ALKOHOL! ÄR DET BRA?

Har ju ofta nämnt hur alkoholen kan inverka på människosläktet. Hand i hand har man lämnat Systembolaget med klirrande påsar, glada tillrop och kanske till och med en liten puss på mun. Efter en tuff arbetsvecka så finner man det dags att slappna av och med ett gott glas vin och kanske även en liten grogg.... När vätskan sedan finner fel väg i kroppens system så hoppar alla funktioner ned till apstadiet varav en och annan händelse då rapporteras till farbror blå....

Självklart är det ju bara en liten del som skippar moral och etikpromenaden för att i stället vrida huvudet och hjärna ett halvt varv för mycket, men det är ju trots allt dessa vi träffar under vår jakt för att hjälpa och ställa tillrätta. (I hundenhetens dokument står det lite annorlunda - här gäller det att inte stjälpa allt för mycket i stället för att hjälpa)

Alla alkoholrelaterade händelser som når polisen är ju inte av våldskaraktär. Här finns ju mången exempel på små missbedömningar, höga doser av initiativförmåga samt ett visst mått av dålig kartläggning inför hastigt påkomna projekt. Jag har gett nedan beskriven person följande betyg:

Kartläggning: Betyg 7. Han har förberett sig noga genom att anskaffa nödvändig alkohol, valt ut lokal för sitt evenemang och då även tagit sig dit. Förberedelserna goda genom att i lagom dos intagit stimulantia för att genomföra en avslappnad och trovärdig entré.

Genomförande: Betyg 8. Enligt uppgift har han skött sig galant under festkvällen, varit ett trevligt och uppskattat inslag i dansmiljön och även lämnat lokalen utan protest då vaktmannen meddelat att evenemanget nått sitt slut. Betygsavdrag dock för överdoseringen av alkoholintaget under evenemangets sista timmar.

Hemgång: Betyg 2. En snabbanalys av hemgången gav för handen att genvägen över vattnet troligen skulle vara snabbare än att gå och framförallt billigare än att åka taxi. På grund av något för högt alkoholintag så valde berörd person att gena över vad som vid en första anblick såg ut som tjock is. Väl 100 meter ut så börjar kylan göra sig påmind varvid även alkoholintaget släpper sitt grepp. Snabbanalysen ute på isen visar att idén om promenad över is kanske inte var just det bästa alternativet. Innan alkoholen trängt undan så pass att hjärnan återfått sin funktion så dök en viktig punkt som missats i kartläggningen upp:

ISBRYTAREN!!!

Föraren av isbrytaren hade nog föga förväntat sig en "is-jumpare" i mörkret varvid han nog kanske inte ägnade allt för stor uppmärksamhet åt en vinglande man mitt ute i farleden. Is-jumparen blev dock snabbt varse om hur en isbrytare fungerar eftersom han blev ståendes mitt i den öppna farleden och då på ett mindre isblock.

Isbrytaren visade sig vara det perfekta medlet för att bota baksmälla för nu var gällde det ju att improvisera. Hur går det att improvisera på ett isflak ute i en farled? Inte mycket va? Is-jumparen fick skrika för sitt liv och som tur var hörde ett par nattsuddare dom desperata ropen på att någon kände sig mycket  mycket ensam.....

När så Husse och Arek observerade vad man först trodde var en farledsstolpe som ropade på hjälp så kunde vi inte annat än skratta. Farledspinnen hade plötsligt armar som viftade och till och med Husse förstod att det där nog var is-jumparen.... Husse gick ut på isen, kom 5 meter och då sprack isen. Stadspolisen fick bråttom tillbaka till fastlandet och fick där iakta från håll húr räddningstjänsen anlände med rätt material....

När mannen sedan bogserats till land så hade ju ordningsmakten ett antal frågor gällande beteende i farleder. Det gick dock inte att få något klart svar av Mr Initiativ utan det enda han skakade fram var: "Herregud". Tro f-n att han påkallar Gud när han haft tur som en tok.....

Så min fråga blir: Alkohol! Är det bra?

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Ninnie

Man ska ju inte gå över ån efter vatten... och då kan det ju kanske även verka lite överdrivet att försöka gå över farleden efter is till groggen??

2010-02-13 @ 21:02:18
Postat av: Magnus o Alma

Svar Ja

Denna vätska kan skapa nya trevliga kontakter om man intager den i lagom mängd. Vid för högt intag kan det ge motsatt effekt. Alltså: Drick lagom och LÄR ER DET!!!!!!!!!!!!!



Från en bil fattigare smålänning

Postat av: Sanna

Alkohol kan vara riktigt trevlig och bra - i rimliga mängder och det är väl det som det faller på. Att folk inte fattar när det är nog.



Men jäklar vad gott jag skrattade - skadeglädje är den enda sanna glädjen :0)

2010-02-14 @ 12:28:59
URL: http://sannas-liv-leverne.blogspot.com
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Undrens tid är inte förbi!



Fast ibland kan man ju undra varför totala jubelidioter har sån infernalisk tur, när vanliga dödliga hade skattat sig lyckliga över bara en promille av ett sådant lyckokast. Men det var ju skönt att allt gick bra. Jag hade dock velat höra "isbrytarchaufförens" kommentar när han upptäckte den glade festaren.



Lev väl! (Och festa med förnuft!)

2010-02-14 @ 12:30:18
Postat av: Lotta





En kommer en liten bön som vittnar om att alkohol nog är bra,eller??? hehehe



Fader alkohol,du som är i dunken helgade vare din promille. Tillkommer ditt rus.

Ske din vilja,så som i hjärnan,så som i benen.

Vår dagliga grogg,giv oss idag och förlåt oss för våra nyktra stunder.

Trots att vi inte förlåter dom som sålt oss mäsk. Lät oss inte ha långa bakfyllor o fräls oss från delerium, ty fyllan är din och groggen i evigheten. AMEN



Mvh Lotta

2010-02-14 @ 12:58:14
URL: http://www.dexlines.com
Postat av: The Legend

Yes. It CAN be fantastic.

2010-02-14 @ 16:54:04
Postat av: josefine

Jag måste faktiskt säga emot alla här, nej alkohol är inte bra på något sätt, det är ett gift som förvränger verkligheten! Någon skrev att man kunde skapa bra kontakter med det, de kan man väl nykter också! Jag har varit nykterist i snart ett år p.g.a ett magsår och jag har verkligen insett att har man bara en gnutta socialkompetens kan man ha precis lika roligt ändå! Bortsett från att det blir alltid man själv som får köra på dom som dricker, men o andra sidan så kan jag ju åka när jag vill också=) Ingen baksmälla, ingen dålig lever, inga snefyllor! Nej man klarar sig utmärkt utan alkohol!

2010-02-16 @ 16:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback