TJUV ELLER POLISHUND?

Husse! Du anmodas härmed att beträda Stora Stadens mark och bli ett med ungdomen! Fastän jag visste att uppdraget var omöjligt så käftade Husse emot en stund för att i alla fall visa sitt missnöje med att behöva socialisera med samhällets kommande arvtagare. Slutade som förväntat, det vill säga att Husse styrde statens blåa cross country i riktning mot festivalområdet. Stora Staden hade även detta år anordnat en så kallad uppsamlingsvecka för förortens och centrala stadens ungdomar. Polisen hade även dom en monter, förevisningar, husbilar och allsköns tävlingar och då för att profilera och marknadsföra sig....

Redan på resan in tuggades tuggummit frenetiskt och då för att hålla säkringarna på plats. Att köra bil i Stora Staden innebär stora påfrestningar på psyket. Detta då samtliga trafikregler verkar ha upphört samt att gående verkar tro att dom lever i en bilfri zon. När Husse och Arek anlände till den riktiga krigszonen och samlingsplatsen för det nyfikna packet så var nog blodtrycket en aning högt. Bestämde mig dock för att hålla fanan högt och göra allt i min makt för att idka PR för hundenheten....

Förra året stod Husse ut i fem minuter. Därefter höll jag puffran i höger hand och var klart i stånd till att avlossa ett par magg. Respekten för farbror blå var det året smått svagt och suget  att diskutera ovesäntligheter med grabbar som har intelligens som en fiskmås var väl rätt måttlig. Eller vad sägs om följande ämnen:

Hur många har du skjutit? Får jag låna din pistol? Min Pitbull krossar din om dom slåss?

Lägg därtill till alla små lockande och pockande ord dom bjuder Arek på för att få honom att gå igång. Ber man dom ödmjukast att sluta reta hunden så får man bara ett flin tillbaka och ytterligare ett par tillrop.

Bestämde mig ändå för att ej se bakåt utan om möjigt framåt. Tog till och med ut min bäste kompis Arek och lät honom vandra runt bland pöbeln. Till skillnad från förra året får vi nog kalla årets framträdand för succé. Arek var i toppform. Lät sig bli klappad, fotograferad och pussad. Plötsligt var det glass o ballonger och alla ville ta på den kända polishundens ludna kropp. Arek blev snabbt varm i kläderna och drog slutsatsen att våldsanvändning var fel och att han nu kunde få vinning genom att visa falsk ödmjukhet.

90 procent av alla som ville klappa hårbollen bar ju på något att äta. Den feta hunden är ju inte dummare än att han förstod att dra fördel av spektaklet. Tysken lät dom sätta sig ned, föra fram sin ena hand för att hälsa och vips så hade min hund ätit upp det som förvarades i den andra näven.... Jag han uppfatta att Arek satte i sig ett par korvar med bröd, två kakor och en hembakad kanelbulle. Den nu smått mätta polishunden lekte livet och lät även meddela att han var törstig efter intaget av all föda.

Han meddelar ju inte direkt utan visar prov på initiativ. Den halte hunden snodde en vattenflaska och lyckades på detta sätt klart uppröra dess rättmätige ägare. Med sin charm avväpnade han hennes ilska och det slutade i stället med att dom lekte och kampade om flaskan....

Charmören kunde nog varit där hela dagen, men Husse stod bara inte ut. Orkade inte snacka goja med folket utan låtsades få ett "very important job!".  Vi lämnade Stora Stadens myller och det sista jag såg när vi lämnade citykärnan var hur hårbollen gäspade och lade sig till ro.

Det här var ett uppdrag som passade honom väl, men allt har inte varit glitter och glamour i vårt samarbete. Berättar mer om hur "han" tappade ett par tjuvar under sista passet.

Until then! Be well!

Husse


Kommentarer
Postat av: Krister

Vilket gôtt team ni e!

2009-08-12 @ 10:45:11
Postat av: erika

Ha ha ha, unnar Arek ett stadsbesök. Ombyte förnöjer, korv och bullar. Å så slippa spenaten för en stund.

2009-08-12 @ 11:18:07
Postat av: Rickard

Skönt att höra att det börjar bli lite människa av dig=) Hunden sköter det sociala och du står där och håller i kopplet ;)

Du får ju börja träna det sociala nu när du snart inte har hunden som brudmagnet =)

Sen är det ju alltid bra att börja knyta kontakter med dom blivande arvtagare som troligtvis ska ta hand om dig när du blir gammal, hehe



Ha det fint!

2009-08-13 @ 20:38:07
Postat av: Veela

äsch då, var ju ute och åkte idag och vi var förbi montern men inte fanns det någon hund där idag inte.. :(

fick nöja oss med att titta på mobila kontoret vilket var... hmm... tja, inget nytt..



Imorgon ska det ut och åkas båt i statens tjänst.. Jag har beställt sol och fint väder och ska nu börja jobba på solbrännan inför semestern. Så behöver du och geten lift ut på en ö, hör av er.. =)

Postat av: Veronica

hehe brottsligt charmig måste Arek ha varit! ;)



Det förvånar mig inte, för dom polishundar jag träffat på, har varit väldigt snälla, visserligen har jag ju inte gjort något som skulle ha retat upp dessa heller! :)



Nä ett kalas var Arek värd, Husse får svälja stoltheten ibland och bara slappna av som hans vovve. :)



Ha d great!

2009-08-13 @ 22:24:22
Postat av: Sorken

Klart stadesn hjältar inte var där.

De var någon helt annanstans och grep fula filurer.



Bra jobbat!

2009-08-14 @ 01:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback