DAGS ATT BYTA DÄCK!

Glöm nu inte att det är dags att byta däck. Innan den 15:e så skall det vara gjort och eftersom Husse inte vill vara annat än ett föredöme så var man ju ute i god tid. Typ i dag! Har lite dålig erfarenhet av att leka med domkraft och fälgkors. Brukar alltid låta proffsen sköta detta, men ibland slår ju snålheten till. Är ju polis och av naturen snål och kan man spara en krona så är ju det kanon. Tog för ett tag sen min son till att bli medhjälpare. Hissade upp den stora bussen på Biltemas 100 kronors domkraft och började därefter att försöka efterlikna ett depåstopp i Formel 1. När bussen hissats upp i raketfart så slets hjulet bort, hjälpredan rullade dit det enorma hjulet och den så vältränade Husse stånkade och stönade upp däcket på sin rätta plats. Så långt bra.....

Då föll bilen ned! Typ utan däck oxå vilket ju gör att den liksom stod på vital, dyr och skör del... Det enda positiva just då var att dom stumpar som sitter som Husses ben just är rätt så korta... Så i stället för att sitta i rullstol och begrunda vad som gick fel just den dan så kunde skiten hissas upp igen och monteras på rätt sätt. Ville inte veta hur mycket fel det var under själva däcket utan sålde bilen fort som f-n..... Erfarenhet kommer ju av misstag vilket ju har gjort att däckfirman har fått sköta skiten nu under några år. Nu kände jag mig ånyo beredd att sköta buisnissen själv och valde därför en solig dag, torr rak asfalt och dom vanliga attributen för däcksbyte...

Tog även hjälp av lilla frun eftersom hon är rätt så bra på att köra mig till sjukhuset när det gått åt helvete. Hon har ju fått agera chaufför ett antal gånger så rutinerna sitter ju där. Själva däcksbyten får man ju fixa själv eftersom den lilla prinsessan bara stånkar och stönar.

"Man blir smutsig"
"Jag får inte loss navkapslarna"
" Bultarna sitter så hårt"
"Däcken är så tunga"

Listan kan göras oändligt lång, men hennes primära uppgift var ju att ringa 112 så varför klaga....

Däcksbytet gick ju kanon och provfärden rätt så bra även den. Det var först efter ett tag som missljudet från framdäcket började bli lite väl påtagligt. Ratten vibrerade och det kändes som det klonkade lite väl mycket för att vara ett godkänt däcksbyte. Toppade upp Caddyn i hög hastighet och då försvann ljudet. Kändes lite knepigt när man svängde och när hastigheten ånyo blev låg så hördes det där jävla ljudet igen.... Lilla frun kom på den eminenta idén att ta loss däcket och kolla om något hamnat i kläm. Bra plan! När vi skulle lossa bultarna så framgick det rätt snabbt vad som var fel eftersom till och med lilla mattis kunde vrida bultarna med endast pekfingret och tummen... Oj då! Husse kanske hade glömt att alla fyra hjul skall dras åt..... Tur att inte däcket lossnade under färd.... Men som sagt! Av misstag kommer erfarenhet som man sedan drar nytta utav i framtiden.

High Five Husse!

Förutom att jobba så har vi även tränat hund så klart. Spårningen med Kimbah har lossnat rejält. Hon spårar riktigt bra nu och visar fin motivation. Vi fick även hjälp av en kille som är duktig på skyddsarbete. Han fick känna lite på Kimbah och tyckte att det så helt okay ut för den ålder hon befann sig i. Lydnadsmässigt går det ju kanon så allt är faktiskt riktigt riktigt kul. Vaknar tidigt och åker sedan och tränar fram till lunch. Därefter det ack så viktiga fikat.... Det är nice att vara hundförare när det är fint väder... För att inte fet-Arek ska bli avundsjuk så får ju även han göra allt som Kimbah får göra...

Har ju i stort sett ormfobi och fick en skön kommentar efter att ha nämnt det. Kommentatorn lät meddela att hon PLOCKADE upp huggisarna och flyttade dom en bit därifrån för att dom inte skulle ligga i vägen. Fråga ett: Hur f-n vågar man? Fråga två: Hur i helvete gör man? Den kvinnan har en dådkraft som Husse inte kommer i närheten utav. Har inga problem med att hantera påtända och beväpnade knarkare, men dyker det upp en huggis - ja då drar jag....

Nästa vecka åker vi på träningsläger. Jag och Kimbah åker på turné och ska bara träna och äta gott under en vecka. I like I´t a lot!

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Sanna

Låter som om husse även i fortsättningen ska överlåta däckbyte till verkstaden...

Själv skulle jag aldrig drömma om att återgå till att byta själv. Det är så bekvämt så med däckverkstäder för 600:- så byter de, förvarar, skickar kallelse till nästa däckbyte och håller reda på däckens mönsterdjup och om man behöver nya. Det är värt varenda öre!



Angående flytta på ormar. Man tar en lång gren med liten klyka som man placerar precis bakom det äckliga djurets huvud och tryckter ner mot marken. Därefter kan man greppa tag om det äckliga djuret precis intill klykan, flytta det och upprepa proceduren med grenen. Det är i alla fall så jag brukar flytta på dem om de är motsträviga. :0)

Postat av: Magnus o Alma

Jag instämmer med Sanna.

Låt däckverkstaden fixa det med hjulbyten. Vad f-n tror du hade hänt om du tappat hjulet i hög hastighet. Jag vill inte ens veta tanken. Brrr

Kolla nu hjulbultarna en gång till eller be din kära granne kolla dem.

2010-04-14 @ 21:11:35
Postat av: Milou

Som svar på fråga ett: Om man inte är rädd är det inte svårt att våga. =)



Svar på fråga två kom från Sanna. Så gör man. Fast man måste inte ha en gren med en klyka, det går bra med en vidja eller liknande elastisk kvist också, man bör iofs se till att den är lite längre än ungefär halva ormen vilket är dess hugglängd om man inte är kvick nog. ;) (Vilket man är, det är inte svårt att pressa ner huvudet på en huggorm, de är inte särskilt aggressiva och biter bara om de inte har nåt annat val.)



Det knepiga var att bära två huggormar i en hand och ändå fortsätta lägga apporter och hänga snitslar. De var glada att bli frisläppta och försökte inte bitas.

2010-04-14 @ 22:48:39
URL: http://lappliisa.wordpress.com
Postat av: Josefine

Det verkar vara fler än min gubbe som glömmer skruva på däcken ordentligt;) Jag hade exakt samma historia som du om man bortser från att du faktiskt tog på dig skulden och inte gjorde som min gubbe o skyllde på mig;) Det är faktiskt lätt o smidigt att byta däck själv med lite träning, 10 min per däck och 600 kr rikare, en rätt go tim lön =)

2010-04-15 @ 06:52:47
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Man kan även testa huggormsflyttning med "skyddutrustning". Min katt hade burit in en huggis och lagt i köket. Då körde jag full utryckning med grilltång och lockförsedd hink! Funkar jättebra. Kan se lite fjolligt ut att ha med "kitet" ut i terrängen vid spårläggning, men det gör ju "ormflykt med hög benföring" också så det är bara att välja...



Lev väl :)

2010-04-15 @ 10:11:27
Postat av: Lotta

Nja att ta dom med bara händerna är väl ändå dumt men en pinne går fint att sticka under dom o flytta dom, men om dom är små bäbisar så går det om du har en jacka att dra för över handen o skyffla upp den om den tillåter det,alltså ligger kvar för omhändertagning, men dom flesta huggisar är inte rädda då dom tycker att dom är kungar med sitt gift hahahah,då är snokarna totalt livrädda i jämnförelse så ser du en fara iväg i turbo hastighet så är det garanterat en snok inte en huggis.



Ja rädd för ormar är jag inte även om jag inte gillar huggisar för hundarnas skull, så jäkla onödigt att bli bitna så jag vrålar som fan om jag ser en så hundarna går därifrån.



Men annars så hade jag som 20 åring en 2,5 meter lång Boa som sängvän den äääälskade att krypa under täcket utefter hela ens kropp för att sedan lägga sitt huvud uppe vid ens öra o väsa lite medans han blev klappad utmed sin långa kropp, det va det bästa Huggo visste. Det kanske du skulle pröva med alltid kramgoa hihihih.

2010-04-15 @ 22:25:59
URL: http://www.metrobloggen.se/dexlines
Postat av: Maria

Åhhh... Shit! Sommardäck på? Ska man? ;)

Tack för ett skönt skratt så här på fredagskvällen.

Kul att arvtagerskan artar sig väl. Det är alltid ett enormt vågspel när ny hund ska in.

2010-04-16 @ 19:10:45
URL: http://www.brukshundar.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback