VI LEVER FORTFARANDE...

Har ju lagt ned bloggen, men jag ser ju ändå i fälten för kommentarer att en del utav er fortfarande loggar in för att läsa om Areks bravader. Husse har ju fullt upp med annat än att skriva numera men jag gör väl ett litet undantag för att berätta lite hur läget är...

Hårbollen och hans tillförordnade chaufför kör fortfarande på i jakten på ära och berömmelse. Teamet griper fortfarande banditer med den skillnaden att vi på grund av Areks beaktningsvärda ålder värderar jobben lite noggrannare. Arek har nu 9 veckor kvar som "snuthund". Därefter går vi på semester och efter denna så går Arek i pension och Husse iträder sig rollen som vanlig polis...

Tror både tysken och hans koppelhållare är rätt nöjda med det. Husse sjukt laddad över att få lära sig lagen igen, smyga sig på banditerna utan att behöva tävla med hårbollen om vem som ska "äga" bytet samt njutningen av att helt enkelt få pausa från all hundträning. Tror även att loppornas bostad (Arek) är lika nöjd med det beslutet.

 Hans drifter gör att han fungerar bra när vi jobbar natt och jagar ära och berömmelse, men övriga dagar så är det en rätt trött Alfa-hanne som bevakar tomtområdet. Arek har ej heller någon större lust att hoppa in i polisbilen när vi ska iväg o jobba utan ställer sig mest med ledsna ögon 10 meter från bilen.... Min gode vän ser nog mest fram emot att få leka med sin fotboll, käka bullar under fikapausen samt dregla saliv. Och efter allt han gett mig så kan han väl vara värd det känns det som.....

Men han ställer ju fortfarande till jävelskap i alla fall. Bland annat förra veckan när Husse var något tankspridd. Husse lastade sin fina polisbil och gick därefter för att hämta sin medåkare Arek. Husse samtalade samtidigt med en annan kollega och då vart det ju en sak för mycket att hantera. Satte in Arek i vad jag trodde var våran bil. Slängde igen bakluckan och hörde det karaktäristiska ljudet av när något går i lås.... Visade sig att jag låst in fettot i fel polisbil och den enda nyckeln låg under Areks bädd bak i hundburen.... Lyckades åla mig in genom ett fönster som var öppet och kunde på så sätt öppna alla dörrar utom just den så viktiga bakluckan....

Men va f-n!!!! Öppnade evakureringsluckan och lockade på hårbollen. På så sätt skulle ju den så smidige Husse kunna krypa in genom luckan och ta ut dom inlåsta bilnycklarna. Fettot vände sig om och visade sig i luckan- därefter vägrade han att komma ut.... Lockade, pockade, blev arg men inget fungerade på den envisna åsnan... Han ignorerade mig helt och vände ryggen emot mig och stirrade ut genom fönstret bak i stället....

Fick försöka klättra in själv, men då började åsnan morra och blocka vägen för mig. Så fort jag försökte knuffa undan honom tog han spjärn och gjorde motstånd. Nu började svetten lacka fram eftersom Husse var klädd för utomhusbruk och inte för att leka tillsammans med Arek i hans hundbur.....

Började hämta verktyg för att montera ned väggen till buren och efter en timmes svettande, stånkande och verbala påhopp på den evisna hundjäveln så fick jag ut honom. Sen var det ju liksom en sekunds jobb att få fram nyckeln och öppna upp bilen igen... Jävla Arek!!!

Och i går när vi spårade efter en inbrottstjuv så hittade fyrbentingen en filékniv som tjuven burit med sig. Jag tyckte inte Arek skulle bära den otroligt vassa kniven i munnen, men se det tyckte han... Efter ett bättre knivslagsmål mellan pensionären och hans chaufför så kunde vi spåra vidare... När vi sedan i stort sett var ifatt banditen, så rundar han en byggnad, hoppar in i sin bil och glider iväg... Men va f-n!!!! 50 meter ifrån - till fots - och med bilen typ en kilometer därifrån så var vi ju helt körda..... AAAAAAHHHHHHH!!!!!

Teamet tog revansch en liten stund senare när Arek spårade upp en motorcykeltjuv. Allt började dock precis som vanligt men till skillnad mot knivbråket som var oss emellan en stund tidigare, så skulle hårbollen nu bära med sig en 250 kubiks motorcykel under spårningen....Gud va han håller på....

Som sagt! Vi kämpar på, griper en hel del banditer men ser mest fram emot semestern och våra nya liv. Nu har ni i alla fall fått en liten uppdatering. Hoppas ni i alla fall är lite nöjda med det. Bloggen ligger som sagt i träda nu för nu kör man ju en så kallad faceboooooook!

Må gott!

HusseKommentarer
Postat av: Ninnie

Skönt att läsa att Arek är still going strong. Blev lite orolig att gamlingen blivit dålig när du inte skrev något.

2011-05-18 @ 23:27:28
Postat av: Martina

Men om du kör fb så måste du ju bli vän med alla dina beundrare så vi kan få läsa vidare om dina äventyr. Du har ju en talang att skriva för att förgylla vår vardag då kan du inte bara sluta för att hårbollen går i pension. Jag röstar för att du får sluta blogga när du går i pension.

2011-05-19 @ 07:49:53
Postat av: Anita

Jaha? Och var o hur hittar man husse på fejjan då??Och du kan ju för sjutton skälla på Arek när DU är så tankspridd att du låser in stackars hunden i FEL bil!!!! ;-))

2011-05-19 @ 08:28:58
Postat av: Husse o Arek

Ha! Ha! På Facebook är vi bara betraktare o inte skribenter. Å när Arek går i pension så finns det ju inte så mycket att blogga om... :)

2011-05-19 @ 13:33:32
Postat av: Monica & Tosca

Skönt att Arek håller husse i trim,han är precis som han var när han var ung, (vill ja inte så blir det inte ) Du är underbar Arek när du går i pension då blir det fotboll för hela slanten tur att husse tränat hockey så han orkar. stor kram från oss.

2011-05-19 @ 19:16:09
Postat av: Irene Schäferligan

Vadå Areks fel att han hamnade i fel bil?? Han åtlydde kommandot att hoppa in och sen pga Hussefel så blev han inlåst och så får han till råga på allt skulden för det.

Postat av: Nena

Jag börjar misstänka att Husse njuter av att plåga oss till den milda grad av vi börjar förlora vett och sans innan han uppdaterar oss om familjen Zoo. Säkerligen en rejäl Egoboost (för att använda ett välmyntat uttryck) för hans del dock inte lika trevligt för oss som börjar få allehanda misstänkta ryckningar och andra tics i väntan på vad som komma skall.Men härligt att du uppdaterar Husse, om än alldeles för sällan ;0)

2011-05-19 @ 23:36:22
Postat av: SpecialGuest

Detta skulle kunna varit Husse, Arek & Jamaren med deras nya slacker-pensionärsliv...

http://www.youtube.com/watch?v=nGeKSiCQkPw

2011-05-20 @ 11:09:59
Postat av: Lena

Gott jobbat Husse! Men se nu till att vi kan följa fam Zoo på fejjan... Och förresten, filmen är helt outstanding...

Lev väl =)

2011-05-20 @ 21:45:17
Postat av: Josefine

Jag vill också följa Arek och Husse på FB, även om vi inte behöver vara vän med dig personligen kan du väll skaffa en fan sida och uppdatera oss där igenom. Du har ju en författar ådra som inte skall komma till spillo och på vilket sätt du uppdaeras oss spelar mindre roll! Föresten innan du lägger ner vad har hänt med the legend? Var då längesen du nämnde något om honom!

2011-05-21 @ 15:19:52
Postat av: Husse o Arek

Ha! Ha! Författar inget på Facebook utan betraktar bara vad andra skriver. Vill ni trots detta va med på fejjan så får ni söka fram: Peter HermanssonFinns det fler så får ni titta efter ett foto på Husse o Arek samt en blivande hockeystjärna ;) (Husse)Men! Det finns ingen Arek sida så det är inte så mycket värt kanske... :)

2011-05-21 @ 16:58:20
Postat av: Agnes

SpecialGuest - Filmen var hysteriskt kul!Ha! Tror jag lyckats hitta Husse. Husse luras lite, vi ska nog bara titta efter hockeystjärnan. Eller menar Husse att Arek är en chihuaha? Hahahaha!Det är bara att fixa en fan-sida åt Arek, det är väl inga problem?Och var är The Legend?

2011-05-21 @ 17:24:09
Postat av: Josefine

De finns ingen bild på Husse och Arek, Luras du Husse? De finns inga blivande hockeystjänor heller men kanske en författare om jag kolla igen;)

2011-05-22 @ 13:47:32
Postat av: Annica

Äntligen ett litet livstecken, skönt att höra att Arek och du är i fin form, hittade en bild på en hockey spelande kille. Hoppas ni får åka på roliga larm innan er semester så kanske vi får något mer inlägg innan er semester ;))

2011-05-22 @ 14:57:26
Postat av: Anita

Hittade bara en Peter Hermansson i hockeyoutfit o som studerat vid PHS....så chansade o klickade på en vänförfrågan!;-) Tycker allt Arek ska få vara med på en kant där med och att det skall bloggas om Familjen Zoos äventyr även om Arek går på pension! Pensionärer kan minsann hitta på ett o annat dom med! ;-)

2011-05-23 @ 17:55:38
Postat av: Bernermorsan

Kan ingen skapa en Arek grupp på FB för alla oss som älskar Kung Arek. Sen "tvingar" vi husse skriva i den ;-) =D

2011-05-23 @ 22:03:07
Postat av: Majsan

Bernermorsan; Du kommer med ett utmärkt förslag. Hoppas ngn nappar på det!

2011-05-25 @ 10:44:08
Postat av: Bernermorsan

Ja då har jag gjort en Arekgrupp på FB hoppas husse inte burar in mig då jag snott en bild på kungen Jag har aldirg gjort en grupp på FB tidigare så gärna om ngn vill bli administratör säg till för nu är jag det...... Hoppas alla hittar dit Ja om ni vill vill säga.

Husse säg till om jag ska ta bort bilden så gör jag det DIREKT!!!

2011-05-25 @ 20:43:01
Postat av: Bernermorsan

Nä jag lyckas tusan inte. Så kanske någonannan kan göra en Arek grupp

2011-05-25 @ 21:03:13
Postat av: Monica & Tosca

Är det inte dags för Arek att ha ordet?

Arek lite uppdatering tack,Husse har säkert gjort

ngt efter som han inte bloggar........

2011-06-04 @ 23:07:50
Postat av: Angelika

tråkigt att bloggen läggs ner. Jag å min sambo läser bloggen tillsammmans i sängen å skrattar gott nästan varje gång! :) har själv en tysk som ska förhoppningsvis ut i tjänst snart, (dock väktarhund) Hoppas ni njuter av pensionen! Må gott från oss i Borlänge :)

2011-06-08 @ 00:50:24
Postat av: Irene Schäferligan

Finns det ingen Arek grupp? Om i så fall kan jag testa att starta en :o)

2011-06-10 @ 11:29:18
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Monica & Tosca

Idag den 11 juni fyller Arek 11 år stort grattis .

Bamse kram från oss i Tidaholm.

2011-06-11 @ 11:51:01
Postat av: Josefine

Ja snälla Irene kan du inte göra det, Husse försöker tiga nu igen.

Men allvarligt Husse, du verkar ju vara inne här precis lika ofta som vi eftersom du godkänner kommentaerna va är då vitsen med att tiga och säga att du inte har tid?Kom igen nu Arek har bara någon vecka kvar innan han beger sig in i pensionärernas underbara liv, kan du inte ge oss lite uppdateringar tills dess?

2011-06-11 @ 18:58:17
Postat av: Josefine

STORT STORT GRATTIS TILL STORA STADENS HJÄLTE NR 1#

11 år är en mycket beaktningsvärd ålder, Arek de är dax att börja skriva på dina memoaner!

2011-06-12 @ 11:18:11
Postat av: Erika

Grattis på 11 ÅRS_DAGEN!!!!

lite i efterskott.

Arek DU ÄR BÄST:

2011-06-13 @ 22:09:16
Postat av: Lena

Grattis i efterskott Arek! Saknar er alla...

Lev väl.

2011-06-14 @ 15:08:48
Postat av: Irene Schäferligan

Okej sagt och gjort nu finns Arek ute på facebook och första medlemmen blev husse ( tvångsmedlem av mig ) :o)

Gruppen heter "Polishunden Areks fanclub" ;o)

2011-06-19 @ 00:12:25
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Bernermorsan

Irene Underbart jag har precis ansökt om medlemskap =)

2011-06-19 @ 16:13:17
Postat av: Sussie F

Har självklart också ansökt om medlemsskap på FB, vill inte missa mer av Arek, Husse och The Legend =o)

Sluta inte blogga för guds skull!

2011-08-18 @ 02:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback