som att åka till ett jättestort lågprisvaruhus. När vi, trötta och hålägda efter natten i spritnästet, anlände till Ullarad så kan jag väl sammanfatta det med att vi inte var ensamma. Sjukt mycket folk som var där och då folk i alla åldrar. Vi mötte bilar som var fullproppade med gula kassar efter shoppingen så förväntansfulla kastade vi oss in i butiken....

När vi kom ut hade mattis köpt en jacka för 200 spänn, lite hårvårdsprodukter för 50 spänn och Husse storhandlat ett grillset för 9:90 kr. Trot eller ej, men allt fick plats i en kasse.... Nu hade vi varit där i alla fall och nästa mål på resan var lillgrabbens önskemål:

Borås Djurpark: Vi hade kartlagt väderfenomenen och kommit fram till att lämpligaste dagen för djurparken var på söndagen. Då skulle det bli fint väder och en perfekt dag att gå i djurparken. När vi vaknade på det fina hotellet och öppnade gardinerna så hade något blivit mycket fel... - Det spöregnade!

Packningen som vi genomfört i Stora Staden, under tropisk värme, var ju nu minst sagt lite tunn. Här fanns inga regnkläder, inga bra vattentåliga skor och så vidare.... Efter två timmar på djurkparken hade vi fått nog. Blöta och kalla satte vi oss i bilen - typ 50 mil hemmifrån. Ännu ett snabbt och impulsivt beslut tog oss ut på stora vägen och i riktning hem. Nu hade vi fått nog av den här jävla kortsemestern och ville bara hem. Mattis tog tag i ratten och krävde att få köra. Grabbana och Husse gjorde korstecknet och hoppades att resan ändå skulle gå bra och så var vi iväg.

Grejen när mattis kör är att det blir otroligt mycket stopp. Vi hann åka fyra mil så var hon så himla trött att hon ville byta plats. Det passade sig så bra att det var ett matställe där så då passede vi även på att fylla på magsäcken med lite innehåll. Efter att ha slösat en halv månadslön så var alla mätta och vi drog vidare igen.... Denna gång hann vi två mil innan mattis meddelade att hon måste göra nummer 2. Ingen ville ju ha nr 2 i bilen så det var bara att stanna igen......

Till slut kom vi i alla fall hem och man får väl sammanfatta det så här:

"Borta bra, men hemma bäst".

Nu är snart semesterna slut, men jag ger mig tusan på att vi hinner en utflykt till innan dess.

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Ninnie

Det låter som ni har haft likadan semester som alla övriga "Svenne Svensson" med familj. Frånsett då att de flesta väl inte har någon Arek som håller närområdet rent från skränfockar och fylltrattar.

2010-07-27 @ 16:48:39
Postat av: Erika

Helt underbar reseskildring av sverige utanför stora staden, Jönköping, ullared, borås djurpark, det var det viktigaste, möjligtvis missade ni Gränna.

Skönt att ni är hemma igen, hoppas Areks tass läker så han kan hjälpa till att hålla ordning på buset.

2010-07-27 @ 20:26:41
Postat av: Carnen

Oh my! Du får nog inse att semesterplanering inte är din grej:-) Och skynda dig tillbaka till uniformen- snart har jag gått om dig i gripandestatistiken..;-)

2010-07-28 @ 15:45:48
Postat av: Nena

Hahaha undrar i mitt stilla sinne vilket hotell ni bevistade i Jönköping. Som fd student i denna underbar sommarstad (dvs 8 mån om året = vinter och överjävligt) kan jag informera om att sveriges jerusalem består till 10% av studenter som gör allt för att alkoholkonsumtionen ska ligga i klass med övriga sveriges... :0)



Hoppas ni hade trevligt på A6 åtminstone och att ni tog tillfället i akt att besöka rosenlundsbadet, bymarken, piren med strandpromenaden och alla andra underbara platser som staden stoltserar med sommartid.



Undrar om inte Husse fick fnatt när han upptäckte att högerregeln ej gäller i denna stad, lixom väjningsplikt, stopp vid rödljus och normala rondeller för att inte tala om urinvånarna som glatt tuffar ut på E4 i 40km/h om de nu inte stannar på påfarten och väntar på att det ska bli ledigt...

2010-08-01 @ 18:20:05
Postat av: Josefine

Jag håller lite med, som föredetta smålänning nu mera Västgöte, tycker jag att du framställer Jönköping lite för illa;) Det är en underbar stad med Sveriges bästa hockeylag;) och min nuvarande hemstad då Borås..Ja de regnar, jämt, hela tiden och alltid, enligt goggle är det sveriges näst rengniaste stad! Men de funkar ändå..Sluta vara så storstadsfanatiker;)

2010-08-03 @ 10:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback