HAN SOV JU BARA...

Äntligen är ubildningarna slut för en liten stund! Återigen ute i verkligheten och denna gång i sällskap med en annan hundförare och dennes schahal. Vi åker ju nästan alltid ensamma vilket gör att det är lite ovant att arbeta tillsammans med någon annan. Framförallt kampen om vem som skall ta det uppkomna hundjobbet!!!! Vi vill ju alla använda vår egen fyrbenting så lite kluven blir man ju.....

Vi löste det på bästa sätt. Det vill säga att vi turades om lite som det passade. Beroende på vilket uppdrag vi var på så valde vi hund efter tänkta förutsättningar. Getens första jobb var ju lagom upphetsande. Att spåra i rusningstrafiken på motorvägen.... Förenat med livsfara kan jag väl sammanfatta det med. Geten gjorde sitt bästa och spårade i alla fall en bit på motorvägen, vidare upp på en avfart och över ett staket. Därefter ut på en lokalgata och om E4 var trafikerad så var f-n denna gata inte långt efter..... Vi fick ge upp spårandet för att om möjligt i alla fall överleva, men banditen greps en bit därifrån i alla fall så helt bortkastat var det väl inte....

Därefter vidare till ett inbrott. Vi var rätt nära och när vi kom fram så tog den andra hundföraren ut sin köttätare och for iväg. Jag följde efter och efter ett tag hade vi fått upp ett fint spår som ledde mellan husväggarna i bostadsområdet. Vidare över en väg och sedan ned i ett skogsbryn. Smack! Straffet för tjyven utmättes direkt då hunden satte ett kraftfullt bett i skinkan på den flyende tjyven. Mannen brölade ut någon form av primalskrik blandat med dödsfruktan och ifrågasatte varför han inte fick ligga i buskarna och sova!!!!! Han hävdade sin oskuld och lät meddela att han legat i buskarna och sovit ett par timmar. Något inbrott ville han inte kännas vid.

Mannens problem var dock att han skurit sig på ett fönster och därför följdaktligen blödde. Vad han missat var att hans blod fanns kvar även på den plats där inbrottet skett. Case closed!!!! Till fängelset med honom och två glada hundförare drog vidare på nya uppdrag.

Nu var det Areks tur att få glänsa lite. Knarksök! Getens favoritssysselsättning. Han for runt i lägenheten, letade och röjde och fastnade till slut inne i en stor garderob. Viftade glatt på svansen samtidigt som han blev som förstenad inne i det ena hörnet. Arek har ju skallmarkering då han hittar knark, men nu viftade han bara på svansen. Det brukar han göra när han typ nosar på någon liten katt eller kanin. Nu stod han som ett fån med huvudet i en jacka och jag meddelade patrullen på plats att min falske vän visar intresse, men just nu bara står bland jackorna.

"tipset säger att knarket ska vara i en jacka" - sa polisen! Började leta i höjd med getens nos och javisst! Där fanns en ansenlig mängd narkotika och gissningen blir nog att banditen får ca 5 års fängelse. Sa till geten att han f-n får skärpa sig och i alla fall skälla om han hittar något. Geten belönade sitt fynd själv genom att sno en sko från garderoben.... Efter att vi återlämnat en neddrägglad damsko så drog vi vidare ut i kvällen.....

En förmån som polis är ju att man kan smita in på diverse roliga evenemang. Denna kväll var det stor hockeymatch i Stora Staden och många kända spelare skulle vara med. Gratis är gott är ju en polisslogan och denna tänkte vi utnyttja i dag. Efter att ha passerat in på arenan så hittade vi grymt bra platser i höjd med VIP läktarna. Spelarna visade sig vara skitdåliga och vi hade svårt att fatta hur dom kunde tjäna typ 50 miljoner per år för att vara på korpnivå. Nåja! Vi fick ju komma in och känna atmosfären + att vi fick gratis dajmgodis. Tjohoo!! Fick höra att biljetterna till denna match kostade ca 1400 kr för att sitta på lånsidan. Rätt dyrt va?

Efter en period så drog vi ut för att skydda allmänheten igen. Direkt fick vi larm om att en man ofredade sin gamla flickvän genom att banka och slå på fönster o dörrar. Mannen hade besöksförbud vilket innebar att han skulle gripas om han anträffades där. Vi drog dit med planen att någon av våra hundar skulle få smaka människokött igen. Mannen brukade nämligen springa då polisen kom och sista gången man var där så hade han lyckats dra iväg....

Planen var enkel. Vi stannar en bit ifrån, går fram och sen ska vi se hur långt tuffingen hinner springa. Vi parkerade längst ned på gatan och började gå uppåt. Arek var den hund som skulle få kött. Det visade sig att gatan var grymt lång och det tog f-n evigheter innan vi började närma oss rätt adress. Hela den långa vägen var även i uppförsbacke vilket gjorde att det kändes som om vi besteg berget K 2.

Precis när vi kom fram mot den stora tomten och det fina huset så hör vi hur en polisbil till kommer körandes i 100 km i timmen. Dom var inte lika smarta som oss utan körde ända fram till huset. Banditen hörde ju polisbilen på långt håll och lade därför benen på ryggen igen. Nu var ju jag och geten väldigt nära och efter ett anrop om att polishunden var hungrig så stannadde mannen och gav upp. Eftersom han gav upp så fick ju Arek inte bita honom, men då bytte min vän taktik. Geten vände och försökt bita kollegan som var med. Tänderna smällde ihop en liten bit från hans arm vilket ju gjorde att även kollegan blev rätt passiv.... He! He! Arek! Your the man!

Till fängelset med denna buse också..... Gillar inte när dom inte kan lämna sina fruar ifred.... Ungefär som om damerna skulle ta killen tillbaka bara för att han kommer och hotar upp henne en mörk kväll. Hur tänker dom?

Allt som allt ett roligt arbetspass.

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Magnus o Alma

Måste kännas bra att vara tillbaka i tjänst igen?



Jag ska med in i tjänst ett par nätter innan det är dags för min utbildning.



Ha det gott



Magnus o Alma

Postat av: Anna

Kul med pass där det händer saker för er hundförare och att hundarna verkligen får jobba, det tycker de ju är så kul.



Tips: id=1529" rel="nofollow">http://www.vavars.se/GetDoc?metaid=1529 (Bockes tjänstehundar & Bockegårdens kennel) du kan ju alltid titta lite om det finns något där som eventuellt kan bli nästa framtidslöfte. Finns både vuxna och valpar till salu och de har sålt flera till polisen redan. Du ser dem under bl.a. Försäljning. Vill du kolla upp dem på SKK Hunddata (stamtavla osv.) så fungerar det bäst att skriva; bockegården's * när man söker hundar där. Hade nämligen lite strul med att hitta tidigare idag. =)

2008-10-07 @ 23:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback