HERR STARR KLAR FÖR ETT ÅR TILL...

För fem år sedan började jag jaga en arvtagare till en av världens bästa snuthundar.... Fet-Arek var då 6 år och min tanke var att träna upp en hjälte som skulle axla Areks jobb efter ungefär två år. Idén var att låta unghunden sakta men säkert växa in i uppgiften att vakta Husse i Stora Staden. Hårbollen Arek har blåst oss alla genom att dupera Husse, bryta ned arvtagarna och med hjälp av medicin lura kroppen att köra på.... Efter 16 hundar stod plötsligt Husse stilla en dag, oförmögen att finna energin till att träna upp nummer sjutton. Arek skulle gå i pension och Husses plan var att luta sig tillbaka och bli en vanlig polis utan fyrbent back-up.

Det visade sig ganska snart att ingen annan myndighet verkade vilja ha Husse vilket ju endast gav det alternativ att låta den åldrige hårbollen göra ytterligare ett tjänstbarhetsprov för att få köra på som polishund ett år till. Gjorde några enkla test innan jag bestämde mig för ett år till:

Penntricket: Dra en penna framför ögonen på Arek för att se om det fanns någon som helst kontakt. Responsen var lika med noll, men efter samma test med en köttbulle så kunde man tydligt se att nos i kombination med dom starriga ögonen faktiskt gav samma funktion.

Rädda späd man med gråt i mungipan: Testades på så sätt att Arek fick munkorg. Planen var så verklighetstrogen som det bara kunde bli - det vill säga: Husse darrade på rösten och ombad grannens otäcka 5 åring avlägsna sig från platsen. 5 åringen visade sig ha oanade skådespelartalanger och uppförde sig som en dryg tonåring på fyllan. Arek klarade övningen galant eftersom han tydligen mindes varför han hade munkorg. Han var precis så olydig och bitsk som han varit i sin glans dagar så även detta prov utföll positivt. Grannens skådelspelartalang till avkomma övertalad till att inte skvallra till pappa och då för den enkla kostnaden av en godisklubba...

Spår på hårt underlag: 300 meter långt spår på asfalt. Areks snart 11 åriga lungor verkade drivas runt med respirator för spåret gick galant. Åldringen dock inte helt sugen på att dela med sig av sin leksak utan min gode vän nöjde sig med att lägga sig i snön och flåsa...

Sagt och gjort! Arek fick testa att genomföra alla polisens hårda test för att få tjänstgöra som Stora Stadens hjälte ytterligare ett år. Efter pajaskonster, egna regisseringar av övningarna och ett par omtagningar så var divan godkänd. Nu kör vi på över sommaren i alla fall och förhoppningsvis överlever min hjälte alla strapatser vi brukar råka in i....

Det som faktiskt är positivt i tragiken att stackars Arek måste fortsätta va polishund är ju att Husse får massa tid över till annat. Är ju som bekant numera aktiv hockeyspelare och jag har väl sett i kommentarsfältet att vissa tvivel kvarstår. Sa ju innan att jag har en exeptionell talang och den håller nu på att ta form även ute på isen... Klubban trollar även med pucken och skridskorna åker till och från åt samma håll som hjärnan önskar så här finns goda chanser till ett NHL kontrakt vad det lider.... Ljumskar och magmuskler får dock lida lite över Husses engagemang för natten efter träning så blir det liksom ingen sömn. Trots smärtstillande så gör det sjuuuukt ont och sömnen blir liksom lite drabbad av det...

Har även fått njuta lite av hockeyns baksida. Det vill säga att bli träffad av puckar, krockat med gigantiska män samt även snubblat på nån linje och fallit handlöst till isen... Inga ben är ännu brutna och alla tänder är kvar så det är liksom bara positivt med att leka på is... Tog ju med The Legend till isbanan och jag önskar att han kunde intyga hur Husses utveckling från nykläckt fågelunge till att bli hockeymonster gått till. Dock dök ju isprinsessan The Legend ned endast vid ett tillfälle. Efter att han fått en puck i nyllet och blev harmynt på köpet så drog han sig ur isleken och säger sig hela tiden vara upptagen i stället.... Hmmm! Får spöa han i golv till sommaren i stället...

I morgon är det träning igen och jag liksom bara läääääängtaaaar dit. Känner att jag är sjukt mycket på G.

p.s Försök inte hetsa mattis eller någon annan som känner Husse att fabricera upp någon historia. Den här bloggen skall ju dö ut...

Må gott nu!
Husse o Arek

Kommentarer
Postat av: Lena

Fy fan vad ni är bra!!!! Stort grattis till er båda som fixat "uppkörningen". Tysken platsar väl snart i Guinness rekordbok som världens äldsta polishund, och de kan säkert fixa fram nån obskyr kategori som även Husse kan vara världbäst på. Fast han är ju skriver ju redan världens bästa blogg.

Puss på er och lev väl.

2011-03-19 @ 22:48:53
Postat av: Lotta

Ha ha.. en seg rackare det där, i motsats till sin husse. ;-)Eftersom Arek hänger i ett tag till är det väl lika bra att du lägger ner dina befängda idéer om att bloggen ska dö? Den vill uppenbarligen vara med ett tag till, den också.

Postat av: Bernermorsan

Arek vilken hjälte. Årets Polishund 2011 !!

2011-03-20 @ 09:56:11
Postat av: Ninnie

Den här bloggen är lika seglivad som Arek... det borde väl Husse insett vid det här laget.Duktig Arek! Det är väl ingen (utom möjligtvis Husse då) som tvivlat på att han ska klara sitt jobb en vända till.

2011-03-20 @ 18:33:05
Postat av: Monica & Tosca

Underbart!!!!Stort Grattis, Arek är med på banan igen.Bäst att buset passar sig.klart att han ska bli Åretspolis hund

2011-03-20 @ 20:39:00
Postat av: Sorken

Den här bloggen är odödlig, eftersom ett gott skratt förlänger livet.

2011-03-21 @ 04:40:14
Postat av: Sanna

Go Arek!!!Jaha då lever bloggen ett tag till med andra ord - toppen!!! Jag skrattar så gott varje gång jag läser den!/Sandra med den Grå & Stridstysken!

2011-03-21 @ 12:21:03
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com
Postat av: Majsan

Instämmer i Sorkens kommentar! Härligt att läsa att Arek är vid så god vigör, Staden behöver sin Stora Hjälte.

2011-03-21 @ 16:00:26
URL: http://www.puzzelpudel.se
Postat av: LundVer

Det verkar som att Husse ännu inte har insett vad det är för krafter hans läsare besitter?? Denna blogg kommer inte att dö ut och därmed basta ;0)Stort grattis till Husse och världens bästa Arek.

/Nena (som i den sydliga delen av Sverige nu njuter av fina vår/försommardagar..)

2011-03-22 @ 14:02:12
Postat av: Anita

Go Arek Go!!!! :-) Och tycker husse ska ge några arvtagare till chansen!!!

2011-03-22 @ 19:19:20
Postat av: Josefine

Wiiii Grattis Husse & Arek! Vilket super team, jag håller med Arek årets polishund 2011, eller ja egentligen borde han ju ha haft det varje år! Men 2011 är tyskens år!Bloggen dö ut??? Jo jag tackar ja;) Sicken dumhet!

2011-03-24 @ 16:59:18
Postat av: Annica

Grattis till uppkörningen! Hoppas du vågar ge någon ny arvtagare chansen, ämnet finns där ute någonstans.., bara fortsätta leta ;)

2011-03-25 @ 17:46:20
Postat av: Sara

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-05-08 @ 11:34:28
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback