SMÅTT OFRÄSCHT....

Polisradion ropar ut! "pågående skadegörelse på skola. Anmälare hör glaskross". Reptilsnabbt svar från Stora Stadens hjältar och så var vi på väg. Radion meddelade att besten och svansföraren blev ensamma på detta jobb eftersom övriga poliser var upptagna med andra göromål. Husse svarade kaxigt att detta  var att anses som "no problema" och i händelse av flykt eller strid så var ju teamet beudransvärt samspelta att allt ändå skulle lösa sig.....

På plats så stod den välvuxne anmälaren halvgömd. Han meddelade att han hört glaskross från en förskola, men att han trodde gärningsmännen redan flytt. Han hade inte vågat gå dit för att kontrollera och det tackade ju Geten och jag för. Taktiken blev att Husse bar spårlinan medans Arek vässade tänderna. Geten var grymt laddad och drog mig fram i kopplet som om jag vore en djävla trasdocka. När vi närmade oss så visade Geten tydligt att här fanns färsk vittring. När vi närmade oss kortsidan så hördes det karaktäristiska ljudet av glaskross.... - Dom var alltså fortfarande kvar!!! Team Arek/Husse visade prov på flexibilitet och ändrade taktik ett (spårande) till omfallstaktiken. Omfallstaktiken går ut på lösa uppgiften på följande sätt:

Full fart framåt! Fienden skall upptäcka en rabiat varg med skall och blottade tänder. Får man ändå för sig att flykt kan vara ett alternativ så skall det klart framgå att den som håller i kopplet knappast kommer att orka hålla fast vargen och detta genom ett ansiktsspråk på Husse som visar på panikbeteende.... Taktiken fungerade klockrent!

STANNA ELLER JAG SKICKAR HUNDEN!!!! För att förstärka orden så fortsätter Arek dra mig mot objektet trots att jag kastat ankar och försöker stå still. Skadegörelsen upphör, men fienden vägrar resa sig upp. Ser endast två huvuden i höjd med staketet till altanen.

RES ER UPP OCH KOM HIT! OM INTE SÅ BLIR NI VARGMAT!

Huvudena börjar att röra sig mot Teamet, men fortfarande hukandes bakom staketet. Va f-n! Är det anfall på gång? Här gäller det att ta kommandot igen.... - Res er upp! Klättra över staketet och håll händerna synligt! Kommandona åtlyds, men nu med snyftande ljud under rörelse....

Då upptäcker Husse sitt och Areks fina kap! Fienden kunde ju inte resa sig upp eftersom dom redan stod upp! Fienden visade sig vara ca 110 cm långa och vara i åldern 10-11 år. Shit! Kan ju paja barnens uppväxt och tilltro till rättsväsendet så vi sköt i diskett nummer tre i taktiklådan och blev dagisvänliga. Arek var den som fick lattja och stoja med kidsen medan Husse försökte formulera ned en anmälan på skiten grabbarna ställt till med. Geten var tålmodig och lyckades få kidsen att upphöra med sitt tårfyllda beteende.... Man kan väl säga att grabbarna ställt till med lite bus, men fångats med handen i kakburken. Är bara tacksam för att ingen sprang.... Tänk om Arek ätit upp någon utan kidsen? Då hade ni som ej sett Husse live troligen fått se honom på varje löpsedel i hela Sverige. PHUUU!!!!

Under förmiddagen i dag har jag, Emo och Geten njutit av det fina vädret. Strålande sol, lydnadsträning samt lite spårträning. Under det att vi väntade på att spåren skulle ligga till sig så njöt vi av en skön skogspromenad. Hundarna turades om att urinera på allsköns stubbar och träd vilket gjorde att även Husse tänkte passa på att tömma förrådet innan det var dags att fika....

Stöllde mig mot en trevlig buske, tittade ut över den vackra skogen och då mest för att undvika upptäckt. Trots att det var stora skogen så vill man ju inte bli påkommen när man står med Mr Liten ute i vädret. Tittade vänster! Tittade höger! Ingen där så då var det bara att titta nedåt för att se vilken typ av figur som ritades på marken... Shit! Därnere låg ju en jävel och tokstirrade rakt upp på det oskyddade byltet... En huggormsjävel låg och njöt av solen, men fick sig väl en ofrivillig dusch i stället.

Husse har ju ormfobi vilket gjorde att steppandet drog igång och då okontrollerat. Här gällde det ju även att säkra upp hundarna innan dom skulle undersöka varför det sick-sackförsedda snöret ålade i väg. När hundarna var under kontroll så visade det sig att jag så att säga glömt att "skaka av "den" innan den drog ihop sig i byxan... Shit! Urin i hela brallan. FAN!!!

Lämnade hundarna i bilen, men av fascination var jag tvungen att gå tillbaka för att fotografera ormen. Ville att sambon skulle förstå att jag ej led av inkontinens utan faktiskt mött skogens fiende. När sambon fick se kortet på mobilen så var hennes gissning att det var en spindel.... Okay! Kortet var inte bra, men att säga att det var en spindel!!!!!

Nu ska vi vila en stund för att sedan dra till jobbet. 

Må gott! 


Kommentarer
Postat av: Magnus

Jag säger då det. Huggormar är lönska. De finns där man minst tänker sig.

Måste varit en syn för gudarna att se dig steppa runt.



Ha det gott



Magnus, Alma o Enna

Postat av: Irene Hallberg

Vet inte vilket som är värst, en orm eller ett vildsvin...Nu har vi inga ormar, eller i alla fall är de väldigt få här nere i Malmötrakten. Finns några på Malmö museum och i folketspark :o)) Vildsvin har vi däremot gott om och de är inga små söta nassar direkt!

Ha det gott!

2009-04-15 @ 23:14:34
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Jenny

HAHAHAHAHAGAHAHA

jösses.. torkar skrattårar

jag kan se det framför mig både de "stackars" busbarnen, samt husses försök till steppdans..

2009-04-15 @ 23:43:01
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

ASG Jag dööööööör! Pissa på en huggorm? Det där tog priset! Du MÅSTE bli årets bloggare! Hahahah! Måste nog prata med Rix morgonzoo eller nåt.. Hahaha! Du är ju underbar!

2009-04-16 @ 00:28:23
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/teamvirrig/
Postat av: Ola S

ASG

Tack!

Du har räddat min dag... igen.



:)

2009-04-16 @ 09:59:06
Postat av: fam karlsson

HAHAHAHA:D:D!!!! altid lika roligt att läsa din blogg! håller med ovanstående talare du är helt fantastisk på att blogga!

2009-04-18 @ 19:32:18
URL: http://skruttis.zoomin.se
Postat av: Annica och Ilka

Hi, hi, dagen är räddad när man kommer in hit och ser att du uppdaterat asg...

2009-04-18 @ 21:50:16
URL: http://blogtown.se/profile.php?id=Nican
Postat av: erika

Nu måste väl chooken ha lagt sig! Vi är som asgamar och vänta på nya inlägg! Tar den Bleke, och Husses ambitioner att få en efterträdare till Arek på rekordtid all kraft?

Sedan undra jag om Du har en räknare och kan se hur många som varit inne och läst bloggen?? I varje fall ska medelas att halva pudelmaffian är här.

2009-04-20 @ 12:30:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback