CRUSE ÄR PÅ G....

Som en översittare, besserwisser,divig stil med uppåtnäsa och fnysningar har han betett sig i samband med utspisning av mat. Husse har sett det dåliga matintaget som ett dåligt tecken och har haft svårt att slappna av. Den nye har bara provsmakat Areks goda mat, ej tittat åt sin gamla föda och därefter lämnat matpalatset för att lägga sig och fnysa.... Den nye rosade inte heller marknaden när han visade ett visst ointresse i samband med Husses entusiasm och engagemang på dressyrplatsen. Enda gången den svarte riktigt vaknat till liv var när han fick gå på älgjakt....

Prövade att släppa lite på dom hårda tyglar och krav som jag ställde på den allvarsamme och bitglade nykomlingen.Detta genom att vara extra rolig och då utan speciella krav. Intresset ökade, men det kändes som om den nye var djävligt trög.... Fick tipset via Era kommentarer om att prova frystorkad föda. Kände ett visst motstånd, men läste lite fakta om denna mat och fann att det kanske var värt att prova. Hade väl inga större förhoppningar när matvägraren skulle få pröva denna gourmé, men han överraskade mig rejält.... Redan när jag tog fram en av dom frysta korvarna och lät honom lukta, så visade han ett riktigt fint intresse för vad som fanns inbakat där. När maten sedan var förberedd och placerad i hans matskål - ja då dj-vlar small det bara till....

Den svarte kastade i sig maten och verkade även få i sig den plåt som matskålen var tillverkad av. Energin lät inte vänta på sig då vår nye vän helt tog över scenen hemma och blev en pajas... Nu skulle här kampas, hämta saker och juckas på allt och alla. Jucka stående, jucka liggande och jucka från sidan. Jucka på människor och jucka på föremål..... Kungen dominerade hela huset under kvällen och familjen, inklusive Husse, fick inte en lugn stund...

Måltid 2 och tre med samma resultat, men då dök nästa problem upp. Plötsligt stod en ledsen hund och tittade på sina torra Royal Caninisiar. Detta medans den svarta kastade i sig gourmen som fallit ned i hans matskål. Lovade Arek att även han ska få pröva denna festmåltid och då åt han i alla fall upp sin torra föda..... Att den svarte uppskattar sin mat råder det inga tvivel om. När han nu tömmer utgångsröret, där alla slaggprodukter smiter ut, så vänder han sig om - luktar på sin egen produktion - och försöker sedan äta upp den igen.... Kallas det recykling/återvinning?

Förra gången jag släppte unggeten fri så gick han ju på älgjakt. Har märkt att han har ett enormt viltintresse och har därför inte vågat släppa honom fri igen. I dag tog jag ändå chansen och herregud vad han for runt. Jag har ju sprungit med honom i löplina ett par gånger och tack gode Gud att han inte löpte ut i denna fart då.... Den svarte var ta mig f-n helt tokig i sin iver att springa av sig energi. När han kom in på flygrakan i riktning mot bilen så måste han har varit uppe i 70 km i timmen. Eftersom vägbanan, lindrigt sagt, var att anses som glashal så gick ju inbromsningen si so där.... Hade stoppet filmatiserats så hade det varit en uppföljare till "Bambi på hal is".

Min nye vän har ju även tränats lite under sista dagarna. Plötsligt har han vaknat till liv och blivit en roligare kamrat att träna med. Han verkar förstå Husses order om hur grunderna i lydnaden ska gå till. Vi går sakta och noggrant fram och just nu kan Cruse följande moment:

Sitt! (Kunde han även innan)
Ligg (Kunde han även innan)
Hit! (Okänt om han kunde det för han har i alla fall inte lyssnat när jag sagt det)
Fot! (Verkade vara Hebreiska i Cruses öron när jag sa "fot" första gångerna. Nu har vi kontroll under två steg)

Längtar redan tills i morgon då vi ska ut och köra ett par pass igen.... Jag blir dock mer och mer övertygad om att detta kan vara arvtagaren.... JIPPIE!!!!

Må nu gott!
Och jag lovar! I morgon ska kameran med ut....

Husse

Kommentarer
Postat av: M.N

Låter riktigt lovande det där!! Kul! Och du har rätt, det är dags för kameran! Alternativet är ju att bege sig till Kungliga norrsidan av Stora Staden på vernissage... Och det vet vi ju vad du tycker om... ;-)

2009-01-24 @ 21:47:15
Postat av: Anonym

Nordic kan du ju få i hela kartonger billigare att beställa direkt

0411-61155 slår du i hop Dig med någon annan oxå och talar om att det är polishundar så får du säkerligen rabatt oxå. Dessutom är det när produserat slakteriet ligger i hälsihgborg, klass kommer från norland, kan funka som nödlösning.

Ge nu den tandlöse oxå av färskfodret+ ett par ägg-gulor i veckan

han ska ju till stora stockholm som årets bragdhund.

Visa bild snart.

2009-01-24 @ 22:25:28
Postat av: Anna

Härligt att det går bra nu. Vet inte om någon hund överhuvudtaget som nobbat färskfoder, tidigare matvägrare kastar sig över fodret. Bara att ge tuggben istället som kompensation för tuggbristen av färskfodret. På sommaren när det är varmt brukar det uppskattas av hundarna att få fodret djupfryst á lá glass. =)

2009-01-24 @ 22:36:56
Postat av: Sanna

Bilder välkomnas! :0)

Postat av: Speedie

Har du provat kom? Vissa har kom istallet for hit....Prova med det nya fodert som godis sa kommer han nog snabbt som vinden ska du se!

Lycka till

2009-01-25 @ 09:23:05
Postat av: Anita

Låter lovande! :-) Och äntligen lite bilder...!! Han är stilig den nye ... men Arek är snyggast i alla fall!! Vad är det för foder den nye får? Jag har gett Bravo Plus - färskfoder i flera år nu, kombinerat med torrfoder så magarna ska vara vana vid det torra när vi ska i väg på läger, övningar m.m - då är det ju oftast omöjligt eller minst bökigt med att ha fryst mat med sig!

Provat andra färskfoder innan oxå men Bravo är klart bäst enligt min åsikt - o dessutom smidigast att hantera eftersom det är fryst som "hamburgare", lätt att bara ta fram ex antal hamburgare i stället för att söla med foder i "korvform" ...!!

2009-01-25 @ 18:51:31
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

Jag rekomenderar också att du sätter torrfoder i färskfodret. Du kan även dryga ut med torrfoder lite mer varje dag tills du hittar en bra balans. arek skulle nog må bra av att få lite färskfoder. fast för honom börjaar det väl snart vara dags för seniorfoder? Det fodret är ju framtaget just för att hundar som börjar bli lite äldre får en annan sorts näringsupptag. Vet att hudnar som fått rätt foder för sin ålder blivit rejält pigga och levnadsglada. Fast Arek är väl rätt levnadsglad verkar det som? Hahaha!



Ett tips om bajsätning. Ge lite ananans i maten så smakar bajset illa. ;O)



Kul att du förhoppningsvis hittat rätt hund. Du verkar behöva onormalt galna hudnar för att funka. Hehehehe...

2009-01-25 @ 23:07:43
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/teamvirrig/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback