SOMMARLOV...

Nu är det snart semestertider och barnen har precis gått på sommarlov. Betyder i praktiken att man får dubbelt upp att göra för att blidka dom handlingsförlamade små asen. Dom jublar över att rektorn utbrister "sommarlov", men två timmar senare så har man "tråkigt".... Det har blivit värsta handlingsplanen för att få dom aktiva i stället för passiva... Låter man skitungarna va så fastnar dom bara framför datorn och det är inte okay.... Alltså: Fotbollsskola, fotbollscup, Gröna Lund, Gotland. Det är det som är inplanerat. Allt annat får bli minutoperativt....

Geten då? Jo han och jag går på narkotikakurs just nu. En fortbildning där vi ska se att han fortfarande äger förmågan att hitta narkotiska preparat och vapen. Första dagen var källarsök och då i jakten på amfetamin. Inga problem! Geten är kung och sköter verksamheten själv. I dag var det sök på företagsområde och då efter preparatet Heroin. Om geten var laddad i går så var det bara förnamnet för hur han betedde sig i dag. Olydig så in i h-vete! For in i kontorslandskapen ylandes som en kalv på sitt första grönbete. Ingen idé att ha honom kopplad för det påminner mer om en skenande buffeljord än ordning och reda.

Och som han letade! Nosen fullständigt vibrerade på Arek. Han letar som om han vore en blind mus på jakt efter färsk ost. Han visade klart och tydligt var gömmorna låg och markerade sedan tydligt med sitt skall. Därefter kastar han sig som ett hungrigt lejon mot Husse för att få sin belöning för gott arbete. Detta resulterar inte så lite ofta i att även Husse blir biten... Hundjävel!!!

Han tycker det är så roligt! Eftersom han är trasig i rygg och höfter så vill jag inte att han ska hoppa och klättra så mycket. Han brukar inte vara så pigg på det själv heller annat än om vi jagar någon i ett flyktspår. Men nu! Ja nu hoppade han upp på arbetsbänkar, upp i höglager och till och med in mellan två Europapallar. Knappt så att en liten Jack Russel hade fått plats, men nu låg där en stor j-vla Schäfer... Innan jag lyckats montera ut fyrbentingen så hade han lyckats markera gömman från sin liggande position. Han e grym!!!

Allt har ju inte bara flytit på heller. Något måste ju alltid gå sönder. Tack vare Geten så har jag väl sorterat upp ungefär 5000 broschyrer som han drog ned på golvet. (Unicefbroschyrer á ca 10 sidor/st) Tog rätt så lång tid.... Vad gäller övrigt strul så var jag och lillgrabben ute och åkte fyrhjuling i går. Han tycker det är roligt att styra lite så det fick han göra. Husse skulle dock imponera lite och tog över styret. Gasade på med sladd som följd och sedan ett herrans ljud från motorn.... Kedjan hoppat av!!!!

Ingen mobil och ungefär 2 km från närmaste tätort. Ok! Följande plan smiddes ihop: Pojke styr fordonet och Husse knuffar på. Det var planen och så fick det bli. Herregud vad tungt det var! 25 grader varmt, strålande sol och en tung 4-hjuling inkl. son att knuffa på. För att inte förklara hur mina händer såg ut efter att ha försökt mecka med oljig kedja. När vi efter ca 1 km kommit fram till lite asfalt och en övermäktig backe så gjorde vi halt. Svetten rann när jag ånyo gjorde ett försök att häkta på kedjan. Trot eller ej, men nu gick den på..... Jippie!

Lilla sonen fick hjälpa mig på med hjälmen då jag var så oljig. Gjorde det på sådant sätt att örat blev helt vridet. Hakskyddets metallband låg dikt an mot ögat. Och då inne i hjälmen alltså. Skrek förtvivlat på hjälp varvid den lilla psykopaten löste problemet genom att dra hakskyddet nedåt. Skrek som en mes då metallstycket rev upp sår från ögat och ned till hakan.....

Hela vägen hem fick sedan den lille sonen köra. Detta då Husse var grymt svettig, grymt oljig samt numera grymt skadad...

Tog en tur under dagen idag för att prova systemet igen. Ännu en gång hoppade kedjan av.... Denna gång kunde jag dock fixa felet snabbt, men ändå med oljiga händer som en följd av äventyret.

I morgon är det sista dagen på knarkutbildningen. Därefter drar jag till norrland och hämtar min unghund Zeb. Jippie!

Må gott!

HuSsE

Kommentarer
Postat av: The Legend

Husse & golf = problem

Husse & avsknad av mobil = problem

Husse & fyrhjuling = problem

2008-06-10 @ 16:28:51
Postat av: The P

He-he...Underbart sammanfattning av The Legend... Husse, vi måste ju dela upp problemen så att inte vissa av oss får alla... Se det som en "krydda" i tillvaron;)

2008-06-11 @ 00:22:11
Postat av: Kuta

Vad kul med en till bror i närheten :) hoppas ni kommer förbi någon kväll och tränar inomhussök.

2008-06-11 @ 04:37:53
Postat av: Elda the one and only

Härligt att barnen har sommarlov:) Barn och hundar är ju rätt lika, hittar vi inte på något åt dem så gör de det själva.

2008-06-18 @ 16:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback