SVARTFOTEN...

Ser nu när jag loggar in att svartfoten, alias tjallaren, varit i farten igen.... Av kommentarsskördens mängd så vet jag oxå att hårbollen är mycket nöjd med sitt senaste inlägg. Är det någon som njuter av när Husse får bassning så är det han med dom stora, bruna men ack så buspigga ögonen.... Nu vet jag hur mycket "vårt killsnack" i bilen hålls inom just fordonets väggar. Skvallerpottan verkar ju inte alltid lida av alzheimers utan verkar till och från ha ett riktigt gott minne.

Pajasen där bak i hundbilen har dock rätt i att Husse sökt nu tjänst. Att därtill få den är väl att skena iväg lite i händelsena såvida inte tysken kan spå i glaskulor.... Anledningen till att byta tjänst har inte kommit över natten utan är noga övervägt. Har diskuterat ämnet med Arek och hans enda krav var att han skulle få jobba året ut och att Husse inte tog hem ytterligare en så kallad arvtagare. Deal! Vi var överrens och gjorde high-five över att han även som pensionär skulle kunna bidra med ett eller annat i Husses nya tjänst så allt var plötsligt glitter och glamour....

Husses mål som hundförare:
Rädda Stora Staden
Idka hjältedåd och skapa hyllningskörer längs med färdvägen
Gripa sjukt mycket banditer och då i stort sett varje pass
Köra fort

Utfallet på handlingsplanen blev dock något tamt.... - Sista tiden så har jag känt att jag inte haft möjlighet att använda hunden på det sätt som den är lämplig för. Hunden har otroliga egenskaper och används den på rätt sätt så är den ett otroligt hjälpmedel. Som det är nu så har Husse tränat upp en stridsmaskin, vidareutvecklat den, men sedan bara fått använda den i fredstid och då mest för att visa upp den.... Hundjobben har minskat radikalt och tiden mellan själva brottstillfället och till det vi kommit till platsen har ökat..... Frustrationen över att köra våldsamt snabbt till en plats och ändå komma dit 30 minuter efter tjuven dragit är just nu enorm..... JAG VILL FÅNGA TJUVAR!!!

Var sak har dock sin tid och nu känner Husse att han vill vidare.... Den tjänsten jag sökt nu innefattar mycket av det jag gillar. Husse kommer att få smyga, gripa och förnedra även nu. Dock i större mängder än tidigare. Husse kommer även att få använda sig av sina lagtextkunskaper, besserwisserfasoner samt sitt otroligt utvecklade sociala samspel. Har tidigare jobbat med samma sak och vet att det är grymt roligt och tillfredsställande. Har redan kartlagt gömställen där Husse kommer observera felbeteenden - ingripa - rapportera och därefter skapa osäkerhet om var i helvete Husse dyker upp nästa gång..... Ungdomarna ska få käka Valium av oro... He! He!

Har ett par goda minnen från den gamla tiden som lokal Sheriff:

1 Ungomarna kommer gåendes i skogen med en kasse öl. Glada och uppspelta och så där lagomt självgoda över att ha lurat polisen. Nu på väg att triumfera, skrävla och framförallt dricka upp sin mjöd. Husse sitter i ett träd, glider ned i uniform och presenterar sig som den lokala trädpolisen. Beslagtar ölen, rapporterar och meddelar föräldrar. Därefter avisas dom helt perplexa och tysta ungdomarna. Det sista dom ser när dom vandrar iväg bort i skogsbrynet är när Husse ånyo klättrar upp i trädet.....

2 Husse hittat det perfekta gömstället i buskarna intill den lokala bussgatan. Stojiga ungdomar som far runt och sprattelgubben nummer ett blir plötsligt kissnödig. Vandrar upp mot busken och påbörjar att vattna vegetationen. Upptäcker att det sitter en uniformerad polis i ormbunken. Den så coola ormviftaren kissar ej längre på vegetationen utan på sina kläder. Utan att säga ett ord vänder han ned mot bussgatan. Hans rörelseschema är numera ej aktivt utan han verkar fundera på om det var dikt eller fantasi han upplevt i djungeln.... Strax därefter lämnar han arenan utan att ha sagt ett ord till sina kompisar....

3 Husse kommer åkandes i ett lokalt område. En ungdom kommer ut ur en butik med en plaspåse. Husse fattar misstankar om att han har öl varvid han konfronteras verbalt. Grabben får värsta spasmiska rycket och jag trodde jag mött ordförande i Parkinsons förening. Grabben stammade fram att han inget hade utan bara hyrt en videofilm. När han nästan gråtfärdig lämnat platsen meddelade hans kamrater att han hört ett rykte om att Husse prejat en mopedist, tagit av dennes skor och därefter slagit honom under fötterna med batongen.... Inte konstigt att grabben hade ryckningar va? Undrar fortfarande var det ryktet kommit ifrån....

Har 100 sådan minnen, men nu ser jag framåt. Nu ska vi skapa nya historier och i stället för att Arek skall vara delaktig så får han sitta framför öppna spisen och spänt lyssna på när Husse berättar om vad som hänt under arbetspasset. Det blir lagom action för honom...

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Sorken

Jag kanske kan lägga till lite andra minnen som tycks ha gått och gömt sig.



1. Uppträda socialtanpassat.



2. Hälsa på skolor och dagis

(och du vet vilka tre frågor du får då)



3. Cyckelmärkingsprojekt och annat trams som någon förstå-sig-påare klurat ut.



4. Stå i långt led och titta på alla stadsbesök.



5. Stå i långt led och titta på alla fotbollshuligarner.



6. Stå i långt led och titta på alla demonstranter.



7. Inte få en massa skön tid att träna (även hund) på arbetstid.



8. Sitta på en massa möten.



9. Sitta och ta upp anmälningar i en reception.



10.Stå still och vänta på att hundföraren kommer och griper busen som försvann ut i terränglådan.

2009-07-27 @ 14:13:56
Postat av: Krister

Det finns andra saker att blogga om men det är mera spännande och underhållande med hund.

2009-07-27 @ 15:55:27
Postat av: Anna

Sorken;



11. Åka på utskällningar från hundförare för att man råkat kladda runt i spåren och därmed sabba för polishunden. :P



Men du ser Husse, det går ju att blogga även om Arek bara kommer underhålla hemifrån efter pensioneringen.

2009-07-27 @ 17:01:55
Postat av: Sanna

Jag är den första att stå bakom personlig utveckling men jag är rädd att Sorken faktiskt har en poäng... och bloggen får inte dö!!!

Postat av: Monica

Läser man Sorkens inlägg undrar man stilla om inte Husse har gjort en riktig tavla.Vem vill du vara Kling eller Klang :=)

2009-07-27 @ 18:48:55
Postat av: Ninnie

Det här verkar ju lovande!

Husse kommer hem och berättar för Pensionären hur väl han lyckats/misslyckats med de arbetsuppgifter Sorken rabblat upp här ovan ...Pensionären rapporterar till sina trogna läsare om Husses äventyr. Sedan måste naturligtvis Husse göra sina rättelser/lämna dementier till Pensionärens utsagor.



HURRA!!!! Det blir mycket läsa framöver!!



Hoppas du får tjänsten ....önskar Ninnie och ler glatt.

2009-07-27 @ 20:39:57
Postat av: Nattjobbare

Roar mig på nätterna med att läsa din blogg när det är lugnt. När jag får mina skrattanfall säger kollegan alltid -Jaha läser du bloggen nu igen.

Med tanke på det du skrev om dina minnen från tidigare tjänst så finns det ingen anledning att hota med att sluta skriva.

Vi många trogna läsare finns här iallafall även om vi kanske inte brukar skriva kommentarer så läser vi och skrattar gott.

2009-08-08 @ 22:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback