MR 100 PROCENT!

Har ju sett vintern som en tillgång i Arek´s och min jakt på ära och berömmelse. Lite pudersnö så att även Husse kan följa tjuvarnas flyktväg när världens äldsta polishund haft lite krångel med att anträffa och berätta om hur tjuven dragit från platsen.... Kylan har ju inte direkt gjort att team Arek och Husse njutit av årstiden och av antalet hundjobb att döma så verkar inte heller fackförbundet för dom kriminella ha släppt ut sina medarbetare allt för ofta heller....

När så vårsolen börjat att skina och snön smält bort så verkar förbundets blockad ha släppts för nu har tjuvarna dykt upp igen. Häromdagen grep vi ju två stycken inbrottstjuvar så när vi ånyo jobbade natt i går så var ju förhoppningarna stora om ytterligare hjältedåd. Uppehållet verkar ha gjort tjuvarna något ringrostiga eller så blir dom bara så överförtjusta över årstidens förändring att man slarvar lite med kartläggning och säkerhetstänkande. Det kan ju oxå ha gått slentrian i beteenden, men i vilket fall som helst så blev två banditer upptäckta när man bröt sig in i någon annans egendom. Team Arek/Husse var ju fullpumpade av självförtroende varvid vi anmälde oss att delta i jakten på dom kriminella. För att komma till själva "jaktområdet" var vi ju tvungna att köra en liten bit och av naturliga skäl så vill man ju komma dit fort. Årstidens väder är ju dock lite nyckfullt eftersom det är typ 15 grader varmt på dagen och minusgrader på natten.

Man behöver ju egentligen inte ha doktorerat i ämnet för att veta att smält snö innebär isbana vid snabb väderförändring. Detta glöms dock lätt bort under det att adrenalinen börjar att pumpa under färden fram mot brottsplatsen.... Att köra fort på raksträcka i 200 km i timmen är ju inga problem men när vägen svänger och du mitt i kurvan upptäcker att det är en mindre ishinna på vägbanan - ja då ändras adrenalinpåslaget till att övergå i så kallad " Operasång".

Oooooooh! Aaaaaaaah! Shiiiiiit! Dessa är stycken ur den föreställning som fortgår igenom hela kurvan när Husse upptäcker att det finns en spökförare som bestämmer över färdvägen. När så allt ordnat upp sig så övergår det till det så avslappnade ljudet: " PUUUUUUHHHH!!!! (OBS! Ej fisljud utan ett avslappnat utryck!)

Helvete vad äckligt det är att inte ha full koll på sin statliga maskin.... Nåväl! Vi kom fram och blev förevisade en plats där tjuvarna lämnat sitt stöldgods. Poliserna hade även stoppat två personer längre bort som man trodde kunde ha med tjuveriet att göra. Hårbollens uppgift blev då att bevisa, genom att spåra från godset, att de personer polisen stoppat varit de som genomfört inbrottet. Ingen press på hundföraren va?

Alzheimers-Arek är ju i en fortmtopp just nu så han såg liksom inga bekymmer eller farhågor. Själv hade jag förberett ett antal ursäkter för att förklara ett misslyckat spår, men idag behövde jag liksom inte oroa mig... Vargen skenade iväg i spårlinan och då i mycket god fart. Från stöldgods, via gångvägar in i bostadsområdet. Efter en stund upptäcker jag att det sticker ut någon från Areks gap. Upptäcker att han hittat en stor jävla skruvmejsel som han nu bär med sig samtidigt som han spårar vidare efter tjuvarna.... Skiter i att avbryta honom utan han får köra på som han vill... Hårbollen spårar ända fram till tjuvarna och då med mejseln fortfarande i gapet... Tjuvarna verkade inte förstå konsekvenserna av att Arek spårat från brottsplatsen ända fram till där dom stod för det utrycktes stor beundran över hur "söt" och "duktig" hunden var när den kom spårandes med mejseln i munnen... Tror dom kanske fattade själva slutprodukten av spårandet när som ombads sätta sig i polisbilen för färd mot fängelset....

Arek kände sig inte färdig ännu utan han for iväg in på den plats där tjuvarna gjort inbrott. Där sniffade K9 stjärnan runt och visade sin Husse precis var tjuvarna rört sig... Fan va bra du kan va Arek!!! Husse sjukt nöjd med hårbollens insats så nu kändes det mer än okay att ta ett par dagarars ledighet för att vila upp batterierna på hundarnas svar på Stålmannen.

När det är så här så önskar man att tiden skulle stå still. Vill aldrig sluta jobba med Arek!

Må nu gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Bernermorsan

Underbar rolig läsning !! Arek Kungen av Stockholm

2011-03-26 @ 12:50:00
Postat av: Trogen bloggläsare=)

Ni är ju bara bäst! Om ni fortsätter i den här takten borde ju Arek bli årets polishund 2011=)

2011-03-26 @ 14:58:35
Postat av: erika

strålande!Postat av: Trogen bloggläsare=)

Ni är ju bara bäst! Om ni fortsätter i den här takten borde ju Arek bli årets polishund 2011=

Det ska vi försöka se till, lämna förslag till skk desto fler desto bättre. Hur ska dom annas känna till att i detta avlånga land fins det en stor hund och en liten tun hundförare som är helt fantastiska, som dessförutom har en helt underbar blogg.

2011-03-27 @ 09:31:54
Postat av: Anna

Som fler skrivit redan. Kung Arek!!! High Five på er båda!!

2011-03-27 @ 13:33:35
Postat av: Annika

Arek är alldeles alldeles underbar :)

2011-03-27 @ 18:53:42
Postat av: Josefine

Grattis va super duktiga ni är! Kungarna i stan=)

2011-03-27 @ 19:33:14
Postat av: Lena

Ja du, Husse, det finns säkert en Lill-Arek därute nånstans. Hoppas att du kan uppbåda energi nog att söka rätt på den lilla aspiranten. Ge inte upp. Ni gör ju ett dj-la bra jobb, det finns för få såna som ni...

Lev väl och spotta i nävarna för att ta nya tag (eller förresten spotta var f-n som helst, bara det hjälper)

2011-03-28 @ 09:37:59
Postat av: Melissa

Schysst design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback