SNART TRÄDER VI I TJÄNST....

Husse är smått frustrerad över hur lite team Arek o Husse har fått jobba sista månaderna. Alla utbildningar, vittnesmål och förskjutningar av tjänst har gjort att jag i stort sett hängt undan hjälteuniformen och i stället burit runt på en pärmjävel. Då ska vi inte tala om den ludne. För den stackarn, som sedan tidigare troligen lider av Alzheimers, har väl glömt alla sina färdigheter nu när det närmar sig att träda i tjänst....  Det blir spännande att se nu till helgen om Geten axlar sin roll som Stadens hjälte eller om han bara står och ser ut som ett fån... Händer ju titt som tätt att han missförstår uppdraget och i stället står med tungan hängandes utanför sitt gap och då både ser ut och uppför sig som en aspiranthund....

I dag hade jag färväntat mig att vi åtmindstonde skulle få träna lite hundkunskap inför helgens pass. I stället hade man lagt in två utbildningsblock vilket innebar att Husse satt på plan 4 i en lektionssal och Arek i källarplanet utan uppdrag. Medans Husse fick lära sig hur att hantera krissituationer samt etik och moral (snacka om att kasta tid o pengar i sjön) så fick fyrbentingen träna genom att meditera.... Lunchen bestod av en pastasallad och åt jag den 12.00 så var jag hungrig igen 12.30.... Det positiva var ju att vi slutade tidigt i alla fall. Ut i motionsspåret och där fick den ludne leka av sig i den nyfallna snön. Arek älskar snö vilket troligen kommer att drabba Husse i natt. Intag av stora mängder snö ger per automatik även utsläpp av stora mängder vätska. Eftersom Geten saknar kunskapen att hantera en WC samt besitter vissa problem med att hantera sin urinblåsa så innebär det av trevlighetsskäl att Husse får släppa ut hårbollen en gång mitt i natten. Om inte? Ja då har vi en inomhuspool i morgon....

När Geten inte aktiverats tillräckligt under en dag så insmyger sig ett visst aggressivt beteende. Detta visar sig i form av en större jaktinstinkt samt en inbjudan till brottning om tillfälle ges. Under promenaden gavs ett sådant tillfälle. Husse och Arek gick i godan ro och njöt av det fina snöfallet. Som av en slump vänder jag mig om och ser då en miniatyrhund som kommer utan styrning och tillsyn. Att den lilla hade Arek som målbild rådde det inga tvivel om och för att avbryta den lilla radiostyrda hunden så skrek jag till och stampade hårt i marken. NEJ!!!!

Effekten lät inte vänta på sig. Minihundens dådkraft stod inte i relation till det hot som nu inföll då Areks späda Husse stampade med sitt fågelben i marken. Trots den ringa dunsen i marken så tvärvände minihunden samtidigt som den utstötte följande rovdjursskrik: IIIIIHHHHHH!!!

Två sekunder senare hade minuhunden nått fram till säkerheten och då i form av sin Husse. Mini hoppade upp i famnen på den joggande (stapplande) mannen och befann sig därmed i säkerhet. Nu hade dock Arek upptäckt förrätten och satte av i galopp mot den stapplande joggaren och dennes matlåda. Av Areks ragg att döma så var det nu ingen artighetsvisit som skulle genomföras utan nu skulle denne någon få lida för hans timmar i bilen.... För att få stopp på min ludne vän så räckte för dagen inte ett NEJ utan först efter en knytnäve i skallen så var alla celler kontaktbara igen....

Joggaren stapplade förbi och bad om ursäkt för sin dåliga hundhållning. Hade inte hjärta att skälla på honom då jag tog det för troligt att jag ändå skulle anträffa honom död i en hjärtatack lite längre fram på spåret. Som tur var inföll inte denna tanke utan resten av promenaden gick i kärlekens tecken.. Det vill säga: Arek lydde Husse!

I morgon ska jag låna en unghund igen. En 14 månaders tik som ägaren tror kan bli något i framtiden. Den lilla prinsessan, Exi, ska få leka lite med Husse och sedan även följa med för lite miljöträning när vi har dressyrpass. Om allt faller väl ut så blir alltså inte arvtagaren ett rovdjur utan i stället en liten prinsessa.....

Hoppas vid Gud att hon har mycket motorer och vassa tänder. Arek har ju räddat mig många gånger och med anledning av Husse initiativkraft kontra omdöme, så skulle det vara bra om även Prinsessan axlade den manteln....

För övrigt så har någon anmält vår sketna blogg till "Blogg-SM" på Rix FM. Vad tror dom? För övrigt måste man blogga varje dag för att få delta så redan där sprack vi.... Kul ändå att någon tänkte på oss...

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Grattis till nomineringen. Synd att ni inte kunde komma med annars hade ni haft min röst för det här är verligen en underhållande blogg. =)

2008-11-19 @ 20:56:57
Postat av: Sosso

Klart du ska va med i Blogg-SM... Sätt igång och blogga! =)

Detta är ju dagens höjdpunkt att få läsa å skratta.. =)

Postat av: Bus

Du hade lätt fått min röst.



För återigen skrattade jag högt.

2008-11-19 @ 22:50:59
Postat av: Magnus o Alma

Precis som om du inte kommer att blogga varje dag under tävlingsperioden för att ev kunna vinna Blogg-SM?

Tror det med tanke på vilken tävlingsmänniska du är !!



Ha det gott och lycka till



Mvh Magnus o Alma

2008-11-19 @ 23:07:52
URL: http://allsmaktigealma.blogg.se/
Postat av: Höstkärringen

Absolut din blogg hade platsat bland SM. Du skriver roligt om ert vilda/lugna liv! En tik, kan bli kul för gamle Geten med andra ord då. Han kanske kan få anledning göra sig stilig då med, inte bara meditera och jaga bus.

2008-11-19 @ 23:31:59
Postat av: The Legend

The Legend tror att Husse skulle kunna vinna blogg-SM.

The Legend tror att det också är det enda Husse kan vinna.......med tanke på hur mycket torsk som äts.....

2008-11-20 @ 12:37:29
Postat av: Sara

Jag jobbar i butik och det va helt dött i butiken idag. Men i fönstret ser folket som går förbi en hysteriskt skrattande kvinna runt 20 år. Jag tror tom. att grannbutiken hörde mig. Dom börjar nog tro att jag är störd på nått sätt. Kör SM!!!!



/X

2008-11-20 @ 15:57:51
Postat av: Anna

Som sagt, tävlingsmänniska. Nu blir det nog blogg varje dag, men det gör bara oss läsare överlyckliga. Min röst har du iallafall.



Prinsessan kan nog bli bra, efter ett antal schäferhanar och tikar, så är det tikarna som helt klart varit roligast. De har sånt himla humör och växlar blixtsnabbt i humöret. När de blir arga då är de verkligen förbannade. =)

2008-11-20 @ 17:38:07
Postat av: Miss X

Denna blogg är en av de roligaste som finns att läsa... Dagens höjdpunkt och skratt...

2008-11-20 @ 19:53:56
Postat av: Ola S

det där med SM undrar jag lite över.. Jag menar det är ju en TÄVLING och sånt nedlåter sig väl inte husse till att delta i????



dessutom undrar jag fortfarande hur det gick med det där nyårslöftet om att inte fika???

2008-11-21 @ 01:38:16
Postat av: Husse o Arek

Ha!Ha!Ha! Måste säga att det är riktigt roligt att se att en del uppskattar vår vardag. Känns roligt att vi kan få någon att dra på smilegroparna och om möjligt pigga upp för en liten stund. Trots Erat stöd så kommer vi inte att tävla i Blogg SM. För det första så är jag ju beroende av hur Geten sköter sig för att ens ha något att skriva om. Sen vet jag att vår lilla blogg inte räcker till i konkurrensen. Däremot så har många utav Er som lämna kommentarer vääääldigt bra och fina bloggar, så det kanske kan vara läge för er....



Till Ola: Tro´t eller ej, men jag är väldigt duktig på att fika. MEN fikar inte fikabröd utan nyttig smörgås... Gud va duktig jag är..



Må gott allihopa!



Husse

2008-11-21 @ 08:23:22
URL: http://arek.blogg.se/
Postat av: -Milou-

*ASG*



Tack, Husse (och Arek) för att ni gjorde min fredag roligare!



Och jag håller med föregående kommentatorer, jag röstar mer än gärna på Husses blogg i blogg-SM!

2008-11-21 @ 12:35:52
URL: http://lappliisa.wordpress.com
Postat av: Jenny

Det finns 2 bloggar jag läser så ofta tillfälle fås, din är den ena.

Sättet att skriva gör att man ofta ligger dubbelvikt över tangentbordet och torkar bort skrattårarna.

Har även hänvisat flera hit, bland annat några som vill bli hundförare, vill de fortfarande bli det efter din blogg så har de nog rätta viljan ;)

2008-11-23 @ 08:12:13
URL: http://veela73.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback