STICH....

Älskar hunden!!!! Har haft mången hund på prov och alla har haft sina för och nackdelar, men den här nakna köttätaren slår väl allt. Husse är ju den förste att erkänna att han varit värsta rasisten mot rasen som elakt kallas för IKEA Schäfer. Efter en månad med "damphunden" så är allt omvärderat. Tiken är precis ett år i dag, grattis Amira, men är underbar att leka med....

Det jag var mest orolig för var ju hur spåret med Dingon skulle gå. Dom är ju så jävla snabba, nyfikna och tittiga så att få nosen att falla till backen och undersöka dofter fann jag som ett smått omöjligt uppdrag. Amira har dock visat att här finns stor potential och mattis och jag brukar skratta gott när vi tänker på hur spårningen kommer bli när hon förstår att man kan få bita någon i spårslutet. He! He! He!

Instruktörer och annat hundfolk som känner Husse trodde nog inte att kombinationen ADHD förare kontra Damphund skulle gå så bra eftersom pluspoolerna på batterier brukar stöta ifrån varandra. Men jag tror dom får fel. Amira och Husse kommer bli ett kanonbra team när alla bitar fallit på plats.... Träningen går mycket bra både lydnadsmässigt och spårmässigt. Har inte börjat med skyddsarbete ännu eftersom min filosofi är att jag vill ha en bra lydnadsgrund att stå på innan jag kör igång med grunderna i att äta upp människor. Att hon har allt naturligt i sig råder det dock ingen tvekan om för så mycket har jag sett när vi lekt runt....

Hela södra kommundelen där vi bor har ju kännedom om att vi fått ett lejon utan päls. Skulle gissa att samma antal invånare redan förstått att vissa hundar kan man hälsa på och andra ska man ta en rätt stor omväg runt. Amira hänger ju alltid med på jobbet oxå och även där har hon satt sina avtryck... Bland annat har hon gett ett antal nyfikna barn sömnsvårigheter efter det att dom ville titta på den söta lilla hunden i buren. Amira visade att hon hade kommit lös från sin tvångströja och att hon har lika stora hörntänder som sin kropp när hon kastade sig mot burdörren på polisbilen.... När barnen, med tårarna sprutande, skenade iväg skrikandes så fick man känslan av att dom precis trampat på en av världens farligaste giftormar....

Skrattar mycket åt henne.... Häromnatten när vi jobbade så var Husse ute och fångade in en liten bandit. Hundarna var kvar i bilen och när jag kom tillbaka och hoppade in i bilen så lät där ett klart obehagligt ljud. Det var kolsvart i bilen och det enda man hörde var otäcka morranden... Morrandena lät väääääldiiiigt nära Husses huvud och dom var dova och mycket läskiga. Blev alldeles kall och funderade snabbt på om nån jävel kastat in en flock vargar i bilen medans jag var borta.... Tvingade mig själv att titta bakåt och såg då min egen lilla hyena sittandes i baksätet och morra åt sin Husse. Måste ha kommit åt evakueringsluckan på bilen och på så sätt släppt in Liemannens prao i baksätet.... När jag tände lampan satt hon där bland väskorna och såg ut som seriefiguren Stich. Stora spretiga öron och många vassa tänder som vibrerade av morrande ljud....

När hon sen såg att det var Husse som anlänt in i bilen då blev ju hönan så glad så glad. Vilken parodi!!!!

Våra dagar är ju annars rätt sköna måste jag säga. Mycket träning, fotboll på kvällarna och sedan mys innan det är dags att sova. Arek har ju eget rum och Amira fick en egen del i detta. Mellan 04.00 och 06.00 så började det gnys inifrån rummet och dom trötta medlemmarna i familjen zoo förbannade Dingons lilla urinblåsa.... Efter två veckor av allt för lite sömn så ställde man ju sig frågan huruvida hon hade en pingisboll som blåsa eftersom det fan inte gick att träna upp den till att bli större.... Av en slump fick hon vara ute i huset över en natt. Vi vaknade av att det var någon som snarkade högt och ljudligt och när mattis och Husse klunsat om vem som skulle våga gå upp och kolla hur en uteliggar tagit sig in hos oss så såg vi följande:

Längst ned i sängen låg hyenan med benen spretandes åt alla håll. Snarkandes och sovandes som en Björn som gått i ide låg hon där och njöt. Och som hon sov. Nu var det fan inget gnäll eller liten blåsa som spökade - näe hon sov ju för fan längst i familjen.... Efter det har hon fått vara ute med oss under nätterna och vår nattsömn har blivit betydligt bättre. Och framförallt längre.... Sammanfattning: Mallen lurat oss. Hon hade ingen liten blåsa utan hade bara tråkigt och ville ha sällskap...

Må nu gott!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Grattis till Amira på födelsedagen, och grattis till Peter med familj som har klarat sig så här länge i hennes sällskap;)

Håller tummarna hårt här att hon får stanna hos dig.

Postat av: Lena

Klart att hon vill sova i sängen! Hon har ju f-n ingen päls...Lev väl.

2010-10-03 @ 17:11:24
Postat av: Josefine

WIII Husse har hittat en ersättare, GRATTIS! Detta låter hur helt kanon, håller stenhårt tummarna för att hon ska hålla hela vägen! GO Husse,Arek och Amira!

2010-10-03 @ 18:39:11
Postat av: Sanna

Haha Husse har gått på den enklaste hundfinten i historien vad det gäller att hunden lyckas nästla sig upp i sängen!Pilutta dig!

2010-10-03 @ 22:24:40
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com
Postat av: Väktaren

Grattis Amira och Grattis Husse=) Ni kommer bli ett vasst team i stora staden!

2010-10-04 @ 12:12:42
URL: http://moralensvaktare.blogg.se/
Postat av: Anita

Haha...dom är inte dumma dom små liven! Min hane kom på för ngt år sedan att om man i "panik" hoppar mot ytterdörren så kommer matter flygandes från sovrummet - öppnar dörren o hundf-n går ut o ställer sig utanför -"Nu vill jag IN!"..... In och går raka vägen till vattenskålen - som visar sig vara tom..... Alltså han VET hur få mig upp FORT även om det nu bara gäller att få mer vatten..... ;-)

2010-10-04 @ 13:23:50
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Anonym

Det är nog bäst att inte ropa hurra innan den pälslösa har fått på sig polisuniformen. Men duktig är hon som har tagit sig upp i familjesängen, ha ha.

2010-10-04 @ 13:25:22
Postat av: Stefan

Men huse har du inte förstått att det är ju det första man lär sin valp så är det ju att ligga i sängen :)Men sedan så önskar man ju att de kunde snarka lite tystare, blir galen på min.

2010-10-04 @ 21:17:50
Postat av: Danne

Ligga utfläkta på rygg och dra gigantiska timmerstockar måste vara ett särdrag för mallar. Min långörade vän är likadan.

2010-10-06 @ 00:03:37
Postat av: Lotta

Duttig kicka som vaktar så fint....en naturlig mondio hund då med....men du lyckas nog med det mesta i klumpighet.....

2010-10-14 @ 16:06:01
URL: http://www.metrobloggen.se/dexlines

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback