ATT FÅ BARN IGEN...

Demens är väl det första tecknet på ålderdom va? Har ju haft flera valpar o unghundar och svär varje gång på min moders grav att ALDRIG skaffa hund efter alla mina misslyckanden. Demensen gör att jag glömt hur det är att alltid se till att inga tuggvängliga saker ligger framme, att någon kräver minutiös kontroll och tillsyn. Demensen slår även ut närminnet om hur det är att inte få sova sina babytimmar varje dygn....

Eftersom jag troligen lider av denna åkomma så var alla minnen förträngda och jag var till och med glad igår. Glad över att få låna min nya hund Sigge några dagar. I går var vi hemma hos Sigges familj för att hämta honom. Sigge verkade faktiskt glad över att se mig vilket ju bara det är ett framsteg. Ingen av mina hundar har ju brytt sig det minsta om mina behov över att ha hjälp att rädda världen. Dom andra hundarna har ju legat i soffan, småfisit och vinkat adjö när jag ämnat gå ut och träna dom till samhällsbärare.

Sigge däremot! Han verkar klart laddad över uppdraget att ta över efter Gammelgeten. Sigge har bara ett läge och det verkar vara läge "ON". Sigge är klart mycket uppe i varv och så även när vi kom för att hämta honom. Sigges familj övrtygade oss om att man nu kommer att sakna honom och vi gick verkligen på det. Nu när vi haft honom en natt så förstår vi att Sigges familj övat in en bra teaterroll och nu troligen dansar överlyckliga på borden. F-n! Vad trött jag är....

Jag svär på att namnet Sigge inte betyder "att vila" på Latin. Däremot kan det mycket väl betyda HYPERAKTIV.

Första promenaden gick bra. Sigge och Arek går bra ihop så det var inga problem. Första besöket i sitt nya hem gick också bra om följande händelser inge skall räknas in:

Två omkullvälta vattenskålar.
Kattjakt
Överktiva rörelser runt om i huset.

Sigge fick direkt följa med till fotbollsträningarna. På grund av sitt stressiga beteende så fick han ej hjälpa barnen att spela fotboll utan fick istället gå på promenad med Husse, sambon och ena sonen. Även Arek fick nödvändig motion. Flexikopplet fick jobba friskt under promenaden. Detta då Sigge attackerade Arek, spårade utgående spår samt skulle hålla koll på flocken. Vid ett tillfälle stod jag och sov och det straffade sig snabbt. Har numera orangutangarmar.....

Kände att jag nog måste nöta ut det lilla odjuret om vi skulle få sova något på natten. Drog iväg ett par timmar och körde lite lek, koncentrationsövningar samt ett spår. Allt gick mycket bra förutom slakten av det lilla lillfingret på höger hand. Helvete vad ont det gör att bli biten i den lilla lilla skinnbiten.... Spåret var ett "spontanspår" där jag gått ca 200 meter på ett fält. Spåret hade legat ca 30 minuter och som den lilla nosade sig fram. Riktigt bra måste jag säga.

Hem till bostaden och ännu en promenad innan Törnrosa skulle få somna in.

Husse la sig i sin fina säng med vita påslakan för att läsa kvällstidningen. Efter sidan 3 så hade ADHD Sigge tråkigt och ändrade färgen på mina lakan. Sigge ville läsa tidningen i sängen med Husse, men det ville inte Husse. Brottning, nya försök från annat håll och samma procedur igen. Till slut gav han upp lade sig nedanför sängen. Minns inte att jag läst tidningen utan måste ha somnat på stört vid 23.00 tiden. Sedan är följande tider antecknade i nattprotokollet:

01.40 Sigge i sängen. Nedkörd till marknivå.
02.30 Sigge i sängen. Nu med pip o gnäll. Husse kissnödig och Sigge följer med. Husse svårt att kissa om någon tittar på varvid diskussion uppstår vid toaletten.

04.20 Sigge i sängen. Nedkörd till marknivå.
04.25 Sigge äter upp mattan.
04.26 Husse väcker familjen med ett avgrundsvrål. Situationen strax därefter under kontroll.
06.00 Väckning. Tack Sigge! Nu har jag verkligen chansen att utnyttja dagen...

Under samtal med samtliga familjemedlemmar så har alla haft besök i sängen av Sigge. Samtliga uppvisar också påsar samt mörka fält under ögonen.

Nu under dagen ha vi gått en del promenader, lekt lite lydnad samt spårat ett enkelt skogsspår. Allt ser lovande ut och det som jag är mest nöjd med är Sigges spårande....

Nu när jag skriver detta så ligger faktiskt Sigge och sover. Tror det är första gången jag ser honom ligga still utan ryckningar...

Jag tror jag äntligen fått så jag tiger....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Nini

Du verkar ha förkärlek för ADHD-hundar. Bus lider väl lite av samma syndrom? :)

Postat av: Anna

Har en liknande situation här, nykommen 9 månaders schäfertik på dryga 50 cm med näpet utseende. Skenet bedrar, hon far runt som en skållad råtta, hoppar på bakbenen som en känguru, klättrar i soffor och på bänkar som en klätterapa. Kaxig som få mot de andra vuxna och betydligt större och starkare hundarna i flocken.



Smart som jag är, så sover hon i stor bur på nätterna så enda skadan hittils är att hon tuggat på sitt liggunderlag.

2008-08-26 @ 15:47:30
Postat av: Draken

Grattis!..till Djuret

2008-08-26 @ 16:22:40
Postat av: Magnus

Nu vill jag inte läsa något gnäll om att han inte vill jobba. Utnyttja det till max nu medans han vill. Annars får du väl skicka ner honom till mig så jag kan jobba med honom ;)



Ha det gott



Magnus

2008-08-26 @ 16:36:17
Postat av: Madde

Så kul med ett nytt monster! Vars ifrån kommer det och jag tror min dator är trasig, ser liksom inte bilden pikar

2008-08-26 @ 18:41:45
URL: http://working-gsd.se
Postat av: Malin & Kia

Hej!

Vilken härlig blogg!

Hit kommer vi o spanar igen!

Må gott!

/Malin & Kia

2008-08-26 @ 19:08:00
URL: http://www.malinerngren.se
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

Håller med Anna. Skaffa en BUR! Detta brukar medföra att man får sova lugnare och slipper ha en galning i sängen (inte din fru då). Sen skaffar du öronproppar. Du vet sånna där gula saker som inte är ostbågar. Proppa in dom i öronen och sen sover du gott tills du inte hör klockan som ringer.



Vill du bli väkt så använd mobilen och ha den på kraftig vibrering. Lägg den under kudden. Då kanske du vaknar. ;O)

2008-08-27 @ 00:34:32
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/
Postat av: Syster

Lilla söta lillebror

2008-08-27 @ 11:32:51
URL: http://lasutina.blogg.se/
Postat av: Nena

du borde sätta ut en varningtext när du skriver blogginlägg som resulterar i rejäla skrattanfall hos läsaren.. Mina arbetskamrater tittar något undrande på mig när jag sitter och frustar framför datorskärmarna...



Ha en trevlig dag

/Nena

2008-08-29 @ 09:19:50
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23226

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback