HÖSTEN ÄR HÄR...

Kallt, blåsigt och helt jävla omöjligt att klä sig rätt. Antingen bjuder man på en svettodör på grund av att man skuttat ut och genomfört ett långspår med allt för mycket kläder på sig eller så fryser man nästan arslet av sig för att klädseln var för tunn för att stoppa Arktiska vindar. Det första, av två, nattpass var inget undantag. När Husse klev ur bilen för att om möjligt hjälpa till att föra en utredning till framgång så blåste det så förbannat att man knappt fick luft. Kippandes efter syre krävde man ändå underverk av den hårige och hans spårförmåga, men 10 åringen är ju allt för rutinerad för att stressas upp av alla krav... Resultat på detta jobb: Husse troligen förkyld - Arek sket i att spåra.

När man så närmade sig småtimmarna och jobben uteblev så fanns ju en tendens till att ögonlocken blev sjukt tunga. Frusen och trött tog Husse upp sin nappflaska med vatten för att trösta sig själv i sin ensamhet. Meningen var ju att få lite energi av vattnet, men då jag glömt fästa korken till flaskan enligt föreskrifterna så rann en rejäl dos iskallt vatten innanför jackan... IIIIHHHH! Va kallt. Effekten blev ju till en början mycket bra eftersom Husse blev sjukt pigg. När den känslan förlorade sin makt över tröttheten så blev ju inte kroppen varmare i alla fall... När ökenpasset var avslutat och Husse äntligen fick krypa ned i sin säng så gissar jag att det tog 3 sekunder innan han sov... Vaknade till en ny härlig dag, men då inte av att jag var utsövd. Näe! Intill mig i sängen låg Dingon och tvättade sig fin. Försökte vända mig om för att finna ny sovtid men nakenhunden var av en helt annan uppfattning.... Resultat av återhämtningssömnen: Amira utsövd och arbetssugen - Husse fick 5 nya åldersfåror i ansiktet och nu kan Börje Salming nog anse sig passerad i antalet ärr och rynkor fördelade över ett ansikte.

När så nattpass två startades upp så var ju Husse fortfarande rätt sliten. Planen blev att försöka träna spår med Dingon under natten eftersom jag gissade att det skulle vara sparsamt med jobb även denna regntunga natt. Fel!

Passet startade med att Husse gjorde statistikerna glada genom att upprätta en rapport över ett trafikbrott. Den drabbade visade ingen sorgsamhet när han mottog sina böter utan var nog närmast glad över att polismannen inte klippte sönder hans körkort på plats...

Blåljusen blinkade ju så fint i mörkret, men ändå kom en till Mr fartglad och drog förbi i allt för hög fart. Här fick man köra 70 men när hastigheten var uppe i 170 så tyckte till och med Husse att det var dags för ytterligare en rapport. Inte fan ville föraren stanna heller utan det blev en sådär lagom liten jakt innan Husse stod som vinnare i rallytävlingen. När den lilla hundföraren öppnade dörren till fartdårens bil så blev man väl inte ledsen över att just denna färd stoppats. Föraren var så påverkad av alkohol och droger att han nästan somnade när jag tilltalade honom. Han tittade framåt men såg liksom inget.... Jävla tur att han inte krockat med någon i alla fall.

Sen fortsatte natten i rasande fart. Arek hittade knark, var med på en inbrytning och var ännu mer involverad i gripandet genom sitt sätt att vara så DJÄVLA olydig. Han ska bara fram och smaka lite.... Även Amira fick känna på hetluften genom att få vara med och leta efter en försvunnen dement farbror. Söket skedde i kulvertar och långa gångar, trapphus och tvättstugor. Dingon är ju för f-n självmordsbenägen när hon springer i trappor och jag är mer än nöjd med att inte ha anträffats av någon boende då jag låg med ett lårbensbrott efter att hon dragit omkull mig i sin jakt på att vara först överallt.... Under de få stunder som vi ej var på jobb så passade Husse på att lägga spår till nykomlingen. Hon har helt klart potential och jag är faktiskt riktigt nöjd med hur spårningen går. Även om vi så klart har bakslag oxå på grund av att hon har ett popcorn till hjärna....

Under kvällen nu så hade Husse lagt ett spår som gick på stigar, grusvägar, sanddynor, dagisgården och vidare ned på en skogs/grusväg. Spåret var ju inte mer än 5-10 minuter gammalt men oj oj vad bra det gick High-five Amira!

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Buster

Kul att det går bra med nakenhunden, hoppas att det funkar denna gången.

Postat av: Lena

Hahaha!!! Popcorn är underskattat... Och fy f-n va skönt att ni rensar vägarna från sån skit. En sån vill man ju inte möta. Hualigen. Ser fram mot realitysåpan Stora Stadens Hjältar när SOS Västkust är slut. Underhållningsvärdet är ju redan dokumenterat och Kulturvärdet också eftersom Husse ju är etablerad författare som utgivit bok.

Lev väl

2010-10-08 @ 23:49:24
Postat av: Danne

Nu är det så här Husse: Mallenutters skalle består av ett enda stort pannben, bakom detta sitter en ytterst liten hjärna med typ 2 hjärnceller som är fullt upptagen med att komma på bus.

2010-10-09 @ 02:52:20
URL: http://rhdf.blogspot.com/
Postat av: Sanna

Det finns ett antal raser som sitter i ett och samma fack. De har alla en liten ärta till hjärna och den far som kulan på en roulett-snurra. Det är till att invänta och njuta av de stunder som ärtan inte far rundor.Mallar & weimaraners har hedersplatserna i det facket. Tar man någonsin på sig ägarskapet gör man bäst i att teckna en ordentlig olycksfallsförsäkring. Har man redan en bör man konsultera försäkringsbolaget om möjligheten att höja beloppet på densamma.Men vilka underbara hundar när man får dem att fungera!!!!Härligt att läsa om mallenuttens framgångar :0)

2010-10-09 @ 18:23:11
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com
Postat av: Monica & Tosca

Snyggt jobbat!!1 Bra att ni tar både bus o knark.

2010-10-09 @ 18:24:22
Postat av: Väktarn

Hösten är här och det verkar hundjobben också vara=)

Bort med bus och knark från gatorna, bra jobbat husse & co!

2010-10-11 @ 06:11:51
URL: http://moralensvaktare.blogg.se/
Postat av: Blaze

Låter som en givande helg trots allt. Själv har man haft lite roligt under ett pågående inbrott ;) Att jobba med hund är utan tvekan det roligaste jag gjort;)

2010-10-11 @ 18:51:27
URL: http://k9-unit.webs.com/
Postat av: Eva G

Snyggt jobbat! Ääälskar att läsa denna blogg!

Har ju själv haft Amira hemma på prov men tyvärr ville hon äta upp gammeltanten...

Men så roligt att få följa er och grattis till att tagit lite bus!!

2010-10-12 @ 11:30:03
URL: http://www.hundarna.com
Postat av: Phaspen

Hello!! De glädjer mig enormt att du fått hem en äkta renrasig mallinutt!! På nåt sätt som du säkert förstår viftar ja nästan svansen av mig att just DUU av alla fick en av oss!!! Jag själv känner att jag gjort min inom kåren och vill bara använda min stolta högresta svans som ett magiskt trollspö för att besvärja er med evig tur, jaktlycka och många goda år tillsammans!!! Ha de gott o ta hand om min Matte nu när ja inte finns vid hennes sida på jobbet!!

Full fart med Phaspen såklart!!

2010-10-14 @ 21:56:18
URL: http://crimenews.se/phaspen
Postat av: Anonym

Läste jag rätt på en annan polishundssida?

Trodde du hittat rätt

2010-10-16 @ 16:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback