VÄLKOMMEN KURRE!

Det svängar snabbt i den här branschen kan man väl säga. Har ju nyligen lämnat i från mig den apatiske Bus och då glidit fram på en räkmacka med Arek. Kunnat göra precis som jag velat i form av träning, fika och allehanda andra initiativ. Även detta blir ju tråkigt i längden och då Arek är så sliten i kroppen att det är svårt att träna honom så har ju ADHD delen i kroppen blivit mer och mer aktiv....

Men som sagt! Det svänger ju snabbt inom vår värld. I går fick jag ett samtal om en hund som testats av polisen. Man fann honom väl lämplig och av sådan art att Husse skulle kunna trivas med honom. Efter att ha hört testdelarna så vattnades det i munnen varvid jag slog till..... Två timmar senare stod vi i den norra delen av den Stora Staden och plingande förväntansfullt på en villadörr. Plingade och plingade, men ingen öppnade!!!! Efter typ 5 minuter så upptäckte den utvecklingsstörde hundförararen (Husse) att ringklockan inte fungerade... Inte konstigt att ingen öppnade. Efter en försiktig knack och två steg bakåt så öppnades dörren. Ut flög en hund, förbi allt och alla och fram till polisbilen. Två sekunder senare utspelade det sig ett hundslagsmål mellan unghund och gammelget. Tur att gallret var emellan.....

Lastade in den unge och for i väg för att rasta och socialisera mig med honom. Han dock inte långt innan vi fick jobb. Unghundens nya karriär hade redan tagit fart och han gjorde ingen besviken. Satt upp i 200 km i timmen, skällde ondsint då luckan öppnades och blängde stint på bråkstakarna utanför. Stämningen lugnade ned sig markant och polisen hade vunnit igen....

Vidare till rastningen och en av oss blev rastad i alla fall. Unghunden drog runt med Husse över fälten i galopp!!! Här fanns det energi vill jag lova. Fram med en liten leksak och så var vi i gång.... Överraskningen med denna hund, i jämförelse med mina andra unghundar, var att den här hunden VILLE leka med MIG.... Alla andra hundar har ju tagit sin belöning och dragit 2 km i från den plats där jag stod.... KUL!!!

Kände att det var lika bra att han fick hälsa på Arek varvid vi hämtade även den positive killen. Två sekunder senare var det hundslagsmål. 1 minut senare hundslagsmål igen och som avslutning faktiskt ett hundslagsmål efter 5 minuter. Kul att ha två hundar.

Väl hemma så undrade familjen så klart vem den nye filuren var. Han fick vara kvar hemma medans jag åkte för att ställa in polisbilen. Efter en timme ringde familjen och lät meddela att unghunden inte var still en sekund. Han hämtade saker och skulle leka hela tiden. Bland annat hittade han en fotboll och en katt!!!! Mjiiiiiauuuuuu!!!! Shit va snabba katter kan vara i bland!

I dag kändes det som om vi verkligen skulle starta upp unghundens karriär. Började med att Mattis gick en 40 minuters promenad, därefter mat och en ny promenad i sällskap med gammelgeten. Nya försök till hundslagsmål, men lite bättre än under gårdagen. Därefter drog vi iväg på lite lek och detta ställde sig unghunden mycket positiv till. Har upptäckt att det enda han kan, 19 månader gammal, är kommando "sitt". I övrigt var det sparsamt med kunskaper. Dock gjorde han flera försök att blidka Husse så det ska nog gå bra......

Nu har vi precis varit ute på en mindre promenad där jag sökte kontakt med den unge via hundgodis. Resultat: Positivt!

Innan jag fick äran att hämta detta energiknippe så var ju livet rätt behagligt. Vi fick till och med ihop innebandygäng inför nattpasset. Innebandyn på mitt jobb är väl inte så lik riktigt innebandy. Arenan är mer lik en mindre Gladiatorarena. Skulle man mot förmodan lyckas ta emot bollen och försöka dribbla så kan man kallt räkna med att bli misshandlad av motspelarna. Polisbandy är mycket brutal och härdande. Vi har ju besök av en polis som vill bli hundförare och även hon fick vara med. Hon lät meddela att hon saknade bollkänsla, men skulle ställa upp ändå. Det visade sig att hon saknade mer än bollkänsla! Kvinnan saknade även empati! Sällan har jag blivit så blåslagen som denna gång. Rapp över armen, rapp över benen, kroppstacklingar och verbala påhopp.... Alldeles öm i kroppen!!!!

Vad gäller jobbiten så är jag tveksam till om jag någonsin kommer att gripa igen. Är så långt ifrån flyt man kan komma just nu. Men som vi säger i branschen: Efter regn kommer sol!!!!

Avslutar dagens blogg med att hälsa min nya unghund välkommen! Välkommen Kurre!

Husse


Kommentarer
Postat av: Carro

Grattis till nya jycken. Samarbetsvilliga dårar är mycket roligare än... *censur*
Hade planer på att skicka upp Fjant på ett test i stora staden... men Fjant gör skäl för namnet, så han får gå här och skrota;)
Fick du stryk av en brud... *muahaha*
Ha det gott

Postat av: Anna

Härligt med en levnadsglad och samarbetsvillig hund. Det ska vara liv i dem, rejält med liv också. Önskar er lycka till med nyförvärvet och jag tror jag talar för alla när jag säger att vi väntar på en bild på honom nu.;)

2008-03-28 @ 14:08:51
Postat av: Bus

Hälsa Kurre att jag ska visa honom allt jag kan.
Det kommer att gå mycket fort.

M v h
Bus

2008-03-28 @ 15:53:42
Postat av: Ola S

*skrattar så jag kiknar*

....men hur gick det med katten? hann den undan.. alla gångerna??

2008-03-28 @ 22:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback