GOD JAKTLYCKA!!!

I stället för att få umgås med Jul-nissen så här i helgtider så fick ju Husse träffa p-nissen i stället. Det nitiska aset gav mig en böteslapp, men även chansen att få den undanröjd. Alltså möjligheten att få den avskriven och då slippa betala den avskyvärda summa som felbeteenden betingar. Husse blev ju 5 år och vägrade få rättelse. Husse tyckte det kändes bättre att få blänga, säga småotrevliga ord och om möjligt få p-nissen att känna skam över sin ruttna julkänsla.... Förväntade mig empati bland vänner och familj, men fick bara skakande huvuden och besked om hur korkad man kan vara som vägrar låta p-nissen riva böteslappen....

Det som vid tillfället kändes så bra mottogs alltså ej så väl i bekantskapskretsen kan man väl sammanfatta det med. Eller som lillgrabben meddelade: " Där rök din julklapp". Arek verkade vara den ende som inte dömde mitt omogna beteende och det gjorde att jag ånyo hyllade ett av hundenhetens bejublade ordspråk:

"Det är svårare att hitta en bra hund än en bra kärring!"

Det innebär i korthet att lilla sambon nog ska passa sig för att ta allt för mycket ton. Jag och hårbollen kanske tar och slänger ut henne om hon kaxar upp sig för mycket. Det är ju ganska lätt att skriva så här, men det har även dykt upp ett annat ordspråk som tillrättavisar alla Husses försök att mopsa upp sig:

"Alla på Hundenheten skiljer sig! Utom Husse för han får inte för sin fru!"

Skämt åsido! Kände mig grymt laddad för en kamp med banditerna efter att ha fått min present av parkeringsvakten. Drog därför väldigt taggad till jobbet för att jobba natt. Tog ut arbetsväskan som innehåller spårlina och diverse tillbehör för att underlätta kampen mot packet. Satte ned väskan på golvet, tog ut Arek från bilen och när jag såg hans beteende så förstod jag att det skulle bli en bra natt....

Arek ställde sig ovanför väskan och inledde sin parningslek. Hårbollen stod och torrjuckade mot väskan och det innebär att han är bytesfokuserad och väl förberedd för nattens uppdrag. Geten vägrade först sluta med sitt sexuella beteende och när jag väl fick loss väskan från hans vibrerande underliv så följde han upp med en stående attack. Problemet nu var att min arm kom emellan den ludne och väskan.... Blev en jävla kamp, men till slut var vi på väg upp i garaget igen....

Under nattpasset räknade jag in att vi grep 5 banditer av olika kaliber. Man ska veta att det inte alltid är helt lätt att lyckas med hundjobben. Ofta har ju tjuven en flyktplan och vi har en körsträcka för att ta oss till platsen. Det blir ofta ett spår fram till en plats där man haft någon form av flyktfordon. Alla banditer lyckas dock inte och det är då vi vinner matcherna..... Under natten var Jönssonligan på besök i Stora Staden och då kan ju allt hända.

Jönssonligans plan:
Inbrott i företag och då i jakt på datorer. Flykt till fots och fram till en snabb getawaycar. Om farbror blå dök upp så skulle han/hon inte ha en chans att hänga på i en biljakt och då på grund av flyktfordonets snabba karaktär. Inledningen till brottet fungerade bra. Planen var briljant och det dyra godset stuvades in i flyktbilen. Snabbt iväg från platsen och då med tejpade registreringsskyltar för att förvilla eventuella vittnen. När Husse nästan var framme så meddelade vittnet att bilen rivstartat och nu dragit iväg i okänd riktning och då med flera tjuvar i bilen....

Jönssonligans planeringsmiss:
Åtgärder före körning. Kontrollera vätskenivåer och övriga funktioner. Jönssonligan hade glömt fylla på olja i bilen varvid det snabba flyktfordonet hackade sig fram i någon form av start och stopp.

När fordonet dök upp framför Husse så tilldrog det sig ganska så mycket uppmärksamhet. En likadan bil som tjuvarna skulle haft som nu stånkade och hackade sig fram. När Husse stannade fordonet så var Jönssonligan till och med så duktiga att man satte på varningsblinkers när man stannade till framför hundbilen. Tog för givet att dörrarna skulle öppnas och att ett antal tjyvar skulle pröva sin löpförmåga i förhållande till Husse o Arek. Döm om min förvåning när samtliga satt kvar och snällt lät sig gripas. I bilen låg brytverktyg och fullt med stöldgods. Tack Jönssonligan! Tack för att ni finns!

Under natten sedan så hade vi ytterligare ett par fina spårjobb och ett par gripna gråtjuvar... I love my job!

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Christer

Så här i jultider,

"Prisa hårbollen och husse, här kommer skatteåterbäringen".

Tack för att ni finns och att husse ändrade sitt beslut om att sluta blogga.



"keep up the good work"

2008-12-17 @ 14:32:34
Postat av: The Legend

The Legend har en fråga: hade Jönssonligan lånat Husses fina Volvo-racer?

2008-12-17 @ 15:07:43
Postat av: Ola S

Det skulle jag gärna hitta ett klipp på youtube om :)

2008-12-17 @ 17:38:26
Postat av: OVKillen

Skönt att höra(läsa) att du å Arek fick utlopp för era aggressioner som du hade efter mötet med en av satans tjänare;)!! Det känns tryggt att veta att man kan sova när ni 2 är i farten!!

2008-12-17 @ 19:44:48
Postat av: Magnus

Grattis till det fina resultatet.

Det måste kännas skönt att få gripa så många samma natt.



Ha det gott



Magnus o schäferhundarna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback