PAJASVARNING....

Mycket av tiden läggs ju numera EJ på Arek eftersom den tänkta arvtagaren är en tidskrävande krabat. Albinon behöver nöta in alla moment 150 gånger innan dom sitter någotsånär. All träning med Emo har ju gjort att den gamle lever livet såsom den blivande pensionär han är. När styrningen från Husse är lite sämre så tar man sig ju friheter som inte alltid blir sådär riktigt bra... Men sent skall syndaren vakna o Arek blir ju som till och från lite påmind när han tester gränserna.....

Episod 1: Gammelgeten numera lite ålderstigen och behöver därmed välbehövlig och sammanhängande vila. I sitt sinne tror sig dock Stadens hjälte vara ytterst farlig och när sömnen slår in så kan det vara svårt att skilja på verklighet och fantasi. Samtliga i familjen zoo idkar vila i form av TV tittande och allmänt samkväm. Den halte Tysken sover sin prinsessömn på golvet och visar tydligt med benspark och små voffanden att han är på äventyr i drömmarnas värld. Plötsligt och från ingenstans far han upp med ett skall. Svansen rakt upp och därefter i full galopp mot mattis som sitter i soffan. Visar tydligt att mattis är fienden genom morranden, hög svans och blottade tänder.... Mattis iskall och ber den gamle att "chilla" ned sig lite. Areks hjärna hamnar i rätt läge och han kan plötsligt skilja på dikt och verklighet. Tur för mattis för annars hade nog delar av familjen zoo varit på väg till akutmottagningen och resterande del mot Djursjukhuset för lite hjärnvård...

Episod 2: Ullig som ett litet lamm, mätt och belåten som en baby, färd in mot vardagsrummet för att torka av den lilla skabbiga nosen efter sitt intag av mat. Myshunden Arek nöjd och belåten efter sin middag. Lullar in mot mattan, torkar nosen och lägger sig därefter nedanför soffan för den lika viktiga mysstunden. Tydligen klappade Husse allt för bra i rasta-frisyren för Geten fick värsta sexdriften som från ingenstans. Geten ställer sig upp, vänder upp mot äldsta sonen och förbereder sig för att göra valpar med honom. Tack, men nej tack! Äldsta sonen avspisade eftermiddagskärlek och hänvisade den ludne vidare mot yngsta sonen. Arek verkade inte ledsen för detta utan gled vidare ut över golvet och då fast beslutsam att föra sitt arv vidare genom yngsta sonen. Efter lite paniksparkar och verbalt fula ord så överlevde även den yngste det rektuminriktade angreppet. Den gamle gav upp och föll till sömns under bordet....

Episod 3: Husse på jakt efter busar. Spårlinan i högsta hugg och Areks uppgift att finna ett utgående spår och därefter visa Husse vilken väg man flytt. Arek glad och inspirerad. Lurar ut Husse i skogen. Vidare över ett litet berg och sedan ned mot en villatomt. Strax innan tomten visar Arek att vi är nära. Svansen hög och likaså huvudet. Geten ståtlig i sin hållning och när han rundar en liten kulle så ser jag att han ökar takten och förbereder sig för bett..... Personrånaren var inte den han funnit, men däremot grannskapets svarta katt. Jamaren flydde i panik och när vi lämnade dungen så var avståndet mellan mark och katten i trädet uppskattningsvis ca 10 meter. F-n Arek! Det var ju inte kattjakt vi skulle pyssla med.... Tur att vi var i skogen så att allmänheten inte kan se vilken parodi som bjuds i jakten på ära och berömmelse.

Episod 4: Då Emo skall drillas så får ibland Arek ge sig ut bland vanliga människor och då i sällskap med mattis. Denna dag gick besöket till ett stall. Området fullt med hästar, hagar och stora öppna ytor. Den halte Tysken rörde sig vänskapligt bland hästar och hästtjejer och blev snart ett trevligt inslag i miljön. Som av en slump fann den ludne även en fotboll och då var ju allt i pensionärens liv perfekt. Fotbollspelaren lirade med sig själv, men mötte strax en övermäktig motståndare. När juckarhunden fått kontroll på bollen så visade det sig att den halvfeta rumpan var alldeles för nära elstängslet runt hästhagen. Allt som hördes var ett högt skriiiiii och därefter en Tysk Schäferhund som galopperade iväg över ängderna med svansen mellan benen. Strax kom den gamle tillbaka och då alldeles skakis i bakbenen. Det vart nog lite "De ja vu" över när han pinkade på kohagens elstaket för några år sedan.....

Vilken pajas han är.....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Erika

Det lär kanske dröja innan den gamle försöker sätta på en fotboll igen.

Att dra i väg på kattjakt i stället för banditer tyder nog på att han börja tröttna på att bara jaga små tjuvar, han har nog tappat hoppet om det stora märgbenet som delas ut till årets Bragdhund på stora stockholm i dec, och när det ändå verka ha skitet sig så kan man ju göra det som alla hundar igentligen är till för, JAGA KATTER!!

Å så nu när Albinon har kommit in i huset så kan väl han ta över.

(straffa Husse lite)

Dom flesta hundar lyckas så småningom dresera sin ägare.

Postat av: Sanna

Tack för att du lyfter mina arbetspass med dina blogginlägg. Jag skrattar så jag får ont i magen och kollegorna tror att jag måste spärras in :0)



Arek är onekligen en pajas av rang!

2009-05-05 @ 19:21:18
URL: http://sannas-liv-leverne. blogspot.com
Postat av: Monica

Lite senil är han nog geten ASG

2009-05-06 @ 05:45:13
Postat av: Anita

Tackar för ett riktigt gott skratt så här på morgonen !! :-)

2009-05-06 @ 07:45:14
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Magnus

Vad härligt med getens upptåg. Han är en stjärna



Ha det gott



Magnus, Alma o Enna

2009-05-06 @ 08:11:16
URL: http://fenjaochalma.blogg.se/
Postat av: Hanna

"Albinon behöver nöta in alla moment 150 gånger innan dom sitter någotsånär." Har du funderat på att byta träningsmetoder?

2009-05-06 @ 21:22:42
Postat av: Zarih

Har haft en hård arbetsvecka och uppskattar verkligen att få asgarva rätt ut i luften. Vi tackar för det! Jag håller på gamlingen, han är för skön. Menar då hunden förstås. :)

2009-05-06 @ 21:27:13
URL: http://dunderbus.se
Postat av: Magnus

Uppskattar dina inlägg nåt alldeles oerhört..har även försökt att få kollegorna inom hunderiet här på jobbet att att börja läsa...men så fort jag nämner nåt om blogg o internet så himlar de med ögonen o nämner hundträning o inte tid..



JAG tackar iallafall!

2009-05-06 @ 21:29:00
Postat av: Liselott

Jag har suttit och läst dina inlägg och skrattat så att tårarna rinner.

Skulle gärna länka till din blogg på min sida om det är okej? Så att fler få ta del av getens och albinons upptåg!



//Liselott

2009-05-06 @ 22:51:30
URL: http://www.freewebs.com/winonasdiva
Postat av: Jeanette

Har suttit här och läst din blogg och skrattat så jag har ont i magen. Det låter som om du har fullt upp med geten och albinon.

Kommer att rekommendera fler att läsa denna blogg.



// Jeanete

Postat av: Ninnie

Första besöket på den här bloggen ....och vrider mig av skratt. Lägger raskt in dig och hundarna i favoriter för här blir jag stamgäst.

2009-05-10 @ 22:45:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback