EN HUNDFÖRARES TUFFA VARDAG...

Alla ni som läser denna blogg har väl redan förstått att vår vardag inte är allt för tuff utan snarare helt underbar. Visst kan hösten och vintern vara lite bistra och kalla. Inte alltid så roligt att kila ut med vovven när det blåser och regnar i ett. Allt detta glöms dock helt bort när den första vårkänslan börja infinna sig. Just nu är vi i denna underbara period och allt det onda är som bortblåst.

Under några dagar nu så har det varit torrt ute, blå himmel och ca 15 grader varmt. All snö är borta i skogen så vi kan med lätthet lägga spår och köra personsök. Saksök på barmark samt promenader utan att behöva pulsa i djup snö. Under dessa två dagar har jag vid flera tillfällen varit tvungen att bara lägga mig på marken tillsammans med Arek. Vi har haft solen i ansiktet och bara legat still och mått bra. Eftersom träning ingår i vårt arbete så får vi ju även förmånen att leka i skog och mark med fullt betalt. Lägg därtill att vi har rätt till fysisk träning så förstår ni att vi liksom svävar på moln.

För att ge er en inblick i min och Areks tuffa vardag så skall jag tala om vad vi gjort de tre sista dagarna. Två av dessa har varit arbetsdagar och då så kallade dressyrdagar. Vi har i strålande sol tränat fältspår, asfaltsspår, personsök samt motionsträning. Man märker även på hundarna hur dom skiner upp och bara mår bra. Arek blir som en valp. Känner alla dofter, reagerar på minsta ljud och blir nyfiken som apan Nicke i sagornas värld.

Personsöket går till så att Arek sköter allt. Han leter upp den gömde i skogen medans jag styr honom enligt ett visst mönster. Under momentet finns gott om tid att sola ansiktet..... Är man figurant så är det ännu trevligare. Då behöver man bara ligga still och vänta på att bli funnen. Hittar man ett riktigt bra solställe och har med sig en kanna kaffe så förstår ni ju själva hur tuff vardagen är. Enda orosmomentet är just när hunden finner en. Alla hundar är inte vänliga vilket kan innebära en och annan puff i revbenen.

Under dagen idag har vi varit lediga. Vi ska ju jobba natt och har därför fördrivit dagen med flera långpromenader i solen samt ett motionspass i form av löpning. Nu ska vi snart sova lite innan vi förbereder oss för natten. Med lite tur blir det mycket hundjobb. Det beror på om tjuvarna också fått vårkänslor förstås.

Hoppas ni nu förstår en hundförares tuffa vardag. Men kom ihåg! En glad polis är en bra polis! - Så se upp i natt bovar och banditer.....

Husse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback