HUVUDVÄRK VARJE KVÄLL...

Kopplet! Har inte använt kopplet till Gammegeten under ledig tid på typ 5 år. Han lullar ju runt i sin lilla bubbla och ställer ju inte till några problem alls. Jagar inte vilt, kommer själv tillbaka och går fint vid sidan när man möter folk samt glider mest runt och letar ölburkar att tugga på. Nu är det nya tider..... Sen Svarten dök upp så är den värsta synden att glömma kopplet. Det bångstyriga lilla trollet lever i sin egen bubbla och kan hitta på precis vad som helst och när som helst.

I vår lilla värd av ledarskap, lek, lydnad och spår så har ju framstegen varit mycket bra. Svarten fungerar hur bra som helst tills han vrider sin lilla ärthjärna ett snäpp och försvinner in i sin glasbubbla. I dag var en sån dag! Under leken i dressyrhallen så var vi helt ensamma. Vi körde ingång till fot, inkallning, sitt, ligg, läggande under gång samt hopp över hinder. Den lilla svarta ponnyn var så lyhörd och så även när den andra hunden gjorde entré. Vi delade hallen och Svarten jobbade bra ihop med Husse. För att avsluta ett bra pass så skulle vi köra ett sista hopp över hinder, därefter lek och sedan ut för att göra High-five. Svarten fullföljde hoppet, men sen kortslöts de två trådarna till hans minimala hjärna....

Svarten drog iväg mot det andra ekipaget och då utan att lyssna på den mer och mer upprörda Husse. Svarten for dit, uppmanade till lek, men började sedan att kaxa upp sig. Då Husse med arga steg kom närmare så blev Svarten en liten busapa i stället. Busapan for runt och sökte lek med den andra hunden och när Husse äntligen kom nära och beordrade "ligg", så lade sig faktiskt den nye....

När han såg att Husse hade smala ögon så tog han det säkra före det osäkra och drog en löpning igen..... Förbannade hundjävel!!! När jag till slut fick tag i aset så fick han veta att han levde och herregud så ynklig man blev när Husse tog tag i nackskinnet för att berätta vem som var chef....

I övrigt så har träningen gått mycket bra. Vi har kommit en bra bit på vägen och började idag med att köra lite figurantarbete. Svarten gör det bra och där ser det okay ut. Den gänglige har dock mycket konstigt för sig. I bland blir jag inte klok på honom. Ena sekunden så vägrar han kampa och ser helt ointresserad ut. Nästa minut sitter han i gallertrappor och kampar för fullt..... I Svartens manual beskrevs han som att han kan bitas. Detta i samband med hantering och då exempelvis vid kloklippning. Dom som drabbats har därför använt munkorg för att slippa tappa kött från armar och ben.

I dag bestämde jag mig för att det var dags att klippa Svartens klor. Mest för att kolla hanteringsbitarna och så självklart utan korg. Var förberedd på att syrebristen i hans trånga hjärna kunde göra att han föll tillbaka i gamla vanor, men kunde ändå inte låta bli att prova utan korg. Och det gick så bra. Svarten försökte vid något tillfälle dra undan sina tassar, men när jag vänligt och bestämt förklarade att det var dags för chassivård så godtog han det utan problem. Bra jobbat Cruse!

Arek fick ett spår som gick lite på hårt grus och vidare ut i skogen. När Arek var klar så fick han även göra ett saksök i naturen. När godset var anträffat så hämtades Cruse upp och tanken var då att se om han var intresserad av att se var Arek och jag varit. Och det var han! Svarten spårade som besatt och spårade ut hela spåret... Kul!

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

Hahaha! Busapa!



Det låter då onekligen som att ni är på väg att bli ett team! härligt! =O)

Postat av: Jenny

härligt att höra att det verkar fungera bra, håller tummarna för att det kommer fortsätta lika galant.

2009-01-29 @ 22:14:46
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: Anita

vill bara säga att det är hur trevligt som helst att få läsa om era äventyr och bravader:-)



Jag är dålig att kommentera, men jag läser med nöje och spänning vad som händer i erat liv. ( kan man ju fundera på hur spännande mitt liv är) ;-)Men det är inte relevant i sammanhanget:- Iaf så gillar jag er blogg och hoppas ni får fortsätta att ha det gott tillsammans ni tre, i jobb och på fritiden.

2009-01-30 @ 17:33:22
Postat av: Nini

Jag håller också tummarna!



Visserligen är jag glad att du släppte Bus men du måste ju hitta en ny kollega nån gång :)



2009-01-30 @ 18:27:20
URL: http://badgirlnini.wordpress.com
Postat av: Japanese "The Legend"

Kore wa doyatte tabermass-ka?

2009-01-31 @ 16:06:52
Postat av: Christer

Skippa det förra, slant på tangeterna. så här skulle det vara:

En till som hoppas att husse nu har hittat en arvtagare till den tandlöse, ni tar ju några busar i alla fall :-), dels så skulle det bli tomt i cyberrymden om det inte blir några fler rapporter om husses bravader med sina hundar!

"Keep up the good work"

2009-01-31 @ 22:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback