TVÅ DAGAR KVAR...

Nu är det kraftig nedräkning på utbildningen. Två dagar kvar! Två sketna dagar innan jag förhoppningsvis är FRI igen. Saknar mitt gamla liv. Hinner ju för f-n ingenting numera. Drar till utbildningen vid 07.30 och är inte hemma förräns vid 17 tiden. Därefter lite vardagliga sysslor  och träningar. Sen är ju klockan 21.00 och då måste jag ju sköta mina självstudier.... Jag antar att det är så här för "vanliga" människor. Hur står ni ut? JAG VILL HA TILLBAKA MITT VANLIGA LIV!!! Ett hinder är dock kvar innan jag helt kan slappna av. Det där jävla provet man måste skriva... Känner en viss oro över den mentala och kommunikativa delen eftersom jag har lite svårt att ta in just dom ämnena.

En hundförare skall/kan inte vara kommunikativ!
Vad gäller den mentala biten så är den säkert nyttig, men jag saknar lite av det nödvändiga tålamodet.... (Förkortas DUMP)

I går hade vi lite roliga taktiska övningar igen. Det mesta går ut på att vi skall lära oss våra begränsningar, men då dom flesta poliser har en sorts superhjältetro så blir resultatet inte alltid önskvärt. Jag låg dubbelvikt av skratt vid några tillfällen. Poliser som skulle spela busar och poliser som skulle följa det taktiska konceptet i stället för att göra som vanligt. (Spöa skiten ur dom kaxiga typ) Här fanns oanade skådespelartalanger och det var nästan så att man skulle tagit med sig lite chips o läsk för att sedan se hela föreställningen)

Hur gick det för Husse då? Jag kan ingenting! Om jag skulle få kicken skulle jag aldrig mer få något jobb! Jag har tummen mitt i handen, kan inget hantverk, är f.d polis och är därför av naturen lat. Så jag skulle alltså få grymt svårt om jag inte fick jobba kvar. Det enda jag kan är att vara polis vilket ju gör att dom praktiska övningarna går galant. Mycket nöjd med min insats och jag fick till och med lite beröm. Värt att veta kan vara att beröm inom polisen är ungefär lika vanligt som att vinna storvinsten på Lotto.

I dag var det hundinformation på schemat och det såg jag verkligen fram emot. Tills jag förstod att jag var en av dom som skulle fylla 6 timmar av lektionstid.... Hade som tur var hjälp av en kollega med grym erfarenhet och engagemang. Tror att vi kom rätt bra undan.... Arek hade ju även han en del i denna show och det tackar han ju inte nej till. Den lilla showapan gjorde knarksök, saksök och diverse bettförsök..... Han lever verkligen upp när han får visa sina färdigheter.... Tänkte tacka honom för att han var så duktig. La mig bredvid honom för att gosa o klappa lite. Som tack morrade han, drog upp och visade sina halva tänder och visade klart och tydligt att han undanbad sig Husses sällskap.

Envisades med att ligga kvar varvid han gav upp morrandet, gav en djup suck för att sedan resa sig och gå iväg.... High five Arek! Du och jag!!! Vi är bästa kompisar va????

Låg kvar och körde min mentala träning på golvet. Andas in! Djupt andetag! Gör din bästa ölmage så stor som möjligt! Knyt näven och andas ut. Phuuuuu!!!! Gör din bästa grimas, spänn ansiktet  o slappna av. Phuuu! Ligger på golvet och förudmjukar mig själv genom att knyckla ansiktet, spänna vänster arm och hand samtidigt som magen skall vara så stor som möjligt. Andas ut och tittar rakt upp i ansiktet på lilla sonen..... Av hans blick att döma så såg han inte helt imponerad över hur hans utvecklingsstörda farsa firade att det var fredag kväll.....

Gav grabben en 100 lapp för att han skulle hålla käft inför vänner o bekanta!

Huggormar! Vem uppfann dom och vad har dom för syfte. Har fobi för ormar och har till och med svårt att gå på sådana ställen där jag sett en tidigare... Försöker skärpa mig och har flera gånger tänkt att jag sett ovanligt lite orm denna sommar. Bara för detta så verkar dom vara ute och göra ett sista försök att komma åt mig. Precis utanför vår hundlokal låg en äcklig sick-sack formad fobislang och bara väntade på att hugga tänderna i mig eller Arek. Hann upptäcka det kalla aset i god tid och vände åt andra hållet. Där finns en grusväg och där sprang en hundförare med sin hund. Säker mark alltså. Drog dit och släppte åter geten lös. Geten var ca 20 meter framför mig då jag höll på att trampa på ett rörligt skosnöre!!! Höll på att skita på mig, men kvävde en gråtattack och tittade tårögd nedåt....

En babyorm! En babyorm med sick-sack mönster på ryggen sprattlade förbi min sko och vidare ut mot gräset. Va f-n! Finns det huggormsbarn nu? Har levt i en trygg värld av att dom vaknar på våren, skapar en babyboom, njuter av sommaren och sedan gömmer sig under en sten under den kalla perioden. Att nu hitta en Esping vände ju totalt upp och ned på min trånga värld.... Fuck säger jag bara!!!!

Så nu kan jag inte gå där heller.....

Sen har jag avslutat dagen med att få grymt tråkiga nyheter. Min blivande kompis, hunden Sigge, klarade ej av röntgen på önskvärt sätt. Polisen kommer därför ej att köpa in honom.... Suck! Kommer jag någonsin att få en ny, bra hund? Orkar faktiskt inte bry mig just nu utan skall sörja och deppa detta en lång stund....

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Madde

använder man inte tjänstepistolen till att råka vådaskjuta dessa läbbiga kryp? (ormar alltså förtydligar lite)

Postat av: "Höst"-Kärringen!

Tråkigt Sigge inte fixade röntgen. Men tids nog hittar du en ny 4-bent kompis. Optimist som jag är!

2008-09-19 @ 22:04:35
Postat av: Peter

Varför oroa sig för provet??? Vad kan hända??? Sparken på stående fot??? Nä det tror jag inte. Och för den delen kan du ju alltid sadla om och bli väktare..........ASG Dessutom med några år i tjänst tom hundförare......S

2008-09-20 @ 06:34:22
URL: http://www.brukstorpets.se
Postat av: Irene

På ren Svenska: "Fan vad trist ang Sigge!" Beklagar verkligen.

Huggorm? De har jag bara sett på bild :o) Läste om att svarta änkan bosatt sig i vårt land och där fick jag kalla fötter! För hur kul är det på en skala att vistas i skogen om den lilla giftiga spindeln tänker bli kvar? Ryser

/ Irene

Postat av: Magnus o Alma

Fan vad trist med Sigge. Lider med dig. När man hittar en hund som man vill ha och sen är det ngt fel.

Betalar gärna sin son för att få berättat hur det såg ut när du låg på golvet. Måste fan komma ihåg det tills nästa gång jag träffar honom.



Ha det gott



Magnus o Alma

2008-09-20 @ 14:04:19
URL: http://allsmaktigealma.blogg.se/
Postat av: Bus

Hmm vänta ska du se.....



Jag bidar min tid.



Du kommer krypande tillbaks till mig med en bratwurst i en handen och ett fånigt flin mitt i dit hårlösa nylle ;)

2008-09-20 @ 14:49:59
Postat av: The Legend

The Legend tycker att Husse är riktigt duktig, oftast....

The Legend tycker att det var riktigt tråkigt att Sigge inte blev godkänd.

The Legend kan ha fel men har det inte.

2008-09-20 @ 20:36:47
Postat av: Maria

Hej Peter

Nu har jag varit här och kikat hur det går för dig. Y skvallrade att ni hade haft en mycket uppskattad lektion om polishundarna. Ni fick mycket beröm. Du är verkligen en som kan bjuda å dig själv.

Synd med Sigge...aldrig får man vara riktigt glad. Men du ska se att du snart får en ny hund..tids nog.

2008-09-21 @ 08:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback