SOM HAN HÅLLER PÅ...

Howdie! Arek här igen med ett par visdomsord från verkligheten. Nu är han igång igen! Självklart handlar det om Husse så klart. Så fort han lämnat ifrån sig en kadett så är han ju som utbränd och uppger vitt o brett att han aldrig mer ska ha en ny hund. Det brukar ta ett par dagar så har vi hämtat upp en ny som skall prövas i alla krävande moment som den späde kan komma på. Den späde, alias Husse, går som liksom in i en annan värld när nykomlingen skall dresseras, socialiseras och bearbetas på allsköns vis.... Så även nu!

Den stackars nykomlingen får ju för f-n knappt en lugn stund. Promenad, lydnad, lek, miljöträning, motion, vattenpaus och sedan på skiten igen. Man kan ju lätt se på Husse när han är extra uppe i varv. Typ i går. Under resan från teamets residens och mot jobbet så blir det ju lätt så att jag och den nye måste lyssna på bengetens planering för dagen. Så även under söndagens resa. Här mässades det om leklydnad, ingång till fot m.m. Han lyckades även förmedla, ungefär som om vi ludna var intresserade, att han redan var skitnödig...

Från buren i polisbilen kunde jag sedan granska hur han helt glömt bort detta faktum då han kom till jobbet. I stället får den späde unghunden slita ont för att leva upp till Husses krav på nybörjardressyr. Titt som tätt vänder sig den fule (Husse) om mot min bur. Han visar tydligt med sitt kroppsspråk att nummer två i stort sett är på väg ut, men att han bara skall köra ett litet moment till innan han besöker "the waterloo".

Som den sjuke man han är så hämtar han med mig när det är dags att vandra mot sitt nödvändiga värv. Varför i helvete skulle jag vilja hänga med och se honom besöka toan? Men som den väluppfostrade German Shepard man är så gär man ju allt för att få sig en liten promenad genom omklädningsrummen. Från bilen och fram till Husses räddning är det ca 70 meter. Eftersom Husse nu väntat aningen för långt med sitt besök gällande behov nummer två så blir promenaden en aning rolig att se....

Husse går väldigt sakta, lite på hälarna och då väldigt lik en gammal alkoholist som stapplar med stela ben mot Systembolaget. Med vänster hand verkar han försöka hålla tillbaka det som skall ut samtidigt som ansiktet grimaserar riktigt illa. Titt som tätt måste han stanna och hymma någon form av låt. Antar att det är för att liksom "lura" det som är på väg ut att lyssna till sången och stanna kvar en liten liten stund till.....

När han besegrat smärtan så stapplar han liksom vidare samtidigt som han släppt vänsterhandens grepp om rumpan och nu ferbrilt jobbar för att lossa på skärpet. Allt för att han liksom ska vara helt klar när toalettdörren uppenbarar sig framför honom. För då är det bråttom!

Även denna gång lyckas han besegra motståndaren och triumferar självgott bedriften i sin 90 gradersställning. Husse berättar vitt o brett för mig om hur riktigt ljuvlig denna seger var. Tack Husse! Som han håller på. Fattar ni vad vi får stå ut med???

Arek

Kommentarer
Postat av: Husse

Arek för helvete! Vissa saker behöver man inte berätta om! Nu kan du glömma din vanliga kvällskorv. Skäms!



Husse

2009-03-16 @ 13:01:16
Postat av: Danne

Hahaha, en berättelse från verkligheten. Arek är verkligen en polishund, han håller inte inne med sanningen utan talar om precis som det är...

2009-03-16 @ 13:16:32
Postat av: Jeanette och Dino

Hahaha! Jag tror att jag skrattar ihjäl mig! Underbart Arek!

Jag har jobbat hela helgen och blev väldigt glad att det nu fanns flera nya inlägg att läsa!

keep up the good work!

Postat av: Nonne & Bernardo

ÄNTLIGEN!! lite nya uppdateringar... Lycka till nu med Emo...vi läser flitigt var dag... så nu är det Erat stora ansvar att skriva var dag...hehehe...

2009-03-16 @ 16:08:15
Postat av: Sally

Tack för en massa härlig läsning - man skrattar så man slår ihjäl sig :-)



Sally & Matte

2009-03-16 @ 19:00:28
URL: http://rallysally.blogg.se/
Postat av: Gaija och Zena.

Hej Arek. Gaija här. Jag har samma problem med min matte. Hon lyckas alltid behöva göra nummer två mitt ute i skogen. Hon gör också konstiga grimager och ljud. tur att vi flyttat till landet för hon får göra nummer två i fred numera där mitt ute i ingenting. Jag tror att hon försöker hämnas på oss hudnar. För hennes luktar mycket mer än vårat. Sist det var dags så hade hon inget papper med sig. Fattar inte varför domska smeta med papper där bak? Vi hundar gör ju snabbt och ordentligt ifrån oss. Men dom ska liksom fortsätta ett bra tag efter. Nu hade min matte inget papper så hon tog snö. Då lät hon vääääldigt konstigt! Varför satt hon sig inte bara sig ner i snött och torrglodde en stund? Det brukar ajg göra om det hänger kvar ngt.



Till Husse: Det Arek berättade är vitkigt skitsnack. Ni människor har ju då så konstiga saker för er när ni behöver... Varför inte låta naturen ha sin gilla gång?

Min matte verkar ju ialla fall ha börjat lära sig att göra det mitt ute i skogen. Det är liksom mer lättvädrat där om man säger så... Innomhus är väl inte så trevligt? Tänk på våra känsliga nosar som måste känna denna odör timmar efteråt. ;OP

2009-03-16 @ 23:22:54
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/teamvirrig/
Postat av: Monica

HAHAHA

2009-03-17 @ 10:04:25
Postat av: Jenny

jisses amalia...



tack vare dig Arek är nu mitt skrivbord fullt med kaffefläckar...

note to self: drick inte kaffe medans jag läser denna blogg då skratt och frustande gör att det sprutar överallt.. :(

2009-03-17 @ 10:38:11
URL: http://veela.blogg.se/
Postat av: Spårgåsen & blondinen på planen bredvid ...

Ja du Arek ... får se det som du har en mkt engagerad förare .... en man som avstår ett låånnggttt toabesök, för att ist träna hund .... :)

2009-03-17 @ 11:17:45
URL: http://www.lindalallo.se
Postat av: M,A,E

Kan inte vara mycket som ska ut ur den lilla späda kroppen;)

Värre för en annan



Ha de

2009-03-17 @ 14:22:01
Postat av: Irene

Ha ha ha ha!

Inte lätt att vara hund hos "Husse" Varför du ska med på toa har jag ingen aning om men du kanske kan förklara varför jag inte får gå på toa utan att fyrbeningarna hänger på? Två schäfrar och två katter på en toalett på 1x1 meter är väldigt trångt!Du kan ju nämna för Husse att man faktiskt kan låta en hund vila in vissa moment, hunden blir mer sugen att jobba när den fått vila ;)

2009-03-18 @ 09:43:50
URL: http://www.schaferligan.se
Postat av: Angelina

Skrattar så tårarna sprutar när jag läser din underbara blogg. Hoppas du aldrig får tillbax de onda tankarna på att lägga ner den.



Ang Husses kommentar:

Tror inte det var sånt stort hot att Arek skulle bli av med sin kvällskorv...känns som att korvar var något Arek hade fått nog av den dan. ;o)



Sköt om er och tack för att ni finns!!!

2009-03-18 @ 21:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback