HANTVERKAREN I FAMILJEN...

Då har han slagit till igen! Hallo folk! Arek här igen. Känner att jag måste få skriva av mig lite av det senaste som hänt i familjen zoo ´s sjuka värld. Huvudpersonen i historien blir lite som vanligt, det vill säga min så kallade ledarperson, Husse. Vi kan väl börja med att beskriva lite om hur han beter sig på morgonen när det är dagpass. För det första så vaknar han till av att klockan på bordet intill sängen piper ilsket. Då vrider jag runt mitt gråa skägg i riktning mot det som alltid utspelas. Husse hör signalen, rycker till som om det är brandlarmet, söker klockan men hittar alltid allt det andra som finns på bordet innan han får kontroll på klockan....

Efter några handhavanden i blindo så får han tyst på larmet och faller suckandes tillbaka ned mot kudden. Efter en microsekund sover han igen och tappar då alltid klockan på golvet. Av ljudet vaknar han ånyo till liv och tvingar sig själv att resa sig upp. Den dagen han krampar i greppet eller att klockan faller på mattan, så kommer han garanterat att försova sig. Denna dag så skulle Husse även agera Yttre befäl med allt vad det innebär i pappers och datahantering. I hans panikbeteende ingår då att byta av nattgänget i god tid, fixa papper o data för att sedan faxa detta vidare. Husse har ju även ett tvångsbeteende som består i att han vill se till att polisbilen är packad och klar innan pappershanteringen tar vid. Han vill även placera sina fyrbentingar i bilen och förse dessa med mat innan han riktigt kan slappna av. Eftersom han är grymt morgontrött så räcker ju tiden inte riktigt till för alla beteenden. Husse gör dock sitt bästa och försöker göra flera saker samtidigt. Ett exempel är att han skall bära sin jobbväska, ta två hundar, få med sina morgonmackor samt bära med sig två portioner hundmat. Samma sak varje gång. I sin stress så tappar han alltid en av hundportionerna under sin balansakt. Så även i dag. Detta innebär ju ytterligare fördröjning och stress i hans simpla värld av perfektion.... Att då två hundar sliter i kopplet för att komma åt det utspridda godiset gör ju inte saken lättare....

Under dagen i dag så hade Husse ytterligare ett uppdrag. Uppdraget består i en täthetskontroll av skyddsmasken. Förra gången Husse gjorde testet så var inte skyddsmasken tät. Då tårgasen började sippra in i masken så visade Husse tydligt vilken analyserande person han är.... NOT! I panik for han runt och försökte få av sig masken trots all tårgas runt omkring. Kul att se, men enligt Husse ej kul att uppleva.

Därför var Husse lite stirrig då det ånyo var dags. Från håll såg jag hur han maniskt kollade om masken var tät. När allt var klart så vandrade han och sitt sällskap mot tårgasanläggningen. Husse gjorde ett sista test och då släppte masken plötsligt in lite luft. Som en luftprutt lät det och Husse blev helstirrig. Eftersom han är konfliktundvikande så ville han ej stöta sig med instruktören utan försökte i stället  panikartat täta masken själv... Vet inte hur det gick, men Husse verkade i alla fall nöjd när han kom tillbaka....

På eftermiddagen var det dags för Husse o mattis att hämta den nya bilen. Husse hoppades att den gamla buren skulle passa och när han kom hem och provade lite lätt så verkade det faktiskt som att det skulle gå. Nu visade Husse ånyo prov på en liten dos omdöme och en större dos initiativ. Buren var lite för stor, men det fixade min Alfahanne genom att med fart känga till buren för att på så sätt klämma in den. Halva buren stack ut och helvete vad den satt fast.... Husse o mattis slet, sparkade, knuffade o lyfte för att få ut buren igen. Det gick inte. Buren satt fast som en sten.

Höll på att garva mig harmynt när jag såg hur den späde analyserade situationen. Det blev tillt i huvudet på Husse och han visade ånyo varför hans firma skulle heta "Tummen mitt i handen." Husse kopplade fast hundburen i en lina. Fäste linan i den stora bussen och körde sedan full fart framåt. Det small bara till och buren for väl ut och ned på backen. Husse såg nöjd ut tills han granskade den enormt ramsnea och sönderslitna buren som låg som en vedhög på marken.... Nu vågade jag inte stanna ute eftersom jag vet att "säkringarna" nog var på väg att gå.... Vandrade in samtidigt som jag såg hur Husse kastade upp det som var kvar av buren på släpkärran....

Hur f-n tänkte han egentligen?

Han är som han är. Innerst inne menar han väl, men det blir bara så fel.... Höll även på att skratta ihjäl mig när mattis var ute och gick med mig och nya hunden. Plötsligt dyker det upp ett par yngre barn som storögt tittar mot Emo. Man ropar febrilt på sin pappa och skriker högljutt att där går en räv.... Nog för att han är ful den nye, men att få honom till att bli en räv. He! He! He!

Må nu gott!

Arek


Kommentarer
Postat av: Sanna

torkar skrattårar från tangentbordet Kära nån då, vad hände med måttband egentligen?

Postat av: The Legend

The Legend funderar. Tätkontroll......hmmm. Är det inte det som The Legend jobbar med? Hur kan då Husse oxå göra tätkontroll?

The Legend känner sig splittrad.

The Legend kanske då skulle bli hundförare.

The Legend skulle ha velat ligga i skogen med sin stora kamera och teleobjektiv när Husse drog ut buren i bilen.

The Legend tror att statsmakten hade betalat stora pengar för dessa bilder.

2009-03-20 @ 07:29:11
Postat av: Anita

Förstår husse - faktiskt - vad gäller skyddsmasken. Har inte råkat ut för en läckande sådan men att bara ha den på sig o klara av att promenera runt omkring, sjunga Imse Vimse Spindel in i tårgashuset m.m är PINA nog!!

Hoppas ni snart får en ny fin bur i nya bilen! ...håller med Sanna; VAD är det för fel på "verktyg" så som måttband och tumstock???? ;-)



2009-03-20 @ 09:35:27
URL: http://www.pressan.se
Postat av: -Milou-

*skrattar så jag gråter*



Stackars Arek, vad du måste stå ut med!



Och Husse, utan dej vore bloggvärlden fattig, helt klart. Oavsett om det är du eller Arek bakom tangentbordet, alltid lika underhållande. Tack!!

2009-03-20 @ 15:58:47
URL: http://lappliisa.wordpress.com
Postat av: Nonne & Bernardo

Hahaha...här har ni två till som flabbar sig harmynta...hahaha..hade betalat MYCKET pengar för att se Husse i action..

HAHAHA!! Klockrent...hihihi

2009-03-20 @ 19:57:06
Postat av: Sorken

Men Arek Emo är ju en rävjavel :)



Och Husse är en rolig djävel.



2009-03-20 @ 22:04:48
Postat av: Irene Hallberg

Jisses går det inte med våld så ta i lite till! Konstigt att folk fortfarande tror på det :o)) Ger samma tips som Sanna ....Måttband! Eller om man är man.....tumstock. Tack för dagens storgarv!

2009-03-20 @ 22:37:00
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Väktarn

gapskratt.Underbar blogg som vi inte kan vara utan...jag skulle ha velat se detta..

2009-03-21 @ 12:57:15
Postat av: Ola S

Bara att inse att burjäveln var felbyggd.

Inge konstigare än så.

Det finns de som lever(nåja) på att tillverka burar, låt de behålla jobben och köp en ny, måttanpassad ;)

2009-03-21 @ 14:58:56
Postat av: Skyddsmaskmannen

Vad friskar upp mer än lite CS på morgonen? River så gott i halsen! Man kan såklart inte backa när instruktören frågar om någon har lust att pröva utan mask heller... Att sen prata i radion med gummitrynet på, och förvänta att dom på "andra sidan" skall fatta vad du säger (och börja bli förbannad när man skall upprepa IGEN), ja det är bara en extra krydda.

2009-03-21 @ 21:04:20
Postat av: Monica

Ja vad säga,skratta är väl bara förordet.Lägger in er på länkar om det går bra.

2009-03-22 @ 11:32:01
Postat av: Jenny

Husse behöver kanske glasögon, det verkar vara fel på ögonmåttet... :P



2009-03-22 @ 21:16:50
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: Erika

Fy på Dig Arek. Att utlämna din Husse på det viset, hur skulle det gå för dig om han sa upp sig som betjänt åt Dig, han offra sin egen bekvämlighet för att Du ska ha ett meningsfullt och händelserikt liv.

Hoppas Du kommer att trivas i nya buren + fina bilen+ att husse har några spän kvar till ett märgben åt Dig.

2009-03-22 @ 23:41:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback