EMO JOBBAR...

Den unga hunden Emo har kanske börjat förstå vilket härligt liv det kan vara att va polishund i Stora Staden. Under helgen här så har vi jobbat dagpass och det innebär ju att vi hinner träna en hel del. Babyn Emo har dock visat sig vara lite morgontrött och när Husse går upp vid 05.30 så är det en hel del gäspningar och sega steg under morgonrundan. Väl på jobbet så har den unge dock vaknat till liv och efter en god torrfoderfrukost så har han visat sig redo för strid....

Dom flesta dagar är ju sig ganska lika för Emo, men vi kan väl beskriva denna dag så får ni en liten känsla för vad han får vara med om....

07.00 Frukost.
08.00 Första lek/lydnadspasset i polisgaraget. Inlärningsmomenten just nu är: Ingång till fot, hit, ligg, sitt och anskällning.
08.20 För att inte Gammelgeten ska få sorgsna ögon så får han träna på vapen/narkotikasök. (Stor arbetsglädje)
09.00 Lydnadspass nummer två och därefter miljöträning i form av mörkerträning, trappträning och åka hiss av olika mått.
09.45 Promenad med målet att nosa upp en kanin för att kolla jaktlusten. Ingen kanin anträffad.....
10.30- Springa fritt o leka på Polishögskolan, motion via cykling o spårträning. I pauserna samma aktiviteter för den gamle.

Som ni förstår så har samhället inte haft något  större behov av oss i dag. Det har gjort att vi haft en bra dag för att lära känna varandra. Springa o leka har den unge visat sig behärska väl. Han är dock mycket lyhörd och vänder på en femkrona så fort man ropar till. Att cykla med passgångaren visade sig vara något mer krävande. Min nye vän har troligen inte varit med på cykeltur förut. Om han varit det så la han ut små fällor under cykelturen som innebar att Husse var tvungen att vara riktigt på alerten. Eller vad sägs om:

Spontanspurt! Innebar god fart samt lång vänsterarm.
90 graders högersväng framför framhjulet! Innebar panikbeteende hos föraren samt två fallolyckor.
Akut uppletande av tikfläck! Samtliga försök åt vänster vilket innebar att det från håll nog såg ut som Husse cyklade på fyllan.

Efter någon kilometer så verkade den unge ha förstått mina frustande kommandon varvid cykelturen blev njutsam i solen. Eftersom solen värmt upp små ytor av gräs o skog så kunde jag bara inte låta bli att pröva Emo i spår. Första spåret var rakt och bara ca 40 meter. Jag tog honom i flexikopplet och korsade spåret flera gånger. Den unge verkade tycka Husses beteende vara knepigt så han började röja skog i stället. Efter ett tag var det som om han kände något och bitvis spårade han väldigt fint och lugnt. När han väl hittade sin boll så verkade han uppskatta leken rejält....

En stund senare hade jag lagt ett gräs o skogsspår som var ca 50 meter långt. (Sen kom snön) Nu var det jävlar ingen tvekan kan jag säga. Emo visade mycket trevliga spåregenskaper och firade sitt beteende med att ännu en gång hitta den roliga bollen. Nice!!!!

Vid ett tillfälle har vi dock varit tvungna att bidra med våra kunskaper och då tjänstemässigt. En farlig bandit hade smitit från några poliser. Man önskade biträde av den gamle och ludne Arek varvid vi kämpade oss dit i rusningstrafiken. Geten spårade i väg, men när vi kom ut på lite vägar i bostadsområdet så gick det grymt trööööögt.... Efter ett tag fick vi ge upp, men fortsatte jakten i bil. Husse fick gissa sig fram vilken väg banditen kunde ha sprungit och då efter hur Arek spårat. Efter flertalet gator var vi nere vid vattnet och gissningen (alt. önskningen) var att banditen skulle gömma sig där. Getens uppdrag blev att under promenad längs med iskanten om möjligt vinda in den eftersökte. Resultatet blev endast att Husse var genomblöt på fötterna och att Arek var välrastad. Nu gick uppdraget till Emo. Emo fick gå i den andra riktningen på sjön och jag hoppades vid Gud att vi INTE skulle hitta banditen då Emo inte riktigt förstått uppdragets art. Emo roade sig dock rikligt med att attackera båtbojar som var fastfrusna i sjön.

När även Emo var rastad o klar så gav vi oss av hemåt för att gå på kalas. Det visade sig senare att banditen suttit i det hus precis intill där jag parkerat min polisbil. Så nära, men ändå så långt bort.... Infångad blev han till slut, men tyvärr inte av oss.

I morgon är det ny arbetsdag, men då gör vi kväll. Det är helt perfekt för då hinner vi träna lite på förmiddagen och sedan hinner Husse fika med lite kompisar. Därefter vidare till jobbet där vi kan träna ÄNNU mer. Måste säga att jag är grymt nöjd med Emo och jag hoppas verkligen att det ska gå vägen.

Until then! Be well!

Husse


Kommentarer
Postat av: Lotta

Har tjuvläst här ett tag nu, med mycket stor behållning och många skratt. Som dotter till en hundförare och med 16 egna år inom polisen (varav ett antal i Sthlm) blir det hela ännu mer underhållande. Igenkänningsfaktorn är hög i många fall. ;-)



Fortsätt bjuda på goda skratt, och lycka till med nya stjärnskottet även om Arek verkar lite skeptisk.

Postat av: Jenny

Du får ju tänka positivt, du parkerade din bil vid huset så att busen inte vågade lämna och det gjorde att kollegorna sen kunde hämta in han... :D



Kul att höra att Emo verkar arta sig väl, håller tummarna att det håller i sig.

2009-03-16 @ 10:55:29
URL: http://veela73.blogg.se/
Postat av: maria

Hej!! unbderbar blogg så kul att läsa upp era uppdarg!!

Vill inte vara negativ.... men undrar lite om passgång på en unghund??? Det är väl inte helt ok??

jag skulle nog kolla upp det då Emo kommer bli en aktivhund och inte precis en soffliggare =;)Jag hoppas att allt är ok med honom men vill bara höja ett litet varnings finger!! Lycka till!!!

2009-03-16 @ 18:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback