HARMONI....

5 veckors ledigt har nu nått sitt slut. Husse har varit så duktig och slappnat av totalt från allt tänk om att rädda världen. Under ledigheten har Husse nått harmoni och då genom att varva ned, inköpa en spikmatta för att frilägga nyttiga endorfiner samt blivit pålurad en prenumeration gällande inköp av nyttig Omega 3 olja....  Mr hälsosam har väl aldrig känt sådant lugn gentemot familj, vänner och övriga medborgare. Alltid ett varmt leende och ett vänligt ord!

När så nu första nattpasset efter semestern är på väg att infinna sig så är Husse som lugnet själv. Frukosten bestod av Chai-tea, ett par goda frallor samt lite nyttig hälsofil. Dagens program handlade om ett besök på vårdcentralen för att undersöka lilla sonens sår som läker väl långsamt.... Blir hänvisad till en doktor och vi sätter oss för att invänta vår tur. Alla andra som besöker sina doktorer blir emottagna utanför läkarrummet och sedan hänvisade in till en undersökningsplats. Vår doktor hade öppen dörr och gapade som besatt ut sonens namn. Vi reste oss i givakt och gav oss mot Dr Fürher. Husse inbjöd till ett handslag, men mottogs endast med gest som visade var Husse skulle sitta. Sonen fick inte heller han något handslag utan förpassad ned på en bädd.

Tänkte att läkaren kanske lite överrädd för bacciller och återfann ånoy mitt nyfunna lugn. Efter undersökning så visade sig allt vara normalt, men grabben skulle ändock få ett recept utskrivet på en salva. Med bestämda rörelser visade hon att besöket var avklarat och hon visade oss ut. Då jag inte förstått om jag skulle få salvan där eller på något annat sätt så gjorde jag ju misstaget att fråga.... Fick klara besked om att medicinen skulle hämtas ut på recept och hon visade oss ånyo ut mot vänthallen....

Okay! Vi satte oss ned för att vänta på receptet. Tiden sprang iväg och vi undrade om hon körde pekfingervalsen under utskriften. Efter typ 15 minuter började hälsofilen sina i kroppen och Husse började känna sig lite irriterad över väntetiden. Då öppnas Fürherns dörr igen och hon kallar på sitt nästa offer. Jag frågar var receptet tog vägen och fick då det så självklara svaret: Recepet är elektroniskt och hämtas ut på apoteket!

Då gick första säkringen, men tack vare spikmattans goda inverkan så gick Husse ej bärsärk utan nöjde sig med att fråga hur i helvete jag skulle kunna ha vetat det. Hade kärringen gått på lunch så hade jag ju för f-n fortfarande suttit där och väntat. Hur skulle jag veta att skiten hamnade dirket på apoteket?

Tog ut Arek på en promenad för att syresätta kroppen med nyttigheter. Arek glad och sprang längs en skogsstig. Intill skogsstigen, typ 40-50 meter, så gick en gångväg parallelt med min stig. Där kom en ej ung farbror cyklandes med allsköns utrustning i form av väskor och cykelhjälmar. Han gapade något mot oss, men jag hörde inte vad. "Du ska ha din hund kopplad" skrek han igen!

Tittade mig omkring och upptäckte att man nästan hade behövt kikare för att se farbrorn på cykelvägen. Förstod att det var typ mig han menade och kände instinktivt att han ju var väldigt orättvis.... Jag befann mig mitt ute i skogen och han på vägen typ 50 meter därifrån. Arek sket totalt i honom, men något hände med Husse. Husse klev tillbaka ned i åldrarna och blev 5 år mentalt. Husses säkringar gick och så alla timmar av endorfinfrigörande aktiviteter på spikmattan. Husse var tillbaka till den hundförare han fostrats till. Husse nu mycket osocial och verbalt svag när han meddelade mannen vilket typ av människa Husse karaktäriserade honom som....

Impuls nummer två i 5 åringens kropp blev att jaga ifatt den cyklande mannen och fysiskt straffa honom. Drog igång en Ben Jonsson spurt, men den mentalt 5 åriga hundföraren hade ljumskar som var ett gäng åldrar äldre. Så istället för att vara en panter på jakt så blev det mer som om man var ute och rastade en halt häst.... Kom aldrig ifatt representanten för PRO och det kanske var lika bra....

Nu vet jag i alla fall att jag är tillbaka i samma sinnesstämning som innan semestern så se upp i spåret....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Sanna

ASGARV!!! Jag som hade funderingar på att köpa en spikmatta, tror jag avpoletterar dem. Skönt att höra att Husse är som han brukar vara!!!



och vad det gäller kopplade hundar. Min var kopplad men han var på egen hand i alla fall med kopplet hängande bakom sig och en arg, spottandes och fräsandes matte i full fart efter. Men nog var han kopplad alltid.... :0S

Postat av: Sorken

Gud så skönt.



Ett tag trodde jag att Husse blivit socialt anpassad och då tvingats lämna hundenheten.



Men sen insåg jag att det nog inte räcker med en planka med sju-tums-spikar för att återanpassa en sann hundförare ;)

2009-07-13 @ 23:39:28
Postat av: Monica

Det är inte roligt att heta husse och bara råka på övermänniskor kan jag förstå.Konstigt att det finns så många griniga gamla gubbar i Sverige, helt rätt att vara både verbal och fysisk synd du inte hann ifatt kunde blivit en bra historia för kvällspressen istället för allt deras kändisdravel.

2009-07-14 @ 11:28:21
Postat av: Jessica

Hej!

Väldigt kul läsning :)

Tycker inte du ska lägga ner bloggandet, du är som gjord för det!

Har förresten länkat till din blogg från vår hemsida, hoppas det är ok!

Mvh Jessica & Håkan

Kennel Sniffer's

2009-07-14 @ 16:43:39
URL: http://www.sniffers.se
Postat av: Krister

Hahaaaaa bra läsning som vanligt. Det finns många som säger att hunden skall vara kopplad enligt lagen o.s.v...... jag har inte sett någon lag där ordet koppel är nämnt.

Lägg inte ner bloggandet!

2009-07-14 @ 21:51:33
Postat av: Anna

Dessa koppelmänniskor, tjatar om att hunden ska vara kopplad och allt det där. Jag säger åt dem att min hund är mindre kontrollerad i koppel då hon går på som ett lokomotiv samt blir allmänt dryg och kaxig. Är hon lös är hon lydig, harmonisk och håller sig ändå inom 2 meter från mig (mer än vad hon hade gjort i koppel).



Folk fattar inte vad det innebär med kontroll över hunden finns inget som säger man MÅSTE ha lina på hunden den säger ju bara att man måste ha KONTROLL över hunden så den inte drar.

2009-07-14 @ 21:52:14
Postat av: Draken

Rulla apelsiner...kan det va nåt?

2009-07-15 @ 19:09:25
Postat av: Erika

Haha underbart precis så vill man göra ibland sjunker åldern nått kopiöst

2009-07-17 @ 09:26:22
URL: http://www-erikashundar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback