KKKKAAALLTTTT!!!

Klockan är 05.40. En person står utanför carporten och då påpälsad som om orten hade varit Mount Everest topp. Den personen ångrar i samma ögonblick att han tagit en morgondusch eftersom både dom allt för ofräscha näshåren och den ovårdade skäggstubben precis frusit till is. Den personen är även medveten om att morgonpromenaden måste fullföljas eftersom den som skall vallas måste göra både nummer ett och två innan det är dags att åka till jobbet... Den med frusna kroppshår börjar att stappla in mot skogen och då i sällskap med han som måste göra sina behov i buskaget. 13 grader kallt ute och rått så in åt helvete. Den som är fyrbent visar entusiasm i 15 meter för att sedan vända åter mot sitt boningshus. Han stoppas effektivt upp och tvingas ut på en rastrunda trots flera försök att vända åter. Anledningen till detta är att Husse måste bege sig till jobbet och där arbeta som en helt vanlig polis och då utan hund....

Arek såg inte helt obekväm och ledsen ut när han fick hoppa tillbaka in i värmen. Husses ambition att rädda världen sjönk ytterligare lite granna när det denna gång inte räckte med att skrapa rutorna på bilens utsida utan även fick nöjet att stifta bekantskap med isytan på insidan.... När Husse väl nått stationen så var energinivån låg, men byggdes sakta upp med lite frukost och varm choklad....

Denna gång skulle Husse få nöjet att åka polisbil ett dagpass. Arbetetet dagtid brukar inte bjuda på några större prövningar så dom stora målen fick bli att ta en morgonfika på ett mysigt café samt inmundiga en god lunch i goda vänners lag. Planerna satts ju självklart på sniskan eftersom det alltid finns någon jävel som ska hitta på djävulskap precis under den tidsrymd där fika och matpaus enligt arbetsmiljölagen var inlagd. Dom tunga case som satte allt på sned var följande tankebryderier:

1 Man med slägga slog sig in i fastighet för att som vi trodde ta någon av daga. Med facit i hand visade det sig vara en morgonberusad man som vevat lite för vådligt med en sopkvast.

2 Bilister som krockat. Ena parten ville ej göra rätt för sig utan tog apostlahästarna och drog iväg i en Ben Jonsson löpning. När alla var klara stod den gamle hundföraren Husse där med noll gripna, men en jävla hög med papper att reda ut....

3 Trafikolycka. Hästsläp voltat och nu låg hästen och sparkade som en galningi släpet. Sanningen var den att hästen blivit lack på att åka släp. Kickat sig ut och nu stod och mumsade snö. Husses uppdrag blev att köra bil o släp medans polisbilen fick eskortera den energifulla ponnyn under promenaden tillbaka till stallet.

4 Man ofredar kvinna. Mannen kvar och hävdade att nyåret skulle firas tillsammans. Kvinnan, som var hämtat som från en skräckfilm, önskade ej manligt sällskap. Visade i stället Husse att hon var naken under blusen varvid Husse fick kämpa med dom kväljningar som nu akut uppstått. Husse flydde lägenheten och räddade även den ofredande mannen från risken att få se samma sak. Samtliga manliga parter lämnade fastigheten i något som kan liknas vid flyktbeteende.

Ja! Detta var Husses fantastiska dag på jobbet och i morgon är det dags igen... Jippie!

Har nu fått besked om att jag får komma tillbaka till Hundenheten den 11 januari..... Jag tror att min fysiska aproach passar sig bättre där en den verbala judo Husse tvingas använda dagligen nu. Har haft pepparsprayen uppe 4-5 gånger under dessa vanliga pass, men inte en jävel verkar vilja ha en dusch. Hmmmm!

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Irene

•°*”˜˜”*°•. ˜”*°••°*”˜ .•°*”˜˜”*°•.<br />˜”*°•. Gott Nytt År 2010 *˜”*°•.<br />.•°*”˜ .•°*”˜ ˜”*°•. ˜”*°•.<br /> Önskar schäferligan<br />.•°*”˜.•°*”˜.•°*”˜ ˜”*°•.˜”*°•.˜”*

Postat av: catrin med sina vapendragare

Långkalsonger, byxor ,strumpor, raggsocker, under tröja, tröja, jacka, terobyxor och helst en overall uppe på allt, detta är ett måste för överlevnad när det är så här jävla kallt. Hoppas att du får en bra dag på jobbet trots att det är nyår. Tyvärr måste du väl ha uniform på dig så overallen får väl stanna hemma och så får du istället frysa dagen till ära :)

2009-12-31 @ 11:17:06
Postat av: Zarih

Ett gott nytt år till er alla! Vilket fint avslut på året för oss andra, du går tillbaka dit du tillhör och fortsätter roa oss med din tokigheter. Du glömmer väl inte bort att ge Geten en nyårspresent i form av ett gottit ben?



Inte lätt att vara social du! :)

2009-12-31 @ 15:13:23
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

Gott Nytt År önskar jag till Husse, Arek och hela familjen Zoo samt alla "kommentatorer"!

2009-12-31 @ 15:44:46
Postat av: Josefine

Jag vet hur det känns, fy pip för iskalla bilar med frysna rutor! Grattis till ditt återträdanden in i hundenheten=) Gott nytt år!

2010-01-01 @ 20:26:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback