SNABBA BUD...

Med sorg i sinnet så har jag bestämt mig för att valpen Bus kommer att få bli en familjehund. Har ju varit tveksam en längre tid då jag tycker att Bus visat alldeles för lite av det som jag vill ha. Efter samråd och test med mången duktig och rutinerade instruktörer, så har beslutet tagits. Det som fattats är intresset att samarbeta, föremåls och bytesintresset samt viljan att spåra. Allt har gått mycket tungt sista tiden och jag har känt en stor frustration. Då gammelgeten nu är rätt vissen i kroppen så är goda råd dyra. Beslutet är därför taget och nu leter vi familj till den gode Bus....

Dagen efter testet så dyker en av instruktörerna på mig på dressyrplatsen. Det finns en hund med grymma motorer, men med diverse samarbetssvårigheter. Hunden har en grym potential och denne någon skall nu till mig på prov. Så fort Bus hittat ny familj så skall det nya monstret hämtas upp. Känner mig grymt laddad att ta tag i denna best....

Kan dock meddela att denna entusiasm ej fanns hos lilla sambon och barnen.....

Eftersom Bus motsatt sig egen dressyr samt även motsatt sig att gammelgeten skall få dressyr så har vi ju hamnat i ett sorts stiltje. Så fort jag tar ut Arek utan att Bus får följa med så fullkomligt slaktar han allt i bilen. När han väl får följa med ut så fullkomligt förstör han all form av träning med Arek. Han sliter i kopplet, gapar, skriker och är allmänt jobbig då han inte får förstöra för geten. Geten uppskattar inte Bus sällskap heller. Geten får aldrig ha någon egen sak för då ska Bus ha den... Bus knuffas, biter och anfaller Arek hela tiden vilket gör att stämningen inte direkt är på topp under promenaderna....

Nåja!

I dag har vi lånat ut Bus till en polisdam! Bus har fått vara själv med henne och det har gått grymt bra. Hon uppfattade honom som social och lättstyrd. Kul! Tack vare detta så har jag och Arek  haft en "vuxendag". Det har varit kanon. Geten har fått spåra, apportera samt vara med på ett välbehövligt lydnadspass. Han har fått bära bollar, pinnar och sist, men inte minst: Han har fått jaga sorkar i fred!

Geten levde verkligen upp och spårade grymt bra.

Vi gick alltså hem med ett leende på läpparna efter ett gott dagsverke. I morgon är det nattpass igen och förhoppningsvis mycket jobb....

Om nu någon utav er känner till någon som söker en familjehund så kan ni tipsa om lille Bus. Han är nu 8 månader, mycket social och snäll i flocken. Dock lite vaktig och som jag uppfattar det en rätt tuff krabat.

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Vaktmannen

Tur att man inte är hund, man hade ju definitivt inte blivit någon tjänstehund iaf. eller kanske hangarhund. Ingen samarbetsvilja, ingen arbetsvilja överhuvudtaget, kvarstående aggressioner, och dessutom taskiga nerver............ Kanske inte så konstigt att man blivit Vaktman.......vid närmare eftertanke så hade man nog varit avlivad om man varit hund...................

Postat av: Carro

Tungt beslut om än det rätta för dig.
Är du intresserad av en "mirakelkur" till geten så hör av dig. Fick hem en stel gammelhagga på tio år som tror hon är valp på nytt nu efter en månad. Hon hänger med på våra cykelturer utan problem nu (ca en mil) och är med på idiotrace efter boll i sandgrop.

2008-03-08 @ 07:04:44
URL: http://dizzla.blogg.no/
Postat av: Husse, Bus o Arek

Carro!
Självklart är jag intresserad av att få geten valpig igen. Har du något bra knep så jublar jag... Dock sitter ju hans problem i dålig höft och kraftig Spondylos! Fungerar din mirakelkur på det?

Husse

2008-03-08 @ 09:17:50
URL: http://www.arek.blogg.se
Postat av: Läsare

Ingen mirakelkur, men har du provat att ge honom Glukosamin-kapslar? Funkar kanon på slitna leder och smärtpåverkan. Det tar nån vecka innan resultat men det är helt enormt vilken skillnad det gör!

Haft hund med två dåliga höfter med pålagringar, samt nackproblem (pålagringar i nackkotor) och vi fick helt klart två smärtfria år innan kroppen inte orkade mer. Och då var den hunden nästan 10 när vi började med Glukosamin-kapslar.

Prata med veterinär om du inte provat innan!

2008-03-08 @ 09:23:47
Postat av: Madde

Sitter spondylosen bak i ryggen? Eller längre fram i ryggen?
Kan tipsa om att du beöker Anna på arninge djurklinik hon är hundfysiterapeft (stavningen) Hon kan nog få hyffsad bra ordning på gammgeten med simning och laser! och Du skall även köpa ett back on track täcke till honom som återspeglar hans egen värme då han ligger i bilen, det täcker hela ryggen inkl höfterna på hunden!

2008-03-08 @ 09:24:52
URL: http://working-gsd.se
Postat av: Carro

Maila över vad han äter, vikt osv.
Fjant den lille mannen var stel som en gris i framänden, nu börjar han köra kryp utan vidare och det knäpper betydligt mindre fram.

2008-03-08 @ 11:04:47
Postat av: Eva-Maria

Synd att lilla bus inte håller dina mått men vi håller
tummarna för nytillskottet!

2008-03-08 @ 20:39:02
URL: http://toys.blogg.se
Postat av: Ola S

Förstår att det är ett tungt beslut, men instämmer med Eva-Maria och håller tummarna för att du hittar "rätt" nästa gång!

2008-03-08 @ 21:32:02
URL: http://ola-stein.se
Postat av: Anonym

Familjehund? Bus?

2008-03-10 @ 08:46:46
Postat av: Nini

Fasen, jag försökte få sambon att bli lite sugen på Bus. Visade Bus fina inlägg och alla bilder men han sa bara: Man kan inte jaga med en Schäffer.

:(

2008-03-10 @ 13:21:14
URL: http://badgirlnini.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback