POLIS TEMA - TYVÄRR!

Sista passet nu innan dressyrkontrollen. Ett övertidspass då vi endast skulle jobba fram till 04.00. Därefter hem och sova för att spela fotboll på förmiddagen. Laddade till tänderna så smög jag och Arek iväg till arbetet. Det var ju lördagskväll och förhoppningsvis mycket att göra. Vi fick äran att arbeta på den södra sidan om Stora staden och det är alltid extra kul.

Första jobbet var en misshandel i ett tätbefolkad område strax söder om Stora staden. Två män hade flytt efter en misshandel och Areks jobb skulle nu bli att om möjligt spåra upp dem. Det visade sig att geten hade måttligt intresse av uppdraget och då kanske med rätta. Det rörde sig väldigt mycket folk i området vilket inte gjorde uppdraget lättare. Efter ett tag gav jag upp, men då ropade en polispatrull att man troligen gripit en av männen. Dom uppgav en adress och planen nu var att jag och geten skulle gå dit för att se om nummer två även varit där. Jag visste inte riktigt var dom var, men hörde plötsligt ett primalskrik en bit från den plats som jag och Arek nu var på. Skriket var hjärtskärande och det lät verkligen som om någon blivit överfallen och riven till marken av en tiger. Vi sprang dit och fann ett antal poliser tillsammans med en våldsamt skrikande man.

Mannen, en av de eftersökta, hade haft den osmarta inställningen att ta till våld mot poliserna på plats. Man lät honom få smaka på ett av polisens mest fasansfulla vapen. Nämligen pepparsprayen. När denna vätska sköljde över mannens ögon så uppstod detta avgrundsvrål av smärta. Mannens vilja att slåss med farbror blå avtog dock markant. Tack Rikspolisstyrelsen för detta fina verktyg!

Den andre klarade sig dock undan...

Därefter bar det iväg på ett knarksök på den norra sidan av staden. Arek for runt i huset och formligen möblerade om bohaget med sina smidiga rörelser. Saker som föll till marken denna gång var: Lampkrona, dricksglas med vätska, stol samt snöskyffel. Under sitt så kallade sök så anträffade Arek även viss otillåten stimulantia så det var väl bra....

Därefter direkt över till söder igen för ett inbrottslarm. Geten tog upp ett bra spår från platsen där tjuven krossat en ruta. Arek spårade vidare i god fart runt huset och upp på en gångväg. Där vindade geten in mänsklig vittring och började då att slarva med sitt näsarbete. Med hög näsa spatserade han fram till.... - polisen som stod på baksidan av huset. Därefter hade Arek mycket svårt att förstå att hon inte var tjuven. Arek förstod inte varför husse malde på om att han ånyo skulle söka spår och då efter den rätta tjuven.

Ingen gripen där heller.....

Nu började passet lida mot sitt slut, men man behövde en hund och dess förare ännu längre söderut. Detta då ett vittne observerade hur tre killar höll på att tillgripa en bil samt att man gjort inbrott i flera andra bilar. Jag och geten var först på plats och då kom de tre killarna gåendes ut på en stor väg. Man kastade ifrån sig en skruvmejsel och såg ut att vilja ta till flykten till fots. Geten bad då om att få komma ut och då jag tog ut honom och höll honom i halskedjan så blev killarna hemskt samarbetsvilliga. Jag kan förstå dom....

Arek försökte hela tiden kränga sig loss för att kunna bita killarna. Detta genom att försöka kasta sig fram på bakbenen och då samtidigt göra bettförsök. Grabbarna var som paralyserade och stod så fint tills första polispatrull anlände som förstärkning.

Jag tog då Arek och gick ned till den plats där vittnet sett killarna göra inbrott. Där stod en stulen bil samt två andra bilar som haft inbrott. Jag lät Arek spåra från bilarna och det var geten villig att göra. Han stormade fram längs med vägen, hittade stöldgods som var gömt längs vägen och spårade sedan vidare fram till den plats där jag sett killarna komma ut. Bevisat och klart! Bra Arek!

Då ropade befälet på platsen att ungdomarna nu blivit uppnosiga och kaxiga då hunden försvann. Man gapade och skrek och ämnade lämna platsen. Arek hörde gapen och skriken och for i rask takt mot platsen. Hundförarn hade bara att hänga på i snöret och då vi kom fram till gripandeplatsen så höll den ena polisen på att brottas med en misstänkt.

Arek och jag sprang dit för att hjälpa till. Jag höll i Arek och han gjorde allt för att få smaka banditblod. Gärningsmannen lugnade sig rejält och ville plötsligt hjälpa polisen i stället.

Ett nytt problem hade dock dykt upp. Då jag tittade åt vänster, där polisbefälet stod, så satt Arek fast och mumsade i hans arm!!!  Geten hade tagit ett av sina berömda egna initiativ igen. Då han inte kom åt busen så valde han det näst bästa. Polisbefälet såg smått chockad ut då jag monterade loss Arek. Som tur var så hade bettet inte tagit så bra och skadorna blev begränsade... Såg väl dock inte så proffsigt ut ur Hundenhetens perspektiv....

Blev en hel del skrivjobb för att få fångarna i fängelset. Bland annat en polisanmälan. Den var fin och utförlig tills jag råkade trycka på fel knappar. Hela berättelsen var som bortblåst och jag fick börja om från noll. Den käcka lilla polistjejen intill berättade att jag tryckt på alt F5 och att allt då försvinner om man ej sparat.... Inte f-n vet jag vad jag kom åt för knappar, men jag kunde väl h--vete själv se att allt var borta.... Bara att börja om.

I stället för att sluta kl 04.00 så var jag klar 06.30. Inte roligt då jag skulle upp tidigt idag. Men ändå! Alltid kul att fånga bovar.

En annan riktigt rolig grej är att vi ska bli med valp igen. Nästa vecka hämtar vi hem en 10 veckors schäfervalp. Arek vet inget än. Det får bli en kul överraskning för geten.

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Madde

Jisses vilken natt, allt annat än lugnt låter det som...
Tackar för berömet av sidan, men färgerna kommer att ändras till mitt svart/röda så snart jag ids.

Kul med valp, kommer med fasa ihåg Nellysvalptid. *tipsar om demoleringslistan på hemsidan under kåseri*

vart kommer valpen ifrån?

Postat av: Eva-Maria

Åh vad härligt med en liten!! Hoppas Arek inser vilken underbar lekkamrat han har i den lilla innan han får för sig att smaka på honom ;)
Här planerar vi för en ny om ett år när Clementine åker, känns sorligt att tänka på men en ny valp gör det lättare. Blir alldeles för tomt i huset utan en tokig brukshund i huset.

2007-10-15 @ 07:54:15
URL: http://toys.blogg.se
Postat av: The Legend

Petta, datorer....stay away......
Valp....har för mig att du sagt en sak beträffande ny valp...vänta nu...vad var det.....????

2007-10-15 @ 11:43:50
Postat av: Husse o Arek

Till Madde och Eva-Maria, som kan uppföra sig, så hämtas valpen från Sundsvall. Skall enligt uppgift vara ett monster som på inget sätt är samarbetsvillig. Vad gäller Arek så vet han inget omo det än och jag tror vi skall avvakta så länge det bara går innan vi berättar... Förra gången var han väldigt långsur..

Till The Legend! Datorerna är lite busiga och så även en valp. Du vet lika bra som jag att sambon är den skyldige till den fyrbente.... För övrigt vill jag bara påpeka att du släppte in fler mål än jag på sista träningen...

Husse

2007-10-15 @ 20:30:41
URL: http://www.arek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback