FÖRLÅT MIG AREK!!!

Morgonstund har guld i mun! Så heter det ju enligt ordspråket, men f-n vet om jag kände just det när Stora Stadens spinkigaste och  blekaste hundförare vaknade till för att "ta tag i en ny dag". Första tanken var ju att ligga kvar i sängen, spela halvsjuk och på så sätt få mattis att mata barnen, göda hunden och framförallt ta Schakalen på morgonpromenaden. Efter att Askungen gjort sina sysslor så kunde väl hon åka och ta tag i sitt jobb medans Husse gjorde en mental resa liggandes i sängen....

Mattis lät meddela att den planen just skitit sig eftersom Husse lovat att hämta arvtagarskan för en lekdag. Fick direkt ont i huvudet på riktigt när arvtagerskans namn nämndes. Bara att åla sig upp ur den varma sängen, borsta lavinen i munnen som kallas för tandrad, skrubba den bleka hyn med lite tvål och därefter klä sig i tåliga lekkläder. Husse lite sur för att mattis sagt nej till att mata Husse då Husse var väääldiiiigt trött. Fick i stället åla mig ut för att känna våren komma analkande, men upptäckte att det nog kan ta ett par månader till. Blåsten fick snön att falla vågrätt och trots utmaningen med att få nojsa och leka lite med arvtagerskan så var glöden just nu inte så där jättehet.....

Allt ändrade sig när lilla arvtagerskan mötte upp. Den glädjen går inte av för hackor och jag upptäckte snabbt att jag ej hade behövt tvätta mig samt att jag var mycket glad att jag inte använder smink. När slickandet och hoppandet avtagit så var vi så att säga på väg..... Dagen bestod i att promenera och leka i snön, skapa kontakt och därefter övergå till att leka in lite lydnad. Avslutningen skulle vara att miljöträna och då kampa i tuffa miljöer.

Snöleken: Betyg 10. Arvtagerskan och Husse glada, blöta och svettiga när momentet var över.
Lek/kontakt: Betyg 7. Så länge Husse har leksaken så är vi i harmoni. Övrig tid - oharmoni.
Miljöträning: Betyg 10. Världsklass. Husse slaktad i kampleken och därmed mycket nöjd över hönans insats.

Timmarna gick och när Husse ånyo kom hem till Arek så såg denne något ansträngd ut över det nyanlända sällskapet. Hönan tvättade och pussade även Arek, agerade busapa samt försökte hoppa ned i badet där Husse låg för att återhämta samt värma upp sig. När vi sedan gick på promenad innan det var dags att åka till jobbet så märkte jag att Geten var lite bajja-nödig, men inte riktigt kom till skott. Glömde bort det och åkte vidare till jobbet.

Fikade samt var så social som det bara gick innan det var dags att åka ut i verkligheten. Njöt av dom förbannade köbildningarna när Svenne skall hem efter sina jobb. Nu var det ju även snö på vägen och då jävlar kan ju inte Stora Stadens befolkning hantera sina fordon. Och dom som tror sig kunna det fick bilbärgarna ta hand om under hela kvällen. När vi väl kom ut från kaoset så hittade Husse den oas som var värdig att mottaga Areks nummer ett och två.

Släppte ut min vän och helvete vad han for iväg. Som skjuten ur en kanon ut mot skogen och fram till första bästa snödriva. Herregud va nödig fyrbentingen va! Hade ju glömt att han var mogen för nummer två redan för typ 3 timmar sedan.... Arek lackerade snödrivan samtidigt som han blängde surt på sin Alfahanne. Förstod att magen på pensionären kanske inte var riktigt i tip-top varvid vi fick vandra en längre sträcka i skogen. När vi lämnade området såg det ut som man kamouflerat snön.... Så här höll vi på under arbetspasset. Korta bilturer och sedan ut med Geten för att han om möljigt skulle kunna förlåta mig samt få lite balans i sitt magsystem.... När passet var slut så kunde vi konstatera följande:

Magen i balans!
Noll gripna!
Husse gått samma sträcka i ovädret som avståndet mellan Kina och Moskva.

I dag är det kvällsdressyr. Då ska vi ha med arvtagerskan och kolla av hennes förmåga att leta gömda personer samt miljöträna och leka i nya miljöer. Ska försöka komma ihåg att rasta ARek då oxå...

Än en gång! Förlåt mig Arek! Inte meningen att glömma bort din rastrunda...

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Carmensita

Arvtagerskan verkar ju vara något alldeles speciellt! :-)

2010-02-04 @ 10:51:12
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Stackars Arek! Han ju en hjälte i många fler avseenden än vad jag tidigare förstått. Och tur är väl det, annars hade Husse fått skura bilen...



Den lilla verkar vara en utmaning värdig en Husse. Kan han glad i hågen gå in i kamikaze-uppdrag när det gäller diverse lagsporter, så är väl Prinsessan rena rama söndagspromenaden?!



Lev väl!

2010-02-04 @ 11:26:23
Postat av: Madde

Litet tips om hundens mage krassar på jobbet, rusa in på närmsta affär/mack som säljer barnmat och köp morotspuré!

Det stoppar upp bra!

Postat av: Kiito

Kimbah verkar att prioritera kamplust och tillgänglighet. Det är "bara" för hundföraren att ta för sig :-)

2010-02-05 @ 17:08:54
Postat av: BUS

Människor sandar och Arek gör sitt. Resultatet är det samma - brunt. Å andra sidan är snö inget hinder att leka/vandra i. Ta en paus gammelman och njut av det mjuka underlaget.

2010-02-09 @ 21:04:19
URL: http://pam-journey.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback