SEEEMEEESTEEER!!!!

Shit vilken aktivitet i rutan för kommentarer. Försökte smyga in texten om att bloggen skall utplånas, men det verkar ta mig f-n som om ni lusläser varenda jävla ord om familjen zoo´s eländiga liv. Jag tackar för engagemanget och stödet gällande storyn över en stackars hundförares liv och vedermödor. Kunde väl aldrig i mitt liv tro att så många finner skrivandet så intressant, men det är som sagt bara att tacka och ta emot. Trots dom fina inläggen så är blir ändock målet att låta "The story of my life" dö ut efter sommaruppehållet. Känns som jag delat med mig av våra erfarenheter, motgångar och även en och annan lyckad incident. Känns inte som om jag har så mycket mer att erbjuda, men man ska väl låta det stå osagt om vi dyker upp efter sommaren eller ej..... Får bara hoppas att ni inte tappat allt förtroende för vart era skattepengar läggs på. Ha hopp för det finns faktiskt poliser som lyckas bättre än vi....

I går gjorde vi vårt sista pass innan det nu var dags att gå på ledighet. Ska i sanningens namn säga att jag nog inte var överdjävligt hyperaktiv, men å andra sidan så fanns inte så många uppdrag som skulle kunna glädja Husse och hans halte vän.I stort sett det enda vi gjorde var att biträda ett gäng smårädda poliser under ett annars ganska vardagligt uppdrag. Husse blev avbruten under vårsäsongens sista arbetsmiddag. Ett samtal från en hurtig man på polisradion avbröt Husses intag av klyftpotatis kombinerat med fläsknoisette + saftig sås. Den skadeglade operatören lät meddela att på en adress söder om stan så fanns ett antal räddhågsna poliser som fruktade för sina liv. Detta eftersom lägenheten man skulle in i bevakades av en klart aggressiv schäfer. Man ansåg tydligen att schäfern skulle uppskatta en seg och späd hundförararm framför deras egna små delikatessdelar.

Husse körde mot platsen och under resan dit fick jag reda på att man fruktade att hundens ägare stupat och nu låg död i bostaden. Husse, den empatilöse, såg då plötsligt möjligheterna i stället för att fokusera på det sorgliga. Husse söker ju hund! Den eventuellt döde ägaren har ju en hund! Husse plötsligt glad! Väl på plats så sket den späde hundföraren i att ta med skyddsutrustning som skydd för den köttätande hunden. Husse tog i stället med en boll och en brandslang. Om ägaren ändå var död så fanns väl inga hinder för att Husse kollade om schäfern var ett polisämne? (Jag vet! Jag är skadad i huvudet, men det gäller ju att slå till när erbjudande ges)

När jag knackade på rutan till hyreshuset så kom en grov och tatuerad polisman och öppnade. Han såg klart potent ut attt kunna brotta ned ett antal huliganer, men var då uppenbarligen rädd för en fyrbent skapelse med huggtänder. Lät honom fly ut från fastigheten och så även låssmeden. Kvar blev då Husse med sin lilla boll och brandslang. Hörde innifrån hur det morrades. Öppnade dörren lite och då slog nosen mot dörren med bra kraft... Lilla Husses plan var att släppa ut hunden lite försiktigt i trapphuset och då bort från sitt revir. Hundens plan, vilket oxå var den planen som vann, var att kasta sig mot dörren och trycka sig förbi Husse.

Hunden vann och när han dånade ut så var det en riktigt ståtlig varelse. Mycket hår som stod rakt upp (raggen) när han dånade ut i trapphuset. Den gode fyrbentingen vände direkt upp mot Husse, morrade och tog ett fint litet bett i höger handled. Husse kved lite lätt, men meddelade med gnyende röst att beteendet snarast skulle upphöra. Hundjäveln verkade sugen på att gå ut så det var bara att koppla på linan och ge sig ut.... Det visade sig snabbt att hundjäveln, så klart, inte hade rätt egenskaper för att bli Husses nya hund. Husse fann då hunden tråkig och överlämnade honom till den tatuerade polisen. Den tatuerade hjälten ändrade ånyo skepnad när han fick Cujo i handen. Cujo tog direkt kommando och överföll den skrikande polisen. Husse fick rätta till ekipaget lite och tvinga ut den tatuerade polismannen på en liten hundpromenad..... (Sista gången jag såg dom var dom ett par kvarter nedåt och då hade faktiskt polismannen tagit kontroll)

Husse är polis! Husse är alltså av naturen nyfiken och näsvis! Husse ville därför se om den boende var död så Husse trängde sig förbi för att vara först. I lägenheten luktade det verkligen som om någon varit död ett tag så Husse var beredd på det värsta. Längst inne till vänster, i sovrummet, så fanns en säng. I sängen låg en gammal, gammal - ja otroligt gammal tant. Att hon gått hädan syntes tydligt och Husse kunde bara göra korstecken och önska patrullen på plats lycka till. Husse uppskattade att hon vandrat till dödsriket för ett par dagar sedan och skanderade detta tydligt till den bleka polisaspiranten som stod intill.... "Lukten sitter kvar i näsan flera dagar" mästrade Husse till poliskvinnan..... Hon såg klart tagen ut då Husse plötsligt upptäckte att den döde andas..... Va i helvete! - Hon lever ju!

Vi sprang dit o Husse kände på kvinnans kropp. Va fan! Hon var ju lika varm som vi! Husse knuffade lite på kärringen och då vaknade hon till... Va f-n! Jag trodde du var död!!! Kärringen uppgav lika klart som tydligt att hon f-n inte var död, men att hon var djävligt trött samt att hon endast hörde på ett öra..... Kruttanten vaknade till liv och vi som trott att hon vikt hädan gjorde High-five som värsta miljonvinnarna....

Husse lämnade lägenheten, lite med svansen mellan benen, men ändock med en fråga klingande i huvudet:

- Tanten var minst 100 år! Rastar hon en schäferhund själv? Hur f-n går det till?

Borde ha gått tillbaka och fått några tips gällande ledarskap över hund, men fann det ändå bäst att låta bli.

Må nu gott och ha en skön sommar!

Husse o Arek

Kommentarer
Postat av: Sanna

OMG! Jag skrattar så jag får kramp i magen! Fast ärligt talat jag är också morbidt praktisk och hade nog tänkt i samma banor angående hunden.



Synd att du inte frågade tanten om tips. Du hade gärna fått skicka dem vidare. Kan en liten tant hålla reda på en stor schäfer borde jag hålla reda på min.



Ha en skön sommar och jag håller tummarna för att du dyker upp igen!

Postat av: EvaLena å Bella

Hahaha alltid lika klockrena inlägg....Du får bara inte sluta nu när jag hittat en favoritblogg att följa och se fram emot att läsa :)

2009-06-09 @ 20:58:39
URL: http://morezz.dinstudio.se
Postat av: Johan

Men NEJ! Det får inte vara sant att du ens tänker tanken att sluta....Hmmm Vad kan man göra för att få dig att fortsätta...



Hur som helst önskar jag er en underbar semseter och hoppas så klart på återseende efter semestern!!!

Rottisen under bordet viftar på svansen och hälsar!

2009-06-09 @ 22:47:55
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

Min mamma går med TVÅ schäfrar och en rullator! de du! Ser rätt komiskt ut men när man ser närmare så går dom snyggt vid var sin sida av rullatorn. Inte fanken går dom så fint med mig? vad är hemligheten? Åldern kanske? Måste fråga morsan... Kanske du får ett svar.



Nu får du svammla... Citerar: "Känns inte som om jag har så mycket mer att erbjuda"

Nääää då! Du är ju BARA polis. I ditt yrke händer ju inget. Hahaha! ;O)



Ännu en gång. Ha en tevlig semester. =O) Njuuuut av värmen och sommaren. Det gör då jag redan! ;O)

2009-06-09 @ 23:04:08
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/teamvirrig/
Postat av: Anita

Det är OMÖJLIGT att ledsna på att läsa om era äventyr - om det så handlar om en fotbollsläger (avskyr fotboll o sport öht annars!) - DU kan få t.o.m sådant trist skräp att få en Skratta!

Att inte tala om alla era bravader i tjänst, dom har sannerligen livat upp många trista gråa dagar på jobbet för mig!!

Njut av sommaren (var är den?) ...skriv gärna lite dagbok som du kan föra över till bloggen sen!! ;-)))

2009-06-10 @ 09:04:11
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Ola S

Skattepengar eller inte är ju sak samma.

Vi vill veta hur det går med den eventuella arvtagaren, och därför utgår jag från att du återkommer efter semestern, för inte kan du lämna alla läsare utan att sagan om arvtagaren fått ett lyckligt slut. För du vet väl att ALLA sagor ska ha ett lyckligt slut, för att förhindra att folk(läsare) får mardrömmar om ett otryggt samhälle?

2009-06-10 @ 11:30:04
Postat av: Monica

När abstinensen sätter in och du knaprat i dej ett par pennor är du nog tillbaka i alla fall, rätta mej om jag har fel:=)En som tänkt lägga av så där en hundra ggr men ej uttalat det i skrift, snart lika utslitet som jag ska aldrig ha en kull mer.

Ha det i regnet

2009-06-10 @ 12:23:03
Postat av: Zarih

Du har massor kvar att erbjuda, det är jag säker på. Ser fram emot att din semester är slut och jag kan få mig mitt dagens skratt. Det är underbart med människor som bjuder på sig själva. Mina skattepengar får både du och geten gärna! Ha det gott.

2009-06-10 @ 18:12:07
URL: http://dunderbus.se
Postat av: Draken

Sluta larva dig!!vad e de för virke i dig? skit i semestern de e bara för folk gjorda av balsaträ,fortsätt jobba o blogga!!

Ha en bra ledighet.

2009-06-10 @ 20:32:22
Postat av: Gitsie

Ett perfekt sätt att starta dagen inför jobbet! ;)



Men du, kan du verkligen inte överväga att fortsätta blogga, vi vill ju läsa om husses och Areks framfart i storstaden och jag vill gärna fortsätta följa din jakt på arvtagaren! Så kom igen nu, som skattebetalare så är jag ju med och betalar din lön och då skulle man väl kunna säga att jag är din chef också. Så se inte detta som en förfrågan utan en order. ;)

2009-06-11 @ 05:23:09
URL: http://gitsie78.blogg.se/
Postat av: Irene Hallberg

Sluta blogga?? Tror det är tredje gången du skrämmer mig med de orden! Olaga hot kallas det nog för, tror jag!

När jag var ny på SBK så fanns där två krut tanter en liten pyttekvinna som hade något av det största i schäferväg jag någonsin sett, Mandel hette han, och hon kunde använda en sytråd som koppel. Den andre kvinnan var äldre och inte aktiv längre inom SBK men hon hade en risen hane och en dag mitt på dagen då hon varit på banken blev hon nerslagen i parken, men det rånaren inte visste var att hennes risen var en bit bort och för att göra historien kort så var killen snyggt ihopbuntad av den skäggige och farbror blå sågs nog som den räddande hjälten i busens ögon när de kom!

2009-06-11 @ 08:55:29
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Agnes

Vad krävs för att du ska fortsätta blogga? Jag älskar din blogg! Jag läser den alltid innan jag ska iväg till jobbet och jobbar då med ett leende på läpparna.

2009-06-11 @ 22:22:38
Postat av: Veela

alltså det går inte an att sluta blogga..



Jag är inte den som är den och lovar härmed att OM du slutar blogga så lovar jag dig att alla jobb du får i framtiden från radion är på fel sida stan och absolut det tråkigaste du någonsin varit med om.. :P

finns ju ingen anledning att skicka dig på kul jobb om du inte tänker skriva om det efteråt.. ;)

2009-06-15 @ 08:36:23
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: Husse o Arek

Ha! Ha! Ha! Veela! Det kommer att gå jättebra att sluta blogga. När sommaren är slut så har intresset dött ut och så är bloggen historia..... Men du får inte sluta skicka oss på roliga jobb! - Det är ju vårt livslexir och kall att köra fort, hjälpa samt till och från även stjälpa...



Glad sommar!



Husse o Arek

2009-06-15 @ 21:44:28
URL: http://arek.blogg.se/
Postat av: Veronica Roscoe å räddharen yrran

F*n vilken cool tant! De e så man själv önskar att man blir när man kommer upp i ålderns sista år, förstår henne finns i mina ögon ingen annan ras än schäfer!!!



Förresten att sluta med bloggen är ingen bra idé, du är ju författare ut i fingerspettsarna. :)



Tack för en super trevlig blogg, väldigt roligt att följa familjen zoo´s äventyr, och ser fram emot att fortsätta följa era äventyr i statens tjänst!



Må gott, hoppas inte hela semestern regnar bort, fast det är ju större chans att det blir sol på min semester i slutet av juli ju mer det regnar nu...hehe



ciao

2009-06-16 @ 00:10:05
Postat av: Irene Hallberg

Veela! Jag hejar på dig! Skicka ut honom på allmännyttiga uppdrag med massa sociala kontakter med andra människor där problemen måste lösas muntligt Mohaaahaaahaaa!!!

2009-06-16 @ 07:46:45
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Marie

Har en randig ful Fan med lite tjuriga egenskaper , han har redan smakat på en kollega till dig ...de hade en misslyckad MBL förhandling..(misslyckad i hundens ögon) ang lydandets vara eller icke...blinkblink*

Skämt åsido...jag har en unghane du kanske skulle gilla? Kolla in Jäger på www.vixax.com

2009-06-16 @ 13:48:32
URL: http://www.vixax.com
Postat av: Husse o Arek

Marie! Tittade in på vixax sidan. Om det var den hunden som "var till salu" så höll han ju för f-n på att skrämma ihjäl mig bara genom att jag kikade på bilden. Såg ju helt tokig ut... Tack för erbjudandet ändå, men även om jag är lite sugen på att prova annan ras så lutar det åt en Schäfer ändå... För övrigt så kan jag säga att vi haft en första vecka på semestern som kan liknas vid skit. Alla vet väl hur vädret har varit och kan då kanske anta hur hånad jag blivit av arbetande vänner. Lägg därtill till att vi ånyo haft besök av den vilda valpen Kimba samt ännu ett minnesvärt besök hos veterinären.... Men! Jag har ju semester så jag kan inget berätta nu....



Må gott!



Husse

2009-06-16 @ 22:45:53
Postat av: Veela

Jag har gott minne...

och din är en av två sidor som jag har sparat som favorit på jobbet.. så tro inte att du kan glida undan på ett bananskal inte!!



du ska bara veta hur många tråkiga jobb jag kan skicka dig på i Hallstavik.

2009-06-17 @ 22:36:20
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: Sanna

Go Veela! Go Veela! Go Veela! Jag hejar på dig! Sätt hårt mot hårt!!



Den här bloggen är den roligaste av de som jag följer och det går minsann inte för sig att den upphör! Hur ska vi då få reda på om det blir en arvtagare, hur det går för familjen Zoo, om fotbollsbarnen överlever Husse och framför allt Areks hjältedåd?!?!?!?!



2009-06-18 @ 12:57:51
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com/
Postat av: Beundrare

Hoppas verkligen inte att du ska sluta blogga!!! Detta är ju ibland mitt enda skratt om dagen:(

2009-06-18 @ 14:18:42
Postat av: Gussy

Jag håller med Veela i hennes uttalande! Du kommer endast få åka på trist om du tar bort det enda som roar oss stackare på radion trista vardagsnätter! Hoppas verkligen att ni kommer tillbaks efter semestern!

2009-06-18 @ 21:44:11
Postat av: Sorken

Det är rätt Veela.



Påminn mig också.

Ingen blogg=tråkiga jobb.



Blogg=massor av lyckade jakter.



Detta är inte utpressning bara lite konsument upplysning från OLKC :)

2009-06-19 @ 01:28:56
Postat av: Husse o Arek

Hmmmm! Det verkar som om halva LKC har gaddat ihop sig och ämnar skicka Husse väldigt norr om Stora Staden.... Låter iiiinteee lockande och jag har funderat i banor om på vilket sätt jag kan göra det extra jobbigt för er som någon form av revansch! Hittar dock inget lämpligt eftersom ni troligen redan är så djävlar luttrade efter alla friskusar som stör er under ordinarie arbetstid. Har inget att blogga om, men måste ändå värdera detta mot att bli skickad till Hallstavik i parti och minut.



Återkommer!



Husse

2009-06-19 @ 09:34:19
URL: http://arek.blogg.se/
Postat av: Erika

Det bli nog till att klona Arek, inget annat duger. Det är ju dyrt så vi får väl skicka bidrag till Farbro Blå, å då är han skyldig oss att fortsätta bloggen. skicka med pg numret så får du se hur mycket skrivandet är värt.

Men hotet om tråkiga jobb verka ju oxå ha god efekt.

Tips. Räcker inte verkligheten till så får Du väl förbättra den lite, fabler är ju oxå läsvärda.

Ge geten ett stort märgben och myckrt vila så kommer han igen när semestern är över.

Ha det gott.

2009-06-19 @ 11:56:12
Postat av: Milou

*ASG*



Nu är inte bara husses blogg skrattkrampsframkallande, utan även kommentarsfältet! Way to go, LKC-are, way to go... Vad funkar bättre än lite gammaldags hederliga hotelser? Hehe!



Nu kommer inte Husse undan, väl?

2009-06-19 @ 14:58:00
URL: http://lappliisa.wordpress.com
Postat av: Sanna

Får nog bjuda valda delar av LKC på fika eller glass för deras tappra insats. Vi tar det under mitt besök i stora staden till hösten :0)



Jag håller med Milou, just nu är kommentarsfältet otroligt underhållande =0>

2009-06-19 @ 19:15:19
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com
Postat av: Monica

Du milde Hallstavik,då hittar du väl aldrig hem igen.

2009-06-20 @ 10:32:02
Postat av: Nena

Nä men nu tycker jag nog att semestern får vara slut för din del, vad är det för lyxliv du lever egentligen?? (Max 1 semestervecka vet du väl??) Tror jag lider av det dära abstinensköret här..



Är helt inne på Veela och Sorkens linje och funderar starkt på att bilda en supportergrupp åt dem. "Hjälp LKC i sin kamp för Husses fortsatta bloggande" ska den heta :0)

2009-06-21 @ 13:53:37
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23226/
Postat av: Husse o Arek

Hmmm! Verkar som halva polisradion gått ihop och gjort en handlingsplan för hur Husse/Arek ska på fortbildning i Hallstavik.. Not god!!! Jag tycker vi gör så här: Jag skvallrar inte till Staben om att halva LKC verkar googla på arbetstid. I gengäld skickar ni team Arek/Husse på actionjobb söder om Stora Staden och där följande ingredinser i händelserapporten ingår: Snabb framkörning, biljakt, två som springer (en till Husse och en köttbit till Arek) och därefter en patrull som hjälper till med skrivarbetet. Okay? Borde passa alla er övriga läsare oxå för visst vill ni ha snabba svar när ni ringer till polisen samt att det nog är säkrast om team Hund och Förare är på södra sidan om betonggettot. I övrigt så tror jag Arek skiter i vad han får för uppdrag för han verkar redan ha gått i pension. Spelar bara fotboll, äter kakor och förstör golfrundor...



Må gott!



Husse

2009-06-21 @ 14:55:37
URL: http://arek.blogg.se/
Postat av: Acke

Östra sidan av stora staden sällar sig genast till skaran som bildar suportergruppen!

Lovar snabb kontakt vid minsta lilla smitning...

2009-06-23 @ 22:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback