TRÄNA ÄR KUL....

Påskledigt måste vi väl alla ha lite granna och så även hundar, katter och övriga löss i familjen zoo. När så helgerna nu är slut så kör ju automatiskt träningen igång igen. Kimbah och Husse drog till polishuset i Stora Staden eftersom vädergudarna öst ned ett lass snö igen. Team prinsessa och Husse tränade lite lydnad och anskällningar, men mitt i allt det vackra så dök polishusets ordningsman upp för att mästra det vackra ekipaket.

När han förstod att prinsessan var en blivande tjänstehund och kontrakterad för att fånga bus så vände han minspelet till en mer positiv anda. Muttrade något om att privata hundar var strängt förbjudna, men att den vackra tiken som ju faktiskt var myndighetsanställd, faktiskt var varmt välkommen. Därefter vände han åter till sin kamrat för att fortsätta mecka med sin PRIVATA motorcykel... Hmmm! - Det var alltså okay???

När vi ånyo vaknade till en ny dag så sken ju solen och energin började ju genast att pulsera. Mattis tog den obligatoriska morgonpromenaden medans Husse surplade tea. Nice! Därefter till dressyrplatsen för lite lydnad och spårträning. Dom "riktiga" polishundarna på platsen körde spår även dom, men där gick det väl inte lika bra kan jag säga. Ursäkterna haglade in. Man snackade om noskvalster, att marken släppte vittring som spred sig som ett giftmoln samt att spårmarkerna var smittade av allmänhet som rastat sina hundar där... Jo! Jo! Jo!

Det roliga med dagens spår var att en hundförare förvirrat sig in i vårat spår och på så sätt korsat detta ett par gånger samt även gått mitt i spåret en vända. Tänkte att detta nog blir lite väl svårt så jag tog bara flexikopplet för att låtsasrasta lilla hönan på den plats där jag gått ut mitt spår.

Höna Pöna redde ut hela spåret och fann sin belöning. Efter lite lek och stoj så upptäckte ju prinsessan även att här gått en annan spårläggare varvid hon tog tag i den utmaningen oxå. Kimbah hittade leksaken och Husse dansade glädjedans som kanske från håll såg ut som en regndans...

All grundträning med Kimbah kombineras ju med att gammelgeten får samma duvning. Die Alte German Shepard älskar att vara delaktig och spårar gudomligt när det blir hans tur. Kort och gott kan man säga att hundlivet leker just nu så nu lääääängtaaaaar jag till morgondagen för ännu ett pass med Stora Staden fyrbenta hjältar....

Ska försöka ta lite foton och lägga in så att bloggen blir lite mer levande.... Såg i kommentatorsfälten att följande önskningar dykt upp:

Kimbah som skribent - Hon ska få sin chans när klorna är klippta och hjärnan fastnat i rätt position.
Mattis med ett inlägg - Ska fråga häxan om hon vill nedteckna lite av sina tankar.

En av kommentarerna bönade och bad om lite tips gällande hennes busiga rottis. Har någon utav er kunniga hundmänniskor lite tips och råd så tveka inte att lägga in en kommentar... Ska hon ta hjälp av mina kunskaper så blir det nog ingen succé eftersom den tänkta Alfahannen tituleras för kyckling i sin egen flock....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Carmensita

Du ser- spårintresset finns där.. Om det funnits tveksamheter tidigare måste det ha handlat om handhavandefel;-) Skämt åsido- lilla damen har hamnat i paradiset:-)

2010-04-07 @ 19:06:35
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Känslan när ens hund överträffar ens förväntningar med råge är fulständigt obeskrivlig!!! Rena rama knarket, man vill bara ha mer. Och de små liven ger oss mer, och mer, och mer. Tills plötsligt en dag, då kastas man brutalt tillbaka till verklighetens mörka källare. Fyrbeningen tittar bara oförstående på sin partner och vill ha bollen i alla fall. Sen efter en period av leda, kval, blod, svett och tårar så är man på topp igen. Fyrbeningen har återigen överträffat sig själv, och partnern!



Undra på att man fortfarande tycker att detta är det bästa som finns...



Lev väl.

2010-04-08 @ 10:35:34
Postat av: josefine

Go prinsessan=) de är klart de är oki att mecka med sin privata motorcykel han är ju i högre rang än du;) hahahah!

2010-04-08 @ 11:52:41
Postat av: Tommy

Så jävla svennebanan att mästra andra fastän man själv gör andra fel...

2010-04-11 @ 20:40:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback