ALLT ÄR INTE SOM MAN TROR...

Flykt längs långsidan, hjälpmedlet hakas upp under bröstkorgen och trycks åt. Luften börjar sippra ur, men musklerna stålsätter sig för ytterligare en ansträngning att fortsätta kampen. Trycket ökar och kroppen trycks närmare den hårda väggen, men viljan och kraften gör att han kommer förbi och då fortfarande med kontroll över den mjölksyretunga kroppen. Dom hårda orden sliter i hjärtat, men tron om att orden ej kommer att omsättas till handling gör att kampen fortsätter. "Kommer du förbi så slår jag av dig fingrarna". Kroppsvikning åt vänster och sedan ett ryck åt höger - på ett ögonblick förbi fienden, men då kommer det utlovade rappet.

Ahhh! Klubban träffar rakt över tummen och smärtan låter inte vänta på sig. Ett par höfttacklingar och punggrepp senare så är dagens match i Ultimate bandy avklarad. 6 stycken svettiga deltagare lämnar "hästboxen" efter ännu ett pass i den gladiatorinfluerade sporten polis-innebandy. Stämningen är härlig eftersom skadorna begränsades till ömma revben, blåslagna smalben och lite rosafärgade fingrar.

Efter 1.5 timmes innebandy i "våldsburen" så har Husse och övriga deltagare fått ut lite av sin aggression. Det kan vanligt folk tacka oss för eftersom vi då kan hantera alla påhopp ute på gatan på ett mycket mer verbalt sätt. En luden kille var dock mycket besviken över att ha blivit övergiven i 2 timmar. Den stackars fyrbentingen, som även har titeln polishund, visade tydligt vad han tyckte om att ha legat i bilen medans Husse haft roligt. Arek tycker det är okay att Husse har roligt, men då vill den ludne vara med....

Nästan direkt fick vi dra på äventyr eftersom ett par banditer tjyvlånat en butiksinnehavares pengar. Rånaren hade sedan löpt en bit för att sedan fuska och hoppa in i en bil. Getens uppdrag blev att leta rånarens tillbehör längs en gångväg. Resutat: 2 bajspåsar och en Red Bull burk. Alltid hittar han något.....

Efter det tvingade dom den stackars hundföraren att skriva ett protokoll över åtgärderna och när datorn slutat att bråka med Husse så fick vi åka på ett två timmar gammalt inbrott. Geten var sugen så jag lät honom prova att spåra lite i alla fall. Nu var det ju lite snö här och där så vi hankade oss fram i bostadsområdet. Det visade sig att tjuvarna varit mycket aktiva och team Arek/Husse kunde följa spåren runt flera hus och tyvärr även då upptäcka flera inbrott. Till slut var vi framme där banditerna haft sin bil och så var det roliga slut.....

Efter att ha trackaserat ett antal vanliga människor som trott sig vara formel ett förare så hade vi med oss ett par rapporter som skulle göra cheferna tacksamma. Rapporter innebär statistik och statistik är själva grunden för att överleva som enhet. Under vår färd mot okända mål så upptäckte vi även en bil som buskörde på en parkering. Husse bedömde situationen som att det var dags för smyg och överraskningstaktik. När vi anlände till den stora parkeringen via gångvägarna så drog precis bilen iväg. Typiskt! Kvar stod dock ytterligare en bil och då med tre personer intill. Då dessa individer såg Husse så började man att springa från platsen. Jippie!!!

Eftersom jag saknade brottsmisstanke, men anade visst mått av dåligt samvete, så ville jag ju fånga dem. Dock ville jag inte förlora jobbet så jag hotade endast med att skicka Arek till att smaka kött. Ingen verkade ta notis om Husses önskan utan man fortsatte galoppera iväg som förvirrade harar. Såg ganska snabbt att jag lätt kommer att fånga minst en. Han rundade ett hörn ca 100 meter framför mig, men hans löpsteg förvarnade om att han var nära att ge upp.... Den lilla knubbsälen försvann runt hörnet och då jag kom dit så var han ej kvar. Dock smög nummer två nedanför bergskanten och då helt omedveten om att jag stod ovanför honom.

Husse smög ned bakom mannen, gick tyst tills jag var ca 1 meter bakom honom. Tilltalade honom med ordet "BU!!!". Mannen blev så d-vla rädd att han föll ihop som en våt fläck på marken. Det visade sig att han ej kunde svenska, vilket ju gav en förklaring till varför han ej stannade när jag hotade skicka Arek. Det grova brottet han och hans kumpaner gjort var att man rotat i ett företags sopcontainer och där samlat på sig kastat mat.... Shit! Fick ju värsta dåliga samvetet. Trodde det var tjuvar, men det var ju bara hungriga typer. Mannens problem var dock att han glömt att man måste ha pass och pengar för att befinna sig i Sverige. Så i stället för en biltjuv så blev det ett brott mot Utlänningslagen.

Så kan det gå! Arek var lite deppig över att han inte fick vara med. Tog ut honom för att ändå leta efter dom andra två. Arek var besatt och drog iväg i 100 km i timmen. Efter en halvtimmes spårande bland fastigheter och gångvägar så stod vi ändå som förlorare..... Den ludne verkade inte ledsen för det eftersom han på vägen tillbaka till bilen upptäckte ett helt hav av goda tikfläckar.... Bon Apetit!!!

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Brandkvinnan

Jotack, det dära med innebandy är livsfarligt. På en Blåljus Cupmatch knuffade två poliser ut lilla mig över sargen grr :)

Men det är en grymt kul sport ;o)

Postat av: sanna

Polisinnebandy kan omöjligt vara hälsosamt...

2009-01-11 @ 15:46:03
URL: http://sannas-liv-leverne.blogspot.com/
Postat av: AnnaCarin

Åh, vilken suveränt underhållande blogg! Jag har suttit och läst och skrattat i nästan en timma nu!! Du har blivit en klar favorit!



AnnaCarin

2009-01-11 @ 17:11:36
URL: http://khazads.net
Postat av: Anna

Jag tycker innebandy är trist att se på, men polisinnebandy med allt det där ultimate-grejen och polisbrutalitet hade jag gärna tittat på. Starta en liga och sänd via satellit-tv vetja!

2009-01-11 @ 18:14:33
Postat av: Jenny

polisvolleyboll är lika farligt det tydligen, kollegan är sjukskriven sen typ oktober efter en match.. ;)

polisidrottsregler:

1. Det finns inga regler...



Fast man blir avis på att vissa faktiskt får ha fys, senaste gemensamma fyspasset hos oss var lääääääänge sen pga nya avtalet..

2009-01-12 @ 12:28:51
URL: http://veela73.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback