NEDRÄKNING...

Team Husse med vapendragare Arek och Roxi har ju till och från ett mycket behagligt schema. Ett av dessa tillfällen har ju infallit nu under helgen och då med att vi har 3 helt lediga dagar. Husse är väldigt morgontrött och under dessa helgledigheter brukar Husse värna om:

Sin skönhetssömn: Att få sova ut så länge det bara går och med förhoppningen att mattis ska åla sig ur sängen och ta första morgonpromenaden samt förse dom håriga fyrhjulingarna med frukost.

Den långa frukosten: Att få sitta med en varm kopp gott tea och lite färskt gott bröd och bara njuta av att inget göra.

Verkligheten har dock inte alltid sett ut som i Husses dröm utan påfallande ofta har mattis och Husse kämpat om vem som kan ligga längst i sängen innan urinblåsan exploderar. Den som vikt ned sig har ju även varit den som fått gå ut fösta vändan med sjusovaren Arek. Den andre har sedan, så fort motparten tvingats ut, stapplat ut till toaletten med en blåsa som håller på att tränga igenom halsmandlarna - för att därefter skyndsamt bädda ned sig i sängen igen mysandes i värmen.

Roxi! När så prinsessan anlänt och så även mattis tränat upp sin blåsa till en otrolig uthållighet så har Husses drömdagar bytt skepnad till att bli mer av en mardröm. Roxi har den benägenheten att hon ligger och suckar ett tag innan hon ställer sig intill Husses magra ansikte och då med ett avstånd av ca 2 cm. Därefter skickar hon ut girafftungan som gör att Husses mun flyttas upp till pannhöjd - backar ut och gör sedan ett perfekt utfört hopp över hinder. Landningen görs ALLTID i punghöjd och är då blåsan redan överspänd så är man ju liksom torsk i tävlingen mot mattis.....

Innan överkroppen åter fallit ned mot sängvärmen och UMPPPFFF ljudet dött ut efter hoppet mot mandomen så har hon redan hunnit lägga sig emellan Husse och mattis. Nu ska det gnuggas nos, bitas i fingrar och rullas runt så det är liksom bara att ge upp.... Just idag visade det sig att snögudarna även skickat ned en större mängds snö och då har man ju två vildjur att hantera medans Husse försöker få sin sköra kropp att vakna. En som drar järnet ut för att hitta en pinne och när så är fallet börjar jaga Husses fötter för att dom skvätter snöflingor... Det beteendet gör liksom att man tappar rytmen i den gång som redan är lite stel. Då blåser den andre förbi i vad som kan kallas för vansinnesfart. Med öppen mun skyfflar denne in all snö som det bara går medans han galopperar framåt som en skenande flodhäst. Han är ändå snart 11 år så lite förvånade är det att han finner snöleken så rolig fortfarande.

När man så äntligen fått komma in i värmen igen och försett gamarna med sin morgonmat - ja då finns ju möjligjheten att få njuta av punkt nummer 2. - Den långa frukosten.

Icke! Roxi har ju upptäckt att vi har katt. Roxi har även upptäckt att katten är god att bita i utan att man först har behövt jaga den runt halva huset. Jamarens liv består i att vakna av att en stor blöt nos försöker knuffa igång henne där hon ligger i soffan. Jamaren dock rutinerad och spelar dött byte.... Roxi dock envis och Husses frukost får skjutas upp i avvaktan på att konflikten är löst... Tillbaka ned för trappan och till det nu lite ljumma tevattnet. Slappnar av och för den färska frallan mot dom gula tänderna i den spända mun som tillhör det insjukna ansiktet på vardagshjälten Husse. Innan mackan nått ända fram så flyttas Husses minikropp ett steg åt vänster och morgonrytmen bryts igen... Det är Areks brutala sätt att meddela att han är lika intresserad av att få smaka smörgåsen som Husse. Areks knep är att, precis i tuggögonblicket, flytta sin stora nos och då göra en bättre stöt i revbenshöjd. Allt för att påvisa att även han är där....

Husses mål var ju att ha en lång njutbar frukost. Nu blir den lång på grund av alla händelser runtomkring. Bara att skriva denna berättelse tog sin lilla tid eftersom Roxi skall sitta i knä samtidigt som Husse skapar konst med sina tangenter. Som sagt! Välkommen till dårhuset....

Men nu är det nedräkning! Inom några få dagar drar familjen zoo till Thailand för en njutbar semester med värme, lek och god mat. High-five!

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Erika

Slappnar av och för den färska frallan mot dom gula tänderna i den spända mun som tillhör det insjukna ansiktet på vardagshjälten Husse.

Detta är poesi, den högre skrivkonsten att beskriva hur man tänker ta ett bett i frallan

2010-11-28 @ 12:08:37
Postat av: Sorken

Ha det rikitgt skönt i Thailand.

Det har du förtjänat genom att roa oss med dina berättelser och det jobb du faktiskt gör.Hälsar en vinterblek Sork med siktet inställt mot Florida.

2010-11-28 @ 16:00:13
Postat av: Lena

Lååång frukost i Thailand, utan hårbollar! Det är ni värda. Njut lite åt oss andra som går kvar hemma i det vita helvetet.

Lev väl.

2010-11-28 @ 20:03:18
Postat av: Monica & Tosca

Ha en trevlig semester.

Den som väntar på ngt kul ,väntar aldrig för länge och det är vi blogg läsare

2010-11-28 @ 20:14:38
Postat av: Annica

Roligt att läsa om er morgon, den påminner en hel del om hur det är här hemma, fullt ös innan de fyrbenta har fått sin frukost, efter matintag får vi vår tid, har väl missat något där i uppfostran... ;)

Ha en härlig ledighet!

2010-11-28 @ 22:22:55
Postat av: Sanna

Hm Husses och mattis morgonbeteende känns igen. Samma tävling pågår i detta hushållet och definitivt sedan den germanska urhunden började komma på besök... Den germanska jakthunden, hoppar inte upp men har ett mycket lågt och ihållande pipande för sig, urhunden bjuder på oönskade ansiktsbehandlingar - urk!Ha en skön semester!

Postat av: Josefine

Åh vad jag ser fram emot när ni kommer tillbaka, när Husse sprudlar av energi igen och vill inget annat än att träna hund och blogga;)

Knepet för att få ha en lååång frukost är när man inkluderar pälsbollarna i frukosten, man tar en tugga och ger djuren varsin, en trevlig familje frukost=)

Ha de super i utlandet

2010-11-29 @ 15:27:34
Postat av: Zingo

Hahahaha!! Sååå många bra tips jag fått nu! Det där med blänga väldigt nära på matte kan jag och praktiserar så gott som dagligen.

Men frukostpuffarna var något nytt, ska testa, fast, min matte är grinig när jag tigger vid bordet hmm...

2010-11-30 @ 21:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback