HUNDSUGEN....

Husse har som oftast späckat schema. Här ingår familjeanpassat liv, träning av hund, egen idrott samt andras möjlighet att ta del av Husses kunskaper i form av att Husse är tränare. Till och från faller det dock in ledig tid och då till och med en alternativt två dagar i rad. Så är det nu och då börjar den lilla hjärnan aktivera sig mer än behövligt och då i form av nya projekt. Nu är Husse i hundarnas värld och har under dagen lusläst vad Sveriges kennlar har att erbjuda för godis... Så fort en ny kennelsida dyker upp så blir man ju som tokig och vill ha varenda liten hund. Alla bilder är så fina, alla tester så bra och i världen av glass o ballonger så verkar varenda jävla hundförare få tag i en kanonhund. Utom Husse!!!!

Lägger därför nu ut en kravprofil på hur nästa hund bör vara:

Schäfer! Rådde det något tvivel om den saken ens. Hane eller tik spelar ingen roll, men här skall finnas ett intresse att mantla rollen som Stora Stadens skyddsängel när allt fallit på plats. Detta innebär att arvtagaren bör ha viss form av ADHD, mycket motorer i form av bytesintresse, uthållighet och nyfikenhet i nosarbete. Ingen blir ledsen om den nya stjärnan även är idrottsintresserad, hyser vänlighet mot folk som sådant förtjänar samt känner sig trygg i alla de tuffa miljöer som kan tänkas dyka upp. Här måste finnas en vilja att träna varje dag....

Om hundjäveln är att anses som ful så spelar det dock mindre roll.... Finnes sådan ingredienser formade i en fyrbent Schäferkropp så blir vinsten för hunden följande:

Aktivitet varje dag i form av motion, lydnadsträning, spårträning och allehanda uppbyggnadsträning för att skydda allt och alla i den mörkaste av nätter. Bonustrappan för lilla jycken blir att vi i vår jakt på rättvisa har rätt att antasta folk med onda avsikter, förmånen att brottas och få bita samt den euforiska känslan av att få busköra Statens Volvo. Sköter den öronmärkte sig väl så finns även möjlighet till ett par mål mat om dagen samt en påtvingad rekreationsmånad på grund av lagstadgat krav på semester. Semesterkravet innebär dock inte att vi vilar utan då förbereds fortbildning för höstsäsongen...

Nackdelen för den ludne torde sammanfattas med att han får dras med Husse. Här finns en viss form av utvecklad ADHD, aggressionsstörningar samt bitterhet och cynism. Här kan även finnas ett viss risk för orättvis behandling på grund av utvecklad tävlingsinstinkt. Risken har dock minskad på grund av hundförarens ålder, mognad och nyanskaffade erfarenheter. Återefall kan dock komma att ske....

Finns nu denna varelse att tillgå så innebär detta att man kommer att ingå i Team Arek/Husse. Kraven från arbetsgivaren är väl inte skyhöga, men Husses egna mål ligger på ca 100 gripna/år och gärna fler.

Lite skämtsamt skrivet, men det är inte lätt att få tag i en riktigt bra hund. Vill verkligen ha en hund med mycket motorer och vilja, bytesintresse och vilja att bära och leta efter saker. Framförall skall här finnas ett enorm vilja att spåra och utforska saker med sin söta nos..... Vill inte alla ha en sån hund förresten?

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: U

Kolla Trends kennel. En tik till salu. Liten fuling med stora öron, nio månader gammal.

2008-11-29 @ 20:01:50
Postat av: Anonym

Låter som om du vill ha min hund....Men henne får du inte ler Men det finns nog en valp från helvetets avgrund kvar på kenneln. Min egen valp är mycket kampglad väldigt orädd och spårintresserad något som däremot jag inte är....Hon ska bli en sökhund enligt mina planer ler Mer info finns på Kennel kvasers hemsida, en hund i stammen som jag minns rätt upp och ner är Atenagårdens Tabo som är efter Hassemans Axxe.

/ Irene

2008-11-29 @ 22:00:04
Postat av: Madde

Inte lätt att hitta en bra hund som har allt! Har Vilken ålder kollar du på valp ifrån?

Precis hämtat en en mkt trevlig 15 veckorsvalp, orädd och oberörd i miljö svansen spikrakt upp och bara galopperar på framåt.

Kampar mkt och gärna näsan är inte kollad ännu.



Lycka till med hundjakten!

Postat av: Gaija och Zena

Det du beskriver är ju min hund! Men hon är inte till salut tror jag och hon har dessutom bara tre tår... Men hon är som en duracellkaning. Det enda man behöver göra med henne är att lära henne skyddsarbete eller vad det nu är ni gör med hudnarna.



Däremot så vet jag en hund, hane (som fungerar med andra hanar), på 1.5 år som har de drifter du söker. Han ska också L testas om 3 månader.



Skriv till mig så får du veta mer om du är intresserad. =O)



Gaija hälsar och vill nog inte flytta frånnorr då hon gillar drag hälsar hon. Speciellt drag med gummidäck. För dom kan man kampa med också. ;O)

2008-11-30 @ 23:26:44
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback