EN DAG PÅ JOBBET!

Tonåringen stod så där lite lagom arrogant och självgod. Lät meddela att han ej accepterade sådant beteende och att han krävde sin rätt att få anmäla. Det späda lilla aset var så präktig i sin demokratiska rätt att utnyttja rättssystemet och spetsade sin hånfullhet genom att tala om att hans speciella önskan var att söka till polisskolan..... MEN JAG DÅ!!!! Den lilla räkan framför mig verkade inte förstå vilken specialenhet och kompetens som nu stod framför honom. Kunde han inte förstå att jag knappt visste var f-n mitt block var och att pennan i innefickan i stort sett hade intorkad bläck? Allt jag gjort var ju att köra som ett svin för att om möjligt få spåra upp och mässa den utlarmade sexualbrottslingen som visat sig som Gud skapat honom inför ungdomarna. Att han därtill gjort ett antal rörelser med sin manick gjorde ju bara uppdraget än mer viktigt....

När den engagerade anmälaren viftade in min fina hundbil så ville jag ju bara få en plats varifrån teamet kunde börja spåra.

"Han är där inne i lägenheten!" Orden träffade mig som en brandyxa i bakhuvudet. Det önskade spåruppdraget sjönk som en sten i havet då jag med tom blick stirrade anmälaren i ögonen. Nu anlände hissen ända upp till övervåningen hos Husse och bitarna började falla på plats. Husse skulle inte få spåra! Husse skulle få ta upp en anmälan och då tillika behöva prata vänligt med en människa. Husse skulle även behöva söka upp lägenhetsinnehavaren och även prata med denna. Allt skulle ju sedan in i Statens jävla datasystem..... Började flacka lite med blicken för att om möjlligt hitta lite hundbajs som jag kunde mosa i ynglingens ansikte. Hittade inget och kom i stället på den galanta idén att vara vänlig och tillmötesgående, att för en gångs skull följa mallen för hur vi skall uppträda. Så att säga bättra på vår image lite....

När uppdraget var färdigt kände jag mig helt tom i huvudet. Det visade sig att jag trodde lika mycket på den som anmält som på den som skulle vara skyldig. Tur som f-n att man inte är utredare! Hade jag fått ett ärende som detta att hantera en måndagmorgon så hade nog chansen att Husse varit alkis varit rätt så stor.... Men nu är inte Husse utredare utan får vara ute och socialisera med folk i stället. Hurra!!!

Passet i övrigt bjöd på en del jobb i alla fall. Både Arek o Emo fick vara med och leta efter en mystisk man som vandrade runt med ett automatvapen. Först ut var Arek som fick göra själva grovjobbet. När området var så att säga "säkrat" så kunde även Emo få komma ut och känna på hetluften. Det var ett helvete att hålla reda på nykomlingen eftersom han skulle spåra överallt där Arek gått.... Vi var även på ett par andra jobb där hundarna ej behövde användas, men där det kändes som om vår insats ändå var lite viktig.

Resten av tiden tränades Arek o Emo. Emo börjar bli varm i kläderna nu och det ser faktiskt väldigt bra ut. Har stora förhoppningar om att han kommer att bli grymt bra. Bland annat har han nu klarat två viktiga test som är av yttersta vikt. Det ena var att spela fotboll på tomten. Provet bestod i att kunna dribbla, men framför allt att inte lämnat tomtområdet. Emo höll världsklass så som det ser ut nu kan hundarna leka på tomten och Husse fika på altan. Uppdrag nummer två var att hjälpa  till och tvätta polisbilen. Här finns stora utrymmen att utforska, mycket folk som passerar samt en och annan polishund som påkallar uppmärksamheten. Även här klarade Emo testet bra och var mycket delaktig i saneringen av bilen.

Arek brukar ju vara med och tvätta bilen även han, men denna gång fick han avstå. Den tandlöse gör dock sitt till för att visa att han håller världsklass. Hade lagt varsitt spår till dessa två hjältar. Först ut var Emo och eftersom han är nybörjare så var spåret endast ca 30 minuter gammalt och då i skog. Spåret var bara 300 meter och gick som i en fyrkant. Emo gjorde det mycket bra och avslutades med en ordentlig byteslek.

Sen var det pensionärens tur. Han spår var lika långt, men med bra mycket mer svårigheter. Många vinklar, återgångar och ett par sköna uppförs och nedförsbackar. I sin panik att visa att han ännu inte är slut så drog han väl med Husse ut på en resa i benbrottens värld. Herregud! Höll på att slå ihjäl mig när han drog mig runt i sin iver att visa hur duktig just han är....

Efter lek och stoj så vandrade vi åter mot bilen i vår iver att agera hjältedåd.

Nu har vi en veckas semester..... Skönt!!!

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Draken

Faan du skriver som jag tänker!! Fick mig ett GOTT garv innan man ska hem o sova.

2009-04-07 @ 04:45:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback