SHIT VA KALLT!!!

Ser alltid fram emot den period när vi gör tre stycken helgnätter i rad. Tycker dessa pass är extra roliga eftersom tempot ofta är högre och det händer mer hyss där hund och hundföraren kan vara till nytta. Vädergudarna verkade dock ha följt polismyndighetens önskan om hjälp att bryta brottskurvan. Detta genom att skicka in ett hejdundrandes högtryck och då med kraftig kyla som följd....

15 grader kallt!!! Inte direkt så att man ville kasta sig ur bilen och spontanröra sig ute på stan. Näe! Herregud va kallt det var. Husses kropp domineras ju inte direkt av överskottsfett vilket gör att han skakar sig fram med hackande tänder så fort han beger sig ut.... Var lite nyfiken över hur min ludne vän skulle klara kylan. Kan ju tänka mig själv hur det är att försöka inhalera dofter genom att dra in så mycket syre som möjligt i 15 graders kyla... Min gode vän verkade helt oberörd av det iskalla vädret. Han spårade lika villigt som bra även i denna extrema kyla. Arek var precis lika het som vanligt och verkade vilja befinna sig så mycket som möjligt ute i verkligheten som det bara gick.

Problemet nu var att INGEN verkade vilja bli räddad i detta vinterrusk. Varken tjyvar eller andra hjälpsökande påkallade vår uppmärksamhet vilket ju gjorde att nätterna gick riktigt saaaktaaaa...... Trots detta så hade vi under fredagen i alla fall ett spår. Geten visade sig vara 100 procentig eftersom han drog iväg i en vansinnig fart på jakt efter den misstänkta tjuven. Ut på gångvägar, vägar, villagator och vanliga bostadsgator. Via baksidor, skogspartier och ut på små torg. Efter ett tag så lyckades vi spåra i fatt den berörde personen så spårningen gick ju kanon. Den utpekade nidingsmannen var välvilligt inställd till att hjälpa polisen. Han tog upp sin fina telefon och ämnade ringa tillbaka sin kompanjon för att rätta till det felaktiga påstående om att just han skulle vara en tjuv.

Arek, som ju även han var nöjd med sitt spår, verkade tycka att en belöning var på sin plats. Eftersom inte Husse överlämnade en sådan så har han ju för vana att fixa den själv. Denna gång valde Arek ut en NOKIA N 81 och då tillhörande banditen. Banditen stod för att ringa då han fick besök i sin famn av en modern form av vargen. Arek lyckades dock bara bita tag i kanten på telefonen så ingen större skada var skedd....

Lördagen började inge bra i alla fall. Under mina försök att kolla av Areks förmåga att arbeta i kyla så slog experimentet tillbaka på fel sätt. Husse blev sjuk!!! Ont i kroppen, feber och as-seg.... Inte bra inför ett nattpass. Kroppen lät meddela att man önskade stanna hemma och vila. Husse övermannade kroppens signaler och begav sig till jobbet ändå och då i syfte att idka hjältedåd. Shit va fel det var.... Började passet med att sitta fullt påklädd i uniform och då huttrandes i den uppvärmda bastun. Såg nog inte helt friskt ut om någon tittat förbi och sett mig där....

Ut i verkligheten och ta mej f-n lika dött och kallt igen. Ett enda hundjobb även denna natt och då efter två som sprungit från en krockad bil. Vi var långt efter och platsen var inte idealisk. Typ på motorvägen och smitarna hade sprungit mot en nattöppen bensinmack. Geten tog upp ett spår och vi kom fram till macken. Där analyserade väl Geten varenda jävla spår som fanns. Om jag inte skulle ha frusit ihjäl innan vi kom vidare så var jag tvungen att utvidga cirkeln lite. Geten hittade ånyo ett spår och nu drog vi iväg ut i natten. Efter ca 1 km spårande på gångvägar så lät man meddela att man hittat den ena mannen och att han var i en helt annan riktning än var Husse nu var.

Husse litade som vanligt inte på hunden utan slutade därför spårandet och då med insikten att Arek valt ut ett annat spår. Efter en stund åkte jag tillbaka till samma ställe där vi slutat spåra och fortsatte då med bil längs med vägen. Då stod han plötsligt där! Nummer två! Nu lite mer frusen, men ändock där.... Det visade sig att min gode vän tagit upp rätt spår och om jag fortsatt en stund till så hade vi ju kommit i fatt. Lärdom: Lita alltid på din hund!

Fick vika ned mig efter det och gå hem från jobbet. När jag, vek som en skadad fågelunge, lade mig i sängen så hackade tänderna lika mycket som på en hackspett som misshandlar ett finare träd. Kroppen skrek efter nåd och jag var så veeeek... Somnade vid 05.00 och sov sedan fram till 20.00 sånär som på ett par avbrott för lite vätska och mat. När jag sedan vaknade till liv så var kroppen ånyo redo för ett nattpass. Shit va pigg ja va när natten drog igång.

Det visade sig bli den kallaste natten på hela helgen och hundjobben lyste med sin frånvaro. Allt kan ju inte alltid vara glass o ballonger, men så här tråkigt får det bara inte vara i stora staden. Visst ja! Arek fick ju visa sig från sin fina sida oxå. Efter larm om ett grovt brott så skulle Arek få följa med upp i en lägenhet för att om möjligt gripa gärningsmannen. Transporten dit var ju allt annat än harmonisk eftersom Arek så att säga gick upp lite i varv när han mötte alla skrikande människor. Min ludne vän försökte tränga sig förbi allt och alla, ta sig en smakbit av den som dök upp och var allmänt jobbig.

Fick skarpt tala om vem som var chef och planen blev att jag, min ludne vän och en kollega till skulle åka hiss upp till platsen för dramat. När Arek och jag gått in i hissen så fanns det inte många cm kvar för kollegan som skulle med. Efter Areks uppvisning på vägen dit så verkade kollegans högsta önskan vara att få slippa åka hiss med den tandlöse. När jag väl lockat in honom och vi i stort sett stod i parningsställning, så såg han om möjligt ännu mer obekväm ut....

När vi kom upp till lägenheten så var den misstänkte mannen något motsträvig. Arek talade då om vilket beteende vi förväntade oss och plötsligt dansade mannen den polisiära dansen. Han var livrädd för Arek och gjorde allt vi sa åt honom att göra.... Thank you Arek!

Allt som allt en skithelg med allt för få jobb. Men som sagt! Efter regn kommer sol.... Nu går vi på några dagars vila och då förhoppningsvis med bättre resultat när vi ånyo börjar jobba.

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Alerta Ally

-15 ähh... Det är väl inget att gnälla över är ju helt normalt för oss som bor norr över hehe ;)

2009-01-05 @ 23:11:47
Postat av: Sanna

Krya på dig! Vi kan snörvla ikapp. Jag har suttit invirad i filt på jobbet hela helgen för att inte frysa när febertopparna har kommit :0(

Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

Man SKA lita på hunden.. bära eller brista!

Arek är ju kanonduktig och kan sin sak! Lita på honom nästa gång..:)

2009-01-06 @ 09:43:05
URL: http://sossoludde.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback