NU KOMMER VÅREN...

Nu kommer våren! Ja så känns det i dag i alla fall då solen lyser och vårkänslorna spirar. Inget är som en solig vårdag, hundlek, träning och fika. Njammi!!! Annat var det som typ i går. Då regnade det hela förmiddagen och både hundar och Husse var klart blöta. Gårdagens schema var i temat miljöträning samt lite lätt lydnad för den gode Emo. Planen var även att motionera honom lite och om möjligt hinna med ett kort spår. Morgonpromenaden gjorde att samtliga deltagare i teamet var genomblöta då vi anlände till dressyrplatsen. Väl där dök vi in i dressyrhallen för ett lydnadspass som var lite av skiftande karaktär. Slutklämmen blev ändå rätt bra så jag hoppas att vi är på rätt väg.

Efter att även gammelgeten fått leka lite i hallen så såg samtliga tre deltagare ut som om vi badat i aska. Kläderna var blöta och smutsiga och då ska vi inte nämna vilka färger hundarna hade. Nu var det Emos tur att få träna lite i miljöer. Dagens program var att vandra i en spiraltrappa av galler. Emos färd uppför var väl inte allt för imponerande utan den nye hade en mycket nedtonad och sportbilsliknande stil på vägen uppför.....

När vi lekt en stund på plan två så var det ju dags för nedfärd. Av erfarenhet vet jag att nedfärden brukar vara än mer problematisk om man haft lite stök uppför. Så även nu. Min lilla baby stannade vid kanten i en så kallad stoppsladd. Väl där så gnyddes det och suckades, men beslutet stod till en början mycket fast. Jag skall inte gå ned! Husse gjorde lite kycklingljud för att hetsa den unge om att han just nu var lite feg. Pak! Pak! Paaahhh! Samtidigt fick han se Husses späda armar härma hur en liten kyckling springer runt och flaxar med sina vingar.... Den gode Emo lät sig inte luras utan fortsatte gny. Samtidigt gjorde han sina försök att ta sig ned, men ack vad svårt det var. Husse väntade ut den unge och till slut började arvtagaren att stappla nedåt. Fortfarande under kraftiga verbala gnyenden...

När han nästan var nere så hände det som inte fick hända! Den gode Emo fastnade med klon i gallret och ylade nu som en stucken gris. När han kom loss så for han ned för sista biten och oj vad synd det var om honom. Efter att han funnit tröst bland vittnen så var han ånyo sig lik. Tänkte att han aldrig mer kommer gå upp där, men var ändå tvungen att köra ett varv till. Och se där! Nu gick han både upp och ned utan problem. STARKT GJORT! Som en fin avslutning hämtade vi en brandslang, gick tillbaka till gallertrappen och kampade lite. Efter en stund stod den unge mitt i trappan och kampade med Husses brandslang.....

Som avslutning på denna spännande dag så fick Emo hänga med ut o cykla. Nu för andra gången i sin karriär och nu även med klart bättre resultat än förra gången. Inga incidenter under den korta cykelturen utan endast en liten skritt i skön miljö.... När vi anlände hem så var Emo väldigt låg. Inte alls i form och jag började fundera på vad som var fel. Hade han gjort sig så illa i klon att det var därför? Hade han träningsvärk efter påfrestningen i trappan och från cykelturen? Vet inte riktigt svaret än, men när vi vaknade till denna härliga soldag så var Emo åter i toppform.

Husse bestämde sig för att ta en vilodag med nykomlingen. Under dagen i dag så har vi bara gått promenader i den härliga solen samt gjort två korta spår. Nu när vi kom hem så fanns det ju lite annat att göra tyvärr. Vi har nämligen fått stopp i avloppet och det var ingen rolig historia. Om Husse haft egen hantverksfirma så hade reklamskyltarna på tjänstebilen visat följande:
"Tummen mitt i handen - hyfsade snickerier till mycket humana priser". Då förstår ni att jobbet med avloppsrören blev utdraget va? Helvete vad jag vände och vred på dom där jävla plasrören innan allt var rensat och tätt. Men nog f-n var det stopp ändå. Lilla familjen bestämde sig för att inköpa diverse rörmokardetaljer för att rensa skiten. Sagt o gjort. Husse tog tag i avloppsrensaren och körde den upp och ned enligt vakummodellen. Mattis stod strax bakom (kontrollantfunktion) och tittade på.
Då, plötsligt och från ingenstans, så tappar Hantverkarhusse greppet om avloppsrensaren. Trycket gör att det som rensats upp, typ hår, gegg, matrester och annat skit, lämnar vasken flygandes. En snabb titt snett bakåt från Husse och man kunde se resultatet av misstaget direkt.....

Mattis pustar och frustar när det flygande avloppet landar i hennes ansikte och bröst..... För er som inte rensat avlopp på ett tag så kan jag briefa er om att det inte luktar gott när det dyker upp.... Mattis blev liiiiiteeee upprörd och meddelade Husse att han var en klant. (omskrivet i snällare ord blev det så).

Ja! Ja! Efter detta funkade avloppet perfekt.....

I morgon är det jobbdag igen. Det är en hektisk dag då Husse dels ska hinna träna två hundar, utsättas för tårgasattack, hämta sin nya bil samt utsätta sig för spinning igen.

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Lotta

Att vare en fluga på väggen när ni tränar, det vore guld! Den där kycklingimitationen hade jag velat se, men so what – så länge det funkar så. ;-)

Postat av: Magnus

Stopp, Stopp i lagens namn!!!



NY bil har jag inte läst något om!! Vad är nu detta för ett vrålåk?



Ha de



Magnus och schäfertikarna

2009-03-18 @ 18:15:26
Postat av: Sanna

Oh ny bil! Spännande! Vad blev det?

2009-03-18 @ 19:11:44
URL: http://sannas-liv-leverne.blogspot.com/
Postat av: Jeanette

Ajajaj, du lär inte ligga på plus hos matten på ett tag framöver...

2009-03-18 @ 19:24:39
URL: http://www.freewebs.com/fjellfarmensdino
Postat av: Jenny

välkommen in i Rakelvärlden ;)

hoppas du hittade bilen med "rätt" nr på :P

2009-03-20 @ 14:50:03
URL: http://veela73.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback