FINKAN NÄSTAN FULL....

Laddade till tänderna gav vi oss av ut i verkligheten denna tisdagsnatt. Första riktiga bovjagarnatten efter semestern så vi började med lite bytesträning innan passets början. Därefter lite mer koncentrationsövningar i form av saksök/spårsök innan vi gled in i polishusets garage för att hämta ut vår fina polisbil.

Geten var laddad för han hoppade direkt in i sin bur. Det kan vara lite si och så med det annnars då han hellre vill vara ute och leka. Passet han knappt börja förräns det larmades ut om en grov misshandel där banditerna, två stycken, även hade snott en pitt-bull. Man behövde inte hund, men vi smög ditåt ändå. Man kan ju alltid vara med och leta lite ändå är ju Areks och min paroll.

Efter ett tag så träffade vi på dessa två banditer med hund. Till finkan det blev, men det som slog mig var hur otroligt läskig den ena personen såg ut. Hade man träffat den personen i en mörk gränd så tror jag dom flesta människor vänt och sprungit från platsen i full galopp. Han var som hämtat ur en Steven Spielberg film. Herregud! Muskulös, tatuerad, utan tröja, otäckt utseende samt ett hest släpande tal. Hade jag inte varit fullt beväpnad och haft gammelgeten med mig så hade nog även jag flytt.....

Natten visade sig vara mycket lugn och jag började misströsta lite. Inga jobb någonstans. Men, som tur är i mitt jobb, så kan allt vända på en sekund. Så även nu. En anmälare hade sett hur fyra män klottrat sönder en tunnelbanestation. Därefter hade man gått från platsen till fots. Man visste att dom hade kommit i bil och den bilen stod kvar, så nu var Areks uppdrag att spåra och se var männen kunde ha tagit vägen. Geten var laddad och tog direkt upp ett spår. Efter en kort stund så var vi nere vid spårområdet och där fanns ett högt staket. Jag lade ned geten och gick fram för att kika in. Då hördes det tydligt att man höll på att spraya (klottra) för fullt samt att man förde en liten diskussion samtidigt. Att polisen nu var där, det var inget dom noterat.

Polisens plan blev att vänta ut klottrarna och då tills dom kom tillbaka till sin bil. Där, vid bilen, stod jag och Arek gömda bakom en stor buske. En bra plan tycker jag. Dels då klottrarna ofta är mycket motiverade att fly, dels alltid är snabba samt att dom har en förmåga att smita in i tunnelbanesystemet som små råttor. Den andra fördelen med planen var ju att jag och Arek skulle vara dom som skulle gripa vid bilen.

Anropet gick ut över radion att klottrarna var på väg tillbaka. Vi gömde oss djupare i buskarna, men blev smått överraskade då vi hörde ett primalskrik en bit därifrån. Det visade sig snart att en av de mer initiativrika polismännen ej kunde avvakta utan var tvungen att ingripa. Hans plan blev att skrikande försöka få männen att lägga sig ned och bli fångade. Jo tjena! När jag tittade runt hörnet på huset såg jag fyra friidrottande klottrare försvinna i vansinnesfart. Två in i tunneln, en över spårområdet och ut på andra sidan från oss sett. Den sista rusade som besatt med tre poliser en bit bakom sig. Arek tyckte det såg kul ut varvid han gav sig in i jakten. Han drog mig i kopplet vilket fick till följd att jag liksom svävade fram i mycket god fart. Snart var vi ikapp klottraren och Arek gav skall. Klottraren var smart, och slapp därför bli biten. Han lade sig ned och gav helt enkelt upp.

När de andra poliserna kom fram så var jag bara tvungen att säga hur otroligt klantiga dom varit... Inte så smart kanske.

Mitt uppdrag efter detta blev att gå in i tunneln från slutmynningen. Planen var att de två klottrarna antingen skulle ge upp eller vända åter ut och bli fångade av de andra poliserna. Tunneln var 800 meter lång och då jag gick ned på spåret så såg jag de flyende långt bort. Dessa hade dock ej gett upp utan flydde som kloakråttor åt andra hållet. Där stötte dom på andra poliser varvid jakten vände in i nästa tunnelmynning. Efter lite jakt så var dom åter i min tunnel och denna gång hade jag gömt undan mig lite varvid överraskningen för klottrarna var total. Man kan helt enkelt säga att jag skrämde skiten ur dom.... Det visade sig även att en av dom gripna troligen bajsat på sig av skräck då det i alla fall luktade så....

Till fängelset med dom. Den fjärde lyckades tyvärr komma undan.

Efter detta så dröjde det inte länge förräns man ropade ut över radion att det troligen var inbrott i en restaurang på södra sidan om staden. Man hade sett två män krossa ett fönster för att sedan klättra in. Därefter hade man springandes avvikit från platsen. Det var egentligen en annan hundförares jobb, men vi hängde med lite för att hjälpa till. Det visade sig att den andra hundföraren kört lite fel så geten och jag kom dit först ändå.... Arek började spåra från det krossade fönstret och fick direkt upp ett spår. Och som han spårade.... Arek var besatt och försvann över en gräsmatta, rakt in i ett staket - i stället för att hoppa över det, och sedan ut på en gångväg. Jakten fortsatte över stock och sten, genom buskar och ut på en innergård. Vidare ut från innergården, ut på en stor väg och över en grusplan. Nu såg man på geten att han var nära banditerna för svansen åkte rakt upp och huvudet lika så. Och simsalabim! Där uppe på berget-under en gran-låg tjyvarna och bara väntade....

Det enorma kapet från inbrottet visade sig vara en ölflaska och en spritflaska. Till fängelset med dom också.

Man får sammanfatta passet med att det var lite jobb, men rätt bra gripandestatistik.

Hoppas detta nu fortsätter.....

Husse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback