VAD BETYDER NÅD?

Är ju på semester! Passar därför på att upptäcka landet, träffa vänner o bekanta samt njuta av den tillvaro som bjuds. Bland dom vi träffat så är det en familj som tidigare arbetat i Stora Staden, men som flyttat iväg för att njuta lite av en annan miljö än den som Stora Staden har att erbjuda. Även dom jobbar inom samma bransch som Husse och är mycket duktiga samhällsbärare. Herr och fru Hundförare kan hantera bus och är väl vana med deras lögner och fantasihistorier då dom tas på bar gärning. Man kan läsa en lögn och vet att hantera den.....

Platsen dom bor på ligger utanför den lilla byn. Här är en fin gård med stall o inhägnad gård. Man har fleratalet djur förutom de bestar man använder i tjänsten. Här finns elstaket för att förhindra att djur eller barn försöker fly. Historien jag fick berättad är därför helt underbar. Husse låg dubbelvikt då jag fick den berättad och det har mycket att göra med hur Fru hundförare är som person. Fru hundförare är ingen stor kvinna, men hon är klart ettrig och vet att hantera en situation.

Herr hundförare var denna mörka decemberkväll på jobbet i jakt på hjältedåd. Fru hundförare var hemma och spelade spel med lilla dottern då hunden plötsligt började skälla. Då gården ligger ödsligt så är det inte vardagsmat att hunden börjar skälla. Det var mörkt och bistert ute varvid det ej gick att se ut. Fru hundförare tog då sin hund och vandrade ut mot tomten. På baksidan och då vid entrén anträffade hon en missbrukartyp smygandes. Fru hundförare fick spelet och hamnade om möjligt i lite affekt över att hitta en tjuv på sin altan som då troligen var ute efter att stjäla lite gods. Fru hundförare frågade vad i helv-te han gjorde på deras tomt.

Tjyven ljög så klart och meddelade att han var jagad och skulle bli mördad.....

Fru hundförare lät meddela att det sket hon högaktningsfullt i och att tjyven gjorde bäst i att springa ut från tomten och snabbt som ögat ge sig av. Om inte så skulle hon skicka hunden efter honom. Husse har ju träffat hunden och kan meddela att här finns goda skäl att ge sig av om man inte vill bli slaktad. Även tjyven verkade kunna sin hundhistoria för han lämnade platsen i galopp. Vad han inte kartlagt var att familjen hundförare hade elstängsel.

Då tjyven hoppade över staketet så tog både armar och pung i eltråden vilket fick till följd att man i mörkret såg blåa eldsflammor som stod ut från tjyvens kropp. Hans avgrundsskrik ekade över gårdsplanen då han satte av åt vänster längs med vägen... INTE ÅT DET HÅLLET! ANDRA HÅLLET! Skrek fru hundförare samtidigt som tjänstehunden skällde som besatt.

Tjyven vände i luften och sprang som en galning i den riktning han nu fått utpekad.

Händelsen föll i glömska hos Fru hundförare, men efter några dagar så frågade lilla dottern: - Vad betyder nåd mamma?

Fru hundförare trodde dottern menade julhögtiden som nu närmade sig med stormsteg. Började prata om Guds nåd och annat julsvammel. Näe sa den lilla dottern. Jag menar han som gick ned på knä på våran gårdsplan, knäppte sina händer och bad om nåd?

Ha! Ha! Vad svarar man på det? En helt underbar historia som blir 10 gånger bättre om man känner Fru hundförare. Efter denna händelse så har man i alla fall ej haft mer ovälkommet besök på gården....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Amanda

HAHAHA! Jag tycker nästan synd om tjuven, han trodde nog att han hamnat i helvetet xD

2008-07-25 @ 11:08:39
Postat av: Nini

s snacka om att tjyven hade balls of fire efter det där!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback