BESÖK I STORA STADEN...

Husse med familj är nog att anses som lite lantisar där vi bor långt söderut i förorten mot Stora Staden. Här har vi det bra i vår trygga vrå och allt känns som frid och fröjd. Precis som Fantomen så besöker dock Husse Stora Staden i bland och då vid andra tillfällen än med blåljus på taket. När helgen nu drog sig mot lördag så var det bestämt att vi skulle ha en skön middag i hemtam miljö och då i genren Tacos. Familjen zoo sponsrade glatt den lokala handlaren och lasset med mat stuvades in i den rostfärgade Volvon...

När allt packades upp så föreföll Tacokvällen inte lika glamourös längre. Plötsligt kände samtliga inbjudna att vi nog ätit denna rätt mer än en gång och att skiten nästan stod oss upp i halsen. Familjen zoo packade då nästan samtliga medlemmar i familjen, förutom jamaren och kaninen, och drog vidare in mot Stora Stadens helgpuls. Temat för besöket blev i demokratisk ordning framröstat att bli Kinesiskt. Att hitta parkering i Stora Staden är ju inte helt lätt eftersom det brukar sluta med att man letar i centrala delar, men anträffar en plats i förorten. Alltså parkerade vi i ett fint parkeringshus och då med det fashionabla timpriset av 40 kr. Nu är ju inte vår ADHD familj direkt kända för att offra ett antal timmar vid matbordet så risken att besöket skulle överstiga en timme var nog rätt liten. Plus att den gode Arek fick varmt och ombonat under sin meditationstimme i garaget.

Barnen, lantisarna, såg besöket som trevligt och roligt, men dom skulle snart få en inblick i hur en kväll i Stora Staden kan se ut. Det började redan i garaget. Här anträffade glinen en blodhög och inledde leken "att följa blodspår". Eftersom fantasi ej saknas så kom dom fram till att här varit ett bättre slagsmål och att den som förlorat nu stapplade samma väg som vi skulle gå. Och då lämnandes små blodpölar längs med vägen.

Från våldsvärlden vidare in i världen av berusade gaphalsar. Så fort vi klev ur dörren från parkeringsgaraget så mötte vi en ansamling av höggradigt berusade män. En utav männen hade nog tittat lite väl djup i glaset vilket gjort att han verkade ha svårt att kordinera sina rörelser. Var han inte döv så hörde han i alla fall väldigt dåligt - antar vi i alla fall eftersom han skrek när han pratade.

Lillgrabben höll på att skita på sig av skräck och drog sig närmare och närmare sin mor. Som tur var så låg Kinakrogen mycket nära så vi skuttade rakt in där. Förväntade oss lite soft asiatisk musik, lite färglada fiskar och personal som inte kan säga bokstaven "R". (Ring till en Kinakrog, beställ namn i familjen Knurra och be personalen upprepa namnet så ska ni få höra något roligt. Har jag hört alltså!!!)

Denna Kinakrog hade i och för sig färgglada fiskar, men i övrigt var det mer som ett kalas på MC Donalds. Här var så mycket barn och familjer så det stod härliga till. Inte negativt på något sätt utan det var riktigt mysigt att vara där. MIna fördomar slogs isär då vår servitör kunde säga "R" också...

Vi åt gott och personalen var mycket trevlig. Kom och skojade lite, tog oss lite på axlarna m.m och då i all vänskaplighet. Ena grabben såg lite brydd ut och undrade om detta beteende tydde på att mannen var Homo??? Va sa jag!!! Varför tror du det? Jo först hade han ju hållt i axlarna på storebror och nu på pappa.... Undrar vad jag har fört över för värderingar till mina barn????

När vi var mätta och belåtna så återstod bara att betala. Därefter ut i kvällsvimlet igen och då fick även Geten följa med. När vi gått typ 100 meter så kom nästa fyllegäng raglande. Suddiga i blicken, gapiga och skrikiga. En av killarna skulle luta sig mot väggen, men det fanns ingen vägg där. När lillgrabben såg beteendet så kunde man se att han numera längtade ut till sin by igen... Vi lastade bilen och drog från neonvärldens ghetto och vidare ut till landet....

Gud va skönt att slippa bo där....

Måste även passa på att tacka för alla bra tips på både kennlar, hundar och övriga tips. Provade bland annat majsolja mot Areks hårda mage och resultatet blev kanon. Tack!

I morgon går vi på en förbannad kurs igen, men sen börjar vi ånyo att försöka fånga bus.

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Vinterkärringen

Visst är det härligt skönt bo på landet. Besöka staden då och då, fast staden här blir framsidan av Sverige! Jodå även uppe i huvudstaden då o då, men mycket sällan ute där på kvälls-natte tid. Är nog 15 år sen sist! Aboslut inget jag saknar iaf. Hoppas du hittar någon Schäfer som passar dina förväntningar. Den gamle kanske beslutar sig för gå i "pension" och bara dra omkring hemma. Hur gammal är Arek nu? Vet det är svårt hitta bra, bor granne med tjänstehudnar här och ser ju rätt som det är en ny på deras tomt men efter div. tester så bär det av till nytt hem. Men trägen vinner, heter det!

2008-11-30 @ 19:09:13
Postat av: Marcella Nilsson

Hej Areks husse

Vad trevligt att du blivit tipsad om min hemsida, lite nyfiken blir man allt på vem som tipsat ;)Just nu har jag lite datakrångel, så det är mycket som inte har blivit uppdaterat som t.ex. testresultat. Jag brukar annars vara inne här och läsa om alla era bravader, alltid rolig läsning. Jag brukar även vara ute mycket på Tullinge och träna och den 11/12 så är det dags för L-test för den ena hunden.



Hälsningar

Marcella

2008-11-30 @ 19:58:01
Postat av: Irene

Tacos är supergott men man kan trötta :o) Ett tips till en annan sorts tacos upplevelse är att steka färsen, lök och majs, häll i kryddorna plus lite vatten och cream fraiche. Ta en ungsform och släng i några nävar lättsaltade tacoschips på botten, häll över köttfärsen och placera några chips som "segel" ovanpå och strö sen riven ost på och in i ugnen tills osten smält-Servera sen med sallad.

För övrigt är jag oehört glad att jag själv bor i utkanten av Malmöstad, jag fixar inte storstan...

/Irene

2008-12-01 @ 09:33:45
Postat av: Peter

Jag det är verkligen inte det lättaste att hitta en tjänstehund som passar både till tjänst och till den "person" man själv är som förare också... Hör av dig om du vill så kan du få tips om en ny ev. tjänstehund!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback