TRÄFF IGEN....

Har haft en något jobbig vecka och känner ett visst behov av att bara få sova ut..... Ingen har väl undått det faktum att Husse fyllt år och att han blivit kraftigt uppvaktad och råkat ut för allsköns djävligheter. Husses bil ser numera ut som en firmabil och har ett alldeles eget budskap påkallat efter hans fina egenskaper som man. Husses önskan hade ju varit att få vara ledig några dagar för att om möjligt vila upp sig från alla hyss vännerna hittat på, men arbetsgivaren var ju självklart av en annan åsikt....

En som tycker att ledighet är överskattat är ju min hårboll till vän. Denne hund verkar ju finna glädje i allt som inte har med stillasittande att göra och jag antar att det har med hans diagnostiserade bokstavskombination att göra. Självklart är det wunderbar att ha en sådan hund i jobbet, men han kunde ju under sin lediga tid bjuda på lite relaxande i stället för att hela tiden påkalla uppmärksamhet och aktivitet.

Vi har inte jobbat ihjäl oss direkt denna vecka eftersom vi endast var inbokade på två arbetspass. Dessa pass var helt olika i sin karaktär och sett till det ena passet så ångrar Husse att han skall byta enhet. Sett till pass nummer två så förstärktes dock min tro på att jag trots allt gjort rätt som sökt ny tjänst.

TRÅKIGA PASSET
Husse avskyr knarksök! Innan ens Husse åkt ut så ville man ha honom till att söka detta gift och sedan var väl detta just kvällens tema överhuvudtaget. 5 knarksök på ett pass och då är det ju ändå så att Arek har detta som extratillbehör. Det är ju inte så att han är renodlad knarkhund..... Sett till mängden knark vi hittade under kvällen så tror jag nog dom lika gärna kunde ha skickat en koalabjörn och dennes skötare. Inte ett jävla gram knark utan endast en bitter hundförare och en halt schäfer som röjde runt i olika lokaler. Ett spårjobb bjöds det även på under detta "härliga pass". Det var att spåra i ett bostadsområde, intill en pendeltågsstation och då i rusningstid. De problem som förstör lite för ekipaget är då:

1 Alla barn som vill klappa hunden och följa med under äventyret. Extra bonus till dom som vill springa före i spåret och visa var gärningsmannen troligen har sprungit.

2 Brottsplatsen var huvudgatan i denna förort vilket gjorde att populationen vid tillfället var likvärdig med hur det ser ut i Indiens huvudstad.

Låter jag bitter? Nädå! Ingen fara, men som ni förstår är det ju inte direkt gärningsmannen vi spårar efter utan troligen en av de 10000 andra som passerat förbi efter honom.....

ROLIGA PASSET
Detta passet var mer anpassat för hur Husse vill ha det när han jobbar. Jobb på jobb på jobb och så hela natten. På flera av jobben fanns goda möjligheter att använda hårbollen vilket ju gör att jobbet känns mer inspirerande. Här resulterade det bland annat i fyra gripna inbrottstjuvar samt en man gripen för kvinnofridsbrott. Mannen som greps efter att ha hotat och slagit en kvinna hade enligt uppgift lämnat i bil strax innan polisen kom till platsen. När vi ändå var där så tog jag ut hårbollen för att söka i närområdet efter gärningsmannen. Hårbollen var grymt tänd och inspirerad. Drog iväg från brottsplatsen i en jävla fart och spårlinan fullständigt brände sönder skinnen i händerna.

Försökte bromsa honom, men det sket han som vanligt fullständigt i. Spåret gick runt i bostadsområdet bland gångvägar och gräsmattor. När spåret sedan vek in genom ett stort buskparti så förstod jag att vi var efter rätt person. Geten toksprang genom plantagen och så plötsligt det så välkända ljudet: VOFF! VOFF!

I buskarna anträffades den eftersökte mannen. Att bara lyssna på hans förklaringar och ursäkter var värt en hel entrépeng. Arek fann hans skinnjacka mycket intressant, typ han försökte slita den i stycken. Här blev det lite bekymmer i hanterinen eftersom banditen skulle få smycken runt handlederna samtidigt som jag skulle förhindra att Geten slet hans exklusiva skinnpaj i stycken....

Till slut hade alla moment löst sig och Husse var nu mycket nöjd med sin hund.... Under dom sista två veckorna har Geten och Husse nu gripit 12 stycken banditer och anträffat två försvunna personer. Mucho Grande Arek!

Nu tar vi ledighet några dagar och det skall bli mycket mycket skönt....

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra jobbat,vilket team ni är!

2009-08-20 @ 13:40:50
Postat av: Erika

Det kommer att bli en stor förlust för oss samhällsmedborgare i stora staden, den dagen Arek och Husse slutar jaga skurkar.

Att det ska vara så svårt att hitta en vettig schäfer nu förtiden är sorgligt.

Men det kanske dyker upp någon lämplig förmåga så småningom

Tack för att ni fins.

2009-08-20 @ 16:43:59
Postat av: Krister

Som vanligt mycket bra jobbat, bullens pilsnerkorv till er båda!

2009-08-20 @ 22:20:58
Postat av: Klimakteriekossan alias Lena

För att citera en lång blond kvinna från vårt östra grannland: Jag vill tacka livet, som har gett mig så mycket!



Livet har bland annat gett mig följande. Uppsagd pga arbetsbrist i två separata lågkonjunkturer. Ekonomisk kris som biverkning. En lömsk sjukdom som ger kraftig smärta i hela lekamen troligtvis livet ut, dock inte farlig på annat sätt. När PMS:en nu äntligen lagt sig kommer den långa svettningen utan förvarning, och när den tar slut vet endast han däruppe… Det innebär att arbetet med hunden får nya dimensioner, jag lovar.



Men livet har också gett mig Stora Stadens Hjälte samt hans tyska hårboll. Tack Husse för alla skrattkramper jag fått. Lev Gott.

2009-08-21 @ 09:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback