HUNDTRÄNINGEN FORTGÅR...

Efter Gammelgetens fina insatser under sista arbetsperioden så känner man ju pressen att få ett lika bra material att arbeta med då han gått hädan... Därav lite extra timmar för att dressera unghunden Kurre. Han har ju visat sig ha goda motorer, men ej dresserats så hårt under sina första 19 månader.

Har lagt en hel del lyse på kontaktövningar med den gode Kurre. Han är klart mottaglig, men det blir rätt ofta kortslutning i hans syrefattiga huvud. Han älskar dock att "försöka" och det är alltid en god början. De sista dagarna har vi kört korta fältspår och då lagt in spårlinan som signal. Han har helt klart fattat vad det handlar om då den åker fram. Beviset för detta är att han blir allt annat än hanterbar. Nosen i backen, full sprutt i benen och då på jakt efter spårupptaget.

Vid sidan om detta har jag börjat köra lite byteslekar med den gode Kurre. Körde ju det tidigare med mina två unghundar, men dessa var inte riktigt med på min plan. Kurre däremot! Han motsvararade alla förväntningar och ligger klart på plus efter de inledande övningarna.

Lydnaden går också bra. Förutom kommando "fot". Kurre klarar kontaktbiten, ingång till sida samt koncentrationen på mitt fula ansikte. Första startsteget däremot verkar innebära full fart framåt för vår nye vän.... Har prövat lite olika metoder för att få ordning på det hela, men det har väl gått sådär....

Vi kommer dock att fortsätta.....

I morgon fortsätter leken och om ett par veckor så åker jag och Kurre på träningsläger. En hel vecka ska vi vara tillsammans och bara ha kul. Nice! Gammelgeten blir kvar hemma hos mattis så jag antar att han kommer att vara lagom munter när jag anländer hem....

Har lagt in lite foton på Kurre så håll nu till godo!

Husse

Kommentarer
Postat av: Magnus

Härligt att du trivs med Kurre. Hoppas du nu inte sabbar han för då får det bli trafikplois av dig istället. Rent utav byta jobb med mig ;)

Ha det skoj på träningslägret.

Postat av: Eva-Maria

Kurre ser betydligt mer pigg och alert ut än vad Bus gjorde - håller tummar och tassar för er!
Klappa om duktiga Arek extra mycket från oss, han är verkligen en hund att vara stolt över!

2008-04-07 @ 08:00:22
URL: http://toys.blogg.se
Postat av: Veronica F och hundarna

Vilken liten snygging Kurre verkar vara. Och på bilderna ser han betydligt spänstigare ut än lilla söta Bus. ;O)
Hoppas nu att allt funkar och att du har ett bra tjänsteämne i hunden. =O)

2008-04-08 @ 00:53:41
URL: http://gaijaexzena.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback