GOD FORTSÄTTNING....

Står inte ut längre.... Alla samtal från gamla medarbetare, chefer, media, vänner och groupies har gjort sitt. Husse hade visioner om att erövra ett polisområde, arbeta utan hund och i stället skapa kontakter med samarbetspartners och youngsters med det stora målet att minska brottsligheten och nyrekryteringen till den kriminella världen. På grund av all övertalning från gamla medarbetare och.... Ähh! Vad f-n! lika bra att säga sanningen!!!! Inte en jävel har hört av sig och bett om Husses återkomst till K9.

Arek hade rätt redan från första början. Husse helt oduglig som vanlig snut vilket han blev varse om direkt han kom i kontakt med vanligt polisarbete. Alla år bland fyrbenta och håriga vänner har brutit ned den sociala förmågan till noll vilket ju direkt ställde till problem i nyanställningen. Det visade sig att Husse hade stora problem att anpassa sig till att han nu inte var ensam i bilen. Det visade sig även att ett ännu större problem var konsekvenserna av att lägga en rökare i bilen när man nu inte var ensam om att få njuta av den fruktansvärda odören som en fjärt kan erbjuda.....

Husse bönade och bad om att få komma åter till den verksamhet han föddes till att utföra. Efter att ha hängt och släpat i chefens byxben så kom då beskedet han längtat efter att få höra. "Släpp benet och torka tårarna pojk! Du är välkommen tillbaka!" Husse nu mycket glad, men ändock med ett par små, små problem att lösa.

1 Mattis: Hur skulle hon ställa sig till att Husses långa karriär som vanlig polis nu var till ända?
2 Hur skulle dom nya poliserna klara sig utan Husses närvaro som vanlig polis?
3 Hur skulle ungarna motta nyheten om att Husse vill leka med vargar i stället för människor?

Frågetecken nr 1 löste sig utan problem. Mattis mycket förstående vilket fick Husse att misstänka att mattis druckit lite för mycket ur tetrapacken med vin. Frågetecken nr 2 ännu mindre problem eftersom Husses nya medarbetare knappt visste vad Husse hette trots att vi arbetat tätt ihop under tre hela dagar. Frågetecken nummer tre var det som löste alla knutar. Husses minsta son grät av lycka eftersom Husses beslut om att återinträda som hundförare skulle göra att han slapp få spö i skolan för att Husse var ett pain in the ass mot dom kriminella individerna där.

Allt alltså glass o ballonger. Arek även han mycket glad eftersom Husse direkt drog igång grundträningen för den halte tysken. Målet med övningarna är att Arek ska klara polisens första krav så att vi alla fall kan jobba i två månader. Under den tiden får vi leta efter en lämplig arvtagare....

Denna lilla histioria visar väl ånyo lite av Husses starka och svaga sidor. Typ initiativförmågan och omdömesbiten!!! Vi har inte fått något datum när vi ska börja på hundenheten igen, men förhoppningsvis blir det kring den 10 januari. Jippie!

Under den period Husse nu jobbat som vanlig polis så har han fullgjort hela tre pass ute i verkligheten. Husse har lärt sig väldigt mycket om nya avrapporteringsrutiner vilket har gjort att han somnat mycket skönt på kvällarna. På tre pass har det blivit 10 gripna fångar. 8 av dessa efter att ha lekt indianleken och då smygit sig på banditerna medans dom i god ro trott att man varit på den säkra sidan... Då, som från ingenstans, har farbror blå dykt upp ur en snödriva eller ramlat ned från en grantopp.... Kul att gripa, men inte lika kul att förklara sig med ord som skall få en åklagare eller domstol att riktigt förstå vad som hände där ute i verkligheten....

Ha nu en riktigt god fortsätttning och ett gott nytt år!

Husse o Arek



Kommentarer
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Hej hopp! Plötsligt blev utsikterna för ett "Gott Nytt År" mycket mer lovande!



Bra beslut Husse!



Lev väl!

2009-12-27 @ 16:17:21
Postat av: Jäger

Heja! Hurra!!

2009-12-27 @ 18:37:02
Postat av: Ola S

Jublar in det nya året

2009-12-27 @ 21:08:07
Postat av: Catrin och vapendragarna

Jag gillar blogginlägg :)

Gott nytt år på er !

Det känns tryckt att veta att ni snart är på banan igen så att människorna i den stora staden är i trygga händer och att buset kommer att få det varmt bakom öronen.

2009-12-27 @ 22:15:50
Postat av: Anita

UNDERBART !!!!!!!!! Gott slut o Gott Nytt ... Håller alla tummar o tassar att det Någonstans i vårt avlånga land finns en värdig arvtagare till Arek - o att husse lyckas hitta denna och båda ska fatta tycke för varandra !!

Postat av: Irene

Hurra!! Klart det finns en arvtagare ute i det långa landet, bara husse kan ha tålamodet att ge jycken en chans att bli varm i pälsen innan den ratas :o))

2009-12-28 @ 14:42:58
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Josefine

Klart du kommer hitta en ny arvtagare till Arek, i värsta fall får du väl para Arek så den blir en kopia av honom! Det är bara att hitta en tik som likanr honom i lynnet så ska du nog få en riktigt bra hund=) Lycka till

2009-12-30 @ 11:14:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback