GODIS É GOTT!!!

Morgonstund har guld i mun får ändras till att "Morgonstund har Kimbah i mun". Helsike vilket pusskalas det är innan Husse kan ta sig förbi det ludna hindret för att släppa sina morgondroppar i lugn och ro. Denna dag var arbetsdag så pusskalaset tog sin start redan vid 05.30 tiden. Först ett anfall från prinsessan där man sedan får ta en extra dust med tandborsten för att få bort bakteriefloran hon tillfört under sitt kärleksfulla anfall. Därefter ta sig förbi svansen som viftar som en värsta pendeln för att åter anfallas av Die Alte Arek. Areks hälsning är något annorlunda. Arek blir dårglad, pussar sin Husse för att sedan vända röven till. När man sedan klappar honom på den ditbjudna kroppsdelen så vänds kärleksförklaringen till morr....

När Höna Pöna sedan kommer på att Arek försöker ta "hennes" Husse så påbörjas leken som kallas för avundsjuka vilket alltid innebär att resten av familjen vaknar under den duellen. Väl ute så går ju rastvändan väldans fort eftersom Arek är morgontrött och Kimbah tömmer sin reservoar på första bästa ställe....

Väl på jobbet så var planen att miljöträna lite unghund samt köra lite grunder i spår. Spårträningen i dag var tänkt som så att Husse skulle göra ett näringsspår efter en speciell modell han fått tips om. För att inte spårgurun Arek skulle bli ledsen och känna sig orättvist behandlad så fick även han ett påskäggsspår. Kimbah var först ut och hon fann uppdraget intressant. Spårade framåt i sådant tempo att hon fann en och annan godisbit och resten på vägen tillbaka... Här visade sig lydnaden vara sisodär eftersom man kan säga såhär: "Kimbah sket i vad Husse sa. Kimbah spårade åt alla jävla håll och kanter och käkade godis som om hon var en människa med sockerabstinens.... Spåret framåt var dock helt okay så man får väl vara glad ändå....

Areks tur. Arek brukar skena i spåret eftersom han förväntar sig en leksak alt. en köttbit i slutet. När han nu kastade sig ut i linan och då kände godiset samtidigt som han passerat förbi så visade han riktigt fina akrobatkonster. Som en busig silkesapa vända han i linan och smaskade i sig godiset i starten. Drog sedan iväg i vansinnesfart igen för att därefter tvärstanna när det vankades njam-njam igen.... Kan sammanfatta Areks spår såhär:

Arek mycket intensiv och verkade uppskatta överrraskningarna i spåret rejält. Spåret mycket väl utfört och Husse nöjd med den delen. Mindre bra var alla start och stopp och då vad gäller Husses hälsa. Skelettskadorna efter godisracet måste vara en mardröm för vilken kiropratkor som helst....

Arek älskar ju inte direkt Kimbah, men efter hennes löp så har ju allt gått bättre. Arek hänger alltid med ut på promenad, vänder inte och springer hem och är väl inte själaglad men ej heller helt deprimerad. Men i går föll han tillbaka i gammalt spår igen. Uppdraget för polisen denna dag var att finna vapendelar efter en skjutning. Geten är ju lite mästare på det varvid jag tänkte att han kunde jobba fastän prinsessan hängde med. Tog ut hönan och öppnade för Arek. Arek vägrade komma ut! Kom Arek! Lirkade, ropade, hotade men inget hjälpte.

Barnen som samlats för att se Stora Stadens hjälte arbeta fick i stället se hur Husse tog tag i Areks halslänk. Förskökte med ett lätt tag fösa ut honom, men fick strax arbeta hårdare. Hundjäveln stretade emot som om det var avlivningssprutan han var på väg emot. Fick ta spjärn med foten mot kofångaren innan Mr Envis förtstod att han var tvungen att komma ut. Förstår honom till viss del eftersom så fort han kom ut så besteg prinsessan honom för att rida en tur ut i solnedgången.... Den dominansen gjorde att Arek såg uppgiven ut medans den lilla rodeon ägde arenan.....

Barnen som tittat på skrek av upprymdhet medans hundarnas Husse försökte lura i skitungarna att dom ludna asen bara lekte.... Ännu ett proffisgt uppträdande av den späda mannen och dennes bestar... Jobbmässigt då? Jo Arek löste uppdraget och fann faktiskt det gods man sökte. Puhh! Alltid något positivt!

I natt ska vi jaga bus. Bara Arek och jag faktiskt. Hönan ska få vara hemma hos övriga i familjen zoo. Hon vet inget än, men Arek vet. Jag berättade det igår, men bad honom att inte skvallra. Det jag har sett av Areks glädje över unghunden gör att jag är rätt säker på att han håller hemligheten för sig själv...

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Marina

Enligt vetenskapen så har hunden bättre bakteriekultur än människan. Så du borde borsta tänderna noggrannare när du fått kyss av Mattis än av Kimbah. Om du i händelse får kyssar av Mattis ;)

2010-04-04 @ 21:47:47
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Hahahahaha!!!!



Tyvärr Husse, denna gången var det Marina som plockade hem poängen...



God annandag på er och lev väl.

2010-04-05 @ 10:12:09
Postat av: sara

hej hej.. va trevligt att det börjar gå bättre med din'' höna'' :)



har en fråga till dig..; jag har en rottis hane på 1.5 år en liten/stor terorist på 50kg... undrar om du kan hjälpa mig på nåt sätt med honom.. han e min första hund, men han stänger av sina öron väldigt bra.. lyssnar när han vill lyssna, drar i kopplet som han va en pansarvagn.. hehehe, inte roligt men jag ser nog rolig ut när jag dras med.... han e väldigt käleksful, vet när han har gjort fel, korrigerar man honom så förstår han det men nån sekunf´d senare är han tillbaka på ruta ett igen o gör samma sak igen... undra bara om du kan hjälpa mig med det här... hundkursen gick inte så bra, tränaren där va nära o slå honom när han inte ville lyssna på henne... som jag sa han e en terrorist, men älskar honom över allt annat.....

Mvh// Sara

2010-04-06 @ 11:09:20
Postat av: Zarih

Sara: rottishanar i den åldern är lite besvärliga. Träning och åter träning, rätt belöning för rätt beteende är viktigt. Är han matglad, vilket ofta rottisar är, prova klickerträning. Funkar fint. Det ska löna sig att lyssna, små små steg framåt. Ha roligt, för den här tiden kommer inte igen! Gå en allmänlydnadskurs och bry dig inte om alla "goda" råd för att det är en rottis. Det är en hund först och främst. Hör av dig om du har fler frågor.

2010-04-07 @ 12:20:29
Postat av: Milou

Rottisar är speciella hundar. I den där åldern är man redo att sälja dem förti-nitton gånger om dagen.



Dock är det en kontroversiell ras så a och o är att -inget- får hända i möten med andra hundar och människor, dvs han ska inte lyckas dra dit han vill... Och det kan behövas dressyrhjälpmedel för det när han är bångstyrig.



Men något som inte nånsin funkar när man ska träna en rottis är våld. Det enda de lär sig då är att konflikt lönar sig. Konflikt kan vara ganska roligt och lite omväxlande sådär för en unghane av den rasen. :)



Mitt tips är att avleda, gärna med något gott som Zarih skrev. INNAN han hamnar i sin öronavstängning. Styra honom och inte låta honom hamna i situationer där han "hinner reagera först". Och att träna utan störning så att somliga ord sitter som berget, så de utförs utan att tänka. Då funkar de ofta även vid störning.



Varje promenad är träning, varje liten sak är fostran när de är i den åldern. Alla regler ska gälla, man ska vara trygg, vänlig och tydlig. Då får man en underbar kompis.



Och jo: ju mer spår och liknande du tränar, desto mindre energi har han att orka tramsa. Tag gärna kontakt med uppfödaren och fråga var hon har valpköpare som tävlar/tränar aktivt. Ta hjälp av dem som kan rasen. Det är ofta tusen gånger mer effektivt än en generell lydnadskurs.



Lycka till. =)

Postat av: josefine

Till Sara! Jag tror alla hundar är såna i den åldern;)hag tycker att de bästa du kan göra är att inte ge upp, de kommer ta ett tag till innan han kommer komma ur detta, för rottisar (enligt mitt tycke) blir inte vuxna fören dom är runt 2 -3 år då har huvudet hunnit i fatt=) Men tre saker som du kan tänka på är, 1) tjata aldrig på hunden, för den lär sig jätte snabbt att om den inte behöver lyssna första gången behöver den inte göra det 4-5 gången heller, han kommer lyssna när du blir rikigt arg, kör väldigt enkla ledarskaps övningar med honom, det finns en hel uppsjö med dom om du kollar på nätet, inget avancerat som blir jobbigt utan bara lite lättare som t.ex att du går ingenom dörren först och att han inte får gå ut fören du har sakt varsegod, likadant med bil eller andra ut in passeringar, detta är inget du ska hålla på med hela livet utan bara tills han lugnt ner sig lite, du kan även göra detta med matskålen=) och det viktigaste är var konsekvent, alltid alltid alltid, även om du gör en felbedöming t.ex du säger bra men hunden gjorde fel, då måste du belöna för då var de ju du som gjorde fel inte hunden, har du sagt sitt så är de sitt som gäller oavsett. Detta är ganska old school, det finns miljoner andra saker man kan göra, riktigt mycket motion och aktivering ska ju vara grundläggande för alla ägar till en bruksras (eller ja till alla hundar)! Kör du fast så kolla på olika hundtränings program dock inte barbro på ettan eller cesar millan(mannen som talar med hundar), men Fredrik steen på fyran är rätt oki, finns även på tv4play på nätet=)

2010-04-08 @ 11:51:01
Postat av: erika

Hej Sara på Aktivhund.se fins många duktiga hundmänniskor

så jag föreslår att du gå in där och kolla.

2010-04-08 @ 20:38:55
URL: http://aktivhund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback