INGEN LURAR AREK!

Semestern närmar sig med stormsteg och nu är det bara ett enda pass kvar innan Husse med familj får njuta av den svenska sommaren. Husse har i stort sett fem veckor semester som innefattar fotbollskola, fotbollscup, inrikessemester samt dom vanliga göromålen med hus och tomt. Sedan måste Husse jobba drygt en månad innan han ånyo måste vila upp sig en vecka utomlands. Utlandsveckan kommer innefatta göromål såsom: Sola, bada, äta gott, åka vattenskoter samt njuta av kall öl. Shit vilket hårt liv jag lever... He! He! He!

Nu när albinon åkt tillbaka till sin gamla mattis så har ju jag och Arek levt ett mer stillsamt vardagsliv. Vi har dock tvingats jobba tre dagpass här under helgen. Helgpassen är ju såååååå trååååkiiiiiga på grund av att:

1  Husse måste gå upp tidigt tre dagar i rad.
2  Det är otroligt lite att göra eftersom både banditer och vanliga dödliga verkar ha viloperiod.

Nu var vi ändock tvungna att genomföra skiten. På fredagen hade vi sällskap av en medarbetare inom polisen. Han hade någon form av utbildningspass och hade då valt att vara med på Hundenheten. Trots Husses protester så sattes han i just Stadens hjältars bil. Husse är osocial och vill endast umgås med fyrbenta vänner. Att då ha en medpassagerare tilltalade inte den späde föraren till Arek, men chefen bara skrattade och gratulerade....

Det visade sig att medåkaren i stort sett var helt ointresserad av djurhållning överhuvudtaget. Vi levde på två helt olika planeter vilket innebar att stämningen i bilen kanske inte var helt på topp. Husse tycker livet består i att banka bus, spela fotboll och träna hund. Medåkaren levde i en värld där tekniska finesser och utrustningspaket var livets livslexir. När han fick beskriva radioutrust ningens finesser gick han igång så att jag nästan trodde han läste en snuskig herrtidning....  Ett exempel på våra skilda världar var när Husse beskrev ett fantastiskt ingripande från Gammelgeten. När spänningen var på topp och gripandefinalen i historien var nära så avbröt han mig och pekade på en katt!!!!! Samtidigt avbröt han team Husse och Arek med följande ord:

" Den där katten ser ut att ha kattungar i magen"

Historien från Husse dog bara ut och jag kände hur jag fingrade på bältet och då i val efter rätt vapen. Till slut var dock passet slut och Husse fick ånyo frid....

Helgpassen är annars väldigt lugna. Jag och Arek har roat oss med att titta på mycket fotboll trots att vi jobbat. Husses söner har haft matcher runt om i länet och medans Husse tittat så har Arek legat intill och tuggat på pinnar. Vi har endast haft ett fåtal jobb och ett av dessa innefattade hunden "Nappe".

Två små barn, 5-6 år, hade varit försvunna i flera timmer efter att man gått ut och rastat sin hund. Släkt och vänner hade letat febrilt, men fick nu ge upp och istället kräva återbetalning för sina inbetalade skattepengar. Husse finner ju dessa jobb viktiga så vi drog dit i hög fart eftersom området innefattar mycket skog och vatten. Medans en annan patrull tog uppgifter från oroliga föräldrar så började Geten och jag dra oss ned mot vattnet för att börja söka där. Vi svängde in på en mindre väg och höll då på att köra på en liten späd "Paris Hilton" hund. Hunden verkade vädja om hjälp eftersom den vänt upp sin späda kropp som i en block för polisbilen.

Husse gick ut för att skälla på dom boende och då framförallt för sin hundhållning. När Husse steg ur bilen så observerades två små barn innen på tomten. Här hoppades det studsmatta för full maskin och det var ingen tvekan om vilka det var som hoppade. Dom små barnen hade gått på promenade med sin lilla råtta. Funnit en fin studsmatta och då slarvat med Jordbruksverkets reckommendationer om längd på hundrastning. Under två timmar hade dom små liven hoppat runt på mattan och då helt glömt både hund och tid....

Husse packade in samhällets framtid, inkl. hunden Nappe, och åkte mot hemadressen. I bilen smidde vi dock en plan! Vi skulle bara åka upp till polisen och föräldrarna, veva ned rutan och så där frågvist undra " vad som hänt! " När vi vevade ned rutan så var båda barnen med på planen och framförallt 5 åringen levde sig in rejält. Som en värsta teaterapa vevade han ned fönstret, lade ut sin späda arm lite lagom nonchalant och tittade sedan iskallt på poliser och föräldrar på plats. Efter puss o kramkalas när alla var åter så kunde Arek och Husse lämna platsen så där lite lagom nöjda.....

Geten gjorde även ett bra narkotikasök i helgen. En patrull hade letat igenom en bil på allsköns möjliga vis i jakten på knark. Man hittade inget, men trodde ändå att det fanns något gömt. Man tog bilen i beslag och önskade biträde av en narkotikahund. Den hunden blev Arek och eftersom helgen varit rätt så lugn för honom så kan man väl milt säga att han var laddad. För att få honom i lagom balans inför bilsöket så fick jag börja med att söka en 25 meter lång vägg hitom bilen. Allt för att fladdret skulle få hoppa och skälla av sig lite tills vi anlände fram till det riktiga söket. Geten blev lurad av min plan och gjorde sedan ett mycket bra sök. På bilen fanns en hemlig gömma. Den var belägen under fordonet på ett mycket finurligt sätt. Men tack vare Nicke Nyfikens stora nos så anträffades en ihoptejpad svart låda.

Husse kastade in Arek i bilen och sprang med snabba steg upp till befälet på polisstationen. Husse ville att även denne skulle få vara delaktig i det fina fyndet och som två små nyfikna barn sprättades gömman upp på hennes bord. Fyndet visade sig vara av det mindre slaget vilket ju fick båda att bli något besvikna. I och för sig bra av Arek att finna gömman, men tråkigt som f-n att det bara innehöll en mindre mängd knark.

Nåja! Det kommer nya chanser.

Efter kvällens pass går vi som sagt på semester. Planen då blir att lägga bloggandet åt sidan och då kanske till och med för alltid. Den som lever får se....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Ninnie

Jag hoppas att du skämtar ....inte kan du lägga ner bloggen för gott!?! Jag kommer att ha svårt med abstinensen bara under dina semesterveckor!

Lägga ner bästa bloggen ....det kan inte vara lagligt att ens tänka tanken!

2009-06-08 @ 10:53:31
Postat av: Lotta

Semester är OK men att lägga ner bloggandet för alltid kommer inte på fråga. Klart slut! ;-)

Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

Haha! Sluta blogga, ja de har vi ju hört förr.. :)



Men si de får ni inte göra, som många andra och jag sagt förut... Ni är en drog! =)



Ha en Trevlig Semester, hoppas vi får höra nå tokigheter under den.. //Sofia.

2009-06-08 @ 11:32:45
URL: http://sossoludde.dinstudio.se
Postat av: Vattensrputarn

Lägga till sidan för alltid? Nej du, då dyker nog det där åtalet upp igen! Nej, skämt åsido, gör inte det. Snälla. Snälla med strössel på.

2009-06-08 @ 13:25:26
Postat av: maria

neeeeeejjjjj!!!!!!!!!!!!!

Du fååååååååååår inteeeee!!!!!!!

Semester kanske men

sluta blogga allllllldddriiiiiiiggg!!!!!!!!

2009-06-08 @ 14:40:30
Postat av: Sanna

Nu tycker jag att husse låter som en tråkig regnig sommar - "lägga ner bloggen". Det ger du den i! Jag får glada skratt motivation samt en hel del hundmotivation sedan Grå anlände in i mitt liv och allt detta när jag läser er blogg. Det är min favoritblogg att kolla och jag skulle bli mycket ledsen om den försvann.

2009-06-08 @ 15:51:47
URL: http://vackraweimaraner.blogspot.com/
Postat av: Monica

Inte nu igen ASG, ha en skön semester

2009-06-08 @ 15:52:55
Postat av: fia

Nä du får inte sluta blogga! Det här är ju den enda bloggen som är värd att läsa! Snälla sluta inte!

2009-06-08 @ 18:22:05
URL: http://fiadahlin.blogg.se/
Postat av: Angelina

Nu får du ta & sluta med dina hot!!! Kan ev köpa att du tar semester från bloggen men att lägga ner den får du verkligen INTE göra. Din blogg är ju det roligaste på hela nätet. Går in på bloggen varje dag men förhoppningen att du uppdaterat och jag kommer att få mig ett gott skratt. Ha en toppen semester!!

2009-06-08 @ 18:29:43
URL: http://kiras.doggyblogg.se/
Postat av: sassi

ÅÅÅÅhnej, inte "lägga bloggandet åt sidan för alltid"!!!! Du är hjärtligt välkommen tillbaka efter semestern, men lämna oss inte alldeles. Du och din blogg om Arek behövs, vet du.

2009-06-08 @ 18:56:40
Postat av: Gitsie

Nej men skärp dig, du kan ju inte sluta blogga när jag precis har hittat hit och raskt utnämnt den här till ny favorit! :)



Känner igen det där med att samtalsämnen lätt dör ut om man kommer i kontakt med någon som helt saknar hundintresse. Men man kan fråga sig varför personen absolut ville vara med hundenheten om intresset för hundar var obefintligt.



Ha en skön semester och KOM TILLBAKA!

2009-06-08 @ 19:02:13
URL: http://gitsie78.blogg.se/
Postat av: Birre

Neeejjj! Semester är helt ok, men att sluta...

nä nä ruskar på huvudet

2009-06-08 @ 20:47:05
Postat av: Ola S

Det är illa nog att du ska använda mina skattepengar till att ha semester(ersättning), men att lägga ner bloggen, det går inte.

Så om du ska slösa vidare med skattepengar så se till att fortsätta underhålla oss som är beroende av den här sidan.

Men i övrigt får ni ha en skön semester.

2009-06-08 @ 22:48:26
Postat av: Zarih

Nej, nej och åter nej. Inte sluta blogga. Ta semester och njut men återkom. Gärna full av roliga anekdoter om semestern som varit. Att sluta blogga är uteslutet! Glad sommar till dig, din familj och framför allt den gamle geten.



Ps. En liten rad under sommaren får oss som inte har semester något att se fram emot. Ds

2009-06-09 @ 07:53:46
URL: http://dunderbus.se
Postat av: Julia

Hoppas att du skämtar... inte får din roliga, knasiga, störtsköna blogg försvinna!



Den är som en vitamininjektion.



Ha en jätteskön semester, men återkom med rapport efter den. Det händer säkert skojsiga saker i familjen Zoo's liv även under den!

Vem vet, Arek kanske gör sitt första mål under fotbollsträningen S



Hälsningar/Julia

2009-06-09 @ 08:14:09
URL: http://hjulia.bloggagratis.se
Postat av: Jenny

Nä, sluta blogga går inte för sig - och att säga att du inte ska blogga på semestern kan du inte heller för vad ska du ha för dig i detta "tropiska" sverige under semestern annars? Ligga på playan i speedos?? Nä det blir nog bloggning i Ullmaxställ framför brasan som lockar tror jag.

2009-06-09 @ 09:08:23
Postat av: Nena

nu får du väl ge dig? Din blogg har blivit något utav ett måste för mig, jag behöver dig och din blogg för att överleva de lååånga dagarna framför datorn. Att genom ditt bloggande få ta del av omvärlden med jämna mellanrum är den verklighetsflykt som behövs, åtminstone för mig.



Nej, inte sluta.. möjligtvis semester men längre än så tror jag inte att ngn här inne är beredd att sträcka sig ;0)



Ha en trevlig semester förresten :0)

2009-06-09 @ 10:59:54
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23226/
Postat av: Anita

Åter igen- ni får INTE sluta med bloggandet!! blänger ...och egentligen är inte ens semesteruppehåll tillåtet - så det e´så!!!

2009-06-09 @ 11:51:49
URL: http://www.pressan.se
Postat av: Liselott

Jag får ju hålla med alla som skrivit innan mig.

Semester?! Om du absolut måste! Lägga ner bloggen? UÄHHHHHHHHH..... :(

Det enda roliga man har! (har tydligen ett väldigt tråkigt liv)

2009-06-09 @ 13:27:38
URL: http://www.freewebs.com/winonasdiva
Postat av: The Legend

The Legend tycker om humor.

The Legend tycker att humor är speciellt rolig när en av de reklambanners på din sida handlar om att "ändtarmsbesvär är vanligt hos blivande mammor".

The Legend tycker det på något sätt passar in i sammanhanget.

The Legend kanske ska börja blogga iallafall....

2009-06-09 @ 14:19:03
Postat av: Veronica, Gaija och Zena

Nu skräms han så där igen...



Ha en skön semester. Det är ni nog båda välförtjänta av. =O)

2009-06-09 @ 16:43:31
URL: http://gaijasblog.webblogg.se/teamvirrig/
Postat av: Krister

Nej för fan!!! inte sluta bogga.

2009-06-09 @ 17:29:59
Postat av: Rickard

Tycker jag har hört detta innan?

Ta en välbehövlig semester så kommer du komma tillbaka starkare än någonsin!

Ny energi och en ny hund?



Ha en trevlig sommar!

2009-06-09 @ 18:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback